Makró
2010. november 8. 14:27:11
Zoellick új "aranystandard-rendszert" javasol
Az egyéni árfolyamvédő intervenciók helyett a globális aranystandard-rendszer módosított formájának újbóli bevezetését javasolta a világ vezető gazdasági hatalmainak a hétfői Financial Timesban megjelent írásában Robert Zoellick, a Világbank elnöke.
.
2010. november 8. 13:40:20
AmCham: A kormánynak helyre kell állítania a piac országba vetett bizalmát
A nemzetközi piac bizalmának helyreállítására, valamint hatékonyabb párbeszédre szólít fel a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) hétfői közleményében. A szervezet elismerően szól a kormány adóreform-törekvéseiről, ugyanakkor a rendkívüli és szokatlan válságadó bevezetésének indokait megértve határozottan sürgeti strukturális reformok haladéktalan megkezdését.
.
2010. november 8. 13:34:37
A vártnál jobban teljesít az online médiában az Axel Springer
A vártnál erőteljesebben fejlődik az Axel Springer online üzletága, ezért a csoport hamarabb eléri azt a célját, hogy a bevételek fele a digitális tartalomszolgáltatásból származzon - fejtette ki a Magyarországon is jelen lévő társaság vezérigazgatója a Handelsblatt hétfői számában.
.
2010. november 8. 13:26:52
Csökkent, de a vártnál nagyobb lett a Gazprom profitja
Csökkent a Gazprom profitja a második negyedévben tavaly április-júniushoz képest, de több lett az elemzők által vártnál.
.
2010. november 8. 13:16:19
Szeptemberben csökkent a német ipari termelés
Szeptemberben havi összevetésben a vártnál nagyobb mértékben, 0,8 százalékkal csökkent a német ipar termelése.
.
2010. november 8. 13:14:26
Demján Sándor: a Széchenyi Kártya átütő siker lett
A Széchenyi Kártya átütő siker lett, a KA-VOSZ-on keresztül a termék a magyar kis- és középvállalkozások jelentős részét el tudta érni - mondta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke hétfőn az érdekképviselettel együttműködő Haller Vállalkozói Hiteliroda átadásán, Budapesten.
.
2010. november 8. 13:07:19
Jó makrogazdasági adatok erősítik a cseh koronát
A kelet-európai devizák gyengülésével ellentétben erősödött a cseh korona hétfőn délelőtt a kedvező szeptemberi makrogazdasági adatoknak köszönhetően. Az ipari termelés, a kiskereskedelmi forgalom és a külkereskedelmi mérleg többlete is nagyobb lett a vártnál, és nem változott a munkanélküliség sem októberben.
.
2010. november 8. 12:15:24
Raiffeisen: nőnek az ügyfelek költségei az osztrák bankadó miatt
Növekedni fognak a banki ügyfelek költségei az osztrák bankadó következményeként - jelentette ki az osztrák Raiffeisen Zentralbank vezérigazgatója hétfőn.
.
2010. november 8. 11:28:12
10 milliárd forintból épül az új debreceni stadion
Két év alatt, két részletben kapja meg a város a nemzetközi színvonalú stadion felépítéséhez szükséges 10 milliárd forintot. A debreceni sportlétesítmény támogatásáról a vasárnap éjszakába nyúló kormányülésen döntettek, írta a dehir.hu hírportál.
.
2010. november 8. 11:18:04
A felmentési időre törölnék a különadót
Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldala szerint a szabadságmegváltás mellett a felmentési időre járó juttatásoknak is ki kell kerülniük a 98 százalékos különadó hatálya alól.
.
2010. november 8. 11:10:39
Lázár a munkavállalók esetében 3,5 millióra emelné a különadó összeghatárát
A Fidesz frakcióvezetője azt javasolja, emeljék fel a 98 százalékos különadó összeghatárát 3,5 millió forintra, amelybe a szabadságmegváltás nem tartozna bele. Az állami és önkormányzati vezetők, illetve az állami és önkormányzati cégek vezetői esetében azonban megmaradna a különadó 2 millió forintos összeghatára a szabadságmegváltással együtt.
.
2010. november 8. 10:49:23
A lakossági megtakarításokban rejlik a magyar gazdaság jövője
Az utóbbi két év kedvezően hatott a magyar lakosság megtakarítási szintjére, viszont még mindig jóval elmarad az optimálistól. Elsősorban a hitelek visszafizetése és a hitelfelvételi hajlandóság csökkenése miatt történt javulás, a hosszú távra szóló befektetések még kevésbé ismertek és népszerűek. A Concorde szerint az ország teljesítőképessége jelentős hazai megtakarítások nélkül nem javulhat számottevően.
.
