Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Békesi László

2011. április 9. 09:40:13Makró
Békesi: gyorsuló ütemben sodródunk Európa perifériája felé
Élesen bírálta a kormány gazdaságpolitikáját Békesi László, a Horn-kormány pénzügyminisztere a Népszabadság hétvége mellékletében megjelent tanulmányában; a közgazdász borús képet festett az országra nézve, ha az Orbán-kabinet a tervezett intézkedéseit hajtja végre.
.
2009. december 4. 17:56:58Makró
"Ezt Magyarország tovább már nem bírja el"
"Ezt Magyarország tovább már nem bírja el"Ki kell bővíteni az aktívak és az adózók körét, különben az ország nem fogja elbírni a rá nehezedő terheket, hangsúlyozták szakemberek a Vállalkozók Napjának mai vitafórumán. Oszkó Péter pénzügyminiszter úgy véli, már erre vonatkozóan is történtek lépések, azonban egyelőre még csak a gyógyulás kezdetén vagyunk. Demján Sándor kemény hangú beszédében elmondta: a kínai piacok virágzása a "fehér civilizáció lejtmenetét" jelzi, és "ha Magyarország lemond a termelésről, akkor elveszik". Mfor.hu tudósítás.
.
2009. december 4. 10:51:12Makró
Oszkó: Javul a foglalkoztatás
A miniszter szerint a foglalkoztatás helyzetét is jelentősen javítja, hogy a munkára rakodó terheket, az adóéket jelentősen csökkentik a már elfogadott adótörvények.
.
2009. szeptember 26. 10:21:31Makró
Békesi: fél éven belül be lehetne lépni az euró előszobájába
Ha az idei évet a terveknek megfelelően teljesíti a kormány, és tovább erősödik az országgal szembeni bizalom, fel kellene pörgetni a tárgyalásokat az Európai Központi Bankkal, hogy akár már a jövő év első negyedévében be lehessen lépni az ERM-2 árfolyamrendszerbe - mondta Békesi László volt pénzügyminiszter a Népszavában szombaton megjelent interjújában.
.
2009. április 9. 15:39:55Makró
Túlélésből jelesre vizsgázik a magyar társadalom
Túlélésből jelesre vizsgázik a magyar társadalomAlkalmazkodásban kifejezetten jók vagyunk, ám az innováció háttérbe szorult; alapvetően a mikroszinten való túlélésre rendezkedtünk be, és néha fellángolunk, hangzott el a Demos Magyarországért Alapítvány és a Médiavilág könyvkiadó mai rendezvényén. A tekintélyes gazdasági szakemberek zajlott beszélgetésen az a vélemény is megfogalmazódott, hogy a globális válság hatására át fognak rendeződni a nemzetközi erőviszonyok.
.
2009. március 31. 11:19:55Makró | Vállalatok
Tőkét emelnek a Wabard Biztosítóban
Félmilliárd forinttal emelik a Wabard Biztosító szavatoló tőkéjét, a társaság közleménye szerint mindezt a tervezettnél nagyobb forgalom miatt teszik meg. A társaságnak 4-5 százalékos piaci részesedése van a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szegmensben.
.
2009. március 27. 08:59:55Makró
Tabukat döntögetne Békesi - négy terület, ahol spórolni kell
Tabukat döntögetne Békesi - négy terület, ahol spórolni kellHárom-négy éven belül nyolc százalékkal lehetne mérsékelni az állami újraelosztás nagyságát - feltéve, ha hozzányúlunk jelenleg még tabunak számító témákhoz is, mondta el Békesi László a Rajk László Szakkollégium csütörtök esti rendezvényén. A volt pénzügyminiszter az elmúlt hetekben politikai viták középpontjába került Reformszövetség programjának kiindulópontjait elemezve kiemelte: nem csak foglalkoztatottsági szintünk, hanem gazdaságunk teljesítménye is nagyon alacsony.
hirdetés
hirdetés
.