Makró
2015. január 27. 11:07:59
Válságellenes csomagot készít Oroszország
Válságellenes intézkedési csomagtervet hagyott jóvá az orosz vezetés - jelentette be kedden Anton Sziluanov pénzügyminiszter.
.
2015. január 27. 07:28:59
Már bóvli Oroszország a Standard & Poor's-nál
Megvonta a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot Oroszországtól hétfőn a Standard & Poor's hitelminősítő, elsősorban azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy az orosz monetáris politika rugalmassága egyre korlátozottabb, és az orosz gazdaság növekedési kilátásai is gyengülnek.
.
2015. január 27. 06:52:59
10 milliárdból fejlesztene a Gyulahús
A Gyulahús új üzem és vágóhíd építésével, EU-források segítségével kívánja növelni versenyképességét, a 10 milliárd forintot meghaladó összköltségű fejlesztésről szóló döntés-előkészítő tanulmányterv a tulajdonos gyulai önkormányzat megbízásából már elkészült - tájékoztatta a Gyulahús Kft. ügyvezetője az MTI-t.
.
2015. január 27. 05:58:59
Zsugorodik a Templeton magyar eszközállománya
A tavalyi negyedik negyedévben 2,2 százalékkal csökkent a Franklin Templeton magyar kötvénykitettsége, de még így is 11,9 milliárd eurója volt az amerikai alapkezelőnek magyar eszközökben. Egy év alatt 4,1 százalékkal csökkent a cég által kezelt magyar kötvényvagyon - írja a Napi Gazdaság az alapok negyedéves beszámolói alapján.
.
2015. január 26. 19:55:59
Most még nem nyúlnak a kamathoz Matolcsyék
Londoni pénzügyi elemzők csaknem konszenzusos előrejelzése szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az idei első félévben, sőt várhatóan már az első negyedévben ismét csökkenti alapkamatát. Egyes elemzői vélemények szerint azt sem lehet teljes bizonyossággal kizárni, hogy a monetáris tanács már a keddi - idei első - kamatdöntő ülésen kamatcsökkentésről dönt.
.
2015. január 26. 19:37:59
Álomgázsit ad a Google a dolgozóinak
Álomgázsit ad a Google a dolgozóinakHihetetlen fizetéseket ad alkalmazottainak a világ vezető tech-cége, a Google - derül ki a nemrég napvilágot látott adatokból.
.
2015. január 26. 19:13:59
Több mint 4 milliárd eurót költött kötvényekre az EKB múlt héten
Az Európai Központi Bank 4 milliárd 71 millió euró értékben vásárolt euróban denominált, fedezett kötvényeket a múlt héten, és 147 millió eurót költött eszközfedezetű értékpapírokra (ABS).
.
2015. január 26. 16:58:59
Elemzők a görög reformfolyamat megtorpanásától tartanak
Meredeken drágult hétfőn Londonban a görög államadósság-törlesztési kockázat ellen kínált fedezeti ügyletek díjszabása, annak hatására, hogy a további takarékossági szigort elvető radikális baloldali Sziriza párt nyerte meg a görögországi választásokat.
.
2015. január 26. 16:43:59
Vége lehet az aranyéletnek a kutaknál
Az olajárak a jelenlegi szinten valószínűleg elérték a mélypontot és hamarosan megindulhat az emelkedés - jelentette ki az OPEC főtitkára, Abdullah al-Badri a Reuters hírügynökségnek adott interjúban.
.
2015. január 26. 16:28:59
Ötmilliárdért szállít katasztrófavédelmi eszközökhöz alvázakat a Rába
Ötmilliárd forint értékben gyárt és szállít katasztrófavédelmi eszközökhöz alvázakat a Rába Jármű Gyártó és Kereskedelmi Kft. a BM Heros Javító, Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. számára - az erről szóló tájékoztatás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
.
2015. január 26. 15:31:59
A Honda Accord befejezi több évtizedes európai pályafutását
A Honda Accord befejezi több évtizedes európai pályafutásátA Honda Accord nem hozta a várt számokat Európából, így megszüntetik értékesítését.
.
