Makró
2012. július 9. 17:16:59
Tarlós: dugódíj nélkül finanszírozhatatlan lehet a BKV
A főpolgármester álláspontja szerint újra kell tárgyalni a kormánnyal a BKV-ról kötött megegyezést, miután a parlament múlt pénteken leszavazta a fővárosi dugódíj bevezetését megteremtő törvénymódosítást.
.
2012. július 9. 17:13:59
Már biztos: Erzsébet-utalványban érkezik majd a segély egy része
A települési önkormányzatok augusztus 1-jétől rendeletben írhatják elő, hogy legalább tízezer forintnyi rendszeres szociális segély folyósításakor az ellátás összegéből ötezer forintot készételvásárlásra felhasználható Erzsébet-utalványban fizetnek ki.
.
2012. július 9. 16:52:59
Rogán: a spekulációs jegybanki műveleteknek is gátat szabhat az illeték kiterjesztése
A Fidesz szerint a pénzügyi tranzakciós illeték alól a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Magyar Államkincstár sem kaphat mentességet, míg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn a parlamentben arról beszélt: a kormány az európai államok többségénél jobban kezeli a válságot, és összességében csaknem ezermilliárd forinttal csökkentette, illetve csökkenti a munkát terhelő adókat.
.
2012. július 9. 16:43:59
Spanyolország egyéves halasztást kaphat az uniós hiányküszöb eléréséhez
Várhatóan az eddig tervezettnél egy évvel később, 2014-re kell Spanyolországnak az európai uniós küszöb alá csökkentenie államháztartási hiányát - jelezték hétfőn az euróövezeti országok brüsszeli pénzügyminiszteri találkozóját megelőző nyilatkozatokban.
.
2012. július 9. 15:37:59
MABISZ: súlyos teher a biztosítási adó a biztosítóknak
Súlyos teher a biztosítói szektor számára a jövő évtől bevezetendő biztosítási adó - hangsúlyozza a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) közleményében.
.
2012. július 9. 15:04:59
Döntöttek: januártól fizethetjük az új illetéket
Döntöttek: januártól fizethetjük az új illetéketDöntött a csekkadó bevezetéséről a parlament, így 2013-tól fizethetjük az egy ezrelékes terhet minden pénzügyi művelet után. A lépés a közelgő IMF-tárgyalásokon is fennakadást okozhat, ugyanis a jegybank szerint sérti a függetlenségüket az illeték kivetése.
.
2012. július 9. 14:40:59
Döntött a Parlament: jön a biztosítási adó
Elfogadta az Országgyűlés hétfőn a biztosítási adó bevezetéséről szóló, jövő január 1-jétől hatályos törvényjavaslatot.
.
2012. július 9. 14:16:59
Három éves mélyponton a befektetői bizalom az euróövezetben
Júliusban a várt emelkedés helyett csökkent a fogyasztói bizalom az euróövezetben. 2009 júliusa óta nem volt ilyen rossz a helyzet.
.
2012. július 9. 13:40:59
Új program segíti a pályakezdő fiatalok munkába állását
Hárommilliárd forintos munkaerőpiaci programot indít a pályakezdő fiatalok álláshoz juttatása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - jelentette be Czomba Sándor, a tárca foglalkoztatásért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
.
2012. július 9. 13:19:59
Rekordösszeget szán jövőre a kutatások támogatására az EB
Az Európai Bizottság jövőre összességében rekordösszeggel, 8,1 milliárd euróval fogja támogatni a kutatási tevékenységet az Európai Unióban.
.
2012. július 9. 13:10:59
Az elemzők biztatónak tartják a külkereskedelem májusi adatait
A májusi külkereskedelmi statisztikában már megjelent a Mercedes termelésének megindulása az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik a tavalyinál is nagyobb éves exporttöbblet is elképzelhetőnek tartanak a külkereskedelmi forgalom alakulásáról hétfőn közölt előzetes adatok alapján.
.
2012. július 9. 12:52:59
A kormány kedden benyújtja az Országgyűlésnek a munkahelyvédelmi programot
A kormány kedden benyújtja az Országgyűlésnek a 300 milliárd forintos munkahelyvédelmi programot az adótörvényeket módosító javaslat keretében - jelentette be Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára kedden, a Vállalkozásfejlesztési Tanács ülését követő tájékoztatón.
.
