Makró
2012. szeptember 9. 09:06:59
Orbán: megszorításokat akar az IMF
Főként Magyarország pénzügyi-gazdasági helyzetéről és az IMF-tárgyalásokról volt szó az Orbán Viktor kormányfő részvételével zajlott beszélgetésen, a tizenegyedik kötcsei találkozón - nyilatkozta a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-nek. Havasi Bertalan beszámolója szerint Orbán Viktor kijelentette: 2008-ban egy rossz IMF-megállapodás született, most a kormány egy jó megállapodás tető alá hozásán dolgozik.
.
2012. szeptember 8. 16:25:59
Budai: a mezőgazdaság vezetheti ki az országot a válságból
Budai Gyula szerint a jelenleg tapasztalható európai válságból a mezőgazdaság vezetheti ki Magyarországot.
.
2012. szeptember 8. 16:18:59
Matolcsyék Kötcsén: jó IMF-megállapodás kell
Magyarországnak jó megállapodást kell kötnie a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval - állapította meg Varga Mihály tárca nélküli miniszter, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Csaba László közgazdász szombaton a tizenegyedik kötcsei találkozón.
.
2012. szeptember 8. 09:19:59
NFÜ: Magyarország fel tudja használni az összes uniós forrást
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerint Magyarország fel tudja használni a 2007 és 2013 között rendelkezésére álló 8.200 milliárd forint európai uniós forrást.
.
2012. szeptember 8. 09:13:59
Merkel üdvözli az EKB döntésében a feltételhez kötést
A német kancellár üdvözli, hogy az Európai Központi Bank feltételekhez köti az államkötvények vásárlását.
.
2012. szeptember 7. 16:28:59
Legfeljebb 512 millió forintos vagyonon csücsül Bernanke
Legfeljebb 512 millió forintos vagyonon csücsül BernankeA Fed elnöke gazdag, ez egyértelmű. Ám amennyire jó szakembernek tűnik a munkájában, a privát befektetéseiben legalább annyira unalmas. Néhány számla, könyvírás és lakáshitel írható a neve mellé.
.
2012. szeptember 7. 15:55:59
Íme, az EB levele a magyar gazdaság állapotáról
A magyar gazdaság állapota rosszabb, mint arra az Európai Bizottság számított, a magyar kormány túl optimista, és nem ismerte fel, milyen komoly költségvetési lépésekre van szükség. Ha ebbe az irányba megyünk tovább, 2020-ra az államadósság elérheti a GDP 100 százalékát – többek között ezek olvashatók abban az augusztus végi keltezésű, index.hu birtokába jutott levélben.
.
2012. szeptember 7. 15:43:59
Az IMF pontatlanságokról beszél az ajánlások kapcsán
"Jelentős pontatlanságokat" tartalmaznak a sajtóban megjelent információk arról, hogy milyen ajánlásai vannak a nemzetközi hitelezőknek a magyar hatóságok számára - tudatta Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodavezetője, az MTI-nek a Magyar Nemzetben megjelent kölcsönfeltételekről szóló kérdésére válaszolva pénteken.
.
2012. szeptember 7. 14:25:59
WSJ: az IMF nem kérte a nyugdíjak csökkentését
A The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap internetes kiadása, a téma egyik ismerőjére hivatkozva azt írta, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nem fogalmazott meg specifikus követeléseket Magyarországgal szemben, és nem kérte a nyugdíjak csökkentését.
.
2012. szeptember 7. 14:10:59
Rogánt nem lepték meg az IMF követelései
Rogán Antal, frakcióvezető szerint többségében egybeesnek az ország érdekei a nemzetközi szervezetek követeléseivel, ilyen többek közt a bürokrácia leépítésére irányuló IMF-javaslat is, amit a frakció is támogat - derül ki az index.hu cikkéből.
.
2012. szeptember 7. 13:40:59
Az Európai Bizottság a magyar válaszra vár
Az Európai Bizottság a magyar válaszra vár azzal a dokumentummal kapcsolatban, amelyet a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Unió és az Európai Központi Bank képviselői júliusban adtak át a magyar hatóságoknak Budapesten - közölte pénteken sajtótájékoztatón Olivier Bailly, az Európai Bizottság szóvivője.
.
