Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Palócz Éva

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2012. október 10. 11:43:59Makró
Palócz Éva: IMF nélkül idővel finanszírozhatatlan lesz Magyarország
Palócz Éva: IMF nélkül idővel finanszírozhatatlan lesz MagyarországNyilvánvaló, hogy lesz megállapodás újabb hitelcsomagról, mivel enélkül előbb-utóbb finanszírozhatatlanná válik a magyar gazdaság - hangzott el egy szerdai sajtótájékoztatón. A szakember szerint lehet, hogy ez a pont csak 2014-ben jön el, de az látszik, hogy a jelenlegi út nem fenntartható. Mfor.hu-tudósítás.
.
2011. december 12. 06:19:59Makró
"Úristen, mi fog történni december közepén?"
"Úristen, mi fog történni december közepén?"Előre sejthető volt, hogy rossz vége lesz a kormány gazdasági szabadságharcának - mondta az mfor.hu kérdésére Palócz Éva. A Kopint-Tárki vezérigazgatója szerint egy ilyen kis és nyitott ország nem mehet neki a nemzetközi szervezeteknek és a befektetőknek, hiszen olyan mértékben függünk tőlük, hogy nincs más út, mint az együttműködés. Mfor.hu-interjú.
.
2011. december 8. 16:04:59Makró
Közgazdász koalíció formálódik az Orbán-kormány ellen
Közgazdász koalíció formálódik az Orbán-kormány ellenEgy csütörtöki konferencia előadói között konszenzus látszott kibontakozni abban, hogy elhibázott volt a magyar kormány nem ortodox gazdaságpolitikája, az elmúlt hónapok súlyos bizalomvesztést okoztak és voltaképpen akár természetesnek is nevezhető, hogy a piac megbüntette Magyarországot. Mfor.hu-tudósítás.
.
2011. november 9. 04:31:59Makró
Palócz Éva: 200 milliárdot buktak a magyar családok a forint gyengülésén
A forint gyengülése az idén 200 milliárd forintot vitt el a magyar családok költségvetéséből, ez csaknem a fele annak az összegnek amit a kormányzati intézkedésekkel összességében az emberek zsebében hagytak - mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója kedden Szombathelyen, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett gazdasági fórumon.
.
2011. április 14. 22:31:59Vállalatok
Mágnesként vonzhatnák az autógyárak a magyar beszállítókat
Mágnesként vonzhatnák az autógyárak a magyar beszállítókatA kormányzat és a bankok is a jó perspektívával rendelkező cégeket karolnák fel, ám Magyarországon jelenleg a számuk erősen korlátozott, derült ki egy csütörtöki sajtótájékoztatón. Pedig a Magyarországra települő autóipari megaberuházások óriási lehetőségeket tartogatnak. Mfor.hu-tudósítás.
.
2010. november 25. 06:23:42Makró | Befektetés
Palócz Éva: a magánkasszák nem váltották be a reményeket
A magánnyugdíjpénztárak nem valósították meg a hozzájuk fűzött reményeket, nem alakult ki verseny a jövőbeli nyugdíjasok kegyeiért - idézi a Magyar Nemzet Palócz Évát, a Kopint-Tárki vezérigazgatóját.
.
2010. április 15. 14:01:18Makró
Palócz Éva: 4-4,5 százalék lehet az idei hiány
A mai folyamatok mellett valószínűleg legfeljebb 4-4,5 százalékos államháztartási hiánnyal kell számolni az év végére - mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója szerda este a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában.
.
2010. március 1. 13:56:59Makró
Optimális esetben egy százalékkal is nőhet a gazdaság
A magyar gazdaság ebben az évben 0,5 százalékkal, optimális esetben egy százalékkal növekedhet, 4,2 százalékos infláció mellett - mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója a Gazdasági és Szociális Tanács hétfői ülésén.
.
2009. november 26. 22:56:59
A VOSZ visszautasítja Gaskó leminősítő kijelentését
Nehéz lesz a szakszervezetekkel együttműködnie a vállakozóknak, ha a munkavállalói érdekképviseletek személyeskedő támadásokra fókuszálják energiájuk, véli Dávid Ferenc a VOSZ főtitkára.