2010. november 8. 10:30:10
Rekord ütemben nőtt a német export
A vártnál kétszer gyorsabban nőtt a német vállalatok exportja szeptemberben, a külkereskedelmi mérleg többlete pedig csaknem kétéves csúcsot döntött. A megelőző két hónapban még árnyalatnyit csökkent a kivitel.
.
2010. november 8. 06:22:05
Negatív árspirálba kerülnek a magyar cigiárak
Újabb árháború bontakozhat ki a magyar cigarettapiacon a Napi Gazdaság szerint, s az árverseny vége az lehet, hogy a költségvetésbe a dohánytermékek jövedéki adójából és áfájából is kevesebb bevétel folyik be.
.
2010. november 8. 05:37:59
Egyértelműen megkapjuk a válság költségeit a bankoktól
Egyértelműen megkapjuk a válság költségeit a bankoktólA napokban jelent meg a bankometer.hu felmérése, mely megállapítja, hogy a bankok a válságadót a folyószámlák átlagdíjának emelésével áthárítják a lakosságra. Az mfor.hu vizsgálata a banki marzsok elemzésével ezt a törekvést egyértelműen nem tudja alátámasztani, de az tisztán látható, hogy a válság költségeit nyilvánvalóan a lakossággal próbálják a bankok megfizettetni. Forint, euró és svájci frank alapú betétek és hitelek elemzése.
.
2010. november 7. 17:07:59
Német pénzügyminiszter: az USA túl régóta él jobban a lehetőségeinél
Wolfgang Schäuble szerint a Fed szerdai EQ2 néven elhíresült döntése aláássa az Egyesült Államok szavahihetőségét és bizonytalanságot okoz. A német pénzügyminiszter azt mondta, "az amerikai gazdaságban nincs likviditáshiány, úgyhogy ennek az intézkedésnek nem látom értelmét".
.
2010. november 7. 16:31:40
A UBS-nek nem tetszik az egymilliós bérplafon
A svájci UBS bankcsoport erősen lobbizik a svájci pénzügyi piacfelügyeletnél (Finma) azért, hogy szüntessék meg az évi egymilliós bérplafont a bankalkalmazottak számára.
.
2010. november 7. 13:58:37
Végbement az eddigi legnagyobb átrendeződés az IMF-befolyás elosztásában
A kvótaarányok módosítása révén ezentúl az Egyesült Államok és Japán után Kínáé a harmadik legtöbb szavazat az IMF kormányzótanácsában. Kína mögé sorolták Németországot, Franciaországot és Nagy-Britanniát is, és az első tízbe került Kínán kívül India és Brazília, Oroszország pedig a tizedikről a kilencedik helyre lépett előre a 187-tagú IMF-ben. A korábbi első tíz ország közül most hiányzik Kanada és Szaúd-Arábia.
.
2010. november 7. 09:31:59
Mennyit vesz el a borítékból a nyugdíjjárulék emelése?
Mennyit vesz el a borítékból a nyugdíjjárulék emelése?A Számvevőszéki és költségvetési bizottság nyugdíjjárulék emelési szándéka tovább árnyékolja azt a képet, miszerint a kormány lépesei növelnék a versenyképességet és a foglalkoztatottság növelését. Igaz, a járulék emelése az átlagos bérrel rendelkező rétegek esetében "csupán" ezer forintos elvonást jelent, de ezzel még tovább nőnek az élőmunka terhei.
.
2010. november 6. 11:54:36
A cseheknél továbbra sincs euró céldátum
Csehország számára nincs még napirenden az euróbevezetés céldátumának kitűzése, jelenleg ennél fontosabb, hogy a cseh jegybank sikeres és hiteles monetáris politikát folytasson - mondta Mojmír Hampl, a Cseh Nemzeti Bank alelnöke, aki aláhúzta: a cél sokkal inkább az, hogy a Cseh Nemzeti Bank az infláció alacsony szinten tartásával segítse az ország konvergencia folyamatát az Európai Unióban.
.
2010. november 6. 11:04:22
Gyorsuló magyar GDP növekedést várnak Londonban
A Goldman Sach (GS), a Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML) és a JP Morgan adott ki pénteken prognózist a jövő héten publikálásra kerülő magyar növekedési és inflációs adatokról. A legoptimistább a JP Morgan 1,6 százalékos növekedési ütemmel, míg a GS szerint mindössze 1,2 százalékra gyorsult a második negyedévi 1,0 százalékról a magyar gazdaság bővülése.
.
