Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Felcsuti Péter

2012. október 16. 18:31:59Makró
Chickán: az IMF-megállapodás kevés a fellendüléshez
A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való megállapodás szükséges, de nem elégséges feltétele a magyar gazdaság talpra állásának - hangsúlyozta a Republikon Intézet keddi budapesti konferenciáján Chikán Attila és Kákosy Csaba korábbi gazdasági miniszter, valamint Felcsuti Péter közgazdász, a Raiffeisen Bank és a Magyar Bankszövetség korábbi vezetője.
.
2011. szeptember 15. 04:31:58Makró
Felcsuti Péter: a végtörlesztési ötlet csak egy újabb sziporka
A devizahitelek végtörlesztési ötlete csak egy újabb kormányzati sziporka, azoknak lesz jó, akiknek van pénzük, vagy akik hitelképesek, miközben tönkreteszi a bankok mérlegét, gyengíti a forintot, növeli az ország csődkockázatot - mondta Felcsuti Péter, a Bankszövetség korábbi elnöke a Magyar Narancs csütörtökön megjelenő számában.
.
2010. szeptember 9. 11:24:59Makró
Távozott Felcsuti Péter a Raiffeisen Bank éléről
Heinz Wiedner lesz a Raiffeisen Bank Zrt. új vezérigazgatója - közölte a bank csütörtökön.
.
2009. szeptember 14. 11:41:53Makró | Vállalatok
Lemondott Felcsuti Péter, a Bankszövetség elnöke
Bankárokkal támadt nézeteltérése Felcsuti Péternek, ezért lemondott a Magyar Bankszövetség elnöki posztjáról.
.
2009. szeptember 7. 04:56:59Makró
Felcsuti: nem fognak érdemben csökkenni a devizakamatok
Felcsuti Péter szerint durva leegyszerűsítés azt gondolni, hogy a jelenlegi magyar válságot a kereskedelmi bankok devizaalapú hitelezésének magas aránya okozta volna.
.
2009. július 17. 14:46:54Makró
Szeptember végéig nem módosíthatják a feltételeket a bankok
Szeptember végéig nem módosíthatják a feltételeket a bankokA miniszterelnök és a bankvezérek megállapodása alapján szeptember végéig biztos nem módosíthatók egyoldalúan a banki szerződések, utána pedig egy etikai kódexhez tartják magukat a pénzintézetek. Mfor.hu - tudósítás.
.
2009. június 17. 14:36:57Makró
Felcsuti: jó, hogy a szent tehenekhez is hozzányúlt a kormány
A válságnak még nincs vége, ám a szélsőséges kilengések szakasza lezárult a Magyar Bankszövetség elnöke szerint, aki elismeréssel nyugtázta a kormány intézkedéseit, ám sokallja a kompromisszumokat. Felcsuti Péter úgy véli, a bankszektor az idén legfeljebb pozitív nulla eredményt érhet el.
.
2009. május 25. 15:54:58Makró | Vállalatok
Elismerték hibáikat - új korszak küszöbén állnak a hazai bankok
Elismerték hibáikat - új korszak küszöbén állnak a hazai bankokAz elmúlt tíz év a magyar bankszektor számára kiegyensúlyozott, eredményes évtized volt, ezt törte meg a válság tavaly októberben – véli Felcsuti Péter. A Magyar Bankszövetség elnöke a hétfőn megrendezett Első Bankár Konferencián elismerte, hogy a bankok is hibáztak – példaként említette a túlzott kockázati versenyt. Szerinte most új fejlődési szakasz előtt áll a magyar bankrendszer, valószínűleg nem lesz visszatérés a korábbi üzleti modellhez.
.
2009. március 27. 07:59:36Makró
Megkérdőjelezi az OTP-nek és az FHB-nak nyújtott állami hitel transzparenciáját Felcsuti
A transzparencia hiányát kifogásolta az OTP Banknak és az FHB Jelzálogbanknak nyújtott hitelcsomag kapcsán Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke a közszolgálati televízió Az este című csütörtöki műsorában.
.
2009. március 9. 08:54:47Makró
Felcsuti: Csökkenteni kell a kiadásokat
A válságból akkor lehet belátható időn belül kilábalni, ha sikerül csökkenteni a költségvetés kiadási oldalát, ahogy azt a Reformszövetség is javasolja - mondta a Népszavának adott interjúban Felcsuti Péter, a Bankszövetség elnöke.
.
2009. február 6. 08:44:27Makró
Hazánkban is startolhat a szegénybank
Polgár András, Ujlaky András és Felcsuti Péter közgazdászok az állammal szövetkezve szegénybankot hoznának létre a mélyszegénységben élők helyzetének javítására - írja a pénteki Népszabadság.
.
2009. február 1. 08:29:55Makró | Vállalatok
Könnyebben elérhetővé válnak a támogatott hitelek
A kereskedelmi bankok akkor járnak el helyesen, ha nem más szereplők rovására, hanem azokkal közösen hoznak intézkedéseket a gazdasági működőképesség fenntartására - mondta Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.
.
2008. november 25. 08:54:54Makró
Felcsuti Péter: a gazdaság minden szereplője eladósodott
Nem a devizahitelek magas aránya tette sérülékennyé Magyarországot, hanem a túlzott fogyasztás - jelentette ki Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnöke egy hétfői konferencián. A gazdaság minden szereplője eladósodott, ami a belföldi megtakarítások alacsony szintje miatt technikailag csak importált forrásokból tudott megvalósulni. Anticiklikus politikára a bankvezér szerint nincs mód, mert az ahhoz szükséges pénzt elfogyasztotta az ország.
.
2008. november 7. 09:09:57Makró
Meghosszabbítható a futamidő, nyugodtabban alhatnak a devizahitelesek
Meghosszabbítható a futamidő, nyugodtabban alhatnak a devizahitelesekAmennyiben jelentősen meggyengülne a forint, külön díj felszámítása nélkül meghosszabbítható a devizahitelek futamideje, jelentette be Veres János pénzügyminiszter és Felcsuti Péter, a Bankszövetség elnöke péntek délelőtt sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztériumban. Többek között ezt tartalmazza az a megállapodás, amelyet csütörtökön írt alá a kormány a kereskedelmi bankokkal a devizahitelekkel rendelkezők terheinek csökkentése érdekében.
hirdetés
hirdetés
.