Makró
2015. január 26. 16:43:59
Vége lehet az aranyéletnek a kutaknál
Az olajárak a jelenlegi szinten valószínűleg elérték a mélypontot és hamarosan megindulhat az emelkedés - jelentette ki az OPEC főtitkára, Abdullah al-Badri a Reuters hírügynökségnek adott interjúban.
.
2015. január 26. 16:28:59
Ötmilliárdért szállít katasztrófavédelmi eszközökhöz alvázakat a Rába
Ötmilliárd forint értékben gyárt és szállít katasztrófavédelmi eszközökhöz alvázakat a Rába Jármű Gyártó és Kereskedelmi Kft. a BM Heros Javító, Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. számára - az erről szóló tájékoztatás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
.
2015. január 26. 15:31:59
A Honda Accord befejezi több évtizedes európai pályafutását
A Honda Accord befejezi több évtizedes európai pályafutásátA Honda Accord nem hozta a várt számokat Európából, így megszüntetik értékesítését.
.
2015. január 26. 14:37:59
Jó lenne, ha a magyar disznók végre Oroszországba mehetnének
Az orosz húsbeviteli tilalom enyhítése sürgető lenne a magyarországi sertéságazat szereplőinek, akik jelentős árbevétel-kiesést szenvednek el az orosz embargó miatt - mondta a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) titkára hétfőn az MTI-nek.
.
2015. január 26. 14:07:59
Nincs szó arról, hogy a görögök kilépnének az euróövezetből
"Nincs napirendend a Grexit", vagyis Görögország távozása az euróövezetből - mondta hétfőn a BBC rádiónak a görögországi választásokon győztes Sziriza párt pénzügyminiszter-jelöltje.
.
2015. január 26. 13:16:59
Az EU kész együttműködni az új görög kormánnyal
Az Európai Unió kész együttműködni a vasárnapi parlamenti választások nyomán megalakuló új görög kormánnyal - közölte hétfőn Brüsszelben Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság vezető szóvivője.
.
2015. január 26. 12:55:59
Elemzők szerint nem változtatnak Matolcsyék
Szinten tartja a 2,10 százalékos jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi ülésén az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, akik ugyanakkor eltérően látták az újabb kamatcsökkentés várható időpontját.
.
2015. január 26. 12:16:59
Egyre "szívesebben" fizetnek a magyar vállalkozások
Javult a magyar vállalkozások fizetési fegyelme, átlagosan számláik 66 százalékát fizették ki időben a hazai cégek tavaly, míg egy évvel korábban csak 62 százalék volt ez az arány - derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő fizetési tapasztalat programjából.
.
2015. január 26. 10:55:59
Vasárnapi zárva tartás: tényleg robotoknak hisznek minket?
Vasárnapi zárva tartás: tényleg robotoknak hisznek minket?Az állítás, hogy a vasárnap kieső forgalom áttevődik a hét többi napjára azt feltételezi, hogy minden ember pontosan megtervezi vásárlását és soha, egyetlen egy esetben sem csábul el egy olyan termék láttán, amelyet eredetileg esze ágában sem volt megvenni.
.
2015. január 26. 10:40:59
"A görögök ne varrják a német adófizetők nyakába a választás következményeit"
A nemzetközi pénzügyi mentőprogramokhoz kapcsolódó reformok folytatását várják a következő görög kormánytól a német kormánypártok a vasárnap tartott választás után megjelent első nyilatkozatok szerint.
.
2015. január 26. 09:49:59
Több pénz juthat a lombikbébi-programokra
Duplájára emelnék a lombikbébi-beavatkozásra fordítható finanszírozás összegét - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
.
2015. január 26. 08:49:59
Tízévente egyszer van ilyen jó termés
Tízévenként egyszer van olyan jó gabonatermés, mint a tavalyi, de még ennél is ritkábban fordul elő, hogy egyszerre kiemelkedő az őszi búza és a kukorica terméseredménye - mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke az MTI-nek.
.
2015. január 26. 08:13:59
A forintosítás után érvényben maradnak az eredeti jelzálogbejegyzések
A devizahitelek forintosítását követően az ügyfeleknek nem kell földhivatali eljárásokkal bajlódniuk, az eredeti jelzálogbejegyzések a devizanemváltás ellenére is többségükben érvényben maradnak - számol be hétfői cikkében a Napi Gazdaság.
