Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Poór József

2006. augusztus 28. 09:41:00Vállalatok
Ritka a külföldi csúcsvezető
Miközben a vállalatok minden országban egyre nemzetközibbé válnak, felső vezetőik túlnyomó részben hazai szakemberek: az elnököknek 90-99 százaléka az anyaország állampolgára, és a vezérigazgatók között sem sokkal több az „idegenlégiós” - írja a Világgazdaság.
.
2006. június 19. 14:01:00Vállalatok
Dolgozók vb-lázban: a munkahely nem kocsma
Dolgozók vb-lázban: a munkahely nem kocsmaNem sikerült a vállalatok falain kívül tartani a futball-világbajnokságot. Az mfor.hu annak járt utána, mennyire szorul hr-szakértőre a helyzet orvoslása, itthon és külföldön.
.
2006. március 8. 17:01:00Vállalatok
A gürizőket nem csak a pénz motiválja
A gürizőket nem csak a pénz motiváljaA menedzserek többsége a pénzbeli és tárgyi juttatásokon kívül nem ismer más motivációs eszközöket, holott a dolgozókat egyéb módszerekkel, például odafigyeléssel is lehet ösztönözni – derül ki az Atlantis Child és az mfor.hu tréningsorozatának aktuális részéből.
.
2005. november 15. 13:01:00Vállalatok
Heti Hármas: Hónig, Lepsényi, Poór
Heti Hármas: Hónig, Lepsényi, PoórAz mfor.hu a hazai vállalatok vezető menedzsereit megszólaltató sorozatában ezúttal Hónig Péter, Lepsényi István és dr. Poór József mondta el véleményét három témában: a magyar döntéshozók imázsáról, az ázsiai cégek terjeszkedéséről, illetve a gazdasági bűncselekményekről.
.
2005. november 10. 13:01:00Vállalatok
Magyarokra cserélik a multik a külföldi vezéreket
Magyarokra cserélik a multik a külföldi vezéreketEgyre több magyarországi menedzser kerül kulcspozícióba a nemzetközi cégek hazai leányainál, azonban itthoni pályán még meglehetősen ritka a "nemzetköziesen" gondolkodó vezető - mondta az mfor.hu-nak Dr. Poór József. A Mercer Human Resource Consulting ügyvezető igazgatója lapunknak a MABEC szerdán lezárult, két napos konferenciáján nyilatkozott.
.
2005. január 1. 23:50:00
Poór József
.
2004. szeptember 30. 17:32:45Vállalatok
A kommunikáció a hazai vezetők gyenge pontja
Egy nemzetközi felmérés szerint komoly kihívást jelentenek a vezetők jelentős részének az olyan feladatok, mint az eredményes kommunikáció, a beosztottak motiválása, a feladatok delegálása. A Menedzsment Fórum által megkérdezett hazai szakértők szintén a vezetési stílus, illetve a kommunikáció terén emeltek ki hiányosságokat.
hirdetés
hirdetés
.