Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Futó Péter

2017. március 16. 10:56:02Makró
Varga: kilőtt az építőipar, szakértők: kedvező fordulat
Kedvező fordulat következett be az építőiparban a januári 18,5 százalékos éves bővüléssel, és optimizmusra ad okot, hogy jelentősen nőtt a hó végi szerződésállomány is - emelték ki az MTI-nek nyilatkozó elemzők csütörtökön. A szakértők szerint elsősorban az 5 százalékos áfakulcs jövője és a munkaerőhiány határozza meg a szektor jövőbeli teljesítményét.
.
2016. február 18. 11:40:59Vállalatok
Újabb 4 évet kapott Futó az MGYOSZ élén
Futó Péter lett újabb 4 évre a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) elnöke a szervezet tisztújító közgyűlésének egyhangú döntése alapján - közölte az MGYOSZ csütörtökön az MTI-vel.
.
2012. február 8. 00:10:59Vállalatok
Ismét Futó Pétert választották az MGYOSZ elnökévé
Az 1902-ben alakult Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) kedden tartotta tisztújító közgyűlését. Az eseményen újabb négy évre megválasztották Dr. Futó Pétert a szervezet elnökévé, míg a társelnöki posztot továbbra is Dr. Vadász Péter tölti be.
.
2010. augusztus 23. 09:04:59Makró
Futó Péter: a sok lobbiérdek okozhat még gondot a kormánynak
Futó Péter: a sok lobbiérdek okozhat még gondot a kormánynak "Nyilvánvalóan mindenki igyekszik majd valamilyen formában beletenni saját szakterületét az Új Széchenyi Tervbe, a kormánynak is gondot okozhat majd, hogy a sok ellentétes lobbiérdek mellett kijelölje a prioritásokat" - mondta az mfor.hu-nak adott interjújában Futó Péter. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke szerint reális cél lehet tíz év alatt egymillió új munkahely létrehozása, ezt a célt tűzön-vízen keresztül kell vinni. Mfor.hu-interjú.
.
2010. április 26. 08:11:59Makró
Futó Péter: az önkormányzati reform azonnal kezdődhet
A kétharmados Fidesz többség nyomán azonnal elkezdhető az önkormányzati reform, az önkormányzatokhoz rendelt kötelező feladatok felülvizsgálata mellett - jelentette ki Futó Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöke az MTI-nek vasárnap este, a Fidesz kétharmados parlamenti többségét hozó választási eredményt kommentálva.
.
2009. szeptember 25. 14:46:59Makró
"Vastüdőben lélegzik a világgazdaság"
"Vastüdőben lélegzik a világgazdaság"A világgazdaság vastüdőben jól lélegzik, de mi lesz akkor ha azt leveszik - tette fel a kérdést Kopits György, a Költségvetési Tanács elnöke pénteken egy konferencián. A tanácskozáson a többség abban egyetértett, hogy a válságnak még nincs vége és bizonytalan a kilábalás menete.
.
2009. augusztus 12. 15:01:58Vállalatok
Széles Gábor bosszújára gyanakszik utódja cége
A Futureal Csoport jogi úton lép fel a Magyar Hírlap augusztus 12-i cikkének "nemtelen támadásaival szemben", megelégelve a napilap "sorozatos rágalmait, valótlan állításait", áll a csoport közleményében.
.
2009. június 8. 08:32:34Vállalatok
Stafétaváltás: Várszegiéknek, Futóéknak sikerült, Székelyéknek nem
Egyre több magyar cégvezető és -tulajdonos vonja be vállalkozása irányításába gyermekét vagy más családtagját, sőt, egyesek visszavonulva, teljes egészében átadták már az irányítást. A generációváltás érthető, hiszen a rendszerváltás óta eltelt két évtized még a legedzettebb főnököket is megviselte. Az elfáradt alapítók helyét többnyire magasan kvalifikált, külföldi egyetemen végzett gyermekek veszik át, írja a Napi Gazdaság.
.
2009. május 15. 06:19:55Makró | Vállalatok
Folyamatos egyeztetést szorgalmaz a gazdasági miniszter
Varga István szükségesnek látja a gazdaság szereplőivel való folyamatos egyeztetést. A Gazdasági Egyeztető Fórum résztvevőivel abban állapodott meg, hogy bizonyos kérdéseket munkacsoportok tárgyalnak majd.
.
2008. december 3. 12:34:55Makró
Simor: Magyarország fiskális alkoholizmusban szenved
Simor: Magyarország fiskális alkoholizmusban szenvedA 2006-ban kezdődő kiigazításokat másképp is végre lehetett volna hajtani – ismerte el Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Magyar Gyáriparosok és Munkaadók Országos Szövetségének (MGYOSZ) szerdai rendezvényén. Szerinte lassan normalizálódik a magyar állampapírpiac, részben a jegybank vásárlásainak köszönhetően. Futó Péter, az MGYOSZ elnöke kijelentette, hogy a munkaadók a nominálbérek befagyasztására törekednek. Mfor.hu tudósítás.
.
2008. április 3. 16:14:59Vállalatok
Futó Péter: nem tesz jót a gazdaságnak a kormányválság
Futó Péter: nem tesz jót a gazdaságnak a kormányválságÚj elnökségi tagokat választott a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége. A tisztségéről csütörtökön leköszönő, 18 évig elnöklő Széles Gábort Futó Péter váltja a vezetői székben. A kibővülő elnökség soraiban pedig többek között a MOL, az MFB és az OTP jelöltjeit üdvözölhetjük. A megújuló MGYOSZ új jelszavai között szerepel a professzionalizmus, a demokratizáltság, valamint a távolmaradás a napi politikától. Mfor.hu beszámoló.
.
2008. február 7. 08:24:59Vállalatok
Futó lehet Széles utódja az MGYOSZ élén
Tizenhét évig volt a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alapító elnöke Széles Gábor, aki kedden bejelentette: az áprilisi tisztújító közgyűlésen nem indul újra a posztért, számol be a Világgazdaság.
.