Makró
2012. május 31. 07:34:06
FT: menekülnek a befektetők, nulla kamat Németországnak
Évtizedes, sőt több évszázados mélységi rekordokra zuhantak a biztonságos menedéknek tekintett szuverén adósok irányadó kötvényhozamai, miután az intézményi befektetők "rohanvást" menekítik tőkéjüket ezeknek az országoknak az adósságába a spanyolországi és az olaszországi adósságválsággal kapcsolatos, újból fellángoló félelmek miatt.
.
2012. május 31. 07:16:59
Orbán: radikális intézkedésekkel jelentős áttörést kell elérni
Orbán Viktor Az Este című műsorban a munkát terhelő járulékokról kijelentette, készen áll arra, hogy ebben "egy jelentős áttörést hajtsunk végre", amelyhez "radikális intézkedésekre" lenne szükség.
.
2012. május 31. 06:01:59
Kiugróan jó üzlet volt tavaly az élelmiszer
Kiugróan jó üzlet volt tavaly az élelmiszerÚgy tűnik, a tavalyi kiugróan jó mezőgazdaság az élelmiszeripari cégek eredményén is meglátszik, hiszen volt, aki szinte megduplázta a korábbi év nyereségét. Mfor.hu-háttér.
.
2012. május 30. 17:07:59
Az olaszokat, a franciákat és a spanyolokat noszogatja az EB
További erőfeszítésekre ösztökélte az Európai Bizottság szerdán Görögországot, Spanyolországot és Olaszországot is a pénzügyi konszolidációs folyamat terén, az államháztartási hiány leszorítása érdekében. Azokról az euróövezeti államokról van szó, amelyek a nemzetközi pénzügyi piacok szemében a legnagyobb kockázattal fenyegetnek az adóssághelyzet további romlásának esélye miatt.
.
2012. május 30. 14:43:59
Rehn: súlyos egyensúlytalanságok vannak Magyarországon
Három másik tagállam mellett Magyarország esetében is súlyos egyensúlytalanságokat állapított meg az Európai Bizottság - hangzott el a testület szerda délutáni sajtótájékoztatóján. Ugyanakkor a túlzott deficit eljárás esetében hazánk a megfelelés irányába halad a Bizottság szerint.
.
2012. május 30. 14:37:59
BofA: valószínűtlen, hogy nem lesz IMF-megállapodás
Több okból is "nagyon alacsony" a valószínűsége annak, hogy nem jön létre a megállapodás Magyarország, valamint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU között az új finanszírozási programról - jósolták az elemzők, akik szerint továbbra sem kizárt, hogy még a nyáron megszületik az új IMF/EU-program.
.
2012. május 30. 14:07:50
Barroso: Magyarország fontos lépéseket tett
Németország és Bulgária kikerül a túlzott deficit eljárás alól, míg Magyarország esetében azt javasoljuk a pénzügyminiszterek tanácsának, hogy függessze fel a kohéziós források befagyasztását - jelentette be szerda délután az Európai Bizottság elnöke.
.
2012. május 30. 13:46:59
EB: a magyar GDP-arányos deficitcélt "fenntartható módon kell biztosítani"
Magyarország rövid- és középtávon továbbra is komoly kihívásokkal néz szembe - állapította meg szerdán közzétett jelentésében az Európai Bizottság.
.
2012. május 30. 13:28:59
Az EU megmenti a bajba jutott bankokat
Olyan intézményrendszert szeretne létrehozni az Európai Unió, mely megakadályozza, hogy bankok bedőlése rendszerszintű problémákat okozzon. A tervezett bankszövetség ugyanis elosztaná a kockázatokat.
.
2012. május 30. 13:13:59
FAZ: Magyarország "problémás gyerek, gorombáskodik a befektetőkkel"
A FAZ pénzügyi és befektetési rovatában A bécsi parketten apátia uralkodik címmel jelent meg összeállítás a bécsi tőzsde teljesítményéről. A szerző, Michaela Seiser elemzőket idézve kifejtette: a kelet-európai térség kedvező lehetőséget jelent a befektetők számára, mert Nyugat-Európával ellentétben vannak úgynevezett nem telített piacok.
