Makró
2010. július 6. 15:04:59
Rekordszinten a félvezetők világpiaci eladása
Rekordszintre emelkedett a félvezetők világpiaci eladása májusban, 4,5 százalékkal haladta meg az áprilisi, előző történelmi csúcsot - közölte a félvezetőgyártók szövetsége, a SIA kedden.
.
2010. július 6. 14:54:59
Göncz: megnyílt az út az uniós mikrohitelkeret pályáztatása előtt
Hamarosan megkezdődhet az európai garanciavállalással megvalósuló mikrohitelek kihelyezése a tagállamokban, köztük Magyarországon - közölte kedden az MTI-vel Göncz Kinga.
.
2010. július 6. 13:44:59
Erste Bank: csak a lakossági ügyleteket érintik a változások
Az időközben megjelent jogszabály-tervezet és a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiadott érdemi információk alapján az Erste Bank továbbra is nyújt deviza alapú, részben vagy egészben ingatlanra alapított jelzáloggal fedezett hiteleket a mikrovállalkozások számára. A folyamatban lévő lakossági ügyleteknél, azonban csak abban az esetben teszi ezt, ahol már döntés született a hitelről és a jogszabály hatályba lépésig a szerződéskötésre sor kerül.
.
2010. július 6. 13:04:59
Matolcsy: a bankadó idei szabályiról már nem tud tárgyalni a kormány
A kormány a "bankadó" idei évi szabályairól már nem tud tárgyalni az érintettekkel - ezt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mondta kedden az MTI-nek. A miniszter leszögezte: az IMF-tárgyalás őszi fordulóján dönti el a kormány, hogy Magyarország köt-e új megállapodást.
.
2010. július 6. 12:04:59
Tízéves dollárkötvényt bocsát ki Horvátország
Tízéves futamidejű, dollárban jegyzett kötvényt bocsát ki kedden Horvátország, a piaci várakozások szerint 6,75 százalék körüli kamattal.
.
2010. július 6. 10:29:59
Ecostat: az idén 0,9 százalékkal bővülhet a GDP
Az idei 0,9 százalékos gazdasági növekedési ütem jövőre 2,9 százalékra gyorsulhat, az idei hiánycél teljesíthető, de az önkormányzati választások, és a tervezettől elmaradó adóbevételek kockázatot jelenthetnek az Ecostat kutatóintézet kedden közzétett legfrissebb prognózisa szerint.
.
2010. július 6. 10:04:59
A PSZÁF kiadása 8,9 százalékkal csökkent tavaly
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet (PSZÁF) összes kiadása tavaly 8,7 milliárd forint volt, ami 8,9 százalékkal kevesebb a 2008-as évhez képest - írta a felügyelet éves jelentésére hivatkozva a Napi Gazdaság.
.
2010. július 6. 09:19:59
Levelet írtak a külföldi bankok az IMF-nek a magyar bankadó miatt
Segítségért fordult a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) hat, Magyarországon működő nagy külföldi bank, hogy beszélje le a kormányt a tervezett banki különadóról - értesült egy osztrák napilap.
.
2010. július 6. 09:14:59
A munkavállalói tulajdonszerzést támogatná Andor
A munkavállalói tulajdon stabilabbá teheti a tulajdonosi szerkezetet - hangsúlyozta Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztosa egy brüsszeli tanácskozáson.
.
2010. július 6. 08:09:59
Megtorpanhat a gazdaság, ha Washingtonban elzárják a pénzcsapot
A szövetségi ösztönző lépések elhalványulásával jelentősen lelassult az Egyesült Államokban a gazdasági válság utáni kilábalás, szakértők újabb központi serkentést sürgetnek - írta hétfőn a The Washington Times.
.
2010. július 6. 07:59:59
3,8 milliárdért kelt el az Allianz Bank
Az FHB Jelzálogbank és az Allianz Hungária Biztosító a korábbi szándéknyilatkozattal összhangban július 2-án aláírta a két társaság hosszú távú exkluzív stratégiai együttműködésére, illetve az Allianz Bank FHB-nak történő értékesítésére vonatkozó szerződéseket. Az Allianz Bank részvénycserével, 3,8 milliárd forintért kerül az FHB tulajdonába - jelentette be a jelzálogbank a BÉT honlapján hétfőn.
