Makró
2012. július 9. 17:13:59
Már biztos: Erzsébet-utalványban érkezik majd a segély egy része
A települési önkormányzatok augusztus 1-jétől rendeletben írhatják elő, hogy legalább tízezer forintnyi rendszeres szociális segély folyósításakor az ellátás összegéből ötezer forintot készételvásárlásra felhasználható Erzsébet-utalványban fizetnek ki.
.
2012. július 9. 16:52:59
Rogán: a spekulációs jegybanki műveleteknek is gátat szabhat az illeték kiterjesztése
A Fidesz szerint a pénzügyi tranzakciós illeték alól a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Magyar Államkincstár sem kaphat mentességet, míg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn a parlamentben arról beszélt: a kormány az európai államok többségénél jobban kezeli a válságot, és összességében csaknem ezermilliárd forinttal csökkentette, illetve csökkenti a munkát terhelő adókat.
.
2012. július 9. 16:43:59
Spanyolország egyéves halasztást kaphat az uniós hiányküszöb eléréséhez
Várhatóan az eddig tervezettnél egy évvel később, 2014-re kell Spanyolországnak az európai uniós küszöb alá csökkentenie államháztartási hiányát - jelezték hétfőn az euróövezeti országok brüsszeli pénzügyminiszteri találkozóját megelőző nyilatkozatokban.
.
2012. július 9. 15:37:59
MABISZ: súlyos teher a biztosítási adó a biztosítóknak
Súlyos teher a biztosítói szektor számára a jövő évtől bevezetendő biztosítási adó - hangsúlyozza a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) közleményében.
.
2012. július 9. 15:04:59
Döntöttek: januártól fizethetjük az új illetéket
Döntöttek: januártól fizethetjük az új illetéketDöntött a csekkadó bevezetéséről a parlament, így 2013-tól fizethetjük az egy ezrelékes terhet minden pénzügyi művelet után. A lépés a közelgő IMF-tárgyalásokon is fennakadást okozhat, ugyanis a jegybank szerint sérti a függetlenségüket az illeték kivetése.
.
2012. július 9. 14:40:59
Döntött a Parlament: jön a biztosítási adó
Elfogadta az Országgyűlés hétfőn a biztosítási adó bevezetéséről szóló, jövő január 1-jétől hatályos törvényjavaslatot.
.
2012. július 9. 14:16:59
Három éves mélyponton a befektetői bizalom az euróövezetben
Júliusban a várt emelkedés helyett csökkent a fogyasztói bizalom az euróövezetben. 2009 júliusa óta nem volt ilyen rossz a helyzet.
.
2012. július 9. 13:40:59
Új program segíti a pályakezdő fiatalok munkába állását
Hárommilliárd forintos munkaerőpiaci programot indít a pályakezdő fiatalok álláshoz juttatása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - jelentette be Czomba Sándor, a tárca foglalkoztatásért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
.
2012. július 9. 13:19:59
Rekordösszeget szán jövőre a kutatások támogatására az EB
Az Európai Bizottság jövőre összességében rekordösszeggel, 8,1 milliárd euróval fogja támogatni a kutatási tevékenységet az Európai Unióban.
.
2012. július 9. 13:10:59
Az elemzők biztatónak tartják a külkereskedelem májusi adatait
A májusi külkereskedelmi statisztikában már megjelent a Mercedes termelésének megindulása az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik a tavalyinál is nagyobb éves exporttöbblet is elképzelhetőnek tartanak a külkereskedelmi forgalom alakulásáról hétfőn közölt előzetes adatok alapján.
.
2012. július 9. 12:52:59
A kormány kedden benyújtja az Országgyűlésnek a munkahelyvédelmi programot
A kormány kedden benyújtja az Országgyűlésnek a 300 milliárd forintos munkahelyvédelmi programot az adótörvényeket módosító javaslat keretében - jelentette be Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára kedden, a Vállalkozásfejlesztési Tanács ülését követő tájékoztatón.
.
2012. július 9. 11:58:59
Varga: a vagyonadó kérdése is előkerülhet az IMF-tárgyalások során
Kemény tárgyalásokra készül Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter, aki főleg adózási kérdésekben számít vitára. Erről a tárca nélküli miniszter hétfőn, az m1 Ma Reggel című műsorában beszélt annak kapcsán, hogy július 17-én érkezik Budapestre az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalóküldöttsége.
