Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Mihályi Péter

2012. szeptember 28. 10:55:12Makró
Mihályi: a rendszerváltás szintjére esett az egészségügy modellje
Az elmúlt években az 1988-as szintre esett vissza a hazai egészségügy modellje, holott korábban már közel voltunk ahhoz, hogy egy modernebb működéshez eljussunk - hangzott el egy pénteki konferencián. A szakember szerint az elmúlt két évben rengeteg úgynevezett "járulékos kár" történt, amikor az állam más területeket akart megreformálni, de az az egészségügyre is hatással volt.
.
2008. július 15. 09:49:54Makró
A feketegazdaság a kádárizmus öröksége
A feketegazdaság a kádárizmus örökségeA társadalombiztosítást el kell választani a munkavégzéstől, és ne a munkáltató fizesse a járulékokat a dolgozó után - jelentette ki Mihályi Péter, a Veszprémi Egyetem közgazdász professzora lapunknak. Közép- és hosszú távon csak így képzelhető el, hogy olcsó vendégmunkásokat hozhassunk hazánkba és a külföldön dolgozó, majd hazatelepülő magyar állampolgárok ne terheljék meg túlságosan nyugdíj és egészségügyi rendszert. Mfor.hu interjú.
.
2008. június 5. 17:39:00Makró | Befektetés
Gazdasági reformok - csak egy újabb Mohács árán?
Gazdasági reformok - csak egy újabb Mohács árán?A magyar állam lehetőségeinél háromezer milliárd forinttal többet költ, állítja "Miért beteg a magyar gazdaság?" című munkájában Mihályi Péter. A könyv csütörtöki bemutatójára Farkas Zoltán, a HVG újságírója két opponenst hívott meg, Csaba László közgazdászt és Varga Mihály Fidesz-politikust. A vita alaphangját a Varga Mihály által citált Ady-vers, a "Kell-e nekünk Mohács?" kérdése határozta meg. Mfor.hu tudósítás.
.
2008. február 13. 09:19:53Makró
A végrehajtási rendeletekben bíznak a TB-törvény ellenzői
Erősen megoszlik az érintettek véleménye a hétfőn elfogadott egészségbiztosítási törvényről, ám a Világgazdaság által megszólaltatottak úgy vélik, hogy a hibák egy részét korrigálni lehet az év végéig megszülető közel negyven végrehajtási rendelettel.
.
2008. január 1. 10:09:48Makró | Vállalatok
Mihályi Péter
hirdetés
hirdetés
.