Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Surányi György

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2014. november 12. 15:19:59Makró
Surányi szerint a bajban lévő devizahiteleseken most sem segítenek
A devizahitelesek helyzetének rendezését sürgette Surányi György, aki szerint a kialakult helyzetért az első Orbán-kormányt, az akkori ellenzéket, a jegybank akkori vezetőit, a pénzügyi felügyeletet, a kereskedelmi bankokat és a hitelt felvevőket is felelősség terheli.
.
2014. január 17. 09:13:59Makró | Vállalatok
Surányi György elhagyja a CIB Bankot
A CIB Bank vezetőségének tájékoztatása szerint 2014. január végén több mint tizenhárom, a Banknál eltöltött év után Surányi György távozik a CIB Banktól, ahol legutóbb a felügyelő bizottság elnöki pozícióját látta el - derül ki az mfor.hu.nak küldött közleményben.
.
2013. szeptember 5. 05:28:59Makró
Surányi: elveszett 900 milliárd, amit azóta is kerget a kormány
Surányi: elveszett 900 milliárd, amit azóta is kerget a kormányA jegybank volt elnöke szerint bár vannak olyan gazdasági mutatók, amelyek javultak az elmúlt években, de az ország egy nagyon alacsony növekedési, stagnálási pályára lavírozta magát.
.
2011. április 7. 05:49:59Makró
Surányi: át kell váltani a lakossági devizahitelek többségét forint alapúra
A devizahitelek többségének forinthitellé alakításával, a havi törlesztőrészletek 30-40 százalékos csökkentésével, valamint a kilakoltatási tilalom fokozatos feloldásával is számol Surányi György, Barta György és Tomas Spurny közös, az fn.hu internetes portálon csütörtökön publikált, a lakossági devizahitelek kezeléséről, a lakáshitelezési rendszer helyreállításáról szóló tanulmányában.
.
2010. október 15. 13:58:32Makró | Befektetés
Lengyel: Jéghegynek ütközött a pénztárak "Titanicja"
Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint jéghegynek ütközött a magánnyugdíjpénztárak "Titanicja" és a magyar kormány a jéghegy.
.
2010. január 30. 07:56:50Makró
Surányi az MNB-ről: téves diagnózis, téves terápia
A költségvetési és monetáris politika átgondolása, a gazdaságpolitikai keverék átfogó átalakítása feltétlenül szükséges a történelmi léptékű leszakadás, illetve az ország szociális szétesésének megállítása érdekében - írta Surányi György volt jegybankelnök a Népszabadságban.
.
2009. szeptember 2. 11:31:58Makró
Az adófizetők terhére adna olcsóbb hiteleket Surányi
A hitelezés ösztönzése szinte az egyetlen eszköz arra, hogy a kereslet csökkenését mérsékelni lehessen, ezért középlejáratú, elfogadható árazású forintforrásokat kell teremteni - mondta Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt elnöke, egyetemi tanár a Figyelőneten szerdán megjelent interjúban.
.
2009. május 26. 06:19:38Makró
Simor-Surányi csörte az olcsó forrásokról
Simor András, az MNB elnöke egy tegnapi konferencián - név említése nélkül - "tervgazdasági megközelítésnek" minősítette Surányi György előző napi javaslatát, melyben olcsó forrást sürgetett a magyar vállalatoknak.
.
2009. március 26. 13:14:55Makró
Surányiból és Jaksityból sem lesz miniszterelnök
Jaksity Györgyöt nem kérdezte meg senki semmilyen kormányzati pozícióra történő jelöléssel kapcsolatban, és nem is vállalna el ilyen felkérést, tudatta az mfor.hu-val közleményben a Concorde Értékpapír Zrt. Az eddig befutónak tartott jelölt, Surányi György pedig egy csütörtöki nyilatkozatában utalt arra, hogy nem vállalja a jelölést a miniszterelnöki posztra. Kiszivárgott információk szerint az MSZP most egy új jelölttel állt elő, akiről már ma egyeztethetnek az SZDSZ-szel.
.
2009. március 25. 15:04:55Makró
A Dimitrov tértől a Kossuth térig
A Dimitrov tértől a Kossuth térigJelenleg úgy tűnik, hogy az MSZP és az SZDSZ alkudozásai után egyetlen miniszterelnök-jelölt neve maradt forgalomban: Surányi Györgyé. Programját április 6-án terjeszthetik be a Parlament elé, amely miniszterelnökké választásáról április 14-én szavazhat. Ha nem kap többséget, akkor feltehetőleg nem marad más hátra, mint az előrehozott választás, hiszen a két egykori koalíciós partner a jelek szerint más jelöltben nem tud megállapodni. A Fidesz Surányit nem kívánja támogatni, ehelyett - Sólyom László köztársasági elnökhöz hasonlóan - előrehozott választásokat szorgalmaz. Ennek ellenére előfordulhat, hogy az egykori MNB-elnök az első Dimitrov téri fiú lesz, akit miniszterelnökké választanak. (Időközben kiderült, hogy Surányi nem vállalja a jelölést - a szerk.)
.
2009. március 24. 20:24:57Makró
Megvan a három miniszterelnök-jelölt – mit szól ehhez az SZDSZ?
Surányi György volt jegybankelnök, Glatz Ferenc akadémikus és Vértes András, a GKI elnöke az MSZP miniszterelnök-jelöltjei - jelentette be Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnökségi ülése közben újságíróknak kedden este. Az SZDSZ közülük csak Surányit hajlandó támogatni.
.
2009. március 24. 13:49:55Makró
Orbán és Fodor is egyeztetett Surányival
Semmi meglepőt nem lát Fodor Gábor abban, hogy kedd délelőtt Surányi Györggyel találkozott az SZDSZ székházában. A volt jegybankelnök hétfőn este Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével is találkozott, aki megerősítette, hogy továbbra is előrehozott választásokat szeretnének.
.
2009. március 11. 13:54:55Makró
Surányi: még a 290 forintos euró is életveszélyes
Magyarországnak hiteles gazdaságpolitikára van szüksége, mert az egész közép-kelet-európai régió súlyos bizalmi válsággal küzd - hangoztatta Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, az Intesa-SanPaolo hitelintézeti csoport közép-kelet-európai régiós vezetője szerdán Budapesten, az Ybl Klub gazdaságpolitikai rendezvényén.
.
2008. október 20. 09:04:55Makró
Surányi: most fizetünk meg a felelőtlen gazdaságpolitikáért
Ha a kiadások jelentős csökkentése nem valósul meg a jövő évre beterjesztett költségvetésben, akkor a piacok nyomása fogja azt kikényszeríteni, mondta egy vasárnap esti televíziós műsorban Surányi György.
.
2008. október 20. 08:39:52Makró | Vállalatok
Demján Sándor: akár 3-4 százalékos visszaesés is bekövetkezhet
Demján Sándor: akár 3-4 százalékos visszaesés is bekövetkezhetSzombaton a nemzeti csúcstalálkozón felszólaltak a Magyar Nemzeti Bank volt elnökei, akik a válság ellenére egyértelműen reformokat szorgalmaztak. Demján Sándor, a VOSZ elnöke szintén szükségesnek látja a reformokat, de ő a pénzügyi stabilitás miatt lemondana az adócsökkentésről. Azzal mindegyik gazdasági szakember egyetértett, hogy a pénzügyi válságot gazdasági válság fogja követni. Mfor.hu összefoglaló.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
.