Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Csaba László

Előző oldal 1 2 3 Következõ oldal
2017. április 14. 14:46:59Makró
Habony állhat a CEU elleni támadás mögött
A CEU ügye modellezi, hogyan folyik a döntéshozatal a mai Magyarországon: a bolha fülén lévő pattanással kezdtek játszani, és sikerült kihívniuk maguk ellen az egész világot – mondta a 168 órának adott interjújában Csaba László. A Közép-európai Egyetem professzora, az MTA doktora szerint a miniszterelnökhöz alig jut el megalapozott szakmai visszacsatolás.
.
2017. április 3. 10:25:59Makró
Csaba László: irritáló ami a gazdaságpolitikában történik
A jobboldali kötődésű közgazdász professzor a Magyar Nemzetnek adott interjúban arról beszélt, hogy szerinte a magyar gazdaság beleragadt a közepes fejlettség csapdájába.
.
2016. február 9. 06:40:59Makró
Csaba László: beragadhatunk a közepes fejlettség csapdájába
A magyar gazdaság 2013-2015 között növekedési pályára állt, de ez szerkezeti reformok nélkül kifulladhat - nyilatkozta Csaba László közgazdász, egyetemi tanár a Magyar Nemzet keddi számában.
.
2014. január 22. 09:10:59Makró
Csaba László: nem elegendő a 3 százalékos kritérium teljesítése
A jegybank a kamatcsökkentésekkel eljuttatta a befektetőkhöz az üzenetet: a magyar fundamentumok lassan, de folyamatosan javulnak; ugyanakkor túl sok tér már nem maradt a vágásra - vélekedett a Napi Gazdaságnak Csaba László közgazdász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.
.
2012. július 6. 13:04:59Makró
Csaba László Európa válságáról: "Maffiózók vannak a klubban"
Csaba László Európa válságáról: "Maffiózók vannak a klubban"Nem lehet egységesen kezelni az eurózóna válságát, mert minden bajba jutott állam esetében más a válság oka, így a gyógymódnak is különbözőnek kell lennie - hangzott el egy pénteki konferencián. A megszólalók egy része szerint a múlt heti EU-csúcs is csak rövidtávon hoz megoldást, mivel az Unió intézményrendszere nem erre lett tervezve. Mfor.hu-tudósítás.
.
2011. november 9. 07:54:38Makró
Csaba László: az euróövezet "köszöni szépen, jól van, nincsen válságban"
Valószínűleg nem fordul recesszióba a világgazdaság, ha sikerül lokalizálni a görög és az olasz válságot, vagyis sikerül megakadályozni a krízis terjedését. A növekedés üteme viszont ebben az esetben is várhatóan lassul – fejtette ki Csaba László közgazdász, egyetemi tanár Magyar Tudományos Akadémia (MTA) budapesti székházában kedden tartott előadásában.
.
2010. október 8. 05:49:59Makró
Csaba László Orbánék adótervéről: ez tényleg világújdonság lenne
Csaba László Orbánék adótervéről: ez tényleg világújdonság lenneAz önkormányzati választások után már el kell kezdeni kormányozni, ki kell állni a számokkal, a konkrét intézkedésekkel - mondta az mfor.hu-nak adott interjújában Csaba László akadémikus. A Közép-Európai Egyetem (CEU) és a Debreceni Egyetem professzora szerint a tisztán egykulcsos adót, ami világújdonság lenne, valószínűleg csak fokozatosan tudjuk majd bevezetni, a devizahiteleseket pedig csak akkor érdemes megmenteni, ha az csak szűk körüket érinti. Mfor.hu-interjú.
.
2010. június 6. 11:14:54Makró
Csaba László: nem kell az országnak a Wall Street Journal vezető hírében szerepelni
A hitelesség helyreállításának első állomásaként értékelte Varga Mihály szombati tájékozatóját Csaba László közgazdász professzor, aki szerint a válságkommunikáció egyenes következménye volt a csütörtök-pénteki pénzpiaci reakció.
.
