Makró
2012. június 22. 09:48:48
Kirívó hiányosságok a közép-magyarországi szépségipari cégeknél
Minden második szépségipari cégnél hiányosságot állapított meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága májusi ellenőrzéssorozatában, ezért 15 millió forintos bírságot szabtak ki az ellenőrök az érintettekre - tájékoztatta a NAV területi főigazgatósága pénteken az MTI-t.
.
2012. június 22. 08:04:59
Napokon belül hivatalosan is jöhet a spanyol segélykérés
Spanyolország napokon belül benyújtja hivatalos kérelmét az Európai Uniónak a bankszektor konszolidálását segítő nemzetközi támogatás iránt - közölte csütörtökön Luxembourgban Luis De Guindos Jurado gazdasági miniszter.
.
2012. június 22. 07:52:59
Az új görög kormánytól is a régi ígéretek teljesítését várja az Eurócsoport
Az Európai Unió azt várja az új görög kormány megalakulásától, hogy Athén teljesíti pénzügyi területen vállalt kötelezettségeit - derült ki uniós vezetők és a tagországok illetékeseinek csütörtöki közléseiből, de néhány nyilatkozatban annak megfontolása is megjelent, hogy Athén kapjon több időt programjának teljesítésére.
.
2012. június 22. 07:24:11
Varga: már a héten jöhetnek érdemi válaszok a jegybanktörvénnyel kapcsolatos levelekre
Varga Mihály szerint még a héten érkezhetnek érdemi válaszok a jegybanktörvénnyel kapcsolatban az Európai Unió, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Központi Bank számára küldött levelekre, és június végére elfogadhatja az Országgyűlés a jogszabály módosítását, amivel elhárul minden érdemi akadály az IMF/EU-hiteltárgyalások megkezdése elől.
.
2012. június 22. 07:04:55
A világ legnagyobb bankjait minősítette le a Moody's
A világ legnagyobb bankcsoportjait minősítette le pénteken a Moody's Investors Service, az e bankokat fenyegető globális tőkepiaci kockázatokkal indokolva a döntést.
.
2012. június 22. 06:01:59
Sereghajtók leszünk az egy főre jutó GDP-ben is
Sereghajtók leszünk az egy főre jutó GDP-ben isMagyarország a vásárlóerő-paritáson számolt egy főre jutó GDP-t tekintve rosszabbul áll, mint Csehország, vagy Szlovákia és Lengyelországhoz képest is csak egy fokkal jobb a mutató - derült ki az unió statisztikai hivatalának legutóbbi jelentéséből.
.
2012. június 22. 05:04:59
A hazai vállalkozók még mindig aggódnak
A GKI konjunktúraindexe szerint az üzleti várakozások kissé tovább romlottak júniusban, pedig májusban is jelentős csökkenést regisztráltak a kutatók. A foglalkoztatási szándék minden fontos ágazatban gyengült.
.
2012. június 21. 17:19:59
Megérkeztek a kormány levelei az Európai Bizottsághoz
Megérkeztek az Európai Bizottsághoz csütörtök délután azok a levelek, amelyeket a kormány a jegybanktörvény módosításáról intézett az európai uniós végrehajtó testület vezető illetékeseihez - közölte Olivier Bailly szóvivő Brüsszelben.
.
2012. június 21. 16:49:59
Igaza van Matolcsynak, az adórendszer miatt több gyermek születik?
Igaza van Matolcsynak, az adórendszer miatt több gyermek születik? Az egykulcsos, arányos adórendszer beváltotta a hozzáfűzött reményeket: több gyermek születik - írta Matolcsy minisztériuma a csütörtök délután kiadott közleményben.
.
2012. június 21. 16:28:59
NGM: a januári bevezetés miatt emelkedik 2014-től a tranzakciós illeték
A költségvetési törvényjavaslat tranzakciós illetékből jövőre 283 milliárd forintos bevétellel számol, az összeg azonban 2014-től 322 milliárdra nő; a különbség abból adódik, hogy a közteher 2013. január elsején lép életbe, így a januári tétel februárban érkezik meg az államkincstárba.
.
2012. június 21. 14:52:59
EKB: ötoldalú szakértői csoport vizsgálja a módosító javaslatot
Ötoldalú, szakértői szintű egyeztetésen vizsgálják majd a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény csütörtökön beterjesztett módosító javaslatát - közölték az Európai Központi Bank (EKB) sajtóosztályán.
.
