Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Kóka János

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2009. július 6. 09:16:55Vállalatok
MÁV: tíz év, öt vezér, brutális veszteségek
MÁV: tíz év, öt vezér, brutális veszteségekMúlt héten tíz éven belül az ötödik vezért nevezte ki a MÁV élére a közlekedési miniszter. A vezetők általában a politikai erőviszonyok változásával párhuzamosan váltották egymást a vasúttársaság élén - egytől egyig hangzatos reformtervekkel vágtak neki munkájuknak, ennek ellenére a cég masszívan veszteséges maradt. A most Andrási Miklós és Heinczinger István által megvalósítandó közös vezérlésre már volt példa 2005-ben – akkor a Gaál Gyula-Mándoki Zoltán páros alig nyolc hónapot húzott ki együtt. Mfor.hu háttér.
.
2009. március 17. 16:09:55Makró
Válságkezelés gyorsított privatizációval? 2500 milliárd forint a tét
Válságkezelés gyorsított privatizációval? 2500 milliárd forint a tétA világválság hatásairól és annak magyarországi kezeléséről kívánt vitatkozni kedden a Parlamentben Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője. Ennek kapcsán a Reformszövetség terveit kezdték tárgyalni a honatyák, ám hamar kiderült, hogy a Fidesz alapjaiban kérdőjelezi meg a szabad demokrata elképzeléseket. Bencsik János, Tatabánya fideszes polgármestere például élesen támadta azt az elképzelést, hogy értékesítsenek 2500 milliárd forint értékű állami vagyont. Göndör István (MSZP) elvileg nem ellenezte a gyorsított privatizációt, de szerinte a jelenlegi válságban csak "nyomott piaci áron" lehet azt véghezvinni. Ékes József (Fidesz) a magánkézbe adott közszolgáltatások eredményeit bírálta, és arra figyelmeztetett, hogy ezek a cégek nem ruháznak be, csak a profitot viszik ki az országból.
.
2009. február 25. 12:49:59Vállalatok
Gázvita: skorpióhoz hasonlította Kóka az oroszokat
Gázvita: skorpióhoz hasonlította Kóka az oroszokatMeglehetősen éles szavakkal illette Kóka János egy szerdai konferencián azt a politikát, amelyet Oroszország folytatott a januári gázkrízis idején. A Parlament Nabucco bizottságának elnöke szerint újjáéledtek az orosz birodalmi törekvések, és Putyinék továbbra is adósak a bocsánatkéréssel Magyarország felé. Igor Szavolszkij szerint a kérdés túl van politizálva; az orosz nagykövet utalt arra, hogy Európa orosz energiafüggőségét amúgy sem lehet megszüntetni. Molnár Csaba energiaügyi miniszter kiemelte: a kormány elsősorban az uniós összefogással megvalósítani kívánt Nabucco-projekt mellett van elkötelezve. Szerinte hazánk olyan mértékben fogja növelni gáztárolóinak kapacitását, hogy azáltal az éves felhasználás több mint harmadát fedezni lehet majd.
.
2008. november 14. 15:24:55Makró
2012-ben már euróval fizetünk? Ismét slágertéma lett a magyar csatlakozás
2012-ben már euróval fizetünk? Ismét slágertéma lett a magyar csatlakozásHazánk jövőre teljesítheti az euróövezeti tagság államháztartási, 2010-ben pedig az inflációs feltételeit is, mondta pénteken Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke. Csütörtökön londoni elemzők 2012-re tették az euró magyarországi bevezetésének lehetséges időpontját, a gazdasági csúcson pedig ellenzéki és kormányerők egyaránt szorgalmazták a céldátum mihamarabbi kitűzését. Mfor.hu összefoglaló.
.
2008. november 2. 19:53:24Makró
Plafontörvény: megállapodtak a parlamenti pártok
Megállapodtak a parlamenti pártok a költségvetési plafontörvény lényeges pontjaiban a vasárnap Budapesten tartott egyeztetésen. Az SZDSZ támogatja a Fidesz miniszterek anyagi felelősségéről szóló módosító indítványát.
.
2008. június 4. 17:59:00Makró
Ha nem lesz adócsökkentés, kormányt buktathat az SZDSZ
A kormánynak mennie kell, ha nem képes megoldást kínálni Magyarország gazdasági bajaira; az adócsökkentés nem elkerülhető, enélkül az SZDSZ nem szavazza meg a jövő évi költségvetést. Erről Kóka János, a liberális párt elnöke beszélt sajtótájékoztatóján szerdán Szegeden.
.