2015. január 26. 14:37:59
Jó lenne, ha a magyar disznók végre Oroszországba mehetnének
Az orosz húsbeviteli tilalom enyhítése sürgető lenne a magyarországi sertéságazat szereplőinek, akik jelentős árbevétel-kiesést szenvednek el az orosz embargó miatt - mondta a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) titkára hétfőn az MTI-nek.
.
2015. január 26. 14:07:59
Nincs szó arról, hogy a görögök kilépnének az euróövezetből
"Nincs napirendend a Grexit", vagyis Görögország távozása az euróövezetből - mondta hétfőn a BBC rádiónak a görögországi választásokon győztes Sziriza párt pénzügyminiszter-jelöltje.
.
2015. január 26. 13:16:59
Az EU kész együttműködni az új görög kormánnyal
Az Európai Unió kész együttműködni a vasárnapi parlamenti választások nyomán megalakuló új görög kormánnyal - közölte hétfőn Brüsszelben Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság vezető szóvivője.
.
2015. január 26. 12:55:59
Elemzők szerint nem változtatnak Matolcsyék
Szinten tartja a 2,10 százalékos jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi ülésén az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, akik ugyanakkor eltérően látták az újabb kamatcsökkentés várható időpontját.
.
2015. január 26. 12:16:59
Egyre "szívesebben" fizetnek a magyar vállalkozások
Javult a magyar vállalkozások fizetési fegyelme, átlagosan számláik 66 százalékát fizették ki időben a hazai cégek tavaly, míg egy évvel korábban csak 62 százalék volt ez az arány - derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő fizetési tapasztalat programjából.
.
2015. január 26. 10:55:59
Vasárnapi zárva tartás: tényleg robotoknak hisznek minket?
Vasárnapi zárva tartás: tényleg robotoknak hisznek minket?Az állítás, hogy a vasárnap kieső forgalom áttevődik a hét többi napjára azt feltételezi, hogy minden ember pontosan megtervezi vásárlását és soha, egyetlen egy esetben sem csábul el egy olyan termék láttán, amelyet eredetileg esze ágában sem volt megvenni.
.
2015. január 26. 10:40:59
"A görögök ne varrják a német adófizetők nyakába a választás következményeit"
A nemzetközi pénzügyi mentőprogramokhoz kapcsolódó reformok folytatását várják a következő görög kormánytól a német kormánypártok a vasárnap tartott választás után megjelent első nyilatkozatok szerint.
.
2015. január 26. 09:49:59
Több pénz juthat a lombikbébi-programokra
Duplájára emelnék a lombikbébi-beavatkozásra fordítható finanszírozás összegét - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
.
2015. január 26. 08:49:59
Tízévente egyszer van ilyen jó termés
Tízévenként egyszer van olyan jó gabonatermés, mint a tavalyi, de még ennél is ritkábban fordul elő, hogy egyszerre kiemelkedő az őszi búza és a kukorica terméseredménye - mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke az MTI-nek.
.
2015. január 26. 08:13:59
A forintosítás után érvényben maradnak az eredeti jelzálogbejegyzések
A devizahitelek forintosítását követően az ügyfeleknek nem kell földhivatali eljárásokkal bajlódniuk, az eredeti jelzálogbejegyzések a devizanemváltás ellenére is többségükben érvényben maradnak - számol be hétfői cikkében a Napi Gazdaság.
.
2015. január 26. 07:37:59
Kérdéses az államadósság-csökkentő alap jövője
Az Összefogás az Államadósság Ellen Alap (Összefogás Alap) megszüntetését javasolja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belső auditja – értesült a Napi Gazdaság.
.
2015. január 26. 07:07:59
Érezhetően romlott a magyar gazdasági hangulat
Magas szintről, de érezhetően mérséklődött januárban a GKI-Erste konjunktúraindex szezonális hatásoktól megtisztított értéke; az üzleti és fogyasztói várakozások egyaránt romlottak, az üzletiek tavaly ősz elején, a fogyasztóiak pedig több mint egy éve, 2013 őszén voltak utoljára ezen a szinten - derül ki GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből, amelyet az Európai Unió támogatásával készít.
.
