Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Vértes András

2015. április 30. 07:52:59Makró
Vértes András: a magyar gazdaságpolitika súlyosan megbukott
Súlyosan megbukott az unortodoxnak nevezett magyar gazdaságpolitika, részleges vagy valódi sikerei ellenére is - mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke egy közgazdasági konferencián szerdán Budapesten.
.
2012. június 21. 06:01:59Makró
Vértes: idén nem lesz IMF-megállapodás, jövőre nulla lesz a növekedés
Vértes: idén nem lesz IMF-megállapodás, jövőre nulla lesz a növekedésA kormány láthatóan nem törekszik a megegyezésre, jövőre azonban már rá lesz kényszerítve a hitelcsomagra - mondta a GKI Gazdaságkutató elnöke egy szerdai rendezvényen. A szakember szerint a tranzakciós adó jövőre csak ront a helyzeten, ha megvalósulnak a kormány tervei, akkor "nulla lesz a növekedés". Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. január 26. 18:43:59Makró
Vértes: további kormányzati lépések kellenek a hiánycél tartásához
További kormányzati lépésekre, "egy halom költségvetési keménykedésre" lesz szükség ahhoz, hogy idén a GDP 3 százaléka alatt lehessen tartani az államháztartási hiányt - jelentette ki Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke csütörtökön Szegeden.
.
2011. december 8. 16:04:59Makró
Közgazdász koalíció formálódik az Orbán-kormány ellen
Közgazdász koalíció formálódik az Orbán-kormány ellenEgy csütörtöki konferencia előadói között konszenzus látszott kibontakozni abban, hogy elhibázott volt a magyar kormány nem ortodox gazdaságpolitikája, az elmúlt hónapok súlyos bizalomvesztést okoztak és voltaképpen akár természetesnek is nevezhető, hogy a piac megbüntette Magyarországot. Mfor.hu-tudósítás.
.
2011. december 6. 13:16:59Makró
Vértes: nagyon nehéz lesz megállapodni az IMF-fel
Vértes: nagyon nehéz lesz megállapodni az IMF-felA magyar érdek az lenne, hogy minél gyorsabban megállapodjunk a nemzetközi szervezetekkel, azonban ez nagyon nehéz lesz - hangzott el egy keddi konferencián. A bankok örülnének annak, ha sikerülne megállapodnia a kormánynak, mivel abban bíznak, hogy így olcsóbban juthatnak majd forráshoz. Mfor.hu-tudósítás.
.
2010. november 26. 07:46:59Makró
Vértes szerint alapvetően hibás a kormány gazdaságstratégiája
Vértes András szerint a jelenlegi kormányzó erő alapvetően hibás gazdaságstratégiát folytat; az alapvető célok - a foglalkoztatás növelése és a gazdasági fejlődés gyorsulása - nem teljesülnek.
.
2009. június 25. 15:31:23Makró
Vértes András: a harmadik negyedévben lesz a mélyponton a GDP
Magyarországon nagy valószínűséggel a harmadik negyedévben lesz a mélyponton a GDP, és 2010 második, harmadik negyedévében talán már elkezd emelkedni az előző év azonos szintjéhez képest - mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke csütörtökön Kaposváron, a 21. Vasas Nyári Egyetemen tartott előadásában.
.
2009. március 24. 20:24:57Makró
Megvan a három miniszterelnök-jelölt – mit szól ehhez az SZDSZ?
Surányi György volt jegybankelnök, Glatz Ferenc akadémikus és Vértes András, a GKI elnöke az MSZP miniszterelnök-jelöltjei - jelentette be Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnökségi ülése közben újságíróknak kedden este. Az SZDSZ közülük csak Surányit hajlandó támogatni.
.
2008. május 26. 08:34:00Makró
Magyar dilemma: olcsóbb állam vagy jobb szolgáltatások kellenek?
Magyar dilemma: olcsóbb állam vagy jobb szolgáltatások kellenek?A múlt héten a Deák Ferenc Klubban Csaba László és Vértes András közgazdászok a követendő gazdaságpolitikáról ütköztették véleményüket. Csaba László szerint az állam szerepét radikálisan csökkenteni kell, mert ez az előfeltétele a gazdasági növekedésnek. Vértes András viszont úgy véli, erre nincs lehetőség, ezért azt kell elérni, hogy az állam sokkal színvonalasabb szolgáltatásokat nyújtson. A mostani reformok célja éppen ez. Mfor.hu beszámoló.
hirdetés
hirdetés
.