.
2015. január 26. 07:37:59
Kérdéses az államadósság-csökkentő alap jövője
Az Összefogás az Államadósság Ellen Alap (Összefogás Alap) megszüntetését javasolja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belső auditja – értesült a Napi Gazdaság.
.
2015. január 26. 07:07:59
Érezhetően romlott a magyar gazdasági hangulat
Magas szintről, de érezhetően mérséklődött januárban a GKI-Erste konjunktúraindex szezonális hatásoktól megtisztított értéke; az üzleti és fogyasztói várakozások egyaránt romlottak, az üzletiek tavaly ősz elején, a fogyasztóiak pedig több mint egy éve, 2013 őszén voltak utoljára ezen a szinten - derül ki GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből, amelyet az Európai Unió támogatásával készít.
.
2015. január 26. 06:22:59
A belgák látnak esélyt a görög program újratárgyalására
A belga pénzügyminiszter lát lehetőséget a görög pénzügyi mentőprogram feltételeinek újratárgyalására, a brit miniszterelnök viszont kijelentette, hogy a baloldali Sziriza párt vasárnapi választási győzelme "gazdasági bizonytalanságot" fog teremteni Európában. Az európai baloldali pártok üdvözölték az eredményt, szerintük az arra utal, hogy az Európai Uniónak változtatnia kell gazdaságpolitikáján.
.
2015. január 26. 06:10:59
Ciprasz: az új kormány újratárgyalja a pénzügyi segély feltételeit
Az új görög kormány újra fogja tárgyalni a nemzetközi pénzügyi segély feltételeit, hogy azok "igazságosak és mindkét fél számára előnyösek legyenek" - jelentette ki Alekszisz Ciprasz, a vasárnapi választásokon győztes párt, a Radikális Baloldal Koalíciója (Sziriza) vezetője.
.
2015. január 25. 18:16:59
Az MNB kamatdöntő ülése lesz a jövő hét legfontosabb eseménye
Piaci szempontból az MNB monetáris tanácsának kamatdöntő ülése lesz a jövő hét legfontosabb eseménye, piacmozgató hatású hazai makrogazdasági adatok ugyanakkor nem jelennek meg.
.
2015. január 25. 16:28:59
Zsiday: mindannyian ráléptünk erre a végül pokolba vezető útra
Zsiday: mindannyian ráléptünk erre a végül pokolba vezető útraA globális, makro-alapú befektetési megközelítés azt jelenti, hogy nagy, nemzetközi gazdaság(politika)i-tőkepiaci trendeket próbálunk keresni, és lehetőleg még korán felismerni. Ezzel kapcsolatban sokan panaszkodnak, hogy túlságosan felgyorsult a világ, meg a jegybankok/gazdaságpolitikusok bekavarnak, és nem lehet már alkalmazni, de mi sem áll távolabb a valóságtól. Elég csak ránéznünk az amerikai tőzsde elmúlt 5-6 éves szárnyalására, és a tőzsdei boom minden alapvető hozzávalóját láthattuk végig (persze nyilván aratás után okos a paraszt).
.
2015. január 25. 16:13:59
10 milliárd eurót vettek ki a görög bankokból
Több mint tízmilliárd eurót vontak ki a görög bankokból az utóbbi két hónapban a vasárnapi parlamenti választások kockázataitól tartó betéttulajdonosok - írta görög banki forrásokra hivatkozva a The Sunday Times.
.
2015. január 25. 11:31:59
EKB: olcsóbbá tudjuk tenni a beruházásokat, de kell, hogy legyen, aki be akar fektetni
Szükségesnek nevezte az Európai Központi Bank (EKB) havi hatvanmilliárd eurós kötvényvásárlási programját és további reformokra buzdította az euróövezeti országokat szombaton a davosi Világgazdasági Fórumon az EKB vezetőségi tagja.
.
2015. január 25. 06:31:59
Alig burkoltan figyelmeztette Nagy-Britanniát a Goldman Sachs vezére
Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia, hogy London továbbra is "a világ pénzügyi fővárosa lehessen" - mondta szombaton a Goldman Sachs globális bankcsoport elnöke.
.
