Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Rolek Ferenc

2013. január 2. 07:09:59Makró
Gyáriparosok: a bértárgyalásokon jó kompromisszum született
A bértárgyalásokon jó kompromisszum született, mivel az első félévi 5,4 százalékos minimálbér-emelést a költségvetés magára vállalta a 11 kiemelt ágazatban, ahol éves szinten 2,7 százalékos emelést kell finanszírozniuk a munkaadóknak - jelentette ki az MTI-nek adott év végi interjúban Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke.
.
2012. október 8. 11:37:59Vállalatok
Pataky: feszültségeket generált a kormány a munkaerőpiacon
Pataky: feszültségeket generált a kormány a munkaerőpiaconHiába hozott jószándékú intézkedéseket a kormány az elmúlt időszakban, és tömegeket terelt a munkaerőpiacra, mondván "ne otthon henyéljen segélyen", azzal feszültségeket növelte - mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke egy hétfői konferencián. Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. február 7. 08:01:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Rolek Ferenc: a vállalatok többsége megvalósítja az elvárt béremelést
A vállalatok túlnyomó része megvalósítja az elvárt béremelést, mert ha nem teszi, akkor elesik bizonyos állami támogatásoktól és a közbeszerzésben való részvétel lehetőségétől - mondta Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke hétfőn Budapesten, azt követően, hogy a kormány a munkaadók és a munkavállalók szervezeteinek képviselőivel találkozott.
.
2010. január 3. 07:11:59Makró | Vállalatok
"Aki túléli 2010-t, nagy valószínűséggel meg is marad"
"Aki túléli 2010-t, nagy valószínűséggel meg is marad"A gyáriparosok magyarországi szövetségének alelnöke, Rolek Ferenc szerint a belső piacra termelő vállalkozások 2008-2009-et csak úgy tudták túlélni, hogy mozgósították meglévő tartalékaikat, s mivel további tartalékaik nincsenek, "csak akkor maradnak életben, ha a hazai piacon megkezdődik a fellendülés".
.
2008. március 19. 17:24:49Makró
MGYOSZ: már jövőre határozott adócsökkentés kell
Határozott, bátor és koncentrált adócsökkentésre van szükség 2009-2010-ben a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) javaslata szerint, amely évi 360 milliárd forint költségkihatással számol, ez már jelentősen javíthat a vállalkozások versenyképességén - mondta Futó Péter, az MGYOSZ társelnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
.
2008. március 17. 08:29:00Vállalatok
Mitől lesz versenyképes a jövőben a HR-szakma?
Mitől lesz versenyképes a jövőben a HR-szakma?Regresszív folyamatok tapasztalhatóak a magyar munkaerőpiacon, így a versenyképesség megtartásához a fajsúlyos szempontokra kellene ügyelnünk, vélik az év HR-esei, akiket az IVM Bridge Kft. által szervezett 2008-as HR bálon választottak meg. A győztesek: Szüts Ildikó, a Magyar Posta általános vezérigazgató-helyettese, az Esélyegyenlőségi program díj győztese, Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese, a Stratégiai HR partnerség kategória nyertese, és Somorjai Éva, a Magyar Telekom HR vezérigazgató-helyettese, a Világgazdaság különdíjával kitüntetett szakember. Az mfor.hu a magyar HR-piaci tendenciákról kérdezte a szakembereket.
.
2007. október 12. 15:34:00Makró
Újragondolhatja a kormány a kisadók átalakítását
Újragondolhatja a kormány a kisadók átalakításátMiután az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkavállalói és munkaadói oldala egyaránt elfogadhatatlannak tartja az úgynevezett kisadók összevonását, a kormány hajlandó azt esetleg újragondolni. Emellett kisebb változtatásokat is elképzelhetőnek tart a kabinet. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. szeptember 24. 17:04:01Makró
Megmaradhatnak a kis adók jövőre
Megmaradhatnak a kis adók jövőreMind a munkaadói, mind a munkavállalói oldal inkább megtartaná az összevonni szándékozott úgynevezett kisadókat (szakképzési hozzájárulás, innovációs járulék, rehabilitációs járulék) - derült ki az Országos Érdekegyezetető Tanács (OÉT) hétfői ülésén. A kormámy csak olyan kérdésekben hajlandó egyezkedni, amelyek egy fillérrel sem kurtítják meg az állam bevételeit. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. március 20. 08:06:00Vállalatok
Próbaper indulhat az eltérő bérek miatt
Próbapert fontolgat a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), mivel az ország több pontján jelen lévő vállalatok a különböző régiókban, településeken eltérő mértékben fizetik meg a munkaerőt. A hazai jogszabályok értelmében az azonos munkáért, illetve az azonos értékű munkáért egyforma díjazásra lennének jogosultak a dolgozók, írja a Világgazdaság.
.
2007. január 30. 18:11:00Vállalatok
Bérek 2007: a versenyszféra letudva, a közszféra még harcol
Bérek 2007: a versenyszféra letudva, a közszféra még harcolSzappanoperába illő fordulattal zárult az Országos Érdekekegyezető Tanács (OÉT) bértárgyalása kedden. Több mint két órás megbeszélés után, a megállapodás küszöbén a Liga Szakszervezetek elnöke, Gaskó István vétóval fenyegetőzött, ha nem kerül bele az egyezségbe a közszféra keresetemélésének ajánlása. A közszféra bértárgyalása egyébként a kormány és a sztrájkbizottság között zajlik, ahhoz az OÉT-nak semmi köze, döntés még nincs. Az mfor.hu a helyszínen követte végig az eseményeket.
.
2007. január 1. 16:49:59
Dr. Rolek Ferenc
.
2006. december 18. 08:01:00Vállalatok | Személyes pénzügyek
Gazdag lesz a bankárok idei karácsonya
A munkavállalóknak kedvezhetnének a cégek a bónuszok és jutalékok kifizetésének előrehozásával. Ha a juttatást még az idén kifizetik, hat százalékkal alacsonyabb járulék terheli. Emellett a magas keresetű alkalmazott összevont éves jövedelme jövőre kisebb eséllyel haladja meg a 6,7 millió forintos határt, ami után négy százalékos szolidaritási adót kell fizetni – közli a Napi Gazdaság.
.
2006. március 28. 17:51:00Vállalatok
Nemzetközi feladatkört kaptak a Budapest Bank emberei
Az elmúlt időszakban a Budapest Bank (GE Money Bank) több vezető beosztású munkatársa került nemzetközi vezetői szerepkörbe és kapott ezzel együtt új felelősségi területeket. A GE Money nemzetközi háttere kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a hálózathoz tartozó vállalatok kiemelkedő teljesítményt nyújtó menedzserei európai szinten is hasznosítsák a hazai piacon megszerzett tapasztalataikat.
.
2005. február 25. 09:41:00Vállalatok
Tömegével élnek vissza a munkaidővel a hazai munkáltatók
Tavaly több mint nyolcezerszer sértették meg a hazai munkaadók a munka- és pihenőidőre vonatkozó szabályokat. Ennek ellenére szakértők szerint továbbra sincs szükség a heti 40 órás munkahét változtatására.
.
2005. február 21. 09:45:00Vállalatok
A rugalmatlanság a hazai foglalkoztatás rákfenéje
A pénteken véget ért Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) Budapesten rendezett regionális konferenciájának összegzése szerint rugalmasabb foglalkoztatás-politikára van szükség az elhelyezkedési esélyek javításához, írja elemzésében a Világgazdaság.
hirdetés
hirdetés
.