2010. április 23. 09:11:59Makró
Csaba László: a növekedés nem oldja meg a munkanélküliséget
Csaba László: a növekedés nem oldja meg a munkanélküliségetA választások után várhatóan megvalósuló kétharmados többség új lapot jelent majd a magyar demokráciában, hiszen eddig sosem volt arra példa, hogy egy párt önállóan ekkora támogatást kapjon. Éppen ezért az új Fidesz-kormánynak várhatóan minden eddigi kabinetnél nagyobb lesz a mozgástere - vélekedik Csaba László közgazdász, a Debreceni Egyetem és a Közép-Európai Egyetem (CEU) professzora. A szakember szerint Orbán Viktoréknak lesz lehetőségük belevágni komolyabb gazdasági reformokba, elsősorban az önkormányzati rendszer és az állami újraelosztó rendszer megváltoztatására készülhetünk. Mfor.hu-interjú.
.
2010. április 16. 16:51:06Makró | Vállalatok
Csaba László: a növekedés nem számolja fel a munkanélküliséget
A jövő meglehetősen bizonytalan ott, ahol magas a munkanélküliség, mert azt a gazdasági növekedés beindulása önmagában nem számolja fel - mondta Csaba László közgazdász a Debreceni Egyetem Közgazdaságtani Tanszékén rendezett konferencián pénteken.
.
2009. november 27. 09:16:55Makró
Oszkó szeme előtt már az euró lebeg
A már hatályba léptetett és a tervezett államháztartási kiigazítások rövid távon ugyan növekedési áldozattal járnak, de hosszabb távon fenntartható növekedési pályára állítják az országot - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten, a Treasury Club rendezvényén.
.
2009. szeptember 28. 04:31:59Makró
Csaba László: "A Fidesz szakértői sem a lágyszívűségükről híresek"
Csaba László: "A Fidesz szakértői sem a lágyszívűségükről híresek"A 2010-es költségvetésben a rövidtávú egyensúlyteremtés és a politikai egyensúlyteremtés szempontjai dominálnak, de a gazdaságélénkítés továbbra is háttérbe szorul - vélekedik Csaba László közgazdász, a Közép-Európai Egyetem (CEU) professzora. Szerinte védőernyőként szükség lesz még egy újabb IMF-megállapodásra jövőre, azonban attól nem tart, hogy az új kormány esztelen költekezésbe kezdene. Mfor.hu-interjú.
.
2009. szeptember 15. 08:31:59Makró
Csaba László: olyan üres a kassza, hogy nincs mód osztogatásra
Csaba László: olyan üres a kassza, hogy nincs mód osztogatásraNem várható olyan klasszikus választási költségvetés, mint amilyen 2002-ben és 2006-ban volt, de azért a meghirdetett szigor sok helyen fel fog majd lazulni, mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Csaba László. Az akadémikus szerint jövőre akár már szerény pluszba is fordulhat a GDP.
.
2009. június 29. 13:31:43Makró
Csaba László: harakiri lenne az IMF-hitel visszafizetésének megtagadása
Csaba László: harakiri lenne az IMF-hitel visszafizetésének megtagadásaA magyar és világgazdasági helyzet most nincs szinkronban, és a kormány csak a túléléssel foglalkozik, fejtette ki lapunknak Csaba László akadémikus. Úgy tűnik, hogy a kormányzat már a 3,9 százalékos hiánycél betartásával se törődik és egyik hónapról a másikra él. A befektetők bizalmát ugyanakkor az hozná vissza, ha letennénk egy több évre szóló tervet az asztalra, aminek végrehajtását egy stabil kormánytöbbség garantálná. Mfor.hu interjú.
.
2009. május 29. 08:34:57Makró
"A Bajnai-kormány strandkormány - hagyják már abba a válságkezelést!"
"A Bajnai-kormány strandkormány - hagyják már abba a válságkezelést!"A Bajnai-kormánynak nem szabadna hosszú távú döntésekkel foglalkoznia – így összegezhető annak a három közgazdásznak a véleménye, akik tegnap este a budapesti Deák Klubban tartott rendezvényen fejtették ki véleményüket. Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója, Botos Katalin, közgazdász, az SZTE Gazdaságtudományi Karának oktatója, és Csaba László akadémikus a gazdasági válság okairól és kilábalás esélyeiről beszélgettek. Utóbbi szakember szerint a Bajnai-kormány "strandkormány", amelynek abba kellene hagynia azt a típusú a válságkezelést, hogy hétfőn bejelent egy intézkedést, majd szerdán visszavonja azt.
Előző oldal 1 2 3 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.