2015. január 26. 06:22:59
A belgák látnak esélyt a görög program újratárgyalására
A belga pénzügyminiszter lát lehetőséget a görög pénzügyi mentőprogram feltételeinek újratárgyalására, a brit miniszterelnök viszont kijelentette, hogy a baloldali Sziriza párt vasárnapi választási győzelme "gazdasági bizonytalanságot" fog teremteni Európában. Az európai baloldali pártok üdvözölték az eredményt, szerintük az arra utal, hogy az Európai Uniónak változtatnia kell gazdaságpolitikáján.
.
2015. január 26. 06:10:59
Ciprasz: az új kormány újratárgyalja a pénzügyi segély feltételeit
Az új görög kormány újra fogja tárgyalni a nemzetközi pénzügyi segély feltételeit, hogy azok "igazságosak és mindkét fél számára előnyösek legyenek" - jelentette ki Alekszisz Ciprasz, a vasárnapi választásokon győztes párt, a Radikális Baloldal Koalíciója (Sziriza) vezetője.
.
2015. január 25. 18:16:59
Az MNB kamatdöntő ülése lesz a jövő hét legfontosabb eseménye
Piaci szempontból az MNB monetáris tanácsának kamatdöntő ülése lesz a jövő hét legfontosabb eseménye, piacmozgató hatású hazai makrogazdasági adatok ugyanakkor nem jelennek meg.
.
2015. január 25. 16:28:59
Zsiday: mindannyian ráléptünk erre a végül pokolba vezető útra
Zsiday: mindannyian ráléptünk erre a végül pokolba vezető útraA globális, makro-alapú befektetési megközelítés azt jelenti, hogy nagy, nemzetközi gazdaság(politika)i-tőkepiaci trendeket próbálunk keresni, és lehetőleg még korán felismerni. Ezzel kapcsolatban sokan panaszkodnak, hogy túlságosan felgyorsult a világ, meg a jegybankok/gazdaságpolitikusok bekavarnak, és nem lehet már alkalmazni, de mi sem áll távolabb a valóságtól. Elég csak ránéznünk az amerikai tőzsde elmúlt 5-6 éves szárnyalására, és a tőzsdei boom minden alapvető hozzávalóját láthattuk végig (persze nyilván aratás után okos a paraszt).
.
2015. január 25. 16:13:59
10 milliárd eurót vettek ki a görög bankokból
Több mint tízmilliárd eurót vontak ki a görög bankokból az utóbbi két hónapban a vasárnapi parlamenti választások kockázataitól tartó betéttulajdonosok - írta görög banki forrásokra hivatkozva a The Sunday Times.
.
2015. január 25. 11:31:59
EKB: olcsóbbá tudjuk tenni a beruházásokat, de kell, hogy legyen, aki be akar fektetni
Szükségesnek nevezte az Európai Központi Bank (EKB) havi hatvanmilliárd eurós kötvényvásárlási programját és további reformokra buzdította az euróövezeti országokat szombaton a davosi Világgazdasági Fórumon az EKB vezetőségi tagja.
.
2015. január 25. 06:31:59
Alig burkoltan figyelmeztette Nagy-Britanniát a Goldman Sachs vezére
Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia, hogy London továbbra is "a világ pénzügyi fővárosa lehessen" - mondta szombaton a Goldman Sachs globális bankcsoport elnöke.

42267 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-12-12 ] A Bitcoin milliárdosok szerint még csak most kezdődik a parti - Attila
" Mi hazai startupként kezdtünk el néhány hónapja mest..."
[ 2017-12-08 ] Az állam szerint nem jár vissza a 2826 milliárd forintunk - egyember
" Azt nem tette hozzá, hogy a jogosultak nyugdíjba von..."
[ 2017-12-07 ] Gigantikus a hiány: szórja a milliárdokat a kormány - gubaba
" Kenyér helyett cirkuszt! ..."
[ 2017-12-05 ] A Bord Építész Stúdió tervezheti meg Kósa 10 ezres korcsolyaarénáját - gubaba
" 10000 mindössze? Hatvanezer, mélygarázs, eskető temp..."
[ 2017-12-05 ] 0 forintot ér a gyakorlatban az egészségügyi dolgozók javának a 12 százalékos béremelés - Kázmér
" Aki a kicsit nem becsüli... :-( ..."
További témák >>
hirdetés
.