2008. május 29. 12:54:48Makró
Kóka: közel az egykulcsos adórendszer
Kóka János szerint még soha nem jutott ilyen közel a megvalósításhoz az egykulcsos adórendszer Magyarországon, mint most. A Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) elnöke erről sajtótájékoztatón beszélt Nyíregyházán, csütörtökön.
.
2007. március 27. 15:41:00Makró
Kóka sem szeretne elvárt adót
A gazdasági és a pénzügyi tárca azt javasolja a kormánynak, hogy ne vezessék be az elvárt adót és semmilyen új adónemet, ehelyett az adóbevallási és ellenőrzési eljárások átalakításával, fokozásával érjék el a kívánt célt - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a Versenyképességi Tanács ülését követő keddi sajtótájékoztatón.
.
2006. december 14. 12:41:00Vállalatok
Kóka: a hun hiéna húzza vissza a pannon pumát
Kóka: a hun hiéna húzza vissza a pannon pumátJó úton halad a gazdaság annak érdekében, hogy 3-4 éven belül Magyarország újból a régió legversenyképesebb országa lehessen - erről beszélt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter az MGYOSZ csúcstalálkozóján csütörtökön. Széles Gábor nagyvállalkozó az eseményen három projekt kiemelt kezelésére kérte a minisztert, tudósít az mfor.hu.
.
2006. szeptember 8. 09:11:00Vállalatok
Kóka: fenekestől fordult fel minden
Kóka: fenekestől fordult fel minden „Azt látom, hogy valami egészen szokatlan dolog folyik a politikában” - kezdte mondandóját Kóka János csütörtök este, amikor vacsora előtti beszédével megnyitotta az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) idei menedzsertalálkozóját, a MENTA 2006-ot. A nagy derűvel fogadott belépő után hozzátette: „fenekestől fordult fel minden.” Az mfor.hu folyamatosan tudósít az eseményről.
.
2006. augusztus 23. 08:11:00Vállalatok
Kóka: inkább belebukok, minthogy ne tegyek semmit
Kóka: inkább belebukok, minthogy ne tegyek semmitA MÁV <a href="http://www.mfor.hu/cikk.php?article=28322">júliusban bejelentett reformjának</a> kőkemény véghezvitelét ígéri Kóka János, aki még azt sem bánja, ha ezzel a vasút egyes vezetőinek vagy akár kormánypárti köröknek az érdekeit sérti. A politikusoktól általában ritkán hallható szókimondással érvelő gazdasági és közlekedési miniszter a Menedzsment Fórumnak adott exkluzív interjúban kifejtette: a vasúttársaság egy &#8222;pénznyelő automata&#8221;, amibe vétek újabb milliárdokat tömni. Az már a jövő kérdése, csinálhat-e egymagában forradalmat, vagy az ő terveit is felemészti majd a pártpolitika diktálta racionalitás.
.
2006. április 4. 17:41:00Vállalatok
Kóka: A század sikertörténete lehetünk
Kóka: A század sikertörténete lehetünkA választási kampány finisében elfogadható hévvel és pártos elfogultsággal mondta el megnyitó beszédét Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a Gödön kedden megkezdődött XI. Vezérigazgató Találkozón. Az eseményről az mfor.hu folyamatosan tudósít.
.
2006. február 24. 09:01:00Vállalatok
Mfor-staféta: Demján, Vizi, Kóka
Mfor-staféta: Demján, Vizi, KókaLapunk ezennel új sorozatot indít, amelyben a gazdasági élet legjelentősebb szereplői egy-egy kérdéssel adják tovább egymásnak a képzeletbeli stafétabotot. Az Mfor-stafétát Demján Sándor, a TriGranit vezére nyitja meg, akinek kérdésére Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke válaszol. A trió harmadik tagja Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.
.
2005. november 11. 15:31:00Vállalatok
Kóka: Vállalatom a Magyar Köztársaság
Kóka: Vállalatom a Magyar KöztársaságÜzletemberként tartott előadást topmenedzsereknek pénteken délelőtt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. A nem mindennapi tanóra után a diákokat a kurzus jelentőségéről faggatta az mfor.hu.
.
2005. október 12. 10:41:00Vállalatok
Kóka: az infokom ágazat lehet az NFT II. nyertese
Kóka: az infokom ágazat lehet az NFT II. nyerteseCsökken az internetezés fejlődésének üteme hazánkban &#8211; állította az egyik piackutató cég vezetője a Tihanyban megrendezett Internet Hungary szakmai konferencia nyitó napján. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter az mfor.hu-nak úgy nyilatkozott: az információs és kommunikációs ágazat lehet a II. Nemzeti Fejlesztési Terv haszonélvezője.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.