.
2012. július 9. 10:31:59
Ecofin előtt: "egy csúcs még nem csinál nyarat az Unióban "
A hétfői Ecofin témája a közös költségvetés kialakítása és a közös európai bankfelügyelet intézményesítése lesz. Mivel a kontinens bürokráciája nem a villámgyors egyeztetésekről híres, ma a tagállamok szándékaira helyeződik a figyelem - derül ki a Commerzbank napi kommentárjából.
.
2012. július 9. 09:04:59
Idei csúcson volt a külkereskedelmi mérlegünk egyenlege májusban
A külkereskedelmi termékforgalom előzetes adatai szerint az év ötödik hónapjában az export és import euróban számított értékei közel azonos mértékben, 1,7, illetve 1,8 százalékkal növekedtek, ezzel szemben a forintértékek kétszámjegyű bővülést mutattak 2011 májusához képest, olvasható a KSH tájékoztatójában. A külkereskedelmi mérleg egyenlege idén még nem mutatott ilyen magas értéket
.
2012. július 9. 08:46:59
A tranzakciós illeték bevezetéséről dönt a parlament
A pénzügyi tranzakciós illeték és a biztosítási adó bevezetéséről is szavaz az Országgyűlés mai ülésén, amelyen további tizenkét másik előterjesztést is elfogadhatnak a képviselők. A Ház a héten tartja utolsó két ülését a nyári szünet előtt, csütörtökön egyebek mellett a jövő évi költségvetés fő számainak elfogadásával érhet véget a nyári rendkívüli ülésszak.
.
2012. július 9. 07:31:59
Közel 2 és fél éves mélyponton a kínai infláció
Legutoljára 2010 januárjában mértek a ma közölt júniusi 2,2 százalékos pénzromlási ütemnél kisebbet Kínában. A 2,3 százalékos várakozásnál is alacsonyabb adat tovább mélyítheti azokat az aggodalmakat, mely szerint a kínai aggregált kereslet egyre kevésbé dinamikus.
.
2012. július 9. 06:04:59
Hiteltársulás: hónapokat várhatunk még a magyar fapados bankra
Hiteltársulás: hónapokat várhatunk még a magyar fapados bankraTavaly év végén merült fel egy fapados hazai bank, a Webbank létrehozásának ötlete, mely a kereskedelmi bankokénál kedvezőbb kamattal kínálna hiteleket. Bár idén januárban bejegyezték a Webbank Tőketársulás Zrt.-t, azóta túl nagy a csend az új bank körül. Mfor.hu-háttér.
.
2012. július 7. 19:52:59
Pénzbírságot kaphat, akinél sok készpénz van az uniós határ átlépésekor
Megbírságolhatják azt, aki az Európai Unió határán ki- vagy belépve nem jelenti a vámhatóságoknak, ha 10 ezer eurónál több készpénz vagy értékpapír van nála - figyelmeztet szombati, az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
.
2012. július 7. 18:31:58
Duplájára emelkedik Szlovákia kvótája az IMF-ben
Jóváhagyta a szlovák kormány pénteki ülésén Pozsonyban a Nemzetközi Valutaalapban (IMF) lévő szlovák kvóta több mint kétszeresére emelését.
.
2012. július 7. 15:37:59
Pintér: jövőre 50 milliárd forint lesz az önkormányzati uniós önerőalap
Jövőre 50 milliárd forint lesz az önerőalap, az a keret, amelyet az önkormányzatok az európai uniós pályázatokhoz használhatnak fel - mondta Pintér Sándor belügyminiszter pénteken Magyarnándorban.
.
2012. július 7. 10:37:59
Roubini: 2013-ban jöhet "a tökéletes vihar"
Három-hat hónapon belül ellehetetlenül Olaszország és Spanyolország piaci finanszírozása, és ezzel megkezdődik az euróövezet felbomlása, ha nem indulnak el a szükséges reformok, a fiskális unió, a bankunió és a transzferunió kialakítása - véli Nouriel Roubini.
.
2012. július 6. 15:13:59
Az Invitel nem tervez áremelést a telefonadó kapcsán
Az Invitel sajtóközleményében olvasható, hogy a cég a bevezetett telefon adó ellenére sem tervez áremelést a szolgáltatásaiban.
.
