Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Győrffy Dóra

2009. március 22. 13:39:57Makró
Nem lehet tartós egy szakértői kormány
Nem lehet tartós egy szakértői kormányEgy szakértői jellegű kormány aligha lehet tartós megoldás, mivel azokat az intézkedéseket, amiket a hosszabb távú felzárkózás érdekében meg kell hozni, kizárólag egy társadalmi felhatalmazással rendelkező vezetés léphet meg – mondta el az mfor.hu kérdésére Győrffy Dóra, a Debreceni Egytem Közgazdasági Karának adjunktusa. Véleménye szerint lényegében hónapok óta kormányválság van, és a legrosszabb az lenne, ha folytatódna a mostani agónia.
.
2009. március 6. 08:54:55Makró
"A lufi nálunk volt, csak a tű jött külföldről" - szakértők a válságról
"A lufi nálunk volt, csak a tű jött külföldről" - szakértők a válságrólMagyarországon régóta fenntarthatatlan gazdaságpolitika folyik, ezért magunknak köszönhetjük, hogy ilyen helyzetbe jutottunk, mondta el Győrffy Dóra, a Debreceni Egyetem adjunktusa a Deák Ferenc Klub csütörtök esti rendezvényén Budapesten. Bár az államcsőd csak a katasztrófa-forgatókönyvek közé tartozik, mindenképp súlyos recesszió várható, tette hozzá Várhegyi Éva, a Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa. A várható visszaesést tekintve hasonló véleményt fogalmazott meg Csaba László akadémikus, aki szerint a mostani Gyurcsány-csomag túl kevés és túl későn jött.
.
2008. november 6. 08:39:59Makró
Siker vagy kudarc az IMF-hitel?
Siker vagy kudarc az IMF-hitel?Sorozatos rövid távú kommunikációs és hosszabb távú szerkezeti hibák vezettek oda, hogy Magyarországnak a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) kellett fordulnia hitelért, mondta el az mfor.hu-nak Győrffy Dóra, a Debreceni Egyetem adjunktusa. Az egyetemi oktató szerint Magyarország most fizeti meg a korábbi évek felelőtlen gazdaságpolitikájának az árát, és a bajt még fokozza, hogy a kormányzat azelőtt nyilvánosságra hozta az IMF-fel folytatott tárgyalások tényét, hogy egyértelmű lett volna: segítségre van szükségünk. Ezzel még idegesebbé tette az egyébként is zaklatott piacokat, hiszen nehezen volt értelmezhető az üzenet: nem vagyunk bajban, de mégis tárgyalunk a Nemzetközi Valutaalappal.
.
2008. július 11. 14:16:43Makró
Győrffy Dóra
.
2008. április 16. 08:34:00Makró | Vállalatok
Szlovák csoda, magyar bukta - hogyan csinálták?
Szlovák csoda, magyar bukta - hogyan csinálták?Szlovákia elzúg mellettünk, jövőre bevezetheti az eurót, nem véletlen, hogy itthon egyre gyakrabban példálóznak északi szomszédunkkal. Az ottani változásokról és a hazai lehetőségről kérdezte az mfor.hu Győrffy Dórát, a Debreceni Egyetem Közgazdasági Karának adjunktusát, aki nem mellesleg a Pekingben résztvevő olimpiai csapat tagja, magasugrásban fogja színeinket képviselni.
hirdetés
hirdetés
.