Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Dara Péter

2009. május 7. 16:14:50Vállalatok
Kedvvesztett dolgozók - válságban alig motiválhatók a magyarok
Kedvvesztett dolgozók - válságban alig motiválhatók a magyarokA magyar hr-eseknek az egyik legnagyobb problémát a motiválás jelenti – derült ki a nemrég nyilvánosságra hozott Országos HR Benchmark felmérésből. Pedig válság idején, amikor számos cégnél veszítik el a leépítések miatt a munkakedvüket az ott maradottak, különösen megnőhet ennek a jelentősége. A kutatás alapján a legújabb hr-trendeket is bemutatták a témában tartott konferencián.
.
2009. április 2. 17:34:01Vállalatok
Válságban is megelőzhetők az elbocsátások
Válságban is megelőzhetők az elbocsátásokA válság semmiképp sem kerüli el a HR-vezetőket, legyen szó bérbefagyasztásról, átképzésről, teljesítményértékelésről vagy éppen elbocsátásról. Bár leginkább sajnos utóbbi eszközhöz nyúlnak legelőször a cégvezetők, pedig sok esetben megelőzhetőek lennének az elbocsátások. Az mfor.hu a DGS Global Research és az Ernst & Young együttműködésében megvalósított országos HR Benchmark felmérés prezentációján járt.
.
2008. október 14. 12:19:00Vállalatok
Elszalasztják a legnagyobb tehetségeket a hazai cégek
Elszalasztják a legnagyobb tehetségeket a hazai cégekHazánkban még nagyon kevés munkahelyen foglalkoznak igazán a tehetségekkel, pedig anyagi és erkölcsi motivációval, megfelelő karriertervezéssel évtizedekig megtarthatnák a legjobb szakembereket. Így viszont jelentős veszteségeket könyvelhetnek el idő előtti távozásuk miatt.
.
2008. május 15. 17:09:54Vállalatok
Új vállalati kapcsolatok igazgató a BKF-en
Új vállalati kapcsolatok igazgató a BKF-enDara Péter lett a vállalati kapcsolatok igazgatója a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán.
.
2006. szeptember 18. 14:21:00Vállalatok
HR Benchmark: hiánypótló alapkutatás indul
A közelmúltban több hazai intézmény és szakember fogott össze annak érdekében, hogy egy hiánypótló online kérdőíves felméréssel lerakja a hazai HR-kutatás alapjait. Az Országos HR Benchmark készítői a jövőben nem csak a résztvevők és a szakemberek számára, hanem a HR-szakos egyetemistáknak is elérhetővé tennék a felmérés eredményeit, tudta meg az mfor.hu.
hirdetés
hirdetés
.