.
2012. május 30. 13:04:59
A spanyolok a bankokat, a görögök a kormányukat okolják a válságért
Az euróövezet adósságválsága közepette Németország a legtiszteletreméltóbb, Görögország pedig a legkevésbé tisztelt nemzet az Európai Unióban (EU) - derül ki az amerikai Pew Research Center agytröszt által frissen közzétett közvélemény-kutatásból.
.
2012. május 30. 12:58:59
A Huawei és a ZTE tagadja a vádakat az illegális állami támogatásról
Mind a Huawei, mind a ZTE tagadja azokat az elmúlt napokban a nemzetközi sajtóban megjelent vádakat, amelyek szerint éveken át illegális kormányzati támogatást kaptak, s így jutottak jelentős piaci előnyhöz versenytársaikkal szemben.
.
2012. május 30. 12:52:42
További magyar reformokat sürget az EKB
Magyarországnak további lépéseket kell tennie annak érdekében, hogy gyorsabban csökkentse államadósságát - hívja fel a figyelmet szerdán megjelent konvergencia jelentésében az Európai Központi Bank.
.
2012. május 30. 12:25:59
Orbán: fölkészítem a hazámat a válság utáni világra
Szerintem az európai, a nyugati világ többé nem lesz olyan, mint amilyen a válság előtt volt. Ezért nem egyszerűen válságot akarok kezelni, hanem fölkészíteni a hazámat a válság utáni világra. Azt szeretném, ha versenyelőnnyel indulhatnánk a válság utáni megváltozott világban", mondta Orbán Viktor a Délmagyarország című napilapnak.
.
2012. május 30. 12:01:03
Kiszivárgott: mégsem kell búcsút mondanunk félmilliárd eurónak
A kohéziós alapok egy részének felfüggesztéséről szóló tanácsi döntés visszavonását javasolja szerdán az Európai Bizottság – értesült megbízható forrásokból a BruxInfo. A hazánk elleni túlzott deficit eljárás azonban egyelőre érvényben maradhat.
.
2012. május 30. 11:58:59
Nyereséges évet zárt a TakarékBank
Nyereséges évről számolhat be részvényeseinek a TakarékBank a mai közgyűlésén - a takarékszövetkezeti integrációba tartozó hitelintézetek többségi és jelenleg még a német DZ Bank 38,5 százalékos tulajdonában levő hitelintézet 462 millió forintos nettó profittal zárta az évet, olvasható a bank közleményében.
.
2012. május 30. 11:40:59
Ismét lehet pályázni mezőgazdasági erdősítéshez
Július 2-áig igényelhető uniós támogatás a mezőgazdasági területek erdősítéséhez, valamint az agrár-erdészeti rendszerek mezőgazdasági területeken történő kialakításához - figyelmeztet szerdai közleményében a Magyar Agrárkamara.
.
2012. május 30. 10:55:59
Mélypont után javult az euróövezeti kiskereskedelmi BMI
Kissé javult, de továbbra is a forgalom meredek visszaesését jelzi a euróövezeti kiskereskedelmi beszerzési menedzser index (BMI) májusi értéke - közölte szerdán a londoni Markit Economics gazdagkutató intézet.
.
2012. május 30. 10:31:59
Nyolc hónapos csúcson a svájci KOF konjunktúramutató
Jelentősen emelkedett a svájci gazdaság növekedési ütemét jelző mutató májusban.
.
2012. május 30. 07:55:59
Nem tudják a görögök mit veszthetnek az euróval
Óriási munkanélküliséget, és jelentős jövedelemcsökkenést valószínűsít a Bank of Greece tanulmánya az euró-övezetből való kilépés esetén.
.