2015. január 24. 19:37:59
Soros: "ami történt, megjósolhattam volna"
A davosi Világgazdasági Fórum negyedik, szombati zárónapján Soros György a frank árfolyamküszöbének felmondásáról, a japán jegybank vezetője az EKB likviditásbővítő intézkedéséről, Alekszej Kudrin volt orosz pénzügyminiszter a gazdaság egyre romló helyzetéről, olajipari elemzők pedig a vezető ágazati cégek negyedéves nyereségalakulásáról beszéltek.
.
2015. január 24. 13:40:59
Újabb 7 milliárd dollár tartalékot "égettek el" az oroszok
Az orosz jegybank adatai szerint a január 16-án záródott héten az arany- és devizatartalék 379,4 milliárd dollár volt. A tartalékszint 6,8 milliárd dollárral volt kisebb az egy héttel korábbinál.
.
2015. január 24. 11:28:59
Egymillió eurós forráshoz jutott a Szőlőőr
Uniós forráshoz jutott a SmartVineyard (Szőlőőr) védelmi rendszer, az Európai Bizottság, felismerve a növénybetegségek távdiagnosztikáját lehetővé tévő magyar alkalmazás fontosságát, egymillió eurós, 320 millió forintos támogatást ítélt meg a projekt továbbfejlesztéséhez - számol be szombati cikkében a Népszabadság.
.
2015. január 24. 10:10:59
Manipulált gyógyszerkísérletekben érintett számos itthon forgalmazott termék
Magyarországon is forgalomban lévő készítmények forgalmazási engedélyének felfüggesztését javasolja az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) - számolt be a Magyar Nemzet.
.
2015. január 24. 08:01:59
Nagy Márton: még mindig sok bank van itthon
A jegybank ügyvezető igazgatója szerint egy akkora piacon, mint a magyar nem lehet hatékonyan és tisztességes nyereséggel üzemeltetni ennyi bankot.
.
2015. január 23. 19:31:59
Így adózzon, ha nyert a pókeren
Így adózzon, ha nyert a pókerenMagyarországon is egyre terjed az online pókerőrület, azonban sokan nem tudják, hogy milyen adófizetési kötelezettség terheli a kifizetett nyereményeket.
.
2015. január 23. 18:55:59
Nagyot szakított, aki tavaly forintért aranyat vett
Erősödött az arany árfolyama arra a hírre, hogy az Európai Központi Bank (EKB) havi 60 milliárd eurós, legalább 2016 szeptemberéig tartó kötvényvásárlási programot jelentett be csütörtökön. Az euró ennek nyomán bekövetkező árfolyam-esése miatt a befektetők számára az arany, mint menedékeszköz jelentősen felértékelődött - mondta Juhász Gergely, a nemesfém-forgalmazással és árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.
.
2015. január 23. 18:31:59
Egyre többen szorgalmaznak reformokat az EKB enyhítés mellett
Az euróövezeti jegybank (EKB) ezermilliárd eurót meghaladó mennyiségi enyhítési programját reálgazdasági reformokkal és költségvetési ösztönzőkkel is ki kell egészíteni, önmagában nem lesz elégséges a deflációs kockázat kivédésére - vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

42229 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Motivációs ajándékokat vesz 143 millióért az MLSZMotivációs ajándékokat vesz 143 millióért az MLSZ

Kulcstartók és motivációs medálok járnak a Bozsik-programban résztvevők számára.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-12-08 ] Az állam szerint nem jár vissza a 2826 milliárd forintunk - egyember
" Azt nem tette hozzá, hogy a jogosultak nyugdíjba von..."
[ 2017-12-07 ] Gigantikus a hiány: szórja a milliárdokat a kormány - gubaba
" Kenyér helyett cirkuszt! ..."
[ 2017-12-05 ] A Bord Építész Stúdió tervezheti meg Kósa 10 ezres korcsolyaarénáját - gubaba
" 10000 mindössze? Hatvanezer, mélygarázs, eskető temp..."
[ 2017-12-05 ] 0 forintot ér a gyakorlatban az egészségügyi dolgozók javának a 12 százalékos béremelés - Kázmér
" Aki a kicsit nem becsüli... :-( ..."
[ 2017-12-04 ] Az atompárti Lázár János városában a napenergiában hisznek - kakambuki
" Tehetik. Hódmezővásárhelyen nincs nagy volumenű és f..."
További témák >>
hirdetés
.