Makró
2007. február 26. 17:31:00
Járai: kit érdekel Simor?
Járai: kit érdekel Simor?A novemberi előrejelzéshez képest kedvezőbb inflációs prognózist készített a jegybank. A kedvezőbb mutatók miatt az alapkamat is változatlan marad. Eközben a Parlament bizottságai meghallgatták és ellenszavazat nélkül megszavazták Simor András jegybankelnök-jelöltet. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. február 26. 14:26:00
Nyolc százalék maradt az alapkamat
Nyolc százalék maradt az alapkamat az elemzői várakozásoknak megfelelően.
.
2007. február 23. 16:16:00
Mérleghamisítási ügybe keveredett a Sanyo
21 százalékot esett a Sanyo japán elektronikai vállalat részvényei, miután kiderült, hogy a Tőzsde- és Értékpapír Felügyelő Bizottság vizsgálatot indít a cég ellen a mérlegadatokkal való trükközés miatt.
.
2007. február 23. 15:01:00
Százezreknek kell majd fizetniük az egészségügyi ellátásért
Százezreknek kell majd fizetniük az egészségügyi ellátásértTöbb százezer ember kap heteken belül tájékoztató levelet az Országos Egészségpénztártól (OEP), hogy nem rendelkezik egészségbiztosítási jogviszonnyal. Nekik januárig valahogyan szert kell tenniük erre, különben minden kórházi és orvosi ellátás után számlát kapnak majd. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. február 22. 09:01:00
Európában is virágoznak az adóparadicsomok
A Seychelles-szigetek, a Bahamák, a Kajmán-szigetek és a többi jól ismert egzotikus adóparadicsom mellett egyre több európai ország is lehetőséget ad arra, hogy a területén bejegyzett, de gazdasági tevékenységüket másutt folytató (offshore) cégek ne fizessenek nyereségadót, olvasható a Világgazdaságban.
.
2007. február 21. 18:01:00
Éleződik az idén a befektetői verseny
A Deloitte legutóbbi közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérése (Deloitte Central Europe Private Equity Confidence Survey) szerint a kockázati tőke kiváló évet zárt a régióban 2006-ban. Az elmúlt hat hónapban az alapok a kiszálláskor magasabb szorzókat (exit multiple) értek el, ami erősítheti a vásárlási hajlandóságot.
.
2007. február 21. 10:21:00
Kevesen kérték eddig vissza a regadót
Több mint kétezer regisztrációs adó visszatérítési kérelem érkezett be a vámhatósághoz eddig február 15-e óta - mondta el Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.
.
2007. február 21. 09:16:00
Félmillió rokkantnyugdíjast fognának munkára
Félmillió rokkantnyugdíjast fognának munkáraA nyugdíjasok 15 százaléka aktív korú rokkantnyugdíjas a statisztikák szerint. Ez a 450 ezer fő a jövőben valószínűleg új rendszerrel lesz kénytelen szembe nézni. Kérdés, hogy a büdzsé kozmetikázása mellett mire lehet elég a rehabilitáció. Mfor.hu háttér.
.
2007. február 20. 18:21:00
Egyre kevesebb európai fizet vagyonadót
A svédek „agyonadóztatása” ellen készül lépéseket tenni a tavaly szeptemberben hatalomra került helyi kormányzat. Ennek érdekében a felére csökkentenék a vagyonadó kulcsát. Több nyugat-európai országban már eltörölték ezt az adónemet arra hivatkozva, hogy az megfojtja a vállalkozásokat.
.
2007. február 20. 17:41:00
Megelőztük Európát az ipari termelés terén
A brit gazdasági hetilap, a The Economist szerint Magyarország rendelkezik a világon az ötödik leggyorsabban növekvő ipari termeléssel - tette közzé a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) hivatalos honlapján kedden.
.
2007. február 20. 15:41:00
Gyurcsány: nem lesz adócsökkentés
A Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) közös programot kíván készíteni a kormány az euró bevezetésére - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az EU tagországainak magyarországi kereskedelmi kamarája által szervezett budapesti rendezvényen.
.
2007. február 20. 09:31:00
Másfél év alatt közel ötmilliárdot hozott az adókommandó
Három és fél ezer vizsgálat; több tízezer lefoglalt CD, DVD, MP3-lejátszó; olykor adószám-felfüggesztés és cégtörlés; a csapatok jelzéseire közvetlenül indított ellenőrzések során közel ötmilliárd forint megállapított adóhiány és hozzá kapcsolódó bírság – címszavakban ezt az eredményt tudják felmutatni az APEH másfél esztendeje működő rapid csapatai, írja a Világgazdaság.