2012. szeptember 7. 13:31:59
GKI: akár 7 forinttal is nőhet a benzin ára a jövő héten
Az elmúlt egy hét során a nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhető változások a benzin esetében 5-7 forint emelést, míg a gázolaj esetében szinten tartást indokolnak 10-én, hétfőn. A benzin kiskereskedelmi átlagára így 440 forint, a gázolajé pedig 438 forint lehet szeptember 12-én, szerdán - derül ki a GKI Energiakutató Zrt. előrejelzéséből.
.
2012. szeptember 7. 12:34:59
Kína gazdasága történelmi lehetőség előtt áll
A következő öt év döntő fontosságú lesz Kína számára, az ősszel esedékes, minden évtizedben egyszer történő hatalomátadással kiváló lehetőség adódik a régóta halogatott és elengedhetetlen gazdasági reformok bevezetésére - írja az Európai Unió pekingi kereskedelmi kamarája (EUCC) most kiadott éves tanulmányában.
.
2012. szeptember 7. 12:22:59
Nagyot esett a német ipar teljesítménye
Éves összevetésben a vártnál nagyobb mértékben esett vissza a német ipar teljesítménye júliusban.
.
2012. szeptember 7. 12:07:59
Fico: Szlovákia az EU kemény magjához akar tartozni
Szlovákia egyértelműen támogatja az Európai Unió mélyebb integrációját, tagja akar lenni az EU kemény magjának, és az eurót, a közös pénznemet továbbra is olyan jó dolognak tartja, amelynek nincs alternatívája - jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök abban az interjúban, amelyet csütörtökön este sugárzott a cseh közszolgálati hírtelevízió.
.
2012. szeptember 7. 11:46:59
Négyszázmillió forint az egészségügyi dolgozók kötelező továbbképzésére
Évente négyszázmillió forintot fordítanak az egészségügyi dolgozók kötelező továbbképzésének állami finanszírozására, a gyakorlati oktatás fejlesztése érdekében pedig szaktanácsadói hálózatot hoznak létre - mondta a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének zalakarosi konferenciáján pénteken a GYEMSZI-ETI főigazgató-helyettese.
.
2012. szeptember 7. 11:16:59
A mezőgazdaság és a belső kereslet taszított recesszióba
A mezőgazdaság és a belső kereslet taszított recesszióbaAzt már három hete tudjuk, hogy a második negyedévben ismét recesszióba esett a magyar gazdaság, azonban most a részletes adatokból az is kiderült, minek volt köszönhető a szomorú adat. A mezőgazdaság elsősorban a tavalyi magas bázis miatt esett 10 százalékot, míg a felhasználási oldalon továbbra is a visszafogott belső kereslet okoz problémákat. Mfor.hu-háttér.
.
2012. szeptember 7. 10:46:59
Az EU megvizsgálja Magyarország és az IMF ügyét
Az MTI uniós forrásból úgy értesült, hogy a Magyarországgal folytatott hiteltárgyalások ügye is napirenden szerepel az EU-tagállamok képviselőiből álló Gazdasági és Pénzügyi Bizottság (angol rövidítéssel: EFC) pénteki tanácskozásán.
.
2012. szeptember 7. 09:58:59
Törlesztettük adósságunk, ezért csökkentek a devizatartalékok
Augusztusban 661 millió euróval, 35,238 milliárd euróra csökkentek a jegybank devizatartalékai - ezt mutatják a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján pénteken megjelent legfrissebb adatok.
.
2012. szeptember 7. 09:10:59
A Mercedes-gyár ellenére júliusban csökkent a magyar ipar
2012 júliusában – előzetes adatok alapján – az ipari termelés az előző év azonos hónapjának szintjén maradt, míg a munkanaphatástól megtisztított index visszaesett a Mercedes-gyár indulása ellenére.
.
2012. szeptember 7. 09:10:19
Nem jött a csoda: nagyobbat esett a vártnál a magyar gazdaság
Egy kicsivel az előzetesen becsültnél is nagyobbat esett a magyar gazdaság a második negyedévben, hiszen a GDP 1,3 százalékkal csökkent, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok pedig 1,1 százalékos csökkenést mutattak.
.
2012. szeptember 7. 08:04:59
Orbán Viktor: lesz IMF-megállapodás
A miniszterelnök szerint lesz megállapodás a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), valamint az Európai Unió között, de nem azon feltételek alapján, amelyek csütörtökön napvilágot láttak; a kabinet ezért a következő hét-tíz napban alternatív IMF/EU-tárgyalási pozíciót dolgoz ki - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
.