.
2009. május 29. 08:34:57Makró
"A Bajnai-kormány strandkormány - hagyják már abba a válságkezelést!"
"A Bajnai-kormány strandkormány - hagyják már abba a válságkezelést!"A Bajnai-kormánynak nem szabadna hosszú távú döntésekkel foglalkoznia – így összegezhető annak a három közgazdásznak a véleménye, akik tegnap este a budapesti Deák Klubban tartott rendezvényen fejtették ki véleményüket. Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója, Botos Katalin, közgazdász, az SZTE Gazdaságtudományi Karának oktatója, és Csaba László akadémikus a gazdasági válság okairól és kilábalás esélyeiről beszélgettek. Utóbbi szakember szerint a Bajnai-kormány "strandkormány", amelynek abba kellene hagynia azt a típusú a válságkezelést, hogy hétfőn bejelent egy intézkedést, majd szerdán visszavonja azt.
.
2009. április 9. 15:39:55Makró
Túlélésből jelesre vizsgázik a magyar társadalom
Túlélésből jelesre vizsgázik a magyar társadalomAlkalmazkodásban kifejezetten jók vagyunk, ám az innováció háttérbe szorult; alapvetően a mikroszinten való túlélésre rendezkedtünk be, és néha fellángolunk, hangzott el a Demos Magyarországért Alapítvány és a Médiavilág könyvkiadó mai rendezvényén. A tekintélyes gazdasági szakemberek zajlott beszélgetésen az a vélemény is megfogalmazódott, hogy a globális válság hatására át fognak rendeződni a nemzetközi erőviszonyok.
.
2009. február 12. 08:19:55Makró
Palócz Éva: lefelé mutató spirálba kerülhetünk
Palócz Éva: lefelé mutató spirálba kerülhetünk A magyar gazdaság iránti gyanakvás elsősorban a lassú növekedésből, illetve a mély recesszióból és a magas államadósságból fakad, véli Palócz Éva. A Kopint-Tárki gazdasági kutatóintézet vezérigazgatója az mfor.hu-nak elmondta: az államadósságon rövid távon nem lehet segíteni, de a kiadások lefaragása jelezhetné, hogy a magyar kormány elkötelezett a gazdaság élénkítése mellett.
.
2008. október 31. 08:34:46Makró
Hitelt kaptunk, amit vissza kell fizetni
Hitelt kaptunk, amit vissza kell fizetniA pénzügyi krízis gyökerei a korábbi évekre nyúlnak vissza - ebben egyetértettek a Fasori Gimnáziumban rendezett csütörtök esti fórumra meghívott neves közgazdászok. Palócz Éva (Kopint-Tárki), Bod Péter Ákos (Corvinus Egyetem) és Csaba László (CEU) a globális pénzügyi válság folyamatait és annak hazánkra gyakorolt hatását elemezték. Mint kiderült, még mindig nem látni tisztán a pénzügyi pánikkal és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitelével kapcsolatban, ezért a felszólalók a rendelkezésre álló információk alapján igyekeztek képet rajzolni a kialakult helyzetről. Az esten az mfor.hu is részt vett.
.
2008. október 22. 08:29:55Makró
500 milliárdot spórolhatnánk a 13. havi juttatások eltörlésével
500 milliárdot spórolhatnánk a 13. havi juttatások eltörlésévelA jövő évi hiánycélt ebben a válságban nem szabad veszélyeztetni, mondta el az mfor.hu-nak Palócz Éva, a Kopint-Tárki gazdasági kutatóintézet vezérigazgatója. Ezért adócsökkentést csak úgy lenne szabad végrehajtani, ha közben a kiadások legalább ilyen mértékben csökkennek. Ennek azonban jelenleg nincsenek meg a politikai feltételei.
.
2008. október 12. 12:44:07Makró
Palócz: Magyarország a régión belül a legsérülékenyebb ország
A korábban tervezett 3 százaléknál kisebb jövő évi GDP-növekedés várható, ez a kiadások csökkentésére kényszeríti a kormányt, az első becslés szerint egy százalékponttal kisebb növekedés 60-80 milliárd forint bevételkiesést jelent - mondta az MTI-nek Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.