Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Bod Péter Ákos

2015. április 8. 08:10:59Makró
Bod Péter Ákos: túl nagy az állam
Az állam mérete még mindig túl nagy Magyarországon - mondta Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) alelnöke a bankszektor és a gazdaság aktuális kérdéseiről, a pénz világában zajló folyamatokról szervezett pénzügyi konferencián, kedden Budapesten.
.
2013. március 1. 12:25:59Makró
Bod Péter Ákos: egy hektikus jegybank sokat rontana a helyzeten
Bod Péter Ákos szerint Varga Mihálytól kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát vár a piac, amihez az MNB is könnyebben igazodhat. A volt jegybankelnök erről azután beszélt az InfoRádiónak, hogy Orbán Viktor bejelentette: Matolcsy Györgyöt jelöli a jegybank élére
.
2013. január 15. 13:58:59Makró | Befektetés
Bod Péter: belső okok miatt gyengült a forint
Rövid távon az új jegybankelnök személye és a várható monetáris politika befolyásolja Magyarország nemzetközi megítélését, ez látszik a forint árfolyamában is hetek óta - mondta az InfoRádiónak Bod Péter Ákos közgazdász.
.
2012. október 31. 07:40:59Makró
Bod Péter Ákos: 2013 nagyon nehéz év lesz
Több év lefojtott gazdasági növekedés előtt áll Magyarország - mondta Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, korábbi jegybankelnök kedden egy konferencián, Budapesten.
.
2012. október 30. 06:31:59Makró
Fellegi: rossz jelek vannak a magyar gazdaságban
Fellegi: rossz jelek vannak a magyar gazdaságbanAz egykori miniszter egy hétfői rendezvényen elismerte, hogy az infláció magasabb a kormány előzetes várakozásainál, emellett szerinte a beruházások elmaradása már önmagában elég ahhoz, hogy problémát okozzon. Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. június 21. 06:01:59Makró
Vértes: idén nem lesz IMF-megállapodás, jövőre nulla lesz a növekedés
Vértes: idén nem lesz IMF-megállapodás, jövőre nulla lesz a növekedésA kormány láthatóan nem törekszik a megegyezésre, jövőre azonban már rá lesz kényszerítve a hitelcsomagra - mondta a GKI Gazdaságkutató elnöke egy szerdai rendezvényen. A szakember szerint a tranzakciós adó jövőre csak ront a helyzeten, ha megvalósulnak a kormány tervei, akkor "nulla lesz a növekedés". Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. április 18. 11:43:46Makró
Bod Péter Ákos: a neoliberális közgazdaságtannak sincs váltótársa
Bod Péter Ákos szerint fennmarad, de változik a globális kapitalizmus, a jelenlegi változások pedig nem tagadják, hanem kihasználják a kapitalizmust és a globalizációt.
.
2011. december 8. 16:04:59Makró
Közgazdász koalíció formálódik az Orbán-kormány ellen
Közgazdász koalíció formálódik az Orbán-kormány ellenEgy csütörtöki konferencia előadói között konszenzus látszott kibontakozni abban, hogy elhibázott volt a magyar kormány nem ortodox gazdaságpolitikája, az elmúlt hónapok súlyos bizalomvesztést okoztak és voltaképpen akár természetesnek is nevezhető, hogy a piac megbüntette Magyarországot. Mfor.hu-tudósítás.
.
2011. október 6. 14:06:09Makró
Bod Péter Ákos: jövőre stagnálás vagy gazdasági visszaesés jöhet
Jövőre Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) -1 és 0 között alakulhat Bod Péter Ákos egyetemi tanár, volt jegybank elnök, korábbi ipari miniszter szerint, aki a svájci, brit, francia, olasz és német kereskedelmi kamarák által szervezett találkozón csütörtökön Budapesten azt mondta, a költségvetés jövőre korrekcióra szorulhat.
.
2011. szeptember 16. 06:10:59Makró
Bod Péter Ákos: Jövőre megszorításokra kényszerülhet a kormány
Bod Péter Ákos: Jövőre megszorításokra kényszerülhet a kormány"A mostani folyamatokból nem következnek a jövő évi deficitszámok, éppen ezért bármennyire is ódzkodik ettől a megfogalmazástól a kormány, néhány területen megszorításokra lehet szükség a célok tartásához" - mondta az mfor.hu-nak Bod Péter Ákos, a Corvinus Egyetem tanszékvezetője. Mfor.hu-interjú.
.
2011. június 8. 06:59:59Vállalatok
Kovács Árpád váltja Bod Péter Ákost a Baross Gábor Társaság élén
A Baross Gábor Társaság keddi tisztújító közgyűlésén Kovács Árpádot, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) volt elnökét választotta elnökké a tagság, a korábbi elnök, Bod Péter Ákos alapító elnökként tevékenykedik tovább - közölte a társaság.
.
2010. október 15. 13:58:32Makró | Befektetés
Lengyel: Jéghegynek ütközött a pénztárak "Titanicja"
Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint jéghegynek ütközött a magánnyugdíjpénztárak "Titanicja" és a magyar kormány a jéghegy.
hirdetés
hirdetés
.