Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Bernanke

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2013. július 18. 20:43:59Makró | Befektetés
Bernanke: belátható ideig még tart a lazítás
Ben Bernanke Fed-elnök csütörtökön a szenátus banki bizottsága (Senate Banking Committee) előtti meghallgatásán gyakorlatilag megismételte a képviselőház pénzügyi bizottsága előtt tett kijelentéseit, ahol kifejtette: a Fednek nincs meghatározott menetrendje a kötvényvásárlási program leépítésére, a gazdaság teljesítményétől függően szűkítheti, de akár bővítheti is a program keretösszegét.
.
2013. február 26. 21:34:59Makró | Befektetés
Bernanke: a költségvetési hiány lefaragása visszafogja a gazdasági növekedést
Az amerikai költségvetés három nap múlva életbe lépő automatikus kiadáscsökkentése tovább lassítja az egyébként is mérsékelt ütemben javuló amerikai gazdaságot - jelentette ki kedden Ben Bernanke, a Federal Reserve (Fed) elnöke.
.
2012. november 20. 21:34:59Makró | Befektetés
Bernanke: a költségvetési helyzet recesszióval fenyeget
Hiteles, hosszú távú terv kell az amerikai költségvetés konszolidációjához, enélkül recesszió fenyegeti a gazdaságot - mondta Ben Bernanke, az amerikai jegybank, a Fed elnöke keddi New York-i beszédében.
.
2012. február 2. 20:40:53Makró | Befektetés
Bernanke: a Fed igyekszik megakadályozni az európai adósságválság kiterjedését
Az amerikai jegybank minden eszközzel igyekszik megakadályozni, hogy az európai adósságválság hatással legyen az Egyesült Államokra - jelentette ki a Fed elnöke az amerikai képviselőház költségvetési bizottsága előtt csütörtökön.
.
2012. január 25. 21:49:54Makró | Befektetés
Inflációs célt hirdetett a Fed
Az amerikai jegybank, a Fed rontott az ország idei gazdaságnövekedési előrejelzésén, ugyanakkor némileg derűlátóbb a munkanélküliség alakulása kapcsán.
.
2011. augusztus 26. 10:01:59Befektetés
A forint sorsa is Bernanke beszédén múlhat
A világ piacain feszült várakozás előzi meg az amerikai jegybank, a Fed elnökének péntek délutáni beszédét. Ben Bernanke kicsit a 22-es csapdájához hasonló helyzetben van, ha lazít, azzal a korábbi lépéseit kérdőjelezi meg, ha nem tesz semmit, akkor csalódást okoz, áll a Commerzbank napi piaci kommentárjában. A várakozások szerint a devizapiacokra is komoly hatással lehet a bejelentés, így a forint is elszakadhat a napok óta stabil pontot jelentő 240-es szinttől a frank ellenében.
.
2011. március 1. 21:40:59Makró | Befektetés
Bernanke: a magas olajár veszélyezteti a gazdasági növekedést
Ben Bernanke, az amerikai jegybank elnöke keddi szenátusi meghallgatásán a magas olajár veszélyeire hívta fel a figyelmet. A Fed elnöke ugyanakkor a gazdasági növekedést illetően egyelőre derülátó.
.
2011. február 9. 23:31:56Makró | Befektetés
Bernanke: továbbra is a munkanélküliség az első számú közellenség
Az amerikai gazdasági növekedés erősebb lábakon áll, de a magas munkanélküliség miatt a Fed segítségére továbbra is szükség van - mondta Ben Bernanke az amerikai képviselőház költségvetési bizottsága előtt.
.
2011. február 4. 07:31:59Makró
Bernanke: már csak a munkanélküliségnek kellene csökkennie
Az amerikai gazdaság erősödik, és az idén várhatóan tovább nő, ahogy javul a fogyasztói bizalom, és a cégek többet költenek - jelentette ki az amerikai jegybank (Fed) elnöke csütörtökön egy washingtoni fórumon.
.
2011. január 13. 22:25:59Makró | Befektetés
Optimistább lett Bernanke GDP-előrejelzése
A korábbinál némileg bizakodóbb növekedési előrejelzést közölt a Fed elnöke.
.
2010. október 15. 21:25:59Makró | Befektetés
Fed: jön a quantitative easing
A Fed elnöke, Ben Bernanke pénteken úgy nyilatkozott, hogy folytatódik a gazdasági élénkítés.
.
2010. augusztus 26. 17:44:59Makró | Befektetés
Bernanke beszéde hozhat izgalmakat pénteken
Az elmúlt napokban felerősödött a félelem, hogy az amerikai gazdaság talpra állása hosszabb időt vesz majd igénybe. Az ingatag munkaerő-, és ingatlanpiaci adatok után a jegybank elnöke ismerteti észrevételeit.
.
2010. augusztus 3. 08:44:59Makró | Befektetés
Bernanke: a monetáris politikának a növekedést kell pártolni
Az amerikai pénzügyi politikának a növekedést támogatónak kell maradnia mindaddig, amíg a gazdasági kilábalás fenntartható útra kerül, és a munkahelyteremtés felfelé ível - jelentette ki Ben Bernanke az amerikai Fed elnöke hétfőn a törvényhozásban, kérdésekre válaszolva. Az amerikai gazdaság javul, de teljesen fel kell épülnie.
.
2010. július 22. 00:04:59Befektetés
Szokatlanul bizonytalan az amerikai gazdaság Bernanke szerint
Az amerikai gazdaság kilátásai továbbra is "szokatlanul bizonytalanok", ezért a Fed kész arra, hogy új intézkedésekkel tartsa fenn a gazdaság növekedését, ha romlanak a gazdasági körülmények - közölte Ben Bernanke, az amerikai jegybank (Fed) elnöke szerdai szenátusi meghallgatásán.
.
2010. július 21. 22:39:43Befektetés
Ráijesztett a befektetőkre Bernanke
Míg a nyitást követően visszafogott optimizmus uralkodott a Wall Streeten, addig a zárásra inkább az ijedtség jelei voltak tapasztalhatók. Igaz a délutáni órákban megszólalt a jegybank vezetője, aki visszafogott hangot ütött meg az amerikai gazdaság kilátásait illetően.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.