Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Chikán Attila

2016. április 8. 05:48:59Makró
Chikán: gazdasági irányváltásra van szükség
Chikán Attila közgazdászprofesszor szerint Magyarországon gazdasági irányváltásra van szükség.
.
2015. április 2. 08:31:59Vállalatok
Életműdíjat kapott Chikán Attila
Chikán Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem professor emeritusa, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) elnöke kapta meg elsőként a beszerzés és ellátás gazdaságtanának nemzetközi tudományos szervezete (IPSERA) idén alapított életműdíját - közölte a MLBKT szerdán.
.
2014. október 31. 12:16:59Makró | Vállalatok
Chikán: kulcskérdés az oktatás a versenyképesség javításában
Chikán Attila szerint a nemzetközi összehasonlításban fokozatosan romló magyar versenyképesség javításához alapvető változásokra lenne szükség, kulcskérdés az oktatás, a képzés színvonalának javítása, az innováció támogatása.
.
2014. április 26. 07:04:59Makró | Vállalatok
Chikán: gyenge és romlik a magyar gazdaság versenyképessége
Chikán: gyenge és romlik a magyar gazdaság versenyképességeMagyarország versenyképessége gyenge és romlik - jelentette ki Chikán Attila professzor pénteken Debrecenben.
.
2014. március 19. 17:31:59Vállalatok
Chikán a logisztikai társaság élén
A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) elnökévé választották Chikán Attila egyetemi tanárt, a társelnöki pozíciót Báthory Zsuzsanna, a Robert Bosch Elektronika Kft. projektvezetője tölti be - közölte a szervezet szerdán.
.
2012. október 16. 18:31:59Makró
Chickán: az IMF-megállapodás kevés a fellendüléshez
A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való megállapodás szükséges, de nem elégséges feltétele a magyar gazdaság talpra állásának - hangsúlyozta a Republikon Intézet keddi budapesti konferenciáján Chikán Attila és Kákosy Csaba korábbi gazdasági miniszter, valamint Felcsuti Péter közgazdász, a Raiffeisen Bank és a Magyar Bankszövetség korábbi vezetője.
.
2012. október 5. 06:16:59Makró
Mellár:"minél előbb befejezném a szabadságharcot"
Chikán Attila és Mellár Tamás közgazdászok szerint a kormánynak olyan koherens gazdaságpolitikát kellene folytatnia, amely az elmúlt két évre nem volt jellemző. A két egyetemi professzor, aki az első Orbán-kabinet alatt magas kormányzati funkciót töltött be, a Menedzserek Országos Szövetségének (MOSZ) csütörtöki budapesti rendezvényén értékelte a magyar gazdaságpolitikát.
.
2012. szeptember 28. 05:22:59Vállalatok
Parragh: a vállalatok mentették meg Magyarországot
Parragh: a vállalatok mentették meg MagyarországotAz iparkamara elnöke szerint az mentette meg hazánkat a komolyabb összeomlástól, hogy az elmúlt években a vállalkozások olyan terheket viseltek el, amilyenre sehol máshol nem volt példa. A szakember szerint komoly veszély, hogy az ország visszatér arra az útra, ami a válságba belevitte, ezért nem szabad visszatérni a korábbi gazdasági modellekhez. Mfor.hu-tudósítás.
.
2011. december 1. 17:17:52Makró
Mellár: gazdaságpolitikai fordulatra van szükség
Gazdaságpolitikai fordulatra van szükség - mondta Mellár Tamás közgazdász professzor a GKI Gazdaságkutató Zrt. által "Újratervezés" címen rendezett csütörtöki budapesti konferencián, ahol Chikán Attila, a Budapest Corvinus Egytem tanára az innováció ösztönzését szorgalmazta, Raskó György agrárközgazdász pedig a magyar élelmiszerek piacvesztésének okait elemezte.
.
2010. október 12. 05:34:59Makró
Chikán Attila: rengeteget hazudunk magunknak
Chikán Attila: rengeteget hazudunk magunknakA magyar gazdaság az elmúlt tíz évben sokat veszített versenyképességéből, nem pusztán az elsőről az utolsó helyre estünk vissza a régióban, de ráadásul le is maradtunk - mondta egy hétfői rendezvényen Chikán Attila. Az első Orbán-kormány gazdasági minisztere szerint a versenyképességünk romlásának több oka van kezdve a magyar társadalom attitűdjétől az utóbbi évek gazdaságpolitikai tévútjáig. Mfor.hu-tudósítás.
.
2010. május 14. 08:19:58Vállalatok
Új piacok kellenek a túléléshez
A vállalatok a piacbővítést tartják a válságból kivezető útnak - mondta Chikán Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) rendezvényén csütörtökön, ahol Versenyképességi Kutató Központ "Vállalati versenyképesség válsághelyzetben" című kérdőíves felmérésének eredményeit mutatták be.
.
2009. december 4. 17:56:58Makró
"Ezt Magyarország tovább már nem bírja el"
"Ezt Magyarország tovább már nem bírja el"Ki kell bővíteni az aktívak és az adózók körét, különben az ország nem fogja elbírni a rá nehezedő terheket, hangsúlyozták szakemberek a Vállalkozók Napjának mai vitafórumán. Oszkó Péter pénzügyminiszter úgy véli, már erre vonatkozóan is történtek lépések, azonban egyelőre még csak a gyógyulás kezdetén vagyunk. Demján Sándor kemény hangú beszédében elmondta: a kínai piacok virágzása a "fehér civilizáció lejtmenetét" jelzi, és "ha Magyarország lemond a termelésről, akkor elveszik". Mfor.hu tudósítás.
.
2009. november 27. 08:36:58Makró
Levenné a kendőt a szemünkről a Fidesz egykori minisztere
Levenné a kendőt a szemünkről a Fidesz egykori minisztereA magyar kormány gazdaságpolitikai hibái mellett a társadalom múltból örökölt értékrendbeli hiányosságai is nagyban felelőssé tehetők azért, hogy Magyarország versenyképessége drasztikus mértékben csökkent az elmúlt években, mondta el egy csütörtöki konferencián Chikán Attila, egykori gazdasági miniszter, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora. Szerinte most a legfontosabb feladat, hogy őszintén szembenézzünk a hazai társadalom valós állapotával. Mfor.hu tudósítás.
.
2009. november 9. 06:12:59Makró
Chikán: "Hazudunk magunknak"
Kicsi, de erős államot szorgalmazott Chikán Attila a Népszabadságban megjelent hétfői interjúban.
hirdetés
hirdetés
.