2012. június 21. 14:37:33
Brüsszelbe egyelőre lassan jár a posta Budapestről
Az Európai Bizottság egyelőre nem kapott levelet a magyar kormánytól a jegybanktörvény újabb módosításáról - jelentette be a testület szóvivője csütörtökön.
.
2012. június 21. 14:28:59
Az ágazati különadókat vizsgálja Brüsszel
Hivatalos levelet küldött a magyar kormánynak az Európai Bizottság a 2010-ben bevezetett, a távközlési és a kiskereskedelmi szektor sújtó különadókkal kapcsolatban - jelentették be csütörtökön Brüsszelben a Dow Jones hírügynökség tudósítása szerint. A kormány szerint a kérdéses intézkedések nem ütköznek uniós jogba.
.
2012. június 21. 14:04:59
Sörszövetség: ismét bővül a magyar sörpiac
Öt év után újra bővül a magyar sörpiac a Magyar Sörgyártók Szövetségének adatai szerint, tavaly Magyarországon a tagvállalatok által értékesített sör mennyisége 3,8 százalékkal haladta meg az előző évit - közölte Csíkné Kovács Klára, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
.
2012. június 21. 13:52:59
Capital Economics: az IMF-megállapodás mellé reformok is kellenek
A Magyarországnak összeállítandó IMF-hitelprogram bizonyosan csökkenti majd rövid távon a CDS-felárakat, de ahhoz, hogy ez a hatás tartósabban, középtávon is érvényesülhessen, a programnak további gazdasági reformokra és gazdaságpolitikai váltásra is ösztönöznie kellene a magyar kormányt - vélekedtek az elemzők.
.
2012. június 21. 13:46:59
Az EU figyelmeztette hazánkat az adómentes pálinkafőzés miatt
Az Európai Bizottság felszólította Magyarországot, hogy szüntesse meg a pálinka teljes körű jövedékiadó-mentességét, tartsa be a környezeti hatásvizsgálatra vonatkozó uniós szabályozást, illetve mielőbb tiltsa be a hagyományos tojóketreceket.
.
2012. június 21. 13:34:36
Kormány: a spanyol modell miatt nem emelkednek a lakossági gyógyszerkiadások
A Magyarországon bevezetendő spanyol modell az állam, a gyártók és a lakosság közötti költségmegosztásban egy olyan megoldás, amely nem jár a lakossági gyógyszerkiadások emelésével, és fenntartja az ellátás színvonalát - szögezte le az egészségügyi államtitkárság a közleményében.
.
2012. június 21. 12:25:59
Nem lesz költségelvű bérleti díj a bajba jutott adósok ingatlanaira
Az önkormányzatoknak a Nemzeti Eszközkezelőtől átvett ingatlanoknál nem lesz módukban költségelven meghatározni a bérleti díjakat - derült ki a Magyar Közlöny szerdai számából.
.
2012. június 21. 12:10:59
GÉMOSZ: nőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piacon
Drasztikusan megnőtt az adóelkerülés a magyarországi gépjármű-értékesítési piacon a Gépjármű-Márkakereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ) szerint, s ez versenyhátrányba hozza a legális autókereskedőket.
.
2012. június 21. 12:01:59
EB: csak adócsalás esetén tagadható meg az áfalevonás
Az Európai Bíróság szerint az áfalevonást az adóhatóság a számlakibocsátó által elkövetett szabálytalanságok miatt is csak akkor tagadhatja meg, ha az adóalany tudta vagy tudnia kellett volna, hogy a levonási jogot megalapozó ügylettel adócsalásban vesz részt.
.
2012. június 21. 11:25:59
Július 2-án már dönthet a Ház a jegybanktörvényről
Benyújtotta a parlamentnek Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítását, az általános indoklás szerint ennek célja az európai uniós jogi aktusokkal való összhang megteremtése.
.
2012. június 21. 11:10:59
Orbánnak megint a devizatartalékra fáj a foga?
Orbánnak megint a devizatartalékra fáj a foga?Bekerült egy érdekes passzus az MNB-törvény módosításába: a jövőben titkos lehet, mennyi tartaléka van a nemzeti banknak. Ez ismét arra utalhat, hogy a kormány valamilyen módon szeretné a maga céljaira felhasználni azt a 35,5 milliárd eurót. Mfor.hu-háttér.
.
2012. június 21. 10:31:59
35 havi mélyponton az eurózóna előzetes PMI mutatója
Az előzetes adatok szerint csökkentek a német és euróövezeti szolgáltató- és feldolgozóiparra vonatkozó PMI-k (Purchasing Manager Index) júniusban.
