Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Simor András

Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Következõ oldal
2013. június 24. 08:19:38Vállalatok
Simor András a magyar gazdaságot is vizsgálja EBRD-alelnökként
Az egyes tagállamokról megfogalmazott korábbi ország- és szektorstratégiák megújítását irányítja majd az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szakpolitikai alelnökeként Simor András, az MNB volt elnöke, aki a magyar gazdaság állapotát és fejlődését is vizsgálja majd - írja hétfői számában a Napi Gazdaság.
.
2013. március 27. 12:40:59Makró
Simor az EBRD alelnöke lesz júliustól
A március elején leköszönt jegybankelnök július elsejétől az EBRD alelnöki posztját fogja betölteni - írja a Dow Jones hírügynökség.
.
2013. február 28. 05:49:59Makró
Simor: vannak dolgok, amiket másként csinálnék
Hangosabban és többet kellett volna szólnia a jegybanknak a devizahitelezés veszélyeiről - mondta az MNB elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Simor András szerint ugyanakkor nem volt eszközük a devizahitelezés visszaszorítására. Beszélt a terveiről, és arról is, hogy miket tart hatéves mandátuma legfontosabb sikereinek.
.
2013. február 26. 16:22:59Makró
Simor utoljára: kevés a jegybank képessége a növekedés beindítására
Simor utoljára: kevés a jegybank képessége a növekedés beindításáraA nemzeti bank elnöke utolsó sajtótájékoztatóján kifejtette: a jegybanki pénzpumpa az elmúlt évek eseményei alapján igazoltan nem tudja fokozni a növekedést.
.
2013. február 26. 07:04:59Makró
Simor: az MNB aktívabban is felléphetett volna a devizahitelezés terjedése ellen
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leköszönő elnöke szerint hivatali ideje alatt az MNB aktívabban is felléphetett volna a devizahitelezés terjedése ellen, bár más eszközük nem nagyon volt, mint a szavuk, ugyanis a jegybank semmilyen szabályozói eszközzel nem rendelkezett 2012. január elsejéig.
.
2013. február 14. 06:01:59Makró
Simor: a bizalomhiány nem orvosolható a tartalékok csökkentésével
Az IMF-nek a bankok felhatalmazásával adták át az országgal kötött megállapodás értelmében kért adatokat - mondta Simor András, jegybankelnök az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerda este. A devizatartalékok csökkentése ugyanakkor szerinte a jövőben nem orvosolná az alapvető gazdasági problémákat.
.
2013. január 31. 19:43:59Makró
Simor: gazdaságpolitikai fordulat kell a hitelezés beindulásához
Hitelezési fordulatot nem lehet pusztán a garanciaintézmények megerősítésével elérni, ehhez gazdaságpolitikai fordulatra van szükség - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke egy rádióműsorban csütörtökön este.
.
2013. január 18. 08:58:40Makró
Simor: A bizonytalan gazdasági környezet Magyarország legnagyobb gondja
Simor: A bizonytalan gazdasági környezet Magyarország legnagyobb gondjaA fejlett országokban alkalmazott gazdaságösztönző intézkedések másolása csak tovább súlyosbítaná Magyarország legnagyobb gondját, amelyet a kiszámíthatatlan gazdasági környezet jelent - vélekedett külföldi hírügynökségeknek adott interjújában Simor András. A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint a túl sok monetáris ösztönzés csak mélyebb recesszióba fogja taszítani az országot, ahelyett, hogy segítené a válságból való kilábalást.
.
2012. december 18. 16:40:59Makró
Simor: javasolhattunk bármit a kormánynak...
Simor: javasolhattunk bármit a kormánynak...A jegybank szűk többséggel döntött mai Monetáris Tanácsi ülésén a kamatcsökkentés mellett. A jegybank elnöke sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy javultak ugyan az inflációs kilátások, ám ez csak egyszeri kormányzati intézkedéseknek köszönhető, miközben a maginfláció kapcsán növekedéssel számol a kormány. Simor András óvatos utalást tett arra, hogy a kamatcsökkentési folyamat a végéhez közelít. Mfor.hu tudósítás.
.
2012. november 27. 15:43:59Makró
Simor: egy év alatt távolodtunk az IMF-től
Simor: egy év alatt távolodtunk az IMF-tőlAz elmúlt egy évben nemhogy nem közeledtünk, de távolodtunk attól, hogy új megállapodást kössünk a Nemzetközi Valutaalappal - mondta keddi sajtótájékoztatóján a nemzeti bank első embere. Szerinte nem a 3 százalékos deficitcél a megegyezés kulcsa, az csak egy apró pont a tárgyalásokon. Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. október 30. 16:01:59Makró
December végére értékeli Matolcsy újabb csomagjait a jegybank
December végére értékeli Matolcsy újabb csomagjait a jegybankA gazdaság rövidtávú kilátásait nem befolyásolják érdemben az újabb kormányzati kiigazítások, hosszabb távon azonban egyelőre inkább negatív hatások látszanak a pénzromlás és a növekedés szempontjából is. Pontos értékelést azonban csak december végére készít majd a nemzeti bank stábja - hangzott el a jegybank szokásos keddi sajtótájékoztatóján. Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. október 14. 14:49:59Makró
Simor: kell magyar euró, csak a mikor a kérdés
Az euróövezeti adósságszolgálati válság negatív hatással van az olyan, euróövezethez nem tartozó országokra is, mint Magyarország, ez azonban nem csökkenti az euró bevezetésének szükségességét - nyilatkozta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke vasárnap a Kyodo News hírügynökségnek adott interjúban.
.
2012. szeptember 29. 12:52:59Makró
Simor: a bankoknak biztonságban kell érezniük magukat az országban
Simor: a bankoknak biztonságban kell érezniük magukat az országbanA nemzeti bank elnöke szerint ahhoz, hogy a potenciális növekedésünket javítani tudjuk, elsősorban kiszámíthatóságra van szükség. Ez vonatkozik a gazdaságpolitikára és a monetáris politikára is, a gazdasági szereplők számára fontos, hogy tudják, mi a monetáris politika célja, és hogyan tudja azt elérni. Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. szeptember 25. 16:01:59Makró | Befektetés
Fájdalmas drágulásra számít a jegybank
Fájdalmas drágulásra számít a jegybankA korábbinál lényegesen magasabb előrejelzéseket fogalmazott meg az árak emelkedésével kapcsolatban a nemzeti bank, emellett a növekedési kilátásokat a várakozásoknak megfelelően visszafogták - hangzott el a keddi sajtótájékoztatón. A mai döntés is szoros volt, vélhetően megint a tavaly kinevezett külső tagok mentek szembe az elnök és a két alelnök véleményével. Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. július 24. 16:04:59Makró
Simor már tudja, mit kér tőlünk az IMF
Vannak információi arról, mit kérnek a nemzetközi szervezetek az újabb hitelért cserébe, azonban ezeket nem szeretné elárulni - mondta a nemzeti bank elnöke keddi sajtótájékoztatóján. A szakember azt is elárulta, hogy akár napokon belül kiderülhet az EKB véleménye a jegybankra kivetett tranzakciós adóról. Mfor.hu-tudósítás.
Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.