.
2010. július 6. 07:44:59
Szász szerint független marad a jegybank
A korábbinál nagyobb hatáskört remél a PSZÁF új vezetője, ám Szász Károly az MNB-vel való összevonásról nem tud.
.
2010. július 6. 03:29:59
Bankadó: a bankárok még reménykednek a normális megegyezésben
A Magyar Bankszövetség főtitkára szerint 60-70 százalékos adóteher nem tartható fenn tartósan egy szektorban, nem helyettesíti a szerkezeti átalakításokat; időlegesen ugyan megnyugtat, később azonban hatványozottan visszaüt.
.
2010. július 5. 17:09:59
Hiány: az éves terv 120 százaléka jött össze fél év alatt
Hiány: az éves terv 120 százaléka jött össze fél év alattAz államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – június havi hiánya 297,4 milliárd forintra teljesült. Ezen belül a központi költségvetés 293,3 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 7,4 milliárd forintos deficittel, míg az elkülönített állami pénzalapok 3,3 milliárd forintos szufficittel zártak. Ezzel már az éves hiánycél 120 százaléka teljesült az első hat hónapban.
.
2010. július 5. 17:04:59
CMA: Görögország a világ második legkockázatosabb adósa
Görögország immár a világ második legkockázatosabb adós országa Venezuela után, de a felső tízes mezőnyben négy kelet-európai szuverén adós is van, köztük három EU-tag - áll az egyik vezető londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport hétfőn ismertetett negyedéves összesítésében.
.
2010. július 5. 16:24:59
Az EKB-nak nem tetszik a román jegybank vezetőinek bércsökkentése
Az Európai Központi Bank (EKB) nemtetszését fejezte ki, hogy csökkentik a román központi bank vezetőinek a keresetét. Egészen pontosan azzal kapcsolatban van kifogása, hogy a bérmegtakarítást az ország költségvetési deficitjének finanszírozására fordítják.
.
2010. július 5. 15:44:59
Matolcsy: keddtől egyeztet az IMF és az EU delegációjával a tárca
Matolcsy György: keddtől 14 napig egyeztet az IMF és az EU delegációjának vezetőivel a kormány a készenléti hitelprogram esedékes felülvizsgálatáról.
.
2010. július 5. 15:24:59
Az IMF dícséri a román kormányt
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) illetékeseit kellemes meglepetésként érte, hogy a román kormány milyen gyors döntést hozott az áfa-emelésről, ugyanakkor kétségeik is vannak azzal kapcsolatosan, hogy a bukaresti kabinet valóra tudja-e váltani az elhatározott megszorító intézkedéseket - mondta a román sajtónak adott nyilatkozatában Jeffrey Franks, az IMF romániai missziójának vezetője.
.
2010. július 5. 15:14:59
A BP több mint 3 milliárd dollárt költött kárenyhítésre
A BP olajvállalat már több mint 3 milliárd dollárt költött a Mexikói-öbölben okozott olajszennyezés kárainak a felszámolására - jelentette be a londoni székhelyű olajcég hétfőn.
.
2010. július 5. 15:04:59
A Monetáris Tanács szerint növekedési veszteséget okozhat a bankadó
A Monetáris Tanács szerint a bankadó számottevő növekedési veszteséget okozhat és gyengítheti a magyar gazdaság stabilitását.
.
2010. július 5. 14:44:59
Romániában 8 százalékra nőhet az infláció az idén
Romániában nyolc százalék körülire nőhet az év végi éves infláció az idén a kormány áfa-emelési döntése miatt - közölte Mugur Isarescu román jegybankelnök hétfőn.
.
2010. július 5. 14:34:59
Morgan Stanley: szigorítási alapállásra válthat az MNB
Az inflációs kockázatok miatt a kamatszigorítás felé hajlóra változhat a magyar jegybank (MNB) pénzügypolitikai alapállása, és most már valószínűbbnek tűnik egy kamatemelés, mint egy kamatcsökkentés - áll vezető londoni befektetési házak hétfőn közölt magyarországi helyzetértékeléseiben.
.