2012. július 9. 11:58:59
Varga: a vagyonadó kérdése is előkerülhet az IMF-tárgyalások során
Kemény tárgyalásokra készül Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter, aki főleg adózási kérdésekben számít vitára. Erről a tárca nélküli miniszter hétfőn, az m1 Ma Reggel című műsorában beszélt annak kapcsán, hogy július 17-én érkezik Budapestre az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalóküldöttsége.
.
2012. július 9. 10:31:59
Ecofin előtt: "egy csúcs még nem csinál nyarat az Unióban "
A hétfői Ecofin témája a közös költségvetés kialakítása és a közös európai bankfelügyelet intézményesítése lesz. Mivel a kontinens bürokráciája nem a villámgyors egyeztetésekről híres, ma a tagállamok szándékaira helyeződik a figyelem - derül ki a Commerzbank napi kommentárjából.
.
2012. július 9. 09:04:59
Idei csúcson volt a külkereskedelmi mérlegünk egyenlege májusban
A külkereskedelmi termékforgalom előzetes adatai szerint az év ötödik hónapjában az export és import euróban számított értékei közel azonos mértékben, 1,7, illetve 1,8 százalékkal növekedtek, ezzel szemben a forintértékek kétszámjegyű bővülést mutattak 2011 májusához képest, olvasható a KSH tájékoztatójában. A külkereskedelmi mérleg egyenlege idén még nem mutatott ilyen magas értéket
.
2012. július 9. 08:46:59
A tranzakciós illeték bevezetéséről dönt a parlament
A pénzügyi tranzakciós illeték és a biztosítási adó bevezetéséről is szavaz az Országgyűlés mai ülésén, amelyen további tizenkét másik előterjesztést is elfogadhatnak a képviselők. A Ház a héten tartja utolsó két ülését a nyári szünet előtt, csütörtökön egyebek mellett a jövő évi költségvetés fő számainak elfogadásával érhet véget a nyári rendkívüli ülésszak.
.
2012. július 9. 07:31:59
Közel 2 és fél éves mélyponton a kínai infláció
Legutoljára 2010 januárjában mértek a ma közölt júniusi 2,2 százalékos pénzromlási ütemnél kisebbet Kínában. A 2,3 százalékos várakozásnál is alacsonyabb adat tovább mélyítheti azokat az aggodalmakat, mely szerint a kínai aggregált kereslet egyre kevésbé dinamikus.
.
2012. július 9. 06:04:59
Hiteltársulás: hónapokat várhatunk még a magyar fapados bankra
Hiteltársulás: hónapokat várhatunk még a magyar fapados bankraTavaly év végén merült fel egy fapados hazai bank, a Webbank létrehozásának ötlete, mely a kereskedelmi bankokénál kedvezőbb kamattal kínálna hiteleket. Bár idén januárban bejegyezték a Webbank Tőketársulás Zrt.-t, azóta túl nagy a csend az új bank körül. Mfor.hu-háttér.
.
2012. július 7. 19:52:59
Pénzbírságot kaphat, akinél sok készpénz van az uniós határ átlépésekor
Megbírságolhatják azt, aki az Európai Unió határán ki- vagy belépve nem jelenti a vámhatóságoknak, ha 10 ezer eurónál több készpénz vagy értékpapír van nála - figyelmeztet szombati, az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
.
2012. július 7. 18:31:58
Duplájára emelkedik Szlovákia kvótája az IMF-ben
Jóváhagyta a szlovák kormány pénteki ülésén Pozsonyban a Nemzetközi Valutaalapban (IMF) lévő szlovák kvóta több mint kétszeresére emelését.
.
2012. július 7. 15:37:59
Pintér: jövőre 50 milliárd forint lesz az önkormányzati uniós önerőalap
Jövőre 50 milliárd forint lesz az önerőalap, az a keret, amelyet az önkormányzatok az európai uniós pályázatokhoz használhatnak fel - mondta Pintér Sándor belügyminiszter pénteken Magyarnándorban.
.
2012. július 7. 10:37:59
Roubini: 2013-ban jöhet "a tökéletes vihar"
Három-hat hónapon belül ellehetetlenül Olaszország és Spanyolország piaci finanszírozása, és ezzel megkezdődik az euróövezet felbomlása, ha nem indulnak el a szükséges reformok, a fiskális unió, a bankunió és a transzferunió kialakítása - véli Nouriel Roubini.
