Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Vámosi-Nagy Szabolcs

2012. december 17. 06:40:18Makró
Vámosi-Nagy: jövőre évközi adóemelés is jöhet
Megjósolhatatlan, hogy a járulékkedvezmények és a két új adó mekkora bevételkiesést okoz jövőre, így előfordulhat, hogy év közben adóemelésre kényszerül a kormány - mondta az Adó Online-nak Vámosi-Nagy Szabolcs. Az Ernst & Young adószakértője a kiskereskedelemben általános áremelkedésre számít a módosított iparűzési adó nyomán, és úgy véli, év közben módosulhat a kata és a kiva szabályozása.
.
2012. október 18. 07:01:59Makró | Vállalatok
Vámosi-Nagy Szabolcs: gyakorlatilag megmarad a kiskereskedelmi adó
A költségvetési hiány 3 százalék alatt tartása Vámosi-Nagy Szabolcs szerint nemcsak az EU és az IMF elvárása, hanem utódaink jövője miatt is fontos. Úgy látszik, hogy ehhez muszáj adóemelésekhez folyamodni, és mivel az áfát már nem lehet tovább emelni, újabb réseket keresnek, ahol még lehet adóztatni - reagált az adószakértő a kormány újabb intézkedéscsomagjára szerdán az MTI-nek.
.
2012. július 10. 17:22:59Makró
Vámosi-Nagy: támogatható az adórendszer módosítása
Támogathatónak tartja Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő a kedd délután beterjesztett, adórendszert érintő módosítások több pontját, de - mint mondta - a tételes adóknál nem eredményez igazi adminisztrációcsökkenést, ha nem rendezik a helyi iparűzési adók kérdését.
.
2012. május 11. 05:04:59Makró
A lakosság fizeti meg az újabb adóemeléseket
Minden adóemelést így vagy úgy, de a lakosság fizeti meg, véli Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő, aki az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, a gazdasági növekedésre egyértelműen negatívan hat, hogy azokban a szektorokban, ahol komolyabb nyereség képződik, és fejlesztések indulnának be, ezek a különadók miatt leállnak.
.
2012. február 3. 15:49:59Makró | Vállalatok
Vámosi-Nagy: ha van mód béremelésre, érdemes a SZÉP-kártyát alkalmazni
Vámosi-Nagy: ha van mód béremelésre, érdemes a SZÉP-kártyát alkalmazni2012. január 1-től a SZÉP-Kártya felváltotta a legelterjedtebb utalványokat, az adható keret pedig 450 ezerre emelkedett a korábbi 300 ezer forintról.
.
2011. november 24. 04:40:59Makró
Vámosi-Nagy Szabolcs: jövőre mindenki nagyobb adót fizethet
Vámosi-Nagy Szabolcs szerint nem kerülhető el az adóemelés, ha a kormány kitűzte, hogy a költségvetési hiányt nem engedi bizonyos szint fölé menni, hogy csökkentse az államadósságot. Az adószakértő szerint jövőre minden réteg - a lakosság és a vállalatok is - nagyobb adót fog fizetni.
.
2009. április 20. 08:14:49Makró
Barcza, Erdős, Vámosi-Nagy: nincs nagy újdonság a Bajnai-csomagban
Nincs gyökeres újdonság a Bajnai Gordon kormányfő által vasárnap ismertetett válságkezelő programban, megfelel az előzetes várakozásoknak - jelezték az MTI által megkérdezett elemzők, akik többnyire a tervezett áfa-emelés inflációgyorsító hatását emelték ki.
.
2006. szeptember 18. 13:41:00Vállalatok
Vámosi-Nagy Szabolcs az Ernst and Young adóigazgatója lett
Vámosi-Nagy Szabolcs, az APEH korábbi elnökhelyettese szeptember 15-től az Ernst and Young Magyarország adóigazgatójaként folytatja pályafutását - közölte a könyvvizsgáló cég hétfőn.
hirdetés
hirdetés
.