Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Fabricius Gábor

2009. május 22. 08:44:59Vállalatok
Fabricius Gábor: perverz a sikeres emberek látszatvilága
Fabricius Gábor: perverz a sikeres emberek látszatvilága"A sikeres emberek attól sikeresek, hogy remekül alkalmazkodnak az élethez. Vasalt inget vesznek fel reggel, és kitakaríttatják az autóikat. Általában síelni is elutaznak, vitorláznak, meg lenéznek nyáron a tengerpartra egy kicsit. Sportolnak meg fodrászhoz járnak, és sokat tapsolnak. (...) A hajuk az identitásuk. A sikeres embereknek van még másuk is, ami megmutatja, hogy sikeresek. Ilyen például a nagy és nehéz órájuk vagy a drága töltőtolluk." Fabricius Gábor, a Republic Advertising kreatív igazgatója a közelmúltban megjelent Puha neon fejlövés című könyvében beolvasott a mai magyar valóságban sikeresnek tartott embereknek. Annak a társadalmi csoportnak, melynek maga is tagja. A miértekre az mfor.hu kereste a választ.
.
2009. május 8. 12:44:55Vállalatok
Válságban is csipogni kell
Válságban is csipogni kellTavaly decemberben még csak kapizsgáltuk a válság mibenlétét, most már az arra adott válaszokról is lehet érdemben beszélgetni. A Menedzsment Fórum által szervezett negyedik marketingkonferencián immár – a legutóbbi válságkonferenciához képest – nagyobb tapasztalattal álltak ki az előadók. A lényeg, hogy krízis esetén ne hallgassunk, mert a csend örök csendet is jelenthet.
.
2008. december 18. 15:54:55Vállalatok
Szex és botrány nélkül is tarolt a Pepsi vírusfilmje
Szex és botrány nélkül is tarolt a Pepsi vírusfilmjeA gerillamarketing óriási találmány – véli Sas István reklámpszichológus. Olcsón nagy hatékonyságot lehet elérni vele, az egyetlen nehézsége, hogy kirobbanó ötletet kell kitalálni, hogy szárnyaljon a dolog. A gond az, amikor ötlet híján az ügynökségek csak a botrányra alapozzák kampányukat. A sorból idén év végén a Pepsi vírusfilmje tűnt ki. Mfor.hu háttér.
.
2008. június 17. 08:10:00Vállalatok
Olyan híres akarok lenni, mint a Persil Automatic
Olyan híres akarok lenni, mint a Persil AutomaticKi hány banki reklámot tud felsorolni? És mi a helyzet a mosópor-, mosógatószer-, autó-, intimbetét- és samponreklámokkal? Utóbbiak közül - néhány kivételt leszámítva - nem sok a karakteres hirdetés. A banki szektorban viszont három éve mintha elgondolkoztak volna a készítők azon, hogy esetleg érdemes az amúgy mérsékelten izgalmas banki kamatok kommunikálása mellé más fajta tartalmat is csempészni. Fog még Emese brillírozni ötleteivel, vagy már csak átsuhan a képernyőn? És mi a helyzet a többiekkel? Ennek nézett utána az mfor.hu.
.
2008. június 5. 08:14:00Vállalatok
Forradalom vagy sem, ideje másképp hirdetni
Forradalom vagy sem, ideje másképp hirdetniAkár kommunikációs forradalomnak hívjuk, akár nem, a médiafogyasztás és ezáltal a marketing területén bekövetkezett - és folyamatban lévő - változásokat a marketingeseknek tudomásul kell venniük, és be kell látniuk, hogy a hagyományos marketing kora lejárt. Az előadók az elméleten túllépve igyekeztek az mfor.hu által szervezett szerdai Fókuszban a fogyasztó című konferencián gyakorlati tanácsokat adni. Mfor.hu beszámoló.
hirdetés
hirdetés
.