.
2012. július 6. 15:13:59
Az Invitel nem tervez áremelést a telefonadó kapcsán
Az Invitel sajtóközleményében olvasható, hogy a cég a bevezetett telefon adó ellenére sem tervez áremelést a szolgáltatásaiban.
.
2012. július 6. 15:01:59
A bankunió csak a hitelezőknek és a befektetőknek jó
Kiáltványban bírálta a német nyelvterület 172 neves közgazdásza az euróövezeti bankunió létrehozására vonatkozó intézkedéseket. A német kormány pénzügyminisztere pénteken felelőtlennek nevezte a tudósok lépését, más szakértők pedig populizmussal vádolták meg a kiáltvány aláíróit.
.
2012. július 6. 14:52:59
A valutaalap megerősítette a tárgyaláskezdést
Az IMF pénteken megerősítette, hogy az Európai Unió küldöttségével együtt a Nemzetközi Valutaalap delegációja is részt vesz a magyarországi tárgyalásokon.
.
2012. július 6. 14:40:59
A várt alatt az új munkahelyek száma az USA-ban
A várt 100 ezer helyett 80 ezer álláshelyet termelt ki az Egyesült Államok gazdasága júniusban. A munkanélküliség nem változott a tengerentúlon.
.
2012. július 6. 14:28:59
Varga: "a tárgyalások, amikor elkezdünk egymással beszélni, megindulnak"
Július 17-én érkezik Budapestre az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalóküldöttsége - erősítette meg az Európai Bizottság pénteki bejelentését Varga Mihály az MTI megkeresésére, hozzáfűzve, hogy ezzel a delegációval érdemben tud egyeztetni a kormány.
.
2012. július 6. 14:22:59
Elemzők: az IMF-tárgyalásokon lehetnek bizonytalanságok
A piac már beárazta a hiteltárgyalások elindulását a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU), az egyeztetéseken azonban akadhatnak bizonytalanságok a napokban bejelentett intézkedések, így például a tranzakciós adó kiterjesztése miatt - vélekedett az MTI megkeresésére az ING és az MKB elemzője.
.
2012. július 6. 13:22:59
Megszüntetik a jegybanki függetlenséggel kapcsolatos eljárást
Az Európai Bizottság megszünteti a jegybanki függetlenség kérdésével kapcsolatban Magyarország ellen korábban indított kötelezettségszegési eljárást - jelentette be pénteken Brüsszelben Olivier Bailly, az Európai Bizottság szóvivője.
.
2012. július 6. 13:04:59
Csaba László Európa válságáról: "Maffiózók vannak a klubban"
Csaba László Európa válságáról: "Maffiózók vannak a klubban"Nem lehet egységesen kezelni az eurózóna válságát, mert minden bajba jutott állam esetében más a válság oka, így a gyógymódnak is különbözőnek kell lennie - hangzott el egy pénteki konferencián. A megszólalók egy része szerint a múlt heti EU-csúcs is csak rövidtávon hoz megoldást, mivel az Unió intézményrendszere nem erre lett tervezve. Mfor.hu-tudósítás.

41334 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Kizárt, hogy teljesüljön Orbán víziójaKizárt, hogy teljesüljön Orbán víziója

A Fidesz velencei frakcióülésén a kormányfő nagyívű perspektívát vázolt fel.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-09-20 ] Trump: ha szükséges, teljesen leromboljuk Észak-Koreát - egyember
" Azaz meggyilkolunk néhány millió ártatlan embert. Ak..."
[ 2017-09-17 ] Varga pluszpénzt ígért a nyugdíjasoknak - Tibu
" Az eddigi nyugdíjemelések csak a 13. havi nyugdíj ki..."
[ 2017-09-16 ] Ezzel szöveggel telefonálgat rá a Fidesz a nyugdíjasokra - kakambuki
" "Üdvözlöm, Gyurcsány Ferenc vagyok." Ez a szöveg hal..."
[ 2017-09-15 ] Minden akadály elhárult, Mészárosé lehet a fél Balaton - videki
" L. Hedvig: Így néz ki a hentes, ha örül? Atyaisten. ..."
[ 2017-09-13 ] Választásokra elérhetik Orbánék a céljukat - hammurabbi
" Csaxólok mfor.hu :http://index.hu/gazdasag/2017/09/1..."
További témák >>
hirdetés
.