.
2007. február 20. 07:11:00
A VOSZ az adóreformról: a vadász elé hajtják a nyulakat
A VOSZ az adóreformról: a vadász elé hajtják a nyulakatNemcsak az államigazgatás, de a munka törvénykönyve is megérett már a reformra, nyilatkozta az mfor.hu-nak Dávid Ferenc. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára az adóreformmal kapcsolatban megjegyezte: "Egy normális piacgazdaságban nem kérhetik a nyúltól, hogy álljon a vadász elé."
.
2007. február 19. 17:01:00
Két évet kell várni a költségvetés teljes reformjára
A kormány 2007. évi reformprogramja igazán 2009-ben fog megérni. Szakértők dolgozzák ki az állam pontos feladatait, az idei év első felét a koncepció kialakítása jellemzi majd - mondta Draskovics Tibor, az államreformért felelős kormánybiztos a kormányszóviői tájékoztatón. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. február 19. 12:11:00
Olcsón adták kinnlevőségeiket a románok
Románia öt évvel ezelőtt négymillió euróért eladta egy brit érdekeltségű, kinnlevőségek behajtására szakosodott cégnek a Zambiával szemben 1979 óta fennálló 23 millió eurós követelését. Egy bírósági döntés értelmében az afrikai ország most kamatokkal növelten 42 millió eurót kell visszafizessen, természetesen a briteknek – számol be a Ziarul Financiar.
.
2007. február 16. 17:21:00
Simor András mellett döntött Gyurcsány
Simor András mellett döntött GyurcsányGyurcsány Ferenc pénteken egy nemzetközi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Simor András, a Deloitte CEE elnök-vezérigazgatója váltja márciustól Járai Zsigmondot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöki székében. A hírre enyhén erősödött a forint. Szakértők nem várnak változást a monetáris politikában. Mfor.hu háttér.
.
2007. február 16. 12:41:00
A minisztérium szerint nem fizettünk össze-vissza
A Pénzügyminisztérium közleményben cáfolta azt a sajtóértesülést, amely szerint össze-vissza fizettek adót az első hónapban a vállalkozások és magánszemélyek.
.
2007. február 16. 08:21:00
Káosz az adófizetésben
Teljesen összezavarodtak az adózók, januárban olyan adókat is befizettek, amelyeket egyáltalán nem kellett volna – derül ki a Pénzügyminisztérium januári beszámolójából. Leginkább a különadó fizetése kaotikus - közölte a Napi Gazdaság.
.
2007. február 16. 07:31:00
Hétezermilliárd forintunkba kerül a rossz adómorál
Hétezermilliárd forintunkba kerül a rossz adómorálA becslések szerint a GDP harmadát is kiteheti a feketegazdaság Magyarországon. Az okok összetettek, javarészt azonban morális problémák húzódnak meg a háttérben. Visszaszorítására részben megoldás lehet a törvényi szigor is, ám egyes jogszabályok - például az eva és az ekho - akár erősíthetik is a csalást. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. február 15. 14:11:00
Visszakapják az erdőket a román nemesek
A Román Erdőgazdálkodási Hivatal (Romsilva) gőzerővel folytatja az erdőterületek reprivatizációját. Ennek eredményeként eddig már 2,5 millió hektár került vissza az eredeti tulajdonosokhoz, illetve ezek törvényes örököseihez, írja a HotNews.ro hírportál.
.
2007. február 15. 06:01:00
Ma éjfélig még büntetlenül vallhatunk az APEH-nak
Ma éjfélig még büntetlenül vallhatunk az APEH-nakMa éjfélig lehet feladni vagy elküldeni a személyi jövedelemadóról szóló bevallásokat az egyéni vállakozóknak és az áfás magánszemélyeknek. A munkavállalók utoljára dönthetik el, ki készíti a bevallásukat: az APEH vagy a munkáltató. Az evások egy része is köteles vallani. Mfor.hu körkép.
.
2007. február 14. 08:11:00
Megnyirbálták a filmgyártás kedvezményeit
A filmes beruházásokat is érintette a társaságiadó-törvény fejlesztési adókedvezményre vonatkozó, 2007-től hatályos módosítása. A kedvezményt - többek közt - az a vállalkozás igényelheti, amely jelenértéken legalább százmillió forint értékű, kizárólag film- vagy videogyártást szolgáló beruházást vagy minimum hárommilliárd (kedvezményezett önkormányzat területén egymilliárd) forint értékű invesztíciót valósít meg - írja a Napi Gazdaság.
.
