Makró
2007. március 8. 16:51:00
Karvalits Ferenc lesz a jegybank új alelnöke
Karvalits Ferencet jelöli a jegybank új alelnökének Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Az alelnök - aki a Monetáris Tanács tagja is lesz - az MNB monetáris politikai és közgazdasági, a piaci műveletek és statisztikai területet felügyeli majd - mondta Simor András csütörtökön.
.
2007. március 8. 15:51:00
Adóreform lépések 2009-tól várhatók
Az adókulcsok illetve az adóterhelés csökkentése csak akkor lehetséges, ha sikerül szélesíteni mind az egyéni, mind a társasági adózók körét - mondta Tátrai Miklós, a Pénzügyminisztérium államtitkára az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) budapesti adókonferenciáján.
.
2007. március 8. 12:41:00
Kipukkant a kormány által felfújt beruházási lufi
Kipukkant a kormány által felfújt beruházási lufiTavaly az államilag felfújt beruházási léggömb kipukkanásának voltunk tanúi: az előzetes adatok szerint a beruházások - alaposan rácáfolva a várakozásokra - két százalékkal csökkentek. A visszaesésre több mint tíz éve nem volt példa, a külső konjunktúra élénküléséből és a hazai választási ciklusok logikájából pedig épp az ellenkezőjének kellett volna bekövetkeznie. Hasonlóval a környező országok egyikében sem találkozhattunk. Az mfor.hu Heti Diagram sorozatában ezúttal Petschnig Mária Zita elemzését olvashatják.
.
2007. március 7. 15:11:00
Magyar szakember az európai nyugdíjpénztár-szervezetben
Nagy Csabát, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját, a Stabilitás Pénztárszövetség elnökét választották az Európai Nyugdíjcélú Megtakarításokat-kezelő Szervezetek Szövetsége (EFRP) közép-kelet-európai országok érdekképviseleti fórumának elnökévé szerdán - közölte az OTP Magánnyugdíjpénztár.
.
2007. március 7. 14:41:00
Visszavonják az elvárt adót
A kormány kezdeményezi az Országgyűlésnél, hogy vonja vissza az elvárt adóra vonatkozó törvényt, közölte Veres János pénzügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón. Azok a cégek, amelyek már az elvárt adót is figyelembe vették bevallásukban, külön procedúra nélkül visszakapják pénzüket az APEH-tól.
.
2007. március 7. 10:21:00
Büntet az APEH, ha nem szolgáltatunk adatot
Jelentős összegű bírsággal sújthatóak azok, akik nem teljesítik az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatallal (APEH) szemben fennálló adatszolgáltatási kötelezettségüket - derül ki az APEH honlapján közzétett tájékoztatójából.
.
2007. március 5. 08:56:00
Marad az elvárt adó elve
A kormány az Alkotmánybíróság döntése ellenére is törekszik arra, hogy az elvárt adó szabályozásához hasonló logikát tükröző intézkedést hozzon, jelentette ki Veres János pénzügyminiszter az ICEG és a Hungarian Business Leaders Forum közös konferenciáján - írja a Napi Gazdaság.
.
2007. március 2. 10:21:00
A parlament dönthet az elvárt adó eltörlése miatti bevételkiesésről
Várhatóan a kormány csak javaslatot tehet, és a parlament mondja majd ki a végső szót az elvárt adó eltörlése miatti bevételkiesés kompenzálásáról - mondta Veres János pénzügyminiszter.
.
2007. március 2. 08:31:00
Százmilliót bukott az MFB egy kisbefektetésén
Közel százmillió forintos leírásra számíthat két bank, az MFB és a Commerzbank a miskolci székhelyű Studió ’96 Rt. sikkasztó ügyvezetője miatt. Az eset igazolhatja a kis- és középvállalatoktól (kkv) óvakodó kockázati tőkebefektetők félelmeit - olvasható a Napi Gazdaságban. Nyugat-Európában a veszteségek egy részének átvállalásával vagy garanciaintézmények létrehozásával erősítik a kormányok a befektetők bizalmát.
.
2007. március 2. 08:11:00
Az APEH karmai közé kerülhetnek az egészségügy potyautasai
Az APEH karmai közé kerülhetnek az egészségügy potyautasaiLehet, hogy mégsem kell a potyautasoknak kifizetniük jövőre a kórházi számlákat. Az adóhatóságtól azonban félhetnek: aki lebukik az orvosnál, azokra a revizorok csaphanak majd le. Tavaly 49 milliárdba került azon egymillió ember ellátása, akik láthatatlanok az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) számára. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. március 2. 06:31:00
Félezer adószámot függesztett fel az APEH
616 adószám alkalmazásának felfüggesztését rendelte el az APEH január 31-ig. A döntések közel kétharmada (383 határozat) január végéig jogerőre is emelkedett, három határozatot pedig visszavont az adóhivatal.
.
2007. március 1. 15:51:00
Adócsomaggal könnyítene a kkv-k adóterhein a kormány
A kis- és középvállalkozásokat sújtó adó- és járulékrendszer átalakítása érdekében az idén adóreformcsomagot készít a kormány - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.
.
2007. március 1. 08:41:00
Ötmilliárddal több bevételt hozott a regadó
Az év első hónapjában kiemelkedő, több mint 95 milliárdos bevételre tett szert a vám- és pénzügyőrség, ez ötmilliárddal meghaladja az egy évvel ezelőtti, januári összeget. A többlet nagyobbik hányada a várakozáson felül megugró regisztrációsadó-bevételekből származott, írja a Világgazdaság.
.
2007. március 1. 06:01:00
Kóka és a kartellkényszer
Kóka és a kartellkényszerÉn legelőször a tojáskartellen buktam ki. Mert azt úgy elképzeltem, vizuálisan. Láttam magam előtt, hogy összejön a tojáskartell.
.
2007. március 1. 06:01:00
AB: nem alkotmányellenes a tőkepiaci kiszorítás
Nem találta alkotmányellenesnek a tőkepiaci kiszorítás intézményét az Alkotmánybíróság. A kisrészvényesek által közel tíz éve várt döntést ez év február 12-ei teljes ülésén hozta meg a taláros testület.
.
2007. február 28. 15:51:00
Lopkodják az adócsomagokat
Az APEH arra hívta fel honlapján a figyelmet, hogy illetéktelen személyek visszaélnek a hivatal által ingyenesen biztosított személyi jövedelemadó bevallási egységcsomagokkal.
.
2007. február 28. 15:01:00
Gondolkodik a kormány, hogy pótolja az elvárt adó milliárdjait
Magyarország be fogja tartani a konvergencia-programban rögzített GDP arányosan számított 6,8 százalékos államháztartási hiányt 2007-ben, ezért a kormány rövidesen dönt az elvárt adó miatt kieső bevétel pótlásáról - mondta Veres János pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.
.
2007. február 28. 09:01:00
65 milliárdot bukott eddig a kormány az AB miatt
65 milliárdot bukott eddig a kormány az AB miattAz elvárt adóval 55, a házipénztáradóval tízmilliárd forintot bukott az államkassza - mindkét jogszabályt megsemmisítette az Alkotmánybíróság (AB). Az elvárt adó az AB többségi véleménye szerint aránytalan terhet ró a vállalkozásokra. Két kisebbségi vélemény viszont arra figyelmeztet: ezzel a döntésével adókérdésekben elmoshatja a határokat a gazdaságpolitika és az alkotmány között. Mfor.hu háttér.
.
2007. február 28. 08:21:00
Adóparadicsom lett Amszterdam
Az európai közvélemény által alig észlelt módon vált Amszterdam fokozatosan egyfajta uniós adóparadicsommá, most azonban két rangos művészcsapat - a Rolling Stones és a U2 - ügyei kapcsán az ottani pénzmentési lehetőség váratlanul berobbant a köztudatba - írja a Világgazdaság.
.
2007. február 27. 15:01:00
Alkotmányellenes az elvárt adó
Az Alkotmánybíróság kedden megsemmisítette az úgynevezett elvárt jövedelmet (nyereséget) adóztató törvényi szabályozást, valamint az elvárt adó adóelőlegének a megfizetéséről szóló rendelkezést.
.
2007. február 27. 14:11:00
A bizonytalanság köti gúzsba a magyar fogyasztót
A bizonytalanság köti gúzsba a magyar fogyasztótA politikai bizonytalanság és nem a gazdasági megszorítások rendítették meg a hazai fogyasztókat, tudta meg az mfor.hu a Cetelem európai és orosz fogyasztók általános közérzetéről, 2007-re várható vásárlási szándékáról készített körképéből.
.
2007. február 27. 10:01:00
Ekho: márciustól havonta kell közterhet fizetni
A munkaviszonyban lévő ekhózóknak (ekho: egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás) március 1-jétől havonta kell megfizetniük a minimálbér összege után az általános szabályok szerinti közterheket.
.
2007. február 26. 17:31:00
Járai: kit érdekel Simor?
Járai: kit érdekel Simor?A novemberi előrejelzéshez képest kedvezőbb inflációs prognózist készített a jegybank. A kedvezőbb mutatók miatt az alapkamat is változatlan marad. Eközben a Parlament bizottságai meghallgatták és ellenszavazat nélkül megszavazták Simor András jegybankelnök-jelöltet. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. február 26. 14:26:00
Nyolc százalék maradt az alapkamat
Nyolc százalék maradt az alapkamat az elemzői várakozásoknak megfelelően.
.
2007. február 23. 16:16:00
Mérleghamisítási ügybe keveredett a Sanyo
21 százalékot esett a Sanyo japán elektronikai vállalat részvényei, miután kiderült, hogy a Tőzsde- és Értékpapír Felügyelő Bizottság vizsgálatot indít a cég ellen a mérlegadatokkal való trükközés miatt.
.
2007. február 23. 15:01:00
Százezreknek kell majd fizetniük az egészségügyi ellátásért
Százezreknek kell majd fizetniük az egészségügyi ellátásértTöbb százezer ember kap heteken belül tájékoztató levelet az Országos Egészségpénztártól (OEP), hogy nem rendelkezik egészségbiztosítási jogviszonnyal. Nekik januárig valahogyan szert kell tenniük erre, különben minden kórházi és orvosi ellátás után számlát kapnak majd. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. február 22. 09:01:00
Európában is virágoznak az adóparadicsomok
A Seychelles-szigetek, a Bahamák, a Kajmán-szigetek és a többi jól ismert egzotikus adóparadicsom mellett egyre több európai ország is lehetőséget ad arra, hogy a területén bejegyzett, de gazdasági tevékenységüket másutt folytató (offshore) cégek ne fizessenek nyereségadót, olvasható a Világgazdaságban.
.
2007. február 21. 18:01:00
Éleződik az idén a befektetői verseny
A Deloitte legutóbbi közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérése (Deloitte Central Europe Private Equity Confidence Survey) szerint a kockázati tőke kiváló évet zárt a régióban 2006-ban. Az elmúlt hat hónapban az alapok a kiszálláskor magasabb szorzókat (exit multiple) értek el, ami erősítheti a vásárlási hajlandóságot.
.
2007. február 21. 10:21:00
Kevesen kérték eddig vissza a regadót
Több mint kétezer regisztrációs adó visszatérítési kérelem érkezett be a vámhatósághoz eddig február 15-e óta - mondta el Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.
.
2007. február 21. 09:16:00
Félmillió rokkantnyugdíjast fognának munkára
Félmillió rokkantnyugdíjast fognának munkáraA nyugdíjasok 15 százaléka aktív korú rokkantnyugdíjas a statisztikák szerint. Ez a 450 ezer fő a jövőben valószínűleg új rendszerrel lesz kénytelen szembe nézni. Kérdés, hogy a büdzsé kozmetikázása mellett mire lehet elég a rehabilitáció. Mfor.hu háttér.

42229 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Motivációs ajándékokat vesz 143 millióért az MLSZMotivációs ajándékokat vesz 143 millióért az MLSZ

Kulcstartók és motivációs medálok járnak a Bozsik-programban résztvevők számára.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-12-08 ] Az állam szerint nem jár vissza a 2826 milliárd forintunk - egyember
" Azt nem tette hozzá, hogy a jogosultak nyugdíjba von..."
[ 2017-12-07 ] Gigantikus a hiány: szórja a milliárdokat a kormány - gubaba
" Kenyér helyett cirkuszt! ..."
[ 2017-12-05 ] A Bord Építész Stúdió tervezheti meg Kósa 10 ezres korcsolyaarénáját - gubaba
" 10000 mindössze? Hatvanezer, mélygarázs, eskető temp..."
[ 2017-12-05 ] 0 forintot ér a gyakorlatban az egészségügyi dolgozók javának a 12 százalékos béremelés - Kázmér
" Aki a kicsit nem becsüli... :-( ..."
[ 2017-12-04 ] Az atompárti Lázár János városában a napenergiában hisznek - kakambuki
" Tehetik. Hódmezővásárhelyen nincs nagy volumenű és f..."
További témák >>
hirdetés
.