Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Petsching Mária Zita

2011. február 25. 08:01:59Makró
Nem bízik a kormány reformcsomagjában Petschnig Mária Zita
Rövidtávon kedvező makrogazdasági mutatókat remél, középtávon azonban borúlátó a magyar gazdaság kilátásaival kapcsolatban Petschnig Mária Zita, aki szerint valószínű, hogy a kormány tervezett reformcsomagja nem erősíti a befektetők bizalmát és a növekedés alapjait.
.
2010. szeptember 24. 12:01:59Makró
Pénzügykutató: sokba kerültek eddig az Orbán-kormány hibái
Pénzügykutató: sokba kerültek eddig az Orbán-kormány hibáiA tavaszi parlamenti választások előtt komoly várakozások voltak az új kormánnyal szemben, azonban azóta az Orbán-kormány csalódást okozott a nemzetközi befektetőknek - hangzott el a Pénzügykutató pénteki sajtótájékoztatóján. Az intézet szakemberei szerint eddig csak azért nem robbantak be a feszültségek, mert most mindenki azt várja, hogy az önkormányzati választások után a kormány előáll egy hiteles programmal. Mfor.hu-tudósítás.
.
2008. április 4. 16:14:00Makró
Prognózis 2008: gyengülő forint, enyhe reálbér-növekedés
Prognózis 2008: gyengülő forint, enyhe reálbér-növekedésAz idén mintegy 2-2,5 százalékkal nő a GDP, az infláció hat százalékra csökken, miközben a reálbérek 1,5 százalékkal emelkednek majd, legalábbis a Pénzügykutató Zrt. pénteken nyilvánosságra hozott előrejelzése szerint. Mfor.hu tudósítás.
.
2006. szeptember 21. 09:31:00Vállalatok
Adóemelés nélkül nincs gazdasági stabilizáció
Adóemelés nélkül nincs gazdasági stabilizációA kialakult gazdasági helyzetben az adócsökkentések útja járhatatlan, megszorító intézkedésekre mindenképpen szükség van, a stabilizációs programban pedig a bevételek növelése helyett a kiadások csökkentésére kell koncentrálni. Az mfor.hu Heti Hármas sorozatának különkiadása Barcza Györgyöt, Csaba Lászlót és Petschnig Mária Zitát kérdezte az adóemelésekről.
.
2006. július 5. 13:51:00Vállalatok
Erősen billeg az Új egyensúly
Erősen billeg az Új egyensúlyAz államháztartás hiányának rendezése elemi szükséglet volt, ám a rövid távú célokon túl a kormány által meghirdetett intézkedéscsomag nem mutat fel reális alternatívát. A tervezetből süt, hogy a cél a mielőbbi stabilizáció felmutatása a brüsszeli pénzek lehívhatósága érdekében, ami majd a kabinet szerint varázsütésre megoldja a problémákat. Az mfor.hu Hét Diagramja sorozatában Petschnig Mária Zita értékeli az eddig napvilágra került lépéseket.
.
2006. június 1. 13:01:00Makró | Vállalatok
Távolodtunk a maastrichti kritériumok teljesítésétől
Távolodtunk a maastrichti kritériumok teljesítésétőlAz év első negyedében erősödött a magyar gazdaság növekedése. A kedvező pálya fenntarthatóságát kockáztatja azonban az államháztartás emelkedő finanszírozási szükséglete és az terebélyesedő államadóság - derül ki a Pénzügykutató Rt. munkatársának tanulmányából, amelyet az mfor.hu közöl.
.
2006. január 1. 23:59:00
Petschnig Mária Zita
hirdetés
hirdetés
.