2007. február 13. 16:41:00
Állta a bevallási rohamot az APEH rendszere
Jól bírta a február 12-i rohamot a kormányzati ügyfélkapu és az adóhivatal elektronikus rendszere, üzemzavar nélkül fogadták a január véginél jóval nagyobb adatforgalmat, bár az egyéb szolgáltatások olykor lelassultak.
.
2007. február 13. 09:31:00
Segítenek az autóhiteleseken
A korábbinál kevesebb gépkocsit kívánnak visszavenni a finanszírozók bajba jutott adósaiktól, inkább mindkét fél számára elfogadható megoldásokat keresnek – derül ki az érintett cégek nyilatkozataiból. A szándék nem véletlen: a visszavett autók száma folyamatosan nő, és az autófinanszírozást a hitelezésen belül a legkockázatosabb üzletágként tartják nyilván – áll a Világgazdaság összefoglalójában.
.
2007. február 13. 08:11:00
Milliárdok mehetnek el elbocsátásokra a költségvetésből
Meglehetősen szigorú feltételek mellett igényelhetnek támogatást elbocsátott dolgozóik járandóságainak kifizetésére a központi költségvetési szervek a költségvetés céltartalékából. A napokban megjelent 13/2007-es kormányrendelet egyszeri segítséget kínál, amelyet a létszámleépítések anyagi terheinek enyhítésére vehetnek igénybe a jogosultak – közli a Napi Gazdaság.
.
2007. február 12. 17:46:00
A gyógyszerkereskedelmet segíti az EU új egyezménye
Az EU bizottsága hétfőn bejelentette, hogy 27 tagországa elfogadta a gyógyszerek kereskedelmét könnyítő megállapodást, az úgynevezett felülvizsgált Pharma-GATT egyezményt, ami kiküszöböli a vámokat az új gyógyszerkészítményekre az EU, az Egyesült Államok és Svájc között.
.
2007. február 12. 08:56:00
Csütörtöktől jár vissza a regadó
A hét közepétől lehet visszakérni a 2004. május 1-je és 2005. december 31-dike között megfizetett regisztrációs adó egy részét. A jogosultság azokra vonatkozik, akik használt gépjárművük után az indokoltnál több adót fizettek be - írja a Világgazdaság.
.
2007. február 12. 06:31:00
A szegények közt osztanák szét a bankárok prémiumát
A szegények javára kellene felajánlaniuk milliós prémiumaik zömét a londoni City bankárainak, mondta vasárnap megjelent nyilatkozatában a brit munkáspárti kormány egyik vezető tisztviselője. Szerinte ha ezt nem teszik meg önként, "van más módja is" a kérdés megoldásának.
.
2007. február 12. 06:01:00
Éjfélig várja az APEH a januári bevallásokat
Február 12-dike éjfélig van ideje a havi bevallásra kötelezett cégeknek elkészíteniük és elküldeniük bevallásaikat a januárról szóló járulékokról és adókról. A havi elektronikus bevallásra kötelezettek száma több mint hétszázezer.
.
2007. február 9. 14:01:00
A fodrászokra és a favágókra is lecsap az APEH
A fodrászokra és a favágókra is lecsap az APEHA fodrászok, a bútorgyártók a fafeldolozók különösen félhetnek attól, hogy az idén becsöngetnek hozzájuk az APEH revizorai. A 2007-es évben ez a kör ugyanis kiemelt figyelmet kap a hivatal ellenőrzési tevékenységében. Ugyanakkor a minimálbéres vállalkozók sem nyugodhatnak meg az idén, derül ki az mfor.hu tudósításából.

42267 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-12-12 ] A Bitcoin milliárdosok szerint még csak most kezdődik a parti - Attila
" Mi hazai startupként kezdtünk el néhány hónapja mest..."
[ 2017-12-08 ] Az állam szerint nem jár vissza a 2826 milliárd forintunk - egyember
" Azt nem tette hozzá, hogy a jogosultak nyugdíjba von..."
[ 2017-12-07 ] Gigantikus a hiány: szórja a milliárdokat a kormány - gubaba
" Kenyér helyett cirkuszt! ..."
[ 2017-12-05 ] A Bord Építész Stúdió tervezheti meg Kósa 10 ezres korcsolyaarénáját - gubaba
" 10000 mindössze? Hatvanezer, mélygarázs, eskető temp..."
[ 2017-12-05 ] 0 forintot ér a gyakorlatban az egészségügyi dolgozók javának a 12 százalékos béremelés - Kázmér
" Aki a kicsit nem becsüli... :-( ..."
További témák >>
hirdetés
.