Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Suppan Gergely

Előző oldal 1 2 3 Következõ oldal
2012. november 9. 10:22:59Makró
Suppan: a magyar gazdaság kijöhetett a technikai recesszióból
Suppan Gergely, a Takarékbank senior elemzője szerint a megjelent kedvező ipari adatok alapján a harmadik negyedévben hazánk kikerülhet a technikai recesszióból.
.
2011. december 8. 07:46:59Makró
Az elemzők szerint tartható az idei hiánycél
Az MTI által megkérdezett elemzők szerint, mivel a központi büdzsébe minden év decemberében jelentős év végi adóbevételek folynak be, ezért várhatóan tartható lesz a kormány által az idei évre kitűzött államháztartási hiánycél.
.
2011. április 4. 11:37:59Makró | Befektetés
Több százmilliárdnyi pluszpénzt kapunk nyáron - Mire költjük el?
Több százmilliárdnyi pluszpénzt kapunk nyáron - Mire költjük el?A jelenlegi állás szerint bő 200 milliárd forintnyi reálhozamot fognak kifizetni azoknak, akik visszaléptek az állami nyugdíjrendszerbe, ezt az összeget augusztusig vihetik ki a postások. Az mfor.hu által megkérdezett elemző szerint az összeg nagy része megjelenhet majd a kiskereskedelmi forgalomban, illetve a bankok is jól járhatnak, hiszen a nehezen törlesztő háztartások is pénzhez jutnak. Mfor.hu-háttér.
.
2011. április 1. 05:22:59Makró
Le kell másolnunk a szlovák csodát
Le kell másolnunk a szlovák csodátNem az a kérdés, hogy létre lehet-e hozni egymillió új munkahelyet, egyértelmű, hogy létre kell hozni ahhoz, hogy fenntartható legyen az államháztartás - mondta egy csütörtöki szakmai fórumon Suppan Gergely. A Takarékbank vezető elemzője szerint van előttünk pozitív példa: le kell másolnunk Szlovákia néhány évvel ezelőtti robbanásszerű foglalkoztatásbővítését. Mfor.hu-tudósítás.
.
2010. december 17. 06:13:59Makró
Újabb kamatemelést tesznek a karácsonyfa alá Simorék?
Újabb kamatemelést tesznek a karácsonyfa alá Simorék?Az ünnepek miatt ezúttal nem a hónap utolsó hétfőjén, hanem már a jövő héten sor kerül a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának kamatdöntő ülésére. A piac egyelőre megosztott: szinte mindenki további kamatemelésre számít, azonban könnyen beleférhet, hogy erre majd csak januárban kerül sor. Mfor.hu-háttér.
.
2010. november 9. 07:46:59Makró
A csalódást keltő adatok ellenére is teljesül az idei hiánycél
Az államháztartás decemberi 400 milliárd forintos többlete miatt 100-120 milliárdos novemberi hiány esetén is teljesül az idei évre kitűzött 870 milliárd forintos pénzforgalmi hiány, s ezzel együtt a GDP arányos 3,8 százalékos eredményszemlélet deficit - mondták az MTI által megkérdezett elemzők hétfőn.
.
2010. október 28. 09:13:00Makró
Megismételheti Magyarország a szlovák csodát?
Megismételheti Magyarország a szlovák csodát?A 2000-es évek közepén ódákat zengtek a szlovák csodáról, a szlovák gazdaság kiugró teljesítményéről. Északi szomszédunk a 2004-es adóreform után lett a régió elsőszámú befektetési célpontja, azóta az eurót is bevezették. Suppan Gergely, a TakarékBank elemzője nem tartja kizártnak, hogy a következő néhány évben hazánk megismételheti ezt a csodát, és mi lehetünk az új mintaország. Mfor.hu-háttér.
.
2010. október 14. 05:43:59Makró
Jövőre még egy vaskos adócsökkentés is beleférhet Orbánéknak
Jövőre még egy vaskos adócsökkentés is beleférhet Orbánéknak"A miniszterelnök szerdai bejelentései arról szólnak, hogy most lényegében néhány szektor finanszírozza a 2011-es adócsökkentést" - mondta az mfor.hu kérdésére Suppan Gergely. A TakarékBank elemzője szerint az újabb intézkedésekkel bőven tartható a hiánycél, és még egy vaskos adócsökkentés is belefér. Mfor.hu-háttér.
.
2010. június 5. 14:39:59Makró
Varga: voltak csontvázak, de nem vagyunk csődben
Varga: voltak csontvázak, de nem vagyunk csődbenA kormány tartani akarja az idei tervezett 3,8 százalékos hiánycélt, jelentette be Varga Mihály. Ennek érdekében akciótervet dolgoznak ki, és azonnali lépésekre is sor kerül. Mind az elemzők, mind a most leköszönt pénzügyminiszter örömmel nyugtázta a bejelentést.
.
2010. május 12. 12:04:59Makró
Átírhatja a forgatókönyvet a reggeli adat: Orbánék is örülhetnek
Átírhatja a forgatókönyvet a reggeli adat: Orbánék is örülhetnekMeglepetésre az első negyedévben már 0,1 százalékkal nőni tudott a magyar gazdaság, miközben a szakemberek még 2 százalék körüli csökkenésre számítottak. Az adat pozitív hatással lehet a költségvetésre is, elképzelhető, hogy az új kormánynak majd pozitív irányba kell módosítania a makropályát. Az mfor.hu által megkérdezett elemző szerint a korábban várt csökkenés helyett idén akár másfél százalékkal is nőhet a gazdaság. Mfor.hu-háttér.
.
2010. május 10. 15:04:59Makró
Akár pozitív meglepetésre is ébredhetünk szerda reggel
Akár pozitív meglepetésre is ébredhetünk szerