Makró
2012. augusztus 9. 09:28:59
Csalódást okoztak a kínai ipari és kiskereskedelmi adatok
Kína ipari teljesítménye és a kiskereskedelmi forgalma lassabban nőtt a vártnál júliusban, a lassuló kínai gazdasági növekedés eredőjeként.
.
2012. augusztus 9. 07:21:52
Harminc havi mélyponton a kínai infláció
Harminc hónap legalacsonyabb - 1,8 százalékos - inflációját mérték júliusban Kínában - közölte az ország központi statisztikai hivatala csütörtökön.
.
2012. augusztus 8. 16:37:59
Megerősítette a német "AAA" államadós-besorolását a Fitch
Megerősítette Németország lehetséges legjobb, stabil kilátású "AAA" államadós-besorolását szerdán a Fitch Ratings.
.
2012. augusztus 8. 16:22:59
Több mint negyvenmilliárd forintos túlköltés a gyógyszerkasszában
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) első féléves költségvetési adatai szerint több mint 43 milliárd forintos a túlköltés a gyógyszerkasszában; a gyógyító megelőző ellátásokra viszont majdnem 35 milliárddal, a szakellátásra 33,6 milliárddal kevesebbet költöttek a tervezetnél; a baleseti adóból a tervezettnél több bevételt könyveltek el, a népegészségügyi termékadóból az egész éves 20 milliárd forintos előirányzatból fél év alatt több mint 9 milliárd forint folyt be.
.
2012. augusztus 8. 16:19:59
Fél év alatt majdnem kétmilliárdot költött utazásokra a kormány
Fél év alatt majdnem kétmilliárdot költött utazásokra a kormányA parlament honlapján található összesítő táblázatok szerint a minisztériumok és a hozzájuk tartozó intézmények az idei év első felében összesen majdnem kétmilliárd forintot költöttek utazásokra. Ebben nem szerepel az NFM adata, mivel ők "elfelejtették" a kért mellékletet közzétenni, így a teljes összeg biztosan meghaladja a kétmilliárdot. Mfor.hu-háttér.
.
2012. augusztus 8. 15:55:59
GfK: jól fogynak a dobozos jégkrémek az idén
Jelentősen nőtt a családi dobozos jégkrémek forgalma a tavalyihoz képest: a GfK Hungária piackutató adatai szerint az idén a második negyedévben ötödével több ilyen jégkrémet vettek a magyarok mint az előző év azonos időszakában.
.
2012. augusztus 8. 15:46:59
Javult a termelékenység az Egyesült Államokban
A szakértők által vártnál nagyobb mértékben javult a termelékenység az amerikai, mezőgazdaságon kívüli ágazatokban az idén a második negyedévben a szerdán közölt előzetes számítások szerint.
.
2012. augusztus 8. 14:31:59
A monetáris tanács öt tagja szavazott kamattartásra
A monetáris tanács hat tagja, köztük Simor András elnök szavazott a 7 százalékos jegybanki alapkamat tartására, két külső tanácstag, Cinkotai János, Kocziszky György 25 bázispontos kamatcsökkentésre voksolt a monetáris tanács legutóbbi, július 24-i kamatdöntő ülésén - derül ki az ülés szerdán közölt rövidített jegyzőkönyvéből.
.
2012. augusztus 8. 13:52:59
Az idén már nem vár brit gazdasági növekedést a Bank of England
Meredeken csökkentette a brit gazdaság idei teljesítményére adott előrejelzését szerdán a Bank of England, amely az idei évre már nem valószínűsít növekedést Nagy-Britanniában.
.
2012. augusztus 8. 13:16:59
Elemzők: a tavalyinál is nagyobb lehet a külkereskedelmi többlet
Az idén a tavalyihoz hasonló, vagy annál is nagyobb lehet a külkereskedelmi többlet az Erste Bank és a Takarékbank elemzője szerint.
.
2012. augusztus 8. 12:31:59
Visszaesett a német ipar teljesítménye júniusban
Mind éves, mind havi szinten csökkent a német ipari termelés volumene júniusban.
.
2012. augusztus 8. 12:10:59
Megint az export mentheti meg a zuhanástól a magyar gazdaságot
Megint az export mentheti meg a zuhanástól a magyar gazdaságotA kiskereskedelmi adatok kapcsán még arról írtunk: komoly csoda kell ahhoz, hogy a második negyedév ne hozzon jelentős esést a magyar gazdaság számára, azonban a kedden megjelent kedvező exportadatok felülírták akkori véleményünket. Most úgy tűnik, hogy ugyan a belső fogyasztás továbbra is komoly negatívum a növekedés szempontjából, viszont az utóbbi évekhez hasonlóan ezúttal is a külkereskedelem lehet a gazdaság mentőangyala. Mfor.hu-háttér.
.
2012. augusztus 8. 10:46:59
Kovács Krisztiánt nevezte ki az MTVA a Sales House igazgató-helyettesévé
Kovács Krisztián lett az MTVA Sales House igazgató-helyettese; a TV3-at és a TV2-t is megjárt szakemberre a megújulás folyamatában kiemelten számít a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).
.
2012. augusztus 8. 10:25:59
Megduplázódott a német külkereskedelmi egyenleg többlete
A német külkereskedelmi egyenleg többlete 16,2 milliárd euróra növekedett júniusban. A szezonálisan kiigazított többlet pedig a duplájára növekedett.
.
2012. augusztus 8. 09:07:59
Júniusban tovább bővült a külkereskedelmi termékforgalom
A külkereskedelmi termékforgalom májusban kezdődött növekedése – az előzetes adatok alapján – júniusban tovább folytatódott. Az év hatodik hónapjában az export és az import euróban számított értékei 5,6, illetve 3 százalékkal növekedtek, míg a forintértékek kétszámjegyű bővülést mutattak 2011 júniusához képest.
.
2012. augusztus 8. 07:55:59
Az adósságcserék ellenére is sok a kockázat a görögöknél
A befektetési értékvesztéssel megvalósuló szuverén adósságcserék után is általában magas marad annak a kockázata, hogy az adott ország ismét törlesztésképtelenné válik - állapítja meg keddi londoni elemzésében a Moody's Investors Service.
.
2012. augusztus 8. 07:26:56
S&P: további 11 százalékkal eshet vissza két év alatt a görög GDP
Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Görögország mélyen spekulatív államadós-besorolásának kilátását szerdán a Standard & Poor's.
.
2012. augusztus 8. 06:31:59
Magyar hitelundor - a csökkenő kamatok ellenére sem kell a kölcsön
Magyar hitelundor - a csökkenő kamatok ellenére sem kell a kölcsönJúniusban a statisztika szerint csökkentek a hitelek kamatai, ennek ellenére a háztartások hitelfelvételi hajlandósága is csökkent előző hónaphoz képest. Júliusban várhatóan tovább mérséklődnek a kamatok, a keresletet megbecsülni viszont nem lehet. Mfor.hu-háttér.
.
2012. augusztus 7. 17:22:59
Az NGM augusztus 20-ig juttatja el a hatástanulmányokat a Költségvetési Tanácsnak
A Nemzetgazdasági Minisztérium augusztus 20-ig továbbítja a Költségvetési Tanácsnak a jövő évi büdzséhez benyújtott módosító javaslatok és az új adótörvények hatásait alátámasztó információkat és hatástanulmányokat - válaszolta a tárca.
.
2012. augusztus 7. 16:25:59
Megvolt az idei harmadik pluszos hónap a büdzsében
Megvolt az idei harmadik pluszos hónap a büdzsébenA múlt hónapban 80,2 milliárd forintos többlettel zárt az államháztartás, ez lényegesen kedvezőbb az egy évvel korábbinál, de akkor a Mol-részesedés kifizetése egyszeri tételként rontotta az egyenleget - derül ki a kedd délután közölt adatokból. Az év eddigi részében a teljes tervezett hiány háromnegyede jött össze.
.
2012. augusztus 7. 15:52:59
Jól ment a bankoknak az első félévben Csehországban
Sikeres félévet zártak a bankok Csehországban, a legnagyobb bankok - Komercní Banka, CSOB, UniCredit Bank, Ceská Sporitelna - eredményei egyaránt pozitívak.
.
