Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Nagy Márton

2017. október 5. 19:14:11Makró | Vállalatok | Befektetés | Személyes pénzügyek
Nagy Márton: kegyelmi állapot van, de a magyar a világ legkevésbé hatékony bankrendszere
Nagy Márton: kegyelmi állapot van, de a magyar a világ legkevésbé hatékony bankrendszereHosszú időszakra, 7-8 évre is berendezkedhetünk a negatív reálkamatokra, "élvezzük ki ennek előnyeit" - mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzet Bank alelnöke csütörtökön, Budapesten a Portfolio.hu Budapest Economic Forum 2017 című konferenciáján. Úgy vélte, ez történelmi lehetőséget jelent a hazai gazdasági élet szereplői, az állam és a háztartások számára egyaránt.
.
2017. március 6. 11:37:10Vállalatok
Matolcsy "jobbkeze" már csak a volt jobbkeze?
Nagy Márton már nem felel a pénzügyi stabilitásért – vette észre ki a Magyar Közlöny pénteki számában a vg.hu. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke megmarad a hitelezésért és monetáris politikáért felelős alelnökként.
.
2017. március 1. 20:47:52Vállalatok
Távozik a tőzsdeelnök, mi lehet a háttérben?
Távozik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) éléről Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke, az új elnök Végh Richárd vezérigazgató lesz. Pár napja a sajtóban olyan hírek jelentek meg, miszerint Nagy Márton kapcsolata megromlott főnökével, az MNB elnökével, Matolcsy Györggyel. Nagy ezt akkor cáfolta.
.
2017. március 1. 16:28:05Vállalatok | Befektetés
Nagy Márton távozik a tőzsde éléről
Távozik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) éléről Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke, az új elnök Végh Richárd vezérigazgató lesz.
.
2017. február 15. 07:46:59Makró
Drágák a lakáshitelek
A jövőben már a háztartások hitelezésére, ezen belül is a lakáshitelek piacára fókuszál a jegybank; most már forint alapon épül fel egy új lakáshitel-piac, a hitelek azonban még mindig drágák - mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Magyar Hírlapnak.
.
2017. január 26. 06:46:59Makró
Nagy: versenyképességi fordulatra is szükség van Magyarországon
A sikeres magyar válságkezelést eredményező fiskális és monetáris fordulat után versenyképességi fordulatra is szükség van Magyarországon, valamint arra, hogy a gazdaság növekedése meghaladja az unióét - mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerdán a magyar gazdaság helyzetéről a Párizsi Magyar Intézetben tartott előadásában.
.
2016. május 11. 21:01:59Makró
Az MNB alelnöke szerint félrevezetően értelmezték
Az alapkamatról mindig a monetáris tanács hozza meg a döntést a rendelkezésre álló információk alapján - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke szerdán a Wall Street Journalnak (WSJ), és hangsúlyozta, hogy a tanács egyik tagjaként nem jelezheti előre a tanács döntéseit; keddi kijelentésének ilyen értelmezése félrevezető.
.
2016. március 25. 07:04:59Makró | Befektetés
MNB-alelnök: a jegybanknak nincs árfolyamküszöbe
A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint a jegybanknak nincs árfolyamküszöbe. Nagy Márton a Világgazdaságnak nyilatkozva elmondta azt is, hogy a jegybanki alapítványok - a lakossághoz hasonlóan - ingatlanba és állampapírba fektetnek be.
.
2016. január 29. 12:34:59Makró
Nagy Márton: az alapkamathoz nem nyúlunk
Egy év alatt 8-10 százalékkal emelkedhet a bankok kkv-hitelállománya az MNB kamatcsere tenderei és a növekedési hitelprogram (nhp) együttes hatására Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint.
.
2015. december 16. 13:46:59Vállalatok | Befektetés
Nagy Márton lett a BÉT elnöke
Új vezetőséget választottak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tulajdonába került Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényesei a szerdai rendkívüli közgyűlésen, az öttagú igazgatóság a közgyűlést követő ülésén Nagy Mártont választotta az igazgatóság elnökévé.
.
2015. október 27. 12:13:59Befektetés
Nagy Márton: hosszabb távon Budapest a régió pénzügyi központja lehet
Az MNB a tőzsdén keresztüli gazdaságfejlesztést támogatja azzal, hogy állami vállalatok és a kkv-k tőzsdére lépését segíti; az állami vállalatok közül első lépésben a közszolgáltató cégeket és az állami bankokat (MKB, Budapest Bank) lehet tőzsdére vinni - mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Portfolio Öngondoskodás konferenciáján kedden Budapesten.
.
2015. május 22. 06:49:59Makró
Nagy Márton: nhp nélkül a hitelpiac összecsuklana
Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója szerint fokozatosan lehet kivezetni a növekedési hitelprogramot (nhp).
.
2015. január 15. 15:35:36Vállalatok
Új kreatív- és stratégiai igazgatóval erősödött a Hinora Group csapata
Nagy Márton személyében új kreatív és stratégiai igazgató erősíti a Hinora Marketing Group-ot.
hirdetés
hirdetés
.