Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Veres János

Előző oldal 1 2 3 4 5 Következõ oldal
2011. december 2. 17:04:59Makró
10 év magyar pénzügyminiszterei: egymásra mutogatás, sötét jóslatok
Az elmúlt évtizedről és a "hogyan tovább"-ról beszélgettek az elmúlt évtized magyar miniszterei egy pénteki gazdasági fórumon. Természetesen mindenki másként látta a saját időszakát, de a jövőt illetően nagyobb volt az egyetértés azt illetően, hogy nem számíthatunk sok jóra. Mfor.hu-tudósítás.
.
2009. február 17. 15:14:55Makró
A gyógyszerkasszát és a fűtéstámogatást is megvágja a kormány
A gyógyszerkasszát és a fűtéstámogatást is megvágja a kormányAz idei évre bejelentett 210 milliárd forintos kiadáscsökkentés érinti a gyógyszerkasszát, a gázártámogatást, az agrártámogatásokat és a kamatpályát is - mondta el Veres János a keddi kormányszóvivői tájékoztatón. A pénzügyminiszter azt is közölte, hogy a kabinet tervei szerint 2011-től lehet ingatlanadó, amit három év alatt fokozatosan vezetnek majd be.
.
2009. január 22. 08:39:55Vállalatok
Többmilliárdos mentőövet dob a Malévnak a magyar állam
Többmilliárdos mentőövet dob a Malévnak a magyar államÁttételesen több milliárd forinttal kíván a magyar állam a 2007-ben privatizált Malév segítségére sietni annak érdekében, hogy javítson a mintegy négymilliárd forint lejárt adósságot maga előtt görgető, újabb tulajdonosváltás előtt álló társaság kritikus helyzetén. Az mfor.hu értesülései szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. megvásárolja a Malév földi kiszolgáló leánycégét, és vételárelőlegként 2,2 milliárd forintot juttat a légitársaságnak. Emellett az MNV Zrt. közvetve plusz 2,2 millió euróval (mintegy 630 millió forinttal) segíti a légitársaságot azáltal, hogy - tulajdonosi kölcsön formájában – ideiglenesen átvállalja a Malév Vagyonkezelő Kft.-vel szemben fennálló tartozását.
.
2008. december 17. 16:24:44Makró
Csak a jövő évet kell kibekkelni?
Csak a jövő évet kell kibekkelni?Jövőre 0,9 százalékkal csökkenhet a magyar gazdaság teljesítménye, 2010-től azonban ismét növekedési pályára állhatunk - mondta el a szerdai kormányülés után Veres János pénzügyminiszter, aki az aktualizált konvergenciaprogramot ismertette. A 2009-es visszaesés után 2010-től a reálbérek is emelkedhetnek, azt azonban továbbra sem tudjuk, mikortól fizethetünk euróval. Mfor.hu-tudósítás.
.
2008. december 15. 08:34:55Makró
Ordító igazságtalanság? Ma dönt a parlament a 13. havi bérről és a költségvetésről
Ordító igazságtalanság? Ma dönt a parlament a 13. havi bérről és a költségvetésrőlMa késő este szavaz az Országgyűlés a 2009–es költségvetésről, amelynek keretében végleg döntenek a fő makrogazdasági számokról. Emellett a Fidesz kezdeményezésére feltehetően név szerinti szavazás lesz a közszolgák 13. havi bérének eltörléséről. Úgy tűnik, a kormány kényelmes többséget fog szerezni, hiszen a független képviselők mellett az SZDSZ is megszavazza a büdzsét, viszont az MDF, a KDNP és a Fidesz feltehetőleg nemmel voksol majd.
.
2008. december 9. 09:34:55Makró
Befejeződött a költségvetés vitája - a túlélés éve jön?
Befejeződött a költségvetés vitája - a túlélés éve jön?Hétfőn befejeződött az Országgyűlésben a költségvetés vitája, és már csak a jövő heti zárószavazás van hátra. Bár várhatóan még akkor is éles vita lesz a pártok között, a lényeges dolgok mára már eldőltek. Nem lesz adóreform, marad a közalkalmazotti bércsökkenés és a nyugdíjak mérséklése. Szeptemberben még az volt a tét, marad-e hivatalban a Gyurcsány-kormány, ma inkább az, hogyan tudjuk átvészelni a jövő évet. Mfor.hu háttér.
.
2008. december 3. 15:44:55Makró
Veres: jövőre beléphetünk az euró előszobájába
Veres: jövőre beléphetünk az euró előszobájábaA kormánynak nincs hivatalos céldátuma az eurócsatlakozásra, de Magyarország 2009 végén már csatlakozni akar az eurózóna előszobájának számító ERM-2 rendszerhez, mondta el szerdai sajtótájékoztatón Veres János. A pénzügyminiszter szerint erre többek között az ad alapot, hogy hazánk már akár idén teljesítheti a három százalékos hiánycélt. Addig azonban túl kell élni a ránk váró recessziót. Ennek érdekében a kormány újabb pénzügyi alapot hoz létre, és járulékkedvezményekkel segíti a munkahelyek megőrzését. Mfor.hu tudósítás.
.
