Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Dávid Ferenc

2015. január 3. 09:19:59Makró | Vállalatok
VOSZ: a jogbiztonság hiánya a legnagyobb gazdasági kockázat
A jogbiztonság és a társadalmi párbeszéd hiánya jelenti a legnagyobb kockázatot a gazdaság és a vállalkozások számára Magyarországon Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára szerint, aki ugyanakkor rendkívül pozitív intézkedésnek tartja a növekedési hitelprogram (nhp) kiteljesítését és a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő irányváltást a felsőoktatásban.
.
2013. december 26. 14:52:59Makró
Dávid: továbbra sincs jogbiztonság, de voltak pozitív dolgok
Dávid: továbbra sincs jogbiztonság, de voltak pozitív dolgokDávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára szerint vállalkozói szempontból vegyes év volt 2013: továbbra sincs gazdasági jogbiztonság, ami kedvezőtlen a cégeknek, ugyanakkor például a munkahelyvédelmi akcióterv kedvezményei és a jegybank növekedési hitelprogramja segítette működésüket.
.
2013. augusztus 1. 07:37:59Makró
A takarékok vezetői nem kaptak alapszabály tervezetet
A takarékszövetkezeti vezetőkkel az első konzultációk Pest megyében már szerdán lezajlottak, a takarékszövetkezetek, valamint a Takarékszövetkezeti Bank alapszabályait vitatták meg, "tűrhetetlen" azonban, hogy a takarékok vezetői előzőleg nem kapták meg az alapszabályok tervezetét - mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára az MTI-nek.
.
2012. december 29. 13:04:51Vállalatok
Dávid : közgazdaságilag nem indokolt, de szükséges volt a minimálbéremelés
A magyar gazdaság teljesítménye nem támasztja alá a minimálbér 5,4 százalékos, illetve a szakképzettek garantált bérminimumának 5,6 százalékos emelését 2013-ban, de a szociális indokok miatt a munkaadók mégis vállalták ezt a kompromisszumot - jelentette ki Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára az MTI-nek adott év végi interjúban.
.
2012. október 29. 20:01:59Makró
VOSZ: a kormány feláldozta a gazdasági növekedést
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára szerint a 3 százalék alatti GDP-arányos hiánycél betartásáért a kormány feláldozza annak lehetőségét, hogy a gazdaság jövőre vagy 2014-ben növekedési pályára kerüljön.
.
2012. október 8. 14:28:59Makró | Vállalatok
Dávid Ferenc: a kormány egyeztetés nélkül hozta meg a döntéseit
Dávid Ferenc: a kormány egyeztetés nélkül hozta meg a döntéseitÚgy, hogy egy éve nem tudni, lesz-e IMF-megállapodás, a kormány nem beszél a jegybankkal, és három hónapra előre nem lehet látni, nem lehet a befektetői bizalmat sem megerősíteni - mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára egy hétfői konferencián. Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. április 25. 05:01:59Makró | Vállalatok
A VOSZ nem látja mitől nőne a gazdaság
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) szerint megszorítás az új adócsomag, az ÁFEOSZ-Coop Szövetség ugyanakkor üdvözli a kereskedelmi szektort is érintő különadók kivezetését.
.
2011. július 23. 09:49:55Vállalatok
A VOSZ szerint segíti a foglalkoztatás rugalmasságát a Munka törvénykönyvének új tervezete
A foglalkoztatás rugalmasságát segíti az új Munka törvénykönyve (Mt.) tervezete, amely korábbinál kevesebb szabályt tartalmaz, ugyanakkor több lehetőséget kínál a munkaadók és munkavállalók közti kölcsönösen előnyös megállapodásra - mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az MTI kérdésére pénteken.
.
2010. november 21. 09:19:53Vállalatok | Személyes pénzügyek
Dávid Ferenc: "nehéz béralku előtt állunk"
Nehéz bértárgyalások elé néz a munkaadói oldal, ugyanakkor a munkáltatók készek a megállapodásra - mondta Dávid Ferenc, az OÉT munkaadói oldalának soros elnöke, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.
.
2010. szeptember 8. 08:09:59Vállalatok
VOSZ: a vállalkozásoknak fontos a gyors forráshoz jutás
A vállalkozások számára kulcskérdés lesz az európai uniós forrásokhoz való gyors hozzájutás - mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára kedden az MTI-nek Orbán Viktor száz napos értékelő beszéde után.
.
2009. november 26. 22:56:59
A VOSZ visszautasítja Gaskó leminősítő kijelentését
Nehéz lesz a szakszervezetekkel együttműködnie a vállakozóknak, ha a munkavállalói érdekképviseletek személyeskedő támadásokra fókuszálják energiájuk, véli Dávid Ferenc a VOSZ főtitkára.
.
2009. augusztus 18. 09:16:58Vállalatok
A magáncégek nem osztogatnak százmilliós végkielégítéseket
A versenyszférában nem jellemző a 100 millió forintos végkielégítés, azonban a BKV-nál kialakult helyzet elsősorban nem jogi, hanem morális problémákat vet fel, amelyek miatt már most is nagy az üzleti szféra felháborodása - mondták szakértők az MTI-nek hétfőn.
.
2007. február 20. 07:11:00Makró
A VOSZ az adóreformról: a vadász elé hajtják a nyulakat
A VOSZ az adóreformról: a vadász elé hajtják a nyulakatNemcsak az államigazgatás, de a munka törvénykönyve is megérett már a reformra, nyilatkozta az mfor.hu-nak Dávid Ferenc. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára az adóreformmal kapcsolatban megjegyezte: "Egy normális piacgazdaságban nem kérhetik a nyúltól, hogy álljon a vadász elé."
.
2007. február 9. 10:06:00Vállalatok
Fizetnének-e a cégek a fel nem használt szabadságért?
Fizetnének-e a cégek a fel nem használt szabadságért?Eltér a munkaadók véleménye arról, hogy hajlandóak lennének-e a dolgozók fel nem használt szabadságát pénzben kifizetni, derül ki az mfor.hu Heti Hármas sorozatából. Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteken tárgyalja ezt a kérdést. Várhatóan a minisztérium azon javaslatáról is döntés születik, amely szerint áprilistól az alapszabadság (20 nap) háromnegyedét kötelező lenne kiadni a tárgyévben.
.
2007. január 1. 09:04:00
Dávid Ferenc
hirdetés
hirdetés
.