.
2012. június 21. 09:07:59
Itt az új jegybanktörvény: eltitkolhatná az MNB a tartalékokat
Benyújtotta a kormány csütörtök reggel a jegybanktörvény új módosítását, melytől azt remélik, hogy végre megfelelnek majd az EKB és az IMF aggályainak is. A törvényben benne maradt az a leginkább bírált passzus, mely szerint kilenctagúra bővíthető a Monetáris Tanács, azonban a hírek szerint a kormányfő személyes ígéretet tett arra, hogy ezt jövő februárig nem lépik meg.
.
2012. június 21. 07:16:59
HSBC: júniusban tovább csökkent a kínai feldolgozóipar aktivitása
Az HSBC előzetes adatai szerint a kínai feldolgozóipar júniusi beszerzési menedzserindexe 48,1 pontra csökkent a májusi 48,4 pont után.
.
2012. június 21. 06:01:59
Vértes: idén nem lesz IMF-megállapodás, jövőre nulla lesz a növekedés
Vértes: idén nem lesz IMF-megállapodás, jövőre nulla lesz a növekedésA kormány láthatóan nem törekszik a megegyezésre, jövőre azonban már rá lesz kényszerítve a hitelcsomagra - mondta a GKI Gazdaságkutató elnöke egy szerdai rendezvényen. A szakember szerint a tranzakciós adó jövőre csak ront a helyzeten, ha megvalósulnak a kormány tervei, akkor "nulla lesz a növekedés". Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. június 20. 21:40:57
Lassabb GDP növekedést vár a Fed
Számottevően csökkentette az amerikai jegybank, a Fed szerdán az ország idei gazdasági növekedésére adott előrejelzését, és magasabb munkanélküliségre számít, mint két hónappal ezelőtt.
.
2012. június 20. 18:40:59
Állami ösztönzés a bankoknak: kevesebbet adózhat, aki hitelez
Állami ösztönzés a bankoknak: kevesebbet adózhat, aki hitelezMár a tavaly novemberi megállapodásban volt szó arról, hogy a hitelezés élénkítése érdekében bizonyos tételeket a pénzintézetek leírhatnak majd az idei bankadóból. Most a keddi Magyar Közlönyből a részletek is kiderültek.
.
2012. június 20. 17:19:59
Letette az esküt Görögország új miniszterelnöke
Letette a miniszterelnöki esküt szerda délután Antonisz Szamarasz, a vasárnapi görögországi választásokon győztes konzervatív Új Demokrácia (ND) elnöke, véget vetve ezzel a dél-európai ország hét hetes politikai felfordulásának. "Megvan a parlamenti többségem ahhoz, hogy egy olyan kormányt alakítsak, amely tartós lesz, és biztosítja a stabilitást és a reményt" - közölte Szamarasz, miután Karolosz Papuliasz államfő beiktatta hivatalába.
.
2012. június 20. 16:52:59
Az árfolyamgáthoz elsőként csatlakozók már júniusban kevesebbet fizettek
Az árfolyamgáthoz elsőként csatlakozó ügyfelek már júniusban rögzített árfolyamon számolt, alacsonyabb törlesztőrészletet fizethettek. Az árfolyamrögzítés iránt továbbra is jelentős az érdeklődés a bankoknál.

40431 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 11:22 ] Tízmilliókat zsebelnek be a gyűlölt Brüsszeltől a fideszes körök - Pök Hendi
" Már megint hasra rántott benneteket az orrotok, móri..."
[ 2017-06-19 ] Nagyon megváltozik a kenyér csütörtökön - gubaba
" Szabályozva nagyon lesz! Lehet, hogy nem lehet megen..."
[ 2017-06-18 ] Kivándorlás: Több mint egymillióan hagynák el Magyarországot - alex53
" MAGYARORSZÁG ERŐS ÉS BÜSZKE EURÓPAI ORSZÁG! És még ..."
[ 2017-06-14 ] Panelek visszabontása: 402 milliós költséggel indul a buli Hódmezővásárhelyen - gubaba
" Makovecz-stílben építik át/bontják vissza a paneloka..."
[ 2017-06-12 ] Brutális fizetéseket kapnak a magyar focisták - itt a toplista - Mihály Géza
" Ezek a fiúk bebizonyították, hogy Puskás nem értett ..."
További témák >>
hirdetés
.