2010. július 5. 14:24:59
Jóváhagyta Brüsszel a magyar rövid távú exporthitel-biztosítási támogatást
Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a magyar állami támogatásfajtát, amely arra irányul, hogy korlátozzák a mostani pénzügyi válságnak az exportvállalatokra gyakorolt kedvezőtlen hatását - jelentették be hétfőn Brüsszelben.
.
2010. július 5. 14:14:59
Görögország várhatóan teljesíti az idei deficitcélt
Görögország bízik az idei 8,1 százalékos GDP-arányos költségvetési deficitcél teljesítésében, de továbbra is kockázatokat lát a költségvetés bevételi oldalán.
.
2010. július 5. 13:44:59
A vártnál kisebb mértékben nőtt az euróövezet kiskereskedelmi forgalma májusban
Nőtt májusban a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben az áprilisi jelentős visszaesés után - derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat jelentéséből.
.
2010. július 5. 13:24:59
Külpiaci értekezlet - Fontos a kedvező befektetési környezet
Sikeres külgazdasághoz elengedhetetlen a megfelelő ágazatokra koncentrált tőkebevonási stratégia és a kedvező befektetési környezet - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára hétfőn Budapesten a külgazdasági szakdiplomaták éves konferenciáján.
.
2010. július 5. 12:34:59
Pioneer Alapkezelő: Átrendeződhet a befektetési piac
Habár a forint árfolyama jelentősen gyengült az utóbbi hetekben, mivel a magyar lakosság jövedelme és kiadásai is forintban keletkeznek, nem lenne szerencsés, ha a megtakarításaik teljesen elszakadnának a hazai fizetőeszköztől. A hosszabb távra merészkedő befektetőket a magasabb hozam mellett az adókedvezmény is segíti.
.
2010. július 5. 11:14:59
Lassult a szolgáltatási szektor növekedése az euróövezetben
Júniusban lassult a szolgáltatási szektor növekedése az euróövezetben a Markit piackutató társaság hétfőn közölt adatai szerint.
.
2010. július 5. 10:54:59
Salátatörvény: Simor fizetése ebben az évben a 2 millió forintot sem érne el
A Magyar Nemzeti Bank elnökének az MNB-től származó, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökének a felügyelettől származó havi keresete a bruttó átlagkereset tízszerese lehet - ezt a javaslatot tartalmazza a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter neve alatt pénteken beterjesztett salátatörvény az egyes pénzügyi tárgyú törvények alkotásáról és módosításáról.
.
2010. július 5. 10:07:57
Szeptember 10-ig és december 10-ig kell megfizetniük a különadót a pénzügyi szervezeteknek
A pénzügyi szervezeteknek az idén két egyenlő részletben, szeptember 10-ig és december 10-ig kell megfizetniük a különadót - egyebek mellett ezt tartalmazza a gazdasági miniszter által pénteken az Országgyűlésnek benyújtott törvénycsomagnak a különadóról szóló része, amely annak ellenére került a parlament elé, hogy a kormány nem állapodott meg az érintett bankokkal, pénzügyi szolgáltatókkal.

39430 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Orbánék döntöttek: Magyarország visszalép az olimpiai pályázattólOrbánék döntöttek: Magyarország visszalép az olimpiai pályázattól

Visszalép Magyarország a budapesti olimpiai pályázattól - értesült az M1.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-02-22 ] Mercedes-üzem épül Oroszországban - airmax
" Majd lyoool megszívja a Daimler, mert Brüsszel bele ..."
[ 2017-02-20 ] Két újabb céget vett Mészáros Lőrinc, a felcsúti Zuckerberg - babmami
" "Még szerencse, hogy van ilyen gazdag vállalkozónk, ..."
[ 2017-02-19 ] Sokkoló, ami eddig kiderült az Olimpia megrendezéséről - Koza
" szp: Ha egyből nem értette meg, azért az ÁFÁ-n elgon..."
[ 2017-02-16 ] Megint jól eltőzsdézték a nyugdíjunkat: 10-12 százalékos hozam az OTP Nyugdíjpénztárnál - Tóth Jani
" Én anno az Államiban maradtam nem is kaptam semmit, ..."
[ 2017-02-16 ] Minden 5. magyar autós extra veszélyt jelent - Kázmér
" Az extra veszély a sofőr lábában van, nem a gumiban...."
További témák >>
hirdetés
.