Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Hamecz István

2011. október 27. 04:31:59Makró | Befektetés
Hamecz István: megtakarításra ösztönözne a kormány, meg nem is
Hamecz István szerint a kormány a megtakarítások ösztönzésén gondolkozik. Igaz, megtakarításokat a kormányzatok hosszú távon mindig "imádják", rövid távon viszont a fogyasztás növekedését ösztönzik.
.
2009. május 5. 08:44:58Makró
Hamecz: katasztrofális az IMF-szerződés, négy százalékig kúszhat a hiány
Hamecz: katasztrofális az IMF-szerződés, négy százalékig kúszhat a hiány Jelenleg úgy tűnik, hogy a kormány által ígért adóátrendezés inkább adóemelés lesz – mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Hamecz István közgazdász. Az OTP Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója ezzel együtt úgy véli, hogy a Bajnai-csomag valamivel jobb, mint a Konvergencia Program volt 2006-ban. Azonban szerinte a három százalékos hiánycél így sem lesz tartható: új megállapodást kell kötni az IMF-fel, más esetben újabb megszorítások következhetnek.
.
2008. december 5. 07:19:56Makró
Végzetes hiba lenne a kamatcsökkentés
Egy drasztikus kamatcsökkentés súlyos árfolyamkockázatot von maga után - mondta Heim Péter, az Aegon Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója, Hamecz István, az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója pedig azt hangsúlyozta az MTI-nek, a Fidesz által szorgalmazott kamatcsökkentéssel kapcsolatban, hogy kerülni kell minden olyan kamatlépést, amely a bizonytalanságot növeli.
.
2008. október 1. 08:29:59Makró
Hamecz István szerint nem marad el a választási költségvetés
Hamecz István szerint nem marad el a választási költségvetésA 2009-es költségvetés 3,2 százalékos gazdasági növekedéssel számol, ami kétségtelenül optimista forgatókönyvnek tűnik a világgazdasági válság tükrében – mondta el az mfor.hu-nak Hamecz István közgazdász, az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója. A tapasztalat azt mutatja, hogy a deficitet nem a makro-keretek optimista beállításával számolják alacsonyabbra, hanem különböző irreális tételekkel, mint a kifehérítés, vélekedett a szakértő. 2009 a választások előtti év lesz, a kormányok korábban mindig lazítottak ebben az időszakban, így vélhetően ez történik majd most is. A piaci várakozások is felpuhulást valószínűsítenek.
.
2008. június 30. 08:24:52Makró
Hamecz István: Kultúraváltás nélkül csak a legjobb balkáni ország lehetünk
Hamecz István: Kultúraváltás nélkül csak a legjobb balkáni ország lehetünkEl tudjuk-e érni, amit szeretnénk a mai kulturális hátterünkkel? Hamecz István, az OTP Alapkezelő elnöke a 46. Közgazdász Vándorkonferencián tartott előadásában tette fel ezt a kérdést. A közgazdász arra kereste a választ, milyen mítoszaink és illúziónk vannak magunkkal kapcsolatban. Valójában annyira képzett a magyar munkaerő, és tényleg csak a kormány hibájából vagyunk bajban? Mfor.hu tudósítás.
.
2008. április 23. 08:29:55Makró
Veres még hisz a közpénzügyi törvényben, Varga nem lelkesedik érte
Veres még hisz a közpénzügyi törvényben, Varga nem lelkesedik érteMár a tizenhatodik többpárti egyeztetésen van túl az az ötpárti parlamenti bizottság, amely a közpénzügyi reformjavaslatot kívánja kidolgozni – mondta el Veres János pénzügyminiszter egy keddi szakkonferencián. Varga Mihály a Fidesz részéről még több vitatott pontot talált. Szerinte a büdzsé ellenőrzése már most is megoldott, hiszen számtalan törvény létezik, és az Állami Számvevőszék is ellátja a feladatát. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. december 7. 07:29:56Makró
Ilyen hiány mellett hiába várunk növekedést
Tartós gazdasági növekedés elképzelhetetlen három százaléknál nagyobb GDP arányos államháztartási hiány mellett - mondta Csaba László akadémikus a Deák Ferenc közéleti klub rendezvényén, hozzátéve, hogy kiegyenlített költségvetés teremthet optimális növekedési feltételeket.
.
2007. február 20. 12:51:00Vállalatok
Az MNB volt igazgatója lett az OTP Alapkezelő elnöke
Az OTP Alapkezelő Zrt. igazgatósága március 1-jei hatállyal az igazgatóság elnökévé választotta Hamecz Istvánt, a Magyar Nemzeti Bank távozó ügyvezető igazgatóját - közölte az alapkezelő kedden a Magyar Tőkepiacban.
.
2007. február 5. 08:31:00Vállalatok
A bliccelők és rokkantak országa lettünk
A bliccelők és rokkantak országa lettünkA régióban Magyarországon a legalacsonyabb az aktív népesség aránya, nagyon sokan nem vagy csak elvétve fizetnek adót, ráadásul hivatalosan minden tizenegyedik honfitársunk rokkant. Ezen a helyzeten rövid időn belül változtatni kell, különben nem csak a terhek garmadát viselő adózók szűk csoportja, hanem maga az ország is a valóban rokkantak között találja magát. Ez volt a végkövetkeztetése annak a pénteki gazdaságpolitikai fórumnak, amelyet kormányzati szakemberek és vezérigazgatók részvételével rendeztek Budapesten. Mfor.hu tudósítás.
.
2006. június 15. 13:31:00Vállalatok
Teljesítményorientált bürokráciával kárpótolnának a megszorításokért
Teljesítményorientált bürokráciával kárpótolnának a megszorításokért"A győztesek felelőssége - tájkép csata előtt" című budapesti szakkonferencián az új kormányzat és a gazdasági élet legfontosabb szereplői vitatták meg a kabinet előtt álló feladat nehézségeit. Az MNB a hétvégén bejelentett lépések következményeire hívta fel a figyelmet, a jegybank igazgatója szerint jövőre 6,5 százalék fölé nő az infláció. A kormány képviseletében beszélő Drakovics Tibor szerint a fejük tetejéről a talpukra kell állítani a nagy ellátórendszereket. A csütörtöki eseményről az mfor.hu folyamatosan tudósít.
.
2006. június 14. 18:11:00Vállalatok
A széthúzás lehet az olimpiai álom halála
A széthúzás lehet az olimpiai álom halálaAz olimpia magyarországi megrendezését a költségvetés hiányán kívül az összefogásra való képtelenség és a magyar ember kishitűsége akadályozhatja. A budapesti ötkarikás játékokat a vállalati szektor is támogatja. A magánszférát képviselő Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) szerdai konferenciáján az mfor.hu is részt vett.
.
2005. november 23. 08:51:00Vállalatok
Stratégia 2006: barátságos tőzsde, mosolygós társadalom
Az egyik napilap nevével fémjelzett Stratégia 2006 című konferencián többek között arról is szó esett, miként kívánja imázsát átalakítani a tőzsde, illetve Hankiss Elemér szociológus a siker gazdaságon kívüli tényezőiről beszélt. Mfor.hu-tudósítás.
hirdetés
hirdetés
.