Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Mellár Tamás

2012. október 5. 06:16:59Makró
Mellár:"minél előbb befejezném a szabadságharcot"
Chikán Attila és Mellár Tamás közgazdászok szerint a kormánynak olyan koherens gazdaságpolitikát kellene folytatnia, amely az elmúlt két évre nem volt jellemző. A két egyetemi professzor, aki az első Orbán-kabinet alatt magas kormányzati funkciót töltött be, a Menedzserek Országos Szövetségének (MOSZ) csütörtöki budapesti rendezvényén értékelte a magyar gazdaságpolitikát.
.
2012. október 1. 05:19:59Makró
Mellár: Orbánék az életveszélyes megoldást választják majd
Mellár: Orbánék az életveszélyes megoldást választják majdStrukturális változásokra van szükség a gazdaságban ahhoz, hogy valóban meg tudjunk szabadulni az adósságunktól, azonban a kormány valószínűleg az életveszélyes megoldást választja majd, és megpróbálja a jegybank devizatartalékából csökkenteni az adósságot – mondta az mfor.hu-nak adott interjújában Mellár Tamás, a Pécsi Tudományegyetem tanára. Mfor.hu-interjú.
.
2012. szeptember 28. 14:55:59Makró
Mellár: rajtunk egy jótündér sem segítene
Mellár: rajtunk egy jótündér sem segíteneAz adósság csökkentése egy fontos, szükséges lépés, de messze nem elégséges ahhoz, hogy a gazdasági válságunkat fel tudjuk számolni - véli a Pécsi Tudományegyetem tanára. Szerinte a maagyar gazdaságban jelenleg a stagflációs válság minden eleme beazonosítható, azonban ha így folytatjuk, akkor újra fog termelődni az adósságunk. Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. június 8. 06:16:59Makró
Oszkó: 12 év hibáit ismétli most meg újra az Orbán-kormány
Oszkó: 12 év hibáit ismétli most meg újra az Orbán-kormányAz elmúlt két év gazdaságpolitikája gyakorlatilag az utóbbi tizenkét év hibáinak kvintesszenciája - hangzott el egy csütörtöki vitaesten. A résztvevők arra keresték a választ, hogy a formálódó új Európában mi lesz Magyarország szerepe. Mfor.hu-tudósítás.
.
2011. december 8. 16:04:59Makró
Közgazdász koalíció formálódik az Orbán-kormány ellen
Közgazdász koalíció formálódik az Orbán-kormány ellenEgy csütörtöki konferencia előadói között konszenzus látszott kibontakozni abban, hogy elhibázott volt a magyar kormány nem ortodox gazdaságpolitikája, az elmúlt hónapok súlyos bizalomvesztést okoztak és voltaképpen akár természetesnek is nevezhető, hogy a piac megbüntette Magyarországot. Mfor.hu-tudósítás.
.
2011. december 1. 17:17:52Makró
Mellár: gazdaságpolitikai fordulatra van szükség
Gazdaságpolitikai fordulatra van szükség - mondta Mellár Tamás közgazdász professzor a GKI Gazdaságkutató Zrt. által "Újratervezés" címen rendezett csütörtöki budapesti konferencián, ahol Chikán Attila, a Budapest Corvinus Egytem tanára az innováció ösztönzését szorgalmazta, Raskó György agrárközgazdász pedig a magyar élelmiszerek piacvesztésének okait elemezte.
.
2010. július 1. 13:34:59Makró
Századvég: gazdaságpolitikai fordulatra van szükség
Új gazdaságpolitikára van szükség Magyarországon, amely azonban nem lehet megszorító jellegű, de szigorúan be kell tartania az egyensúlyi követelményeket, fontos, hogy modernizációs jellegű legyen, továbbá rendszerértékű változtatásokat kell véghezvinnie a nagy elosztási rendszerek területén - mondta Mellár Tamás, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatási igazgatója az intézet csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
hirdetés
hirdetés
.