2008. november 20. 17:09:55Vállalatok
100 milliárdból közmű lehet az internet-szolgáltatás
100 milliárdból közmű lehet az internet-szolgáltatásA digitális közmű koncepciójának felvázolásával tette izgalmassá beszédét Baja Ferenc informatikáért felelős kormánybiztos, a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) államtitkára az "E-Magyarország, e-kormányzat – 2008" című, csütörtökön és pénteken Siófokon megrendezett konferencia nyitóelőadásában. Foghíjas nézőtér előtt, de a jelenlévők élénk érdeklődésével kísérve Baja a közművek szintjére emelte az internetelérés nyújtását. Veres János pénzügyminiszter szerint a terv megvalósítható, amennyiben az általa ismert költségek valósak. Mfor.hu tudósítás.
.
2008. november 15. 13:39:04Makró
Veres: folytatni kell a strukturális reformokat
Magyarország időben válaszolt a pénzügyi válság kihívására, és első lépésként igyekezett az ország finanszírozási szükségletét a lehető legminimálisabbra szorítani, amit nem lehet másképp, mint a 2008-as és a 2009-es költségvetésben a hiányt tovább csökkenteni - mondta Veres János pénteken Szolnokon.
.
2008. november 13. 11:34:55Makró
Demján: gazdaságunk torzszülött, bármikor becsődölhetünk
Demján: gazdaságunk torzszülött, bármikor becsődölhetünkA magyar gazdaság torzszülött, úgy kell politizálni, hogy a csőd bármikor bekövetkezhet, mondta el a csütörtöki gazdasági csúcson Demján Sándor, a VOSZ elnöke. Bajnai Gordon gazdasági miniszter programjában többek között 1400 milliárd forintos direkt támogatást ígért a vállalkozásoknak. A Fidesz szerint a Bajnai-program iránya jó, az MDF viszont nem támogatja, mivel az hatalmas kiadásokkal jár. Gyurcsány Ferenc elismerte, hogy az állam 2001 és 2006 között túlköltötte magát, a szociális licitálás vége pedig a gazdaság legyengülése lett. Veres János szerint 2009-re teljesíteni kívánják az ERM II. rendszerhez való csatlakozás feltételeit, s megjegyezte, hogy adó, szociális és önkormányzati reformokra van szükség. A Gazdasági Csúcs csütörtöki eseményeinek krónikája az mfor.hu-n.
.
2008. november 7. 09:09:57Makró
Meghosszabbítható a futamidő, nyugodtabban alhatnak a devizahitelesek
Meghosszabbítható a futamidő, nyugodtabban alhatnak a devizahitelesekAmennyiben jelentősen meggyengülne a forint, külön díj felszámítása nélkül meghosszabbítható a devizahitelek futamideje, jelentette be Veres János pénzügyminiszter és Felcsuti Péter, a Bankszövetség elnöke péntek délelőtt sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztériumban. Többek között ezt tartalmazza az a megállapodás, amelyet csütörtökön írt alá a kormány a kereskedelmi bankokkal a devizahitelekkel rendelkezők terheinek csökkentése érdekében.
.
2008. november 6. 13:09:55Makró
600 milliárdos mentőcsomag a bankoknak, ma hagyják jóvá az IMF-hitelt
600 milliárdos mentőcsomag a bankoknak, ma hagyják jóvá az IMF-hiteltA kormány 600 milliárd forintos banki támogatáscsomag elfogadását kéri az Országgyűléstől, jelentette be ma Veres János pénzügyminiszter és Simor András jegybankelnök. Mint kiderült, erre a kormány az IMF-megállapodás részeként kötelezettséget vállalt. A magyar pénzügyi vezetés egyúttal nyilvánosságra hozta azt a szándéknyilatkozatot, amelyben még októberben az IMF-hez fordult egy nagy összegű hitelért, és amit ma hagy jóvá a szervezet vezetősége. Mfor.hu tudósítás.
.
2008. november 2. 19:32:00Makró
A jövő évi büdzsé reálisabb, és az uniós támogatások is rendelkezésre állnak
Az uniós támogatások nemzeti része rendelkezésre áll, így az 1.002,7 milliárd forintnyi forrásra pályázni lehet - mondta Veres János pénzügyminiszter vasárnap a parlament költségvetési bizottságának ülésén, ahol beterjesztette a jövő évi költségvetési törvényhez fűzött módosításokat. A javaslatról Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke úgy vélte, nagyobb összhangot mutatnak a világgazdasági változásokkal, mint a korábbi tervezetek.
.
2008. november 1. 11:59:29Makró
Közvetlenül a kormánnyal tárgyalt a Goldman Sachs
Veres János pénzügyminiszter, valamint Bajnai Gordon gazdasági és fejlesztési miniszter a nemzetközi és a magyar tőkepiaci helyzetről, a magyar és európai állampapírpiac helyzetéről és a pénzügyi válság elmúltával a továbblépéshez szükséges eszközökről tárgyalt a Goldman Sachs befektetési bank képviselőivel pénteken Budapesten.
.
2008. október 20. 08:34:55Makró
Több mint 300 milliárd forint a jövő évi büdzsé tartaléka
A 2009-re beterjesztett költségvetésben 300 milliárd forintos tartalékot képzett a kormány – mondta Veres János pénzügyminiszter.
Előző oldal 1 2 3 4 5 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.