Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Farkas Ádám

2010. június 29. 09:19:59Vállalatok
Újabb nagyágyú távozik - lemondott a PSZÁF elnöke
Újabb nagyágyú távozik - lemondott a PSZÁF elnökeJúnius 30-ai hatállyal lemondott posztjáról Farkas Ádám, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnöke. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a szakember levelét, melyben távozását indokolja.
.
2010. március 9. 08:58:59Makró
Újratárgyalt hitelek: szemmel tartja a bankokat a PSZÁF
A bankok részéről sok olyan lépés van, ami megdrágítja a hitelek átstrukturálását az ügyfelek számára, a visszaélések ellen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) erőteljesen fellép - mondta a felügyelet elnöke hétfőn Szekszárdon, a Magyar Vállalkozói Szalon vendégeként.
.
2010. február 19. 09:31:58Makró
Farkas: minden tizedik lakossági hitel problémás
A problémás hitelek aránya a hazai bankrendszer kihelyezéseit tekintve tovább nőhet az idén, amíg nem indul be a gazdasági növekedés, nem javulnak a hitelportfóliók - mondta Farkas Ádám, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke csütörtökön Budapesten, a Magyar Közgazdasági Társaság rendezvényén.
.
2009. december 15. 12:06:57Makró
2010-ben sem lélegezhetnek még fel a hazai bankok
2010-ben sem lélegezhetnek még fel a hazai bankokA magyar pénzügyi rendszer 2009-ben is megőrizte stabilitását, lényegében problémák nélkül el tudta látni feladatát – hangzott el egy keddi sajtótájékoztatón. Jövőre folytatódhat a hitelportfólió romlása és a bankok profitjának csökkenése. Mfor.hu-tudósítás.
.
2009. december 2. 13:26:43Makró
Farkas Ádám: az uniós intézményekbe integrálódnak a felügyeletek
Az Európai Rendszerszintű Kockázati Tanács (ESRB) részeként uniós felügyeleti hatóságok jönnek létre, ezek közvetlenül rendelkeznek majd hatósági jogosítványokkal a tagállamokban - mondta a felügyeleti konferencián szerdán Farkas Ádám, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, Felügyeleti Tanácsának elnöke.
.
2009. szeptember 29. 10:31:48Makró
Két-három év alatt állhat csak talpra a magyar hitelpiac
Jövőre valószínűleg még erősen visszafogott lesz a magyar bankok hitelezése, esetleg apró pozitív jelekre lehet számítani 2010-ben - nyilatkozta Farkas Ádám, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke a Bloombergnek. Szakemberek szerint akár két-három év is eltelhet, mire a válság előtti szintre áll vissza a hitelezés.
.
2009. július 28. 08:31:56Vállalatok
Távozik a Magyar Telekomtól a PSZÁF elnöke
Lemondott a Magyar Telekom Felügyelő Bizottságának tagsági és az Audit Bizottság elnöki tisztségéről Farkas Ádám, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke, jelentette be a cég kedd reggel a BÉT honlapján.
.
2009. június 30. 08:16:55Makró
Farkas szerint messze még a pénzügyi válság vége
A PSZÁF hétfőn megválasztott új vezetője szerint még messze van a globális pénzügyi válság vége. Magyarországnak előrelátó pénzügyi szabályozóra van szüksége, hogy kezelje azokat a kockázatokat, amelyekkel a bankszektor szembenéz.
.
2009. június 29. 12:11:54Makró
Komoly átalakításokat tervez Farkas a pénzügyi felügyeletnél
Farkas Ádám szükségesnek tartja a PSZÁF átalakítását, amely egyaránt érinti a szervezet felügyeleti, irányítási és szabályozási rendszerét.
.
2009. június 23. 12:16:58Makró | Vállalatok
Farkas válthatja Farkast a PSZÁF élén
Farkas válthatja Farkast a PSZÁF élénBajnai Gordon kormányfő Farkas Ádámot javasolja a PSZÁF Felügyeleti Tanácsa elnökének, kinevezéséről hétfőn szavazhat az Országgyűlés. Farkas István, a felügyelet eddigi elnöke múlt csütörtökön mondott le posztjáról.
hirdetés
hirdetés
.