Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Varga István

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2010. március 2. 09:16:59Makró
Varga István: a felzárkóztatás az egész unió versenyképességét javítja
Az Európai Unió (EU) kohéziós, vagyis felzárkóztatási politikáját az iparpolitika jövőbeli alakítása során sem szabad figyelmen kívül hagyni, mert az elmaradt térségek felzárkóztatása egyben az egész unió versenyképességét is javítja - ismertette újságírókkal Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter azt a magyar álláspontot, amelyet az unió Versenyképességi Tanácsának hétfői brüsszeli ülésén fejtett ki minisztertársai előtt.
.
2010. február 16. 19:21:57Makró | Vállalatok
Jók vagyunk az uniós források használatában
Magyarország nemzetközi összehasonlításban is sikeresen halad az európai uniós források felhasználásában, az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) megvalósításában - mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter kedden, az ÚMFT végrehajtását felügyelő eseti bizottság ülésén.
.
2010. január 8. 15:11:59Makró | Vállalatok
736 milliárd forintnyi fejlesztési forrást fizettek ki
Az Új Magyarország Fejlesztési Tervben (ÚMFT) a program 2007-es indulása óta tavaly év végéig 736 milliárd forint fejlesztési forrást fizettek ki a kedvezményezetteknek - mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter pénteken kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.
.
2009. december 16. 15:36:56Vállalatok
140 ezer munkahelyet vitt el a válság itthon
140 ezer munkahelyet vitt el a válság itthonMintegy 140 ezer munkahely szűnt meg Magyarországon az elmúlt egy évben a válság következtében, a külföldi működőtőke-beáramlás pedig negyven százalékos visszaesést mutat 2008-hoz képest, mondta el egy szerdai sajtóbeszélgetésen Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.
.
2009. november 26. 14:16:50Makró
Szorosabb gazdasági együttműködésről tárgyaltak a V4-es miniszterek
Az energetikai együttműködésről, a kis-és középvállalatok (kkv-k) határon átnyúló tevékenységének támogatásáról, és a célirányosabb beruházás-ösztönzésről tárgyaltak a visegrádi négyek (V4) gazdasági miniszterei csütörtökön Budapesten.
.
2009. november 19. 17:16:46Makró
Varga Londonban: túl vagyunk a mélyponton
A magyar gazdasági recesszió a harmadik negyedévben valószínűleg elérte a mélypontot - mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter elemzőkkel tartott csütörtöki londoni megbeszélései után.
.
2009. november 11. 10:21:56Makró
Varga: adósak vagyunk a stratégiai reformokkal
A magyar gazdaságban továbbra sem történt meg a mélyreható, strukturális reformok végrehajtása, mondta el Varga István gazdasági miniszter a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kedd esti rendezvényén Budapesten.
.
2009. november 2. 12:41:58Vállalatok
Varga István: tartós munkanélküliséggel kell számolni
Tartós és magas munkanélküliséggel kell számolni a válság miatt, és a munkahelyek visszanyerése, valamint újabbak létesítése csak a kilábalással együtt, annak következményeként fog megvalósulni - mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának ülésén hétfőn Budapesten.
.
2009. október 22. 16:41:10Makró
Varga: "A Fidesznek sincs más választása"
A német befektetők elismerik a magyar gazdaság stabilizálása érdekében tett erőfeszítéseket és az elért eredményeket - mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter az MTI-nek németországi tárgyalásait követően. A Fidesz hatalomra kerülése után folytatandó gazdaságpolitikával kapcsolatban kifejtette: az alapkérdésekben konszenzus van; a Fidesznek sincs más választása, hogy folytassa ezt az utat.
.
2009. szeptember 11. 11:16:55Makró
Varga szerint jövőre már növekedhet a GDP
A magyar GDP növekedésére lehet számítani jövőre - nyilatkozta Varga István gazdasági miniszter egy osztrák gazdasági napilapnak.
.
2009. július 20. 17:31:52Vállalatok
3 milliárdos autóipari beruházás létesül Kecskeméten
A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója is elkötelezte magát Magyarország mellett: az autóalkatrészeket gyártó Bosal kecskeméti beruházása 250 fő számára teremt munkahelyet.
.
2009. június 25. 15:56:28Makró | Vállalatok
Varga István: gazdaságélénkítéssel lehet elkerülni a tartós munkanélküliséget
Eddig a válságkezelés volt a kormány elsődleges feladata, de remélhetőleg még az év során el lehet indulni a növekedésösztönzés irányába - mondta csütörtökön az MTI-nek Párizsban Varga István. A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter szerint, ha nem indul be Európában mindenhol a gazdaságélénkítés, akkor tartós munkanélküliséggel kell számolni.
.
2009. június 23. 14:51:49Vállalatok
Varga István: a kiemelt ágazatokat támogatná a kormány
A kormány a következő időszakban már a jövőre koncentrál, ezért is jelentek meg olyan akcióprogramok, amelyek a járműiparhoz, a logisztikához, a gyógyszeriparhoz, a biotechnológiához, információ-kommunikációs technológiához kapcsolódnak - mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a Joint Venture Szövetség keddi rendezvényén Budapesten.
.
2009. május 15. 06:19:55Makró | Vállalatok
Folyamatos egyeztetést szorgalmaz a gazdasági miniszter
Varga István szükségesnek látja a gazdaság szereplőivel való folyamatos egyeztetést. A Gazdasági Egyeztető Fórum résztvevőivel abban állapodott meg, hogy bizonyos kérdéseket munkacsoportok tárgyalnak majd.
.
2009. május 11. 12:59:58Makró
Kockázatos hitelek - még nincsenek túl a nehezén a hazai bankok
Kockázatos hitelek - még nincsenek túl a nehezén a hazai bankokAz első negyedévben még nem látszott, de 2009 egészét tekintve arra számítunk, hogy romlani fog a magyarországi bankok jövedelmezősége - hangzott el a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) hétfői sajtótájékoztatóján. A felügyelet szerint a legnagyobb kockázat, hogy a hitelminőség további romlása miatt jelentős veszteségei lesznek a pénzintézeteknek.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
.