Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / László Csaba

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2017. március 2. 11:49:59Vállalatok
Távozik a volt pénzügyminiszter
Távozik a volt pénzügyminiszterLászló Csaba sokkal több időt akar tölteni az egyetemi katedrán.
.
2012. október 9. 21:40:59Vállalatok
László Csaba lett a KPMG tanácsadói részlegének vezetője
László Csaba lett a KPMG tanácsadói részlegének vezetőjeLászló Csaba irányítja októbertől szenior partnerként a KPMG tanácsadói csapatát – jelentette be Robert Stöllinger, a magyarországi KPMG vezérigazgatója. Az új vezető szerint a válságkezelés legrosszabb velejárója lehet, ha beszűkíti a vállalati menedzsmentek gondolkodását, akik így nehezen veszik észre az új lehetőségeket, vagy eltúlozzák a velük járó kockázatokat.
.
2011. december 14. 11:55:59Makró | Vállalatok
László Csaba: szinte minden adó nő jövőre Magyarországon
László Csaba: szinte minden adó nő jövőre MagyarországonA regisztrációs adó kivételével minden adó emelkedik jövőre Magyarországon, ezzel ismét negyven százalék fölé növekszik majd az adócentralizáció - hangzott el egy szerdai sajtóbeszélgetésen.
.
2011. december 2. 17:04:59Makró
10 év magyar pénzügyminiszterei: egymásra mutogatás, sötét jóslatok
Az elmúlt évtizedről és a "hogyan tovább"-ról beszélgettek az elmúlt évtized magyar miniszterei egy pénteki gazdasági fórumon. Természetesen mindenki másként látta a saját időszakát, de a jövőt illetően nagyobb volt az egyetértés azt illetően, hogy nem számíthatunk sok jóra. Mfor.hu-tudósítás.
.
2010. október 27. 17:16:59Makró
László Csaba: aligha követik uniós lépések a magyar válságadókat
László Csaba: aligha követik uniós lépések a magyar válságadókat"Nem gondolom, hogy az Európai Unió részéről jogi értelemben kritika érheti majd a magyar válságadókat, ugyanis az uniós szabályok szerint ezek nem minősülnek forgalmi adóknak, holott közgazdaságilag annak tekinthetők" - mondta egy szerdai sajtóbeszélgetésen László Csaba, a KPMG adópartnere. A volt pénzügyminiszter szerint ha sikerül bevezetni 2013-tól a 10 százalékos társasági adót mindenkire, akkor az komoly versenyelőnyt jelenthet Magyarország számára. Mfor.hu-tudósítás.
.
2010. június 10. 08:24:59Makró
László Csaba az Orbán-csomagról: jöhetnek a céges kiskapuk
László Csaba az Orbán-csomagról: jöhetnek a céges kiskapukA KPMG adópartnere szerint "ezt a csomagot három nap alatt rakták össze, ez látszik is rajta". A volt miniszter szerint a csomag a jövedelemadóknál reformértékű, ugyanakkor céges viszonylatban vannak olyan részei, melyek további kiskapukat is nyithatnak. A 200 milliárdos bankadó pedig a legalitás végső határáig indítana el egy adóoptimalizálást a pénzintézetek esetében, mondta el az mfor.hu-nak László Csaba.
.
2010. május 19. 07:59:58Makró
Simor a devizahitelezésről: "utólag könnyű okosnak lenni"
"Utólag könnyű okosnak lenni" - mondta Simor András kedden, a Figyelő és a Nemzetközi Bankárképző által rendezett bankárkonferencián, ahol kisebb polémia alakult ki a devizahitelezésről.
.
2010. január 20. 08:31:59Makró
Mi lesz, ha elkaszálja az Alkotmánybíróság a vagyonadót?
Mi lesz, ha elkaszálja az Alkotmánybíróság a vagyonadót?Várhatóan február elején-közepén dönthet az Alkotmánybíróság a vagyonadót támadó beadványokról, melyeknek hatására akár alkotmányellenesnek is minősítheti az új adónemet. Az így kieső 50 milliárd forint azonban hiányozna a költségvetésből, valahonnan pótolni kéne azt az összeget. Ugyanakkor a kormány mozgástere kicsi, hiszen az éves adókon már nem tud változtatni, ráadásul a választások előtt már csak néhány napra ül össze a parlament. Mfor.hu-háttér.
.
2009. december 4. 10:51:12Makró
Oszkó: Javul a foglalkoztatás
A miniszter szerint a foglalkoztatás helyzetét is jelentősen javítja, hogy a munkára rakodó terheket, az adóéket jelentősen csökkentik a már elfogadott adótörvények.
.
2009. november 23. 05:01:59Makró
"15 százalékkal több maradhat az átlagkeresetűek zsebében"
"15 százalékkal több maradhat az átlagkeresetűek zsebében"A januártól életbe lépő adóváltozásoknak köszönhetően az átlagjövedelem környékén 5-15 százalékkal nőhet az emberek nettó jövedelme – vélekedik László Csaba, a KPMG partnere. Az egykori pénzügyminiszter elismeri, hogy ő is hibázott 2002 és 2004 között, szerinte rossz döntés volt például adómentessé tenni a minimálbért. Mfor.hu-interjú.
.
2008. október 29. 07:09:55Makró
Strukturális reformok nélkül értelmetlen áldozatot hozunk
Az újratervezett költségvetést reálisnak tartják a szakértők, a hiány csökkentése fontos lépés a mostani válság leküzdéséhez. Hosszútávon azonban csak a strukturális reformok teremthetik meg a fenntartható növekedés lehetőségét.
.
2007. november 14. 08:49:00Makró
Gazdasági kilátások: nem sírni kell, hanem hajózni
Gazdasági kilátások: nem sírni kell, hanem hajózniAz ingyenebéd korszaka lejárt, a gazdaság helyreállításához pedig nem csak szakértelem, hanem politikai bátorság is kell. Ez lehetne a rezüméje a Figyelő és a CIB Bank keddi konferenciájának, amelyen neves közgazdászok arra keresték a választ, miként juthatna ki a magyar gazdaság a gödörből. Feltűnt köztük egy ex-pénzügyminiszter is, aki beismerte: hiba volt a kettős beszéd, s az ország lejtőre kerülése miatt őt is felelősség terheli.
.
2007. szeptember 14. 06:24:00Makró
Az államháztartási reformot sürgeti László Csaba
Komoly államháztartási reform nélkül nem lehet az adóreformot végigvinni - jelentette ki László Csaba, a KPMG adópartnere, volt pénzügyminiszter a Századvég Alapítvány és a Konrad Adenauer Stiftung adózásról rendezett konferenciáján.
.
2007. július 9. 15:21:00Makró
László Csaba: Ez nem adóreform
Jó irányba tett lépések, de nem átfogó adóreform - így értékelte a koalíciós pártok által a napokban nyilvánosságra hozott adóelképzeléseket László Csaba, a KPMG adópartnere, volt pénzügyminiszter.
.
2006. július 20. 17:51:00Vállalatok
László Csaba lehet az ÁPV vezérigazgatója
László Csaba volt pénzügyminisztert, a KPMG adópartnerét kérték fel az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) vezérigazgatójának, az elnöki poszt várományosa pedig Kamarás Miklós, aki korábban az ÁPV vezérigazgatója volt - értesült az MTI.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.