Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Heim Péter

2013. augusztus 30. 15:22:59Makró | Befektetés
Heim Péter: 305 forinton kellene rögzíteni az eurót
Az eurót 305 forinton kellene rögzíteni Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató igazgatóságának elnöke szerint, aki úgy véli, az így rögzített árfolyam kedvező lenne az exportőröknek, és kiszámíthatóvá tenné az országot.
.
2013. augusztus 28. 21:22:59Vállalatok
Századvég: növelte Heim Péter a tulajdonrészét
Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságának elnöke 51-ről 66 százalékra emeli tulajdonrészét a társaságban, miközben megválik a Strategopolis Kft.-ben meglévő 50 százalékos részesedésétől - közölte a Századvég.
.
2013. február 20. 16:16:59Makró
Heim: nem érdemes unortodox jegybanki eszközöket itthon bevetni
Megoszlanak a vélemények a monetáris politika jövőjéről, a Merre tovább, MNB? elnevezésű szerdai fórumon felszólalók közül Heim Péter szerint Magyarországon nem érdemes nem konvencionális monetáris eszközöket alkalmazni, Csillag István úgy vélte, hogy az új jegybankelnök kinevezése egyben új módszereket is jelent, Barcza György szerint pedig egy jegybankár teljesítményét az infláció mértékével lehet mérni.
.
2012. szeptember 10. 16:16:59Makró
Heim Péter: lehetne adósságot csökkenteni a jegybanki tartalékból
Heim Péter: lehetne adósságot csökkenteni a jegybanki tartalékbólHeim Péter közgazdász szerint a jegybanki tartalékok 36 milliárd eurós szintje 32-33 milliárdig csökkenthető lenne, ám az összeg gazdaságélénkítésre történő felhasználása életveszélyes lenne - fejtette ki véleményét egy hétfői konferencián. Mfor.hu-tudósítás.
.
2010. szeptember 2. 06:56:47Vállalatok
Heim Péter a debreceni reptér fejlesztésébe fektet
Raktárbázist és logisztikai központot épít a debreceni repülőtér területén a Saigo Port Kft. - írja a Napi Gazdaság a csütörtöki számában az egyik befektetőre, Heim Péterre hivatkozva.
.
2010. július 1. 13:34:59Makró
Századvég: gazdaságpolitikai fordulatra van szükség
Új gazdaságpolitikára van szükség Magyarországon, amely azonban nem lehet megszorító jellegű, de szigorúan be kell tartania az egyensúlyi követelményeket, fontos, hogy modernizációs jellegű legyen, továbbá rendszerértékű változtatásokat kell véghezvinnie a nagy elosztási rendszerek területén - mondta Mellár Tamás, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatási igazgatója az intézet csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
.
2009. június 2. 07:46:44Makró | Vállalatok
Távozott Heim Péter
Távozott Heim PéterAz Aegon Befektetési Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója, Heim Péter május 28-ával a posztjáról saját döntése alapján leköszönt - tette közzé a cég.
.
2009. március 10. 12:59:15Makró
Heim Péter: esélyünk sincs az euró bevezetésére
Heim Péter: esélyünk sincs az euró bevezetésére"Az egész világon nincs még egy ország,ami olyan rossz mutatókkal rendelkezne, mint hazánk, már eddig is csak az európai uniós tagságnak köszönhettük, hogy még nem mentünk csődbe" - mondta el Heim Péter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által szervezett csúcstalálkozón. Az Aegon Alapkezelő vezetője szerint enm tudjuk megfordítani az adósságspirált, így egyelőre esélyünk sincs az euró bevezetésére. Nem minden közgazdász volt ennyire pesszimista, de abban szinte mindenki egyetértett, hogy nagyon nehéz lesz talpra állni a mostani helyzetből. Mfor.hu-tudósítás.
.
2008. december 5. 07:19:56Makró
Végzetes hiba lenne a kamatcsökkentés
Egy drasztikus kamatcsökkentés súlyos árfolyamkockázatot von maga után - mondta Heim Péter, az Aegon Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója, Hamecz István, az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója pedig azt hangsúlyozta az MTI-nek, a Fidesz által szorgalmazott kamatcsökkentéssel kapcsolatban, hogy kerülni kell minden olyan kamatlépést, amely a bizonytalanságot növeli.
.
2008. november 27. 08:29:55Makró | Vállalatok
A Mol vezére szerint a válság lehetőségeket teremt
A Mol vezére szerint a válság lehetőségeket teremtA gazdasági válságból akár jól is ki tudnak jönni a vállalatvezetők, hiszen ilyenkor a fontosabb dolgokra fókuszálhatnak, megválhatnak a kevésbé hatékony kollégáktól, ráadásul az alkalmazottak ebben az időszakban igyekeznek a legtöbbet kihozni magukból, és kreatívabbakká válhatnak. Az mfor.hu ezúttal a "Sikeres vezető" konferencián járt, amelyen neves hazai menedzserek számoltak be arról, milyen kihívásokat látnak a mostani krízishelyzetben.
hirdetés
hirdetés
.