2012. július 6. 15:01:59
A bankunió csak a hitelezőknek és a befektetőknek jó
Kiáltványban bírálta a német nyelvterület 172 neves közgazdásza az euróövezeti bankunió létrehozására vonatkozó intézkedéseket. A német kormány pénzügyminisztere pénteken felelőtlennek nevezte a tudósok lépését, más szakértők pedig populizmussal vádolták meg a kiáltvány aláíróit.
.
2012. július 6. 14:52:59
A valutaalap megerősítette a tárgyaláskezdést
Az IMF pénteken megerősítette, hogy az Európai Unió küldöttségével együtt a Nemzetközi Valutaalap delegációja is részt vesz a magyarországi tárgyalásokon.
.
2012. július 6. 14:40:59
A várt alatt az új munkahelyek száma az USA-ban
A várt 100 ezer helyett 80 ezer álláshelyet termelt ki az Egyesült Államok gazdasága júniusban. A munkanélküliség nem változott a tengerentúlon.
.
2012. július 6. 14:28:59
Varga: "a tárgyalások, amikor elkezdünk egymással beszélni, megindulnak"
Július 17-én érkezik Budapestre az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalóküldöttsége - erősítette meg az Európai Bizottság pénteki bejelentését Varga Mihály az MTI megkeresésére, hozzáfűzve, hogy ezzel a delegációval érdemben tud egyeztetni a kormány.
.
2012. július 6. 14:22:59
Elemzők: az IMF-tárgyalásokon lehetnek bizonytalanságok
A piac már beárazta a hiteltárgyalások elindulását a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU), az egyeztetéseken azonban akadhatnak bizonytalanságok a napokban bejelentett intézkedések, így például a tranzakciós adó kiterjesztése miatt - vélekedett az MTI megkeresésére az ING és az MKB elemzője.
.
2012. július 6. 13:22:59
Megszüntetik a jegybanki függetlenséggel kapcsolatos eljárást
Az Európai Bizottság megszünteti a jegybanki függetlenség kérdésével kapcsolatban Magyarország ellen korábban indított kötelezettségszegési eljárást - jelentette be pénteken Brüsszelben Olivier Bailly, az Európai Bizottság szóvivője.
.
2012. július 6. 13:04:59
Csaba László Európa válságáról: "Maffiózók vannak a klubban"
Csaba László Európa válságáról: "Maffiózók vannak a klubban"Nem lehet egységesen kezelni az eurózóna válságát, mert minden bajba jutott állam esetében más a válság oka, így a gyógymódnak is különbözőnek kell lennie - hangzott el egy pénteki konferencián. A megszólalók egy része szerint a múlt heti EU-csúcs is csak rövidtávon hoz megoldást, mivel az Unió intézményrendszere nem erre lett tervezve. Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. július 6. 12:40:59
Július 17-én kezdődnek tárgyalások az EU-val és az IMF-fel
Július 17-én Budapesten megkezdődnek Magyarország pénzügyi tárgyalásai az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal - jelentette be pénteken Brüsszelben az Európai Bizottság szóvivője.

40913 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Bill Gates felfoghatatlan összeggel támogatja az alapítványátBill Gates felfoghatatlan összeggel támogatja az alapítványát

Közel 5 milliárd dollár értékű ajándékot adott részvények formájában a Bill & Melinda Gates Alapítványnak a Microsoft alapítója.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-08-16 ] Felkopik az álla Mészáros Lőrinc alkalmazottjainak - Tóth Jani
" Örüljenek neki hogy nem közmunkásként kell dolgozniu..."
[ 2017-08-15 ] Nem elég már a szlovéneknek a csóró magyar turista, rámennek a pénzes nyugatiakra - gubaba
" Hülyeség! Szlovénia még elérhető a magyarok számára ..."
[ 2017-08-11 ] Nem vicc: Mészáros Lőrinc bebukott egy közbeszerzést - symple
" "Ne mindig mi nyerjünk!" Nem is tudom, hogy k..."
[ 2017-08-11 ] 10,7 millió mérgező tojás került Németországba - Tóth Jani
" Követeljük hogy nekünk is szállítsanak, ne legyen kü..."
[ 2017-08-10 ] Mindössze tízen jelentkeztek gender szakra - obsitos
" Én sem jelentkeztem volna, mert nem tudom, mi az ?! ..."
További témák >>
hirdetés
.