2012. május 30. 07:52:48
Német háborús kölcsönhöz hasonlították a görög mentőcsomagot
Nem tudni, hogy mikor tudja visszafizetni Görögország a nemzetközi kölcsönt - vélekedett az osztrák pénzügyminiszter kedden újságírók előtt.
.
2012. május 29. 16:13:59
Harmadik hónapja csökken az amerikai fogyasztói bizalom
A várt növekedés helyett csökkent az amerikai Conference Board fogyasztói bizalmi indexe májusban.
.
2012. május 29. 16:01:59
Simor: 25-30 milliárdba kerül az IMF-hitel negyedéves csúszása
Simor: 25-30 milliárdba kerül az IMF-hitel negyedéves csúszása Gyors számítások szerint a megállapodás egy negyedéves csúszása 25-30 milliárd forintba, a hároméves átlagos futamidővel kalkulálva összesen 75-100 milliárd forintjába kerül a magyar gazdaságnak az, ha később születik meg a megegyezés - mondta a jegybank elnöke keddi sajtótájékoztatóján. Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. május 29. 15:52:59
Barroso: ütemterv kell a gazdasági unió kiépítésére
José Manuel Durao Barroso szerint az euróövezet országainak menetrendet kell készíteniük arról, milyen lépéseken át kívánnak eljutni a teljes körű gazdasági unióig.
.
2012. május 29. 15:37:59
ING Bank: felfutóban az agrárfinanszírozás
A válság kezdete - azaz 2008 - óta megnőtt a finanszírozási igény a magyar mezőgazdaságban, a stabilan magas terményárak miatt ugyanis nőtt az agrárium tőkevonzó képessége - állapítja meg az ING Bank elemzése, amelyet kedden juttatott el.
.
2012. május 29. 15:01:59
Előbb-utóbb a spanyolok is mentőcsomagra szorulnak
Függetlenül a görög történet végkifejletétől, előbb-utóbb Spanyolországnak is szüksége lesz egy mentőcsomagra - nyilatkozta a Roubini Global Economics ügyvezetője Arnab Das a CNBC-nek.
.
2012. május 29. 14:55:59
Kopint-Tárki: stagnált a feldolgozóipar az első negyedévben
Stagnált a magyar feldolgozóipar az idei év első negyedévében a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. felmérése szerint.
.
2012. május 29. 14:46:59
Csökkent a német infláció
Az előzetes becslések szerint 1,9 százalékosra mérséklődött a német fogyasztói árak emelkedése májusban.
.
2012. május 29. 14:25:59
Matolcsy: Magyarország a nemzeti érdeket védi az IMF-tárgyalások alatt
Magyarország a nemzeti érdeket óvó tárgyalási folyamatot követ a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval - hangsúlyozta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kedden az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottsága ülésén Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő kérdésére válaszolva.
.
2012. május 29. 14:04:59
Várható volt, ma sem változott az alapkamat
Ahogy előre sejteni lehetett, ma sem módosította az alapkamatot az MNB Monetáris Tanácsa, így már tavaly december vége óta 7 százalékos az irányadó ráta.

39678 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-03-25 ] Tállai Mezőkövesdje különb város a különbnél is - Pök Hendi
" A liberálbuzernyákoknak csípi a szemét, ha a kormány..."
[ 2017-03-23 ] Nincs itt semmi látnivaló, 3 milliárdból lesz ugrótorony 17 napra - Pök Hendi
" A budapesti Zsidó Olimpia (Maccabi) költségeiről fec..."
[ 2017-03-19 ] Megint ropognak a fegyverek Franciaországban - kakambuki
" Ááá dehogy! Csak díszlövésekkel ünneplik a demokráci..."
[ 2017-03-16 ] Semjén tűrhetetlennek tartja a vörös csillagokat a sörös üvegeken - Vak Béla
" Én meg türhetetlennek tartom Semjént miniszterelnökh..."
[ 2017-03-15 ] Adócsaló cégek: sokan emelték a tétet - wizesg
" A másik, az hogy hatalmas az adót nem befizetők, ill..."
További témák >>
hirdetés
.