Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Németh Dávid

Előző oldal12Következõ oldal
2017. március 16. 10:56:02Makró
Varga: kilőtt az építőipar, szakértők: kedvező fordulat
Kedvező fordulat következett be az építőiparban a januári 18,5 százalékos éves bővüléssel, és optimizmusra ad okot, hogy jelentősen nőtt a hó végi szerződésállomány is - emelték ki az MTI-nek nyilatkozó elemzők csütörtökön. A szakértők szerint elsősorban az 5 százalékos áfakulcs jövője és a munkaerőhiány határozza meg a szektor jövőbeli teljesítményét.
.
2017. március 13. 12:59:01Makró
Mit tehet a magyar gazdasággal Trump terve?
Kicsi a valószínűsége, hogy valódi kereskedelmi háború robbanjon ki Németország és az Egyesült Államok között, Donald Trump elnök elsősorban Kínával és Mexikóval szállna harcba. Mindenesetre a magyar gazdaságnak nem jönne jól egy kereskedelmi viszály.
.
2017. március 1. 15:30:14Makró
Gyorsul a magyar gazdaság, de ismét felüti fejét az infláció
A magyar gazdasági kilátások kedvezőek, a hazai bankpiac pedig erős hitelezési képességével és hajlandóságával aktív részese lehet a bővülésnek – állítja a K&H. Mivel régiós viszonylatban sem a lakosság, sem pedig a vállalatok nincsenek nagymértékben eladósodva, így a hitelezésen keresztüli gazdasági élénkülés lehetősége adott. A bank vezetői hangsúlyozták: a K&H a válságot követő években is aktívan hitelezett, és így lesz ez az elkövetkező időszak gazdasági fellendülése során is. Az inflációt 2,6 százalékra teszi a bank előrejelzése.
.
2017. február 28. 11:35:41Makró
Elmaradtak az uniós pénzek, buktuk a beruházásokat is
A múlt év utolsó negyedében 24 százalékkal, 2016-ban pedig 20 százalékkal csökkent a beruházások volumene. Az idén viszont két számjegyű lehet a növekedés.
.
2017. január 12. 15:06:05Makró
Németh 4 százalék körüli többletet vár idén az ipartól
Bár minimális pluszt elért tavaly az ipar, ez lényegében stagnálásnak felel meg. Az idén javulhat a helyzet, de ez függ a nemzetközi porondtól is.
.
2017. január 6. 11:01:03Makró
Idén is dagad a lakosság pénztárcája, nő a boltok bevétele
Idén is dagad a lakosság pénztárcája, nő a boltok bevételeTavaly novemberben 4,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, és az idén is növekedés várható.
.
2014. április 25. 06:10:59Makró
Elemzők szerint nem biztos, hogy az MNB eléri célját
Bár az MTI által megkérdezett banki elemzők helyesnek tartják az MNB célját, az ország külső sérülékenységének csökkentését, ám véleményük szerint a csütörtökön bejelentett jegybanki intézkedések nem biztos, hogy célt érnek, és az sem egyértelmű, hogy jelentős átrendeződés következik be hatásukra a hazai állampapírpiacon.
.
2013. december 19. 06:34:04Makró | Befektetés
Németh: az egyik kezével elvett, a másikkal pedig adott a Fed
Nem lesz jelentős hatással a részvénypiacokra a Fed bejelentése az MTI által megkérdezett szakértők szerint.
.
2013. május 6. 10:22:59Makró
Németh Dávid a K&H-hoz igazolt
Németh Dávid a K&H-hoz igazoltNémeth Dávid lett a K&H Bank vezető elemzője 2013. május 6-ától - olvasható a bank közleményében.
.
2011. december 8. 07:46:59Makró
Az elemzők szerint tartható az idei hiánycél
Az MTI által megkérdezett elemzők szerint, mivel a központi büdzsébe minden év decemberében jelentős év végi adóbevételek folynak be, ezért várhatóan tartható lesz a kormány által az idei évre kitűzött államháztartási hiánycél.
.
2010. október 13. 15:04:59Makró
ING: ha adócsökkentés lesz, a kiadásokat is vágni kell
Az ING vezető elemzője szerint, ha a kormány jövőre bevezeti az egykulcsos szja rendszerét, ezzel párhuzamosan jelentős kiadáscsökkentést kell végrehajtania az államháztartásban, mert az adókulcs csökkentése jelentős adóbevétel csökkenést hozhat.
.
2010. október 7. 05:40:59Makró | Befektetés
Szárnyaló forint: a piac elhiszi, amit Orbánék ígérnek
Szárnyaló forint: a piac elhiszi, amit Orbánék ígérnekKedd este április vége óta nem látott szintre erősödött a forint az euróval szemben, így átmenetileg 270 alatt is járt az árfolyam. Az mfor.hu által megkérdezett elemző szerint elsősorban a nemzetközi hangulat támogatta a forintot abban, hogy felülteljesítő legyen az utóbbi napokban, emellett a jelek szerint a piac megelőlegezte a 3 százalék alatti hiányt és az adócsökkentést a kormánynak. Mfor.hu-háttér.
.
2010. szeptember 10. 05:29:59Makró
Matolcsy történelmi lépése: adómódosítások, elbocsátások jöhetnek
Matolcsy történelmi lépése: adómódosítások, elbocsátások jöhetnekLeginkább piacnyugtató hatása lehetett Matolcsy György szerdai bejelentésének, mely szerint 2011-ben 3 százalék alatt lesz a költségvetés hiánya - véli az mfor.hu által megkérdezett elemző. Németh Dávid szerint a miniszter kijelentése alapvetően pozitív, ugyanakkor még nagyon sok a bizonytalanság. Kérdés, mi lesz a jövő évre tervezett adóváltozásokkal, így az egykulcsos adóval, a szuperbruttóval és az adójóváírással. Ráadásul a kormánynak további 100-200 milliárd forintot faragni a kiadásokon, ami akár elbocsátásokkal is járhatna a közszférában.
.
2010. augusztus 26. 05:34:59Makró | Befektetés
Kritikus másfél év elé nézünk: 240-ig száguldhat a frank ára
Kritikus másfél év elé nézünk: 240-ig száguldhat a frank áraNem kimondottan jók a svájci frankban eladósodottak kilátásai, hiszen a következő hónapokban az alpesi deviza tovább erősödhet az euróval szemben, ha pedig ez további forintgyengüléssel is párosul, akkor akár 240 forintos árfolyam is elképzelhető - véli az mfor.hu által megkérdezett elemző. Ráadásul a jelenlegi erős frank 2011-ben is fennmaradhat, csak 2012-ben jöhet gyengülés. Mfor.hu-háttér.
.
2010. május 4. 15:49:59Befektetés
Megroggyant kedden a forint
Megroggyant kedden a forintKét százalék feletti gyengülést szenvedett el a forint kedden. A délutáni órákban a magyar fizetőeszköz áttörte a kritikusnak tartott 275-ös szintet is. Utoljára február elején volt ilyen drága a közös európai deviza, most a befektetők elsősorban a portugál és spanyol adósságproblémák miatt aggódnak, ami lejtőre tette a piacokat.
Előző oldal12Következõ oldal
.