2010. november 6. 10:24:26
PWC: idén 3,5, jövőre 3,1 százalékkal nő a globális GDP
A PwC brit makrogazdasági csoportja által készített jelentés a tanácsadó cég sajtóközleménye szerint az idei évre 3,5, 2011-re pedig 3,1 százalékos globális GDP-növekedést jósol. A jelentés hangsúlyozza: a világ fejlődő és fejlett részei által nyújtott teljesítmény eltérő.
.
2010. november 6. 08:16:18
Kevésbé bíznak a Fed-ben az amerikaiak
A Thomson Reuters és a Michigan egyetem közösen végzett felmérése szerint a megkérdezettek majdnem fele nyilatkozott úgy, hogy most kevésbé bízik a Fed politikájában, mint öt évvel ezelőtt. A válaszadóknak mindössze 7 százaléka van nagyobb bizalommal, tavaly arányuk még 12 százalék volt.
.
2010. november 6. 07:03:18
Nem készpénzben járna a lakásfenntartási támogatás
Átalakítaná a lakásfenntartási támogatás rendszerét a kormány, és ha a törvényjavaslatot a parlament elfogadja, akkor szélesedik az ellátásra jogosultak köre és hatékonyabb lehet a támogatás - írja a Magyar Nemzet a szombati számában.
.
2010. november 5. 18:02:12
Új elnök a Magyar Lízingszövetségnél
Új elnök a Magyar LízingszövetségnélDunavölgyi Máriát, az OTP Lakáslízing vezérigazgatóját választotta elnökévé a Magyar Lízingszövetség, aki a leköszönő Hordós Zoltánt váltja posztján.
.
2010. november 5. 16:25:09
A jövő évben váltók is köthetnek új kgfb szerződést a kampányban
Akik év közben vásároltak autót, és csak jövőre, a biztosítás évfordulóján válthatnak kötelező gépjármű felelősségbiztosítót (kgfb), több kedvezményhez jutnak, ha a most a kampányban kötnek, későbbi hatállyal új szerződést - közölte a netrisk.hu internetes alkusz.
.
2010. november 5. 15:57:39
Tízéves csúcsot döntött a skót whisky exportja
Tízéves csúcsot döntött meg az idén az első félévben a skót whisky exportja, elsősorban annak köszönhetően, hogy a feltörekvő országokban igazi státuszszimbólumnak tartott italból a korábbinál több fogyott.
.
2010. november 5. 15:55:13
Újabb PSZÁF körlevél kgfb ügyben
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) körlevelet küldött az alkusz cégeknek, amelyben a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) kapcsán arra is felhívja a figyelmüket, hogy ellenőrizzék a kedvezmények valódiságát - közölte a PSZÁF.
.
2010. november 5. 15:45:45
Veszteséges negyedévet zárt az AIG
Az American International Group (AIG) pénteken 2,4 milliárd dolláros veszteséget jelentett a harmadik negyedévre vonatkozóan. A biztosító társaság az időszakban összesen 4,5 milliárd dollárt fordított átstrukturálási költségekre.
.
2010. november 5. 15:01:59
A szakszervezetek aggódnak a jövő évi növekedés miatt
A szakszervezetek aggódnak a jövő évi növekedés miattHárom százalékos gazdasági növekedésre alapozta a kormány a 2011-es költségvetést, azonban a szakszervezetek aggódnak azért, hogy ez az előrejelzés valóban teljesül-e. A munkavállalók szerint a belső fogyasztásnak is fel kellene futnia ahhoz, hogy megvalósulhasson a kormány terve. Mfor.hu-háttér.

41730 Makró cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
42 százalékkal drágábban fognak dolgozni Mészárosék42 százalékkal drágábban fognak dolgozni Mészárosék

Nettó 14 milliárd forintért dolgoznak.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-10-18 ] Orbán idén is küld a nyugdíjasoknak karácsonyi Erzsébet-utalványt - L. Hedvig
" Ha a cikk címe szerint Orbán küld a nyugdíjasoknak....."
[ 2017-10-13 ] Az átlagnyugdíj ötödét kaphatják meg év végén az idősek - Becsapott
" A 13. 14. havi nyugdíj helyett? Ideje lenne visszaho..."
[ 2017-10-12 ] A nem létező tömeges bevándorlásra hivatkozva kerülték meg a közbeszerzést az új rendőrkocsik vételekor - Proxymus
" Mentségükre legyen mondva, hogy Susukit is vettek. :..."
[ 2017-10-11 ] 180 milliót költöttek Orbánék ukrán vendégmunkások behozatalára - erasmus
" Ukrajna meg is "köszönte",betiltották a magyar nyelv..."
[ 2017-10-10 ] 11 milliárd forint tűnt el a nemzeti dohányboltokból - Papa
" Szóval a felelősöktől../Orbánt is beleértve) vagyonu..."
További témák >>
hirdetés
.