2012. augusztus 7. 15:04:59
Az ingatlanpiac élénkítéséhez új konstrukciók mellett gazdasági növekedés is kell
A hazai kereskedelmi bankok többsége még csak fontolgatja az új állami kamattámogatásos hitelkonstrukció elindítását, az OTP-nél azonban már igényelhető a termék, amitől a bank a lakáspiac élénkülését várja. A megkérdezett ingatlanszakértő szerint azonban trendforduló csak a gazdaság bővülésével lehet.
.
2012. augusztus 7. 13:58:59
MOSZ: válságban van a sertéstartás
Válságban van a magyar sertéstenyésztés: a magas takarmányárak mellett a felvásárlási árak olyan alacsonyak, hogy esetenként az önköltséget sem fedezik - állapították meg a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) Sertéstenyésztők Országos választmányának tagjai keddi ülésükön.
.
2012. augusztus 7. 13:52:59
Fitch: az európai kötvénybefektetők "hisznek az euróban"
Az európai intézményi kötvénybefektetők csaknem kétharmada bízik abban, hogy az adósságválsággal küszködő euróövezet jelenlegi formájában fennmarad - közölte a Fitch Ratings.
.
2012. augusztus 7. 13:40:59
A magyar kukoricatermés 40 százaléka elpusztult
Az idei kukoricatermés majdnem 40 százaléka megsemmisült a nagy meleg, különösen az utóbbi hét rendkívül száraz időjárása miatt a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) becslései szerint, a veszteség nemzetgazdasági szinten meghaladhatja a 200 milliárd forintot. Az aszály a drága takarmány miatt az állattenyésztőknek is kárt okoz, ezért a Magosz átfogó kormányzati intézkedéseket sürget.
.
2012. augusztus 7. 12:58:59
A második negyedévben tovább csökkent az olasz GDP
A második negyedévben az előzetes adatok szerint az előző negyedévhez képest 0,7 százalékkal, 2011 második negyedévéhez képest pedig 2,5 százalékkal csökkent Olaszország bruttó hazai terméke (GDP) - közölte kedden az olasz állami statisztikai hivatal, az Istat.
.
2012. augusztus 7. 12:40:59
Durván visszaesett a német gyáripari megrendelések volumene
Mind éves, mind havi összevetésben csökkent a német gyáripari megrendelések volumene júniusban.
.
2012. augusztus 7. 12:04:59
Veszteséges második negyedévet zárt a belga KBC bank
Egyszeri tételek miatt a második negyedévben veszteségbe fordult a KBC eredménye mind az előző negyedévhez, mind az egy évvel korábbi negyedévi bázishoz képest - áll a bank tájékoztatásában.
.
2012. augusztus 7. 10:07:59
Csökkent a svájci defláció mértéke
A várt 0,8 százalék helyett 0,7 százalékkal csökkentek a svájci fogyasztói árak júliusban előző év azonos időszakához képest.
.
2012. augusztus 7. 09:40:59
Gyorsan emelkedik az adóparadicsomokba áttelepülő cseh cégek száma
Gyorsan emelkedik az adóparadicsomokba áttelepülő csehországi cégek száma. Az idei első félév végén az adóparadicsomokban székelő csehországi cégek száma 12.046-ra nőtt, ami éves összevetésben 2,5 százalékos növekedés - közölte a CEKIA ügynökség.

41387 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Orbán miatt lett elege a miniszterségből Lázárnak? Orbán miatt lett elege a miniszterségből Lázárnak?

Ha többet is szeretne, előre nem vezet út.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 17:37 ] Tényleg komolyan gondolja Lázár, hogy befejezi - Tóth Jani
" sirásó: "Emlékezzünk csak a remek tözsdei arbitrázs ..."
[ 2017-09-22 ] A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek! - gubaba
" Hálószoba-kutató... ..."
[ 2017-09-21 ] Kizárt, hogy teljesüljön Orbán víziója - Tóth Jani
" Mi amikor a KKV-nál rákérdezünk a fizetésre, akkor m..."
[ 2017-09-20 ] Trump: ha szükséges, teljesen leromboljuk Észak-Koreát - egyember
" Azaz meggyilkolunk néhány millió ártatlan embert. Ak..."
[ 2017-09-17 ] Varga pluszpénzt ígért a nyugdíjasoknak - Tibu
" Az eddigi nyugdíjemelések csak a 13. havi nyugdíj ki..."
További témák >>
hirdetés
.