2012. szeptember 7. 06:28:59
Nem a hitelt kértek a spanyolok Merkeltől
Nem volt szó a Spanyolországnak nyújtandó további támogatás feltételeiről a német kancellár és a spanyol kormányfő csütörtöki madridi megbeszélésén. Angela Merkel a találkozót követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: kizárólag Spanyolország jelenlegi gazdasági helyzetéről tárgyalt Mariano Rajoy spanyol kormányfővel.
.
2012. szeptember 7. 05:16:59
Orbánék is bevallották: több százmilliárdos csomag jöhet ősszel
Orbánék is bevallották: több százmilliárdos csomag jöhet ősszelEddig csak az elemzők riogattak azzal, hogy több százmilliárd forintos lyuk tátong a jövő évi büdzsé tervezetében, de a beszámolók szerint szerdán már a kormányzati oldal is elismerte külföldi újságírók előtt, hogy módosítani kell a benyújtott javaslat főszámait. Az egyelőre kérdés, milyen intézkedésekkel foltozzák be a lyukakat, ez valószínűleg az őszi parlamenti ülésszak nagy kérdése lesz. Mfor.hu-háttér.
.
2012. szeptember 7. 05:16:55
Barclays: "Hátraarcot csinált" Orbán
Valószínűtlen, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki kommentárja az IMF-feltételekről az IMF/EU-tárgyalások végét jelentené, de a tárgyalási folyamat elhúzódhat, és arra is van esély, hogy a tárgyalásokat felfüggesztik – vélekedett a Barclays elemzője.
.
2012. szeptember 6. 20:22:59
Az Unióból cáfolták az IMF-lista részleteit - így Orbánt is
Nem pontos az a lista, amely a magyar sajtóban megjelent és állítólag azokat a feltételeket tartalmazza, amelyek teljesítése fejében a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió hajlandó lenne megállapodni Magyarországgal - értesült egy név nélkül nyilatkozó uniós forrástól csütörtökön az MTI.
.
2012. szeptember 6. 19:10:59
Az IMF támogatását is élvezi az EKB a kötvényvásárlásban
A Nemzetközi Valutaalap főigazgatója Christine Lagarde közleményben üdvözölte az Európai Központi Bank csütörtöki kezdeményezését az euróövezeti szuverén kötvénypiaci feszültségek feloldására.
.
2012. szeptember 6. 18:55:59
Kiszivárogtak az igazi IMF-levél részletei is
Az IMF nem kérte a nyugdíjak csökkentését, sem a vagyonadót, derül ki az eddig titkosan kezelt levélből - derül ki az index.hu cikkéből.
.
2012. szeptember 6. 17:31:59
EB: a bor nem reklámozható azzal, hogy "könnyen emészthető"
A bor nem reklámozható azzal, hogy "könnyen emészthető", mert az ilyen megjelölés, amely a csökkentett savasságot jelzi, egészségre vonatkozó állításnak minősül, ami az alkoholtartalmú italok esetében tiltott - szögezte le csütörtökön közzétett ítéletében az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága.
.
2012. szeptember 6. 16:31:59
Növekedett az ISM szolgáltatóipari BMI-je az Egyesült Államokban
Az ISM szolgáltatóipari Beszerzési Menedzser Indexe a várt csökkenés helyett növekedést mutatott augusztusban.

42267 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-12-12 ] A Bitcoin milliárdosok szerint még csak most kezdődik a parti - Attila
" Mi hazai startupként kezdtünk el néhány hónapja mest..."
[ 2017-12-08 ] Az állam szerint nem jár vissza a 2826 milliárd forintunk - egyember
" Azt nem tette hozzá, hogy a jogosultak nyugdíjba von..."
[ 2017-12-07 ] Gigantikus a hiány: szórja a milliárdokat a kormány - gubaba
" Kenyér helyett cirkuszt! ..."
[ 2017-12-05 ] A Bord Építész Stúdió tervezheti meg Kósa 10 ezres korcsolyaarénáját - gubaba
" 10000 mindössze? Hatvanezer, mélygarázs, eskető temp..."
[ 2017-12-05 ] 0 forintot ér a gyakorlatban az egészségügyi dolgozók javának a 12 százalékos béremelés - Kázmér
" Aki a kicsit nem becsüli... :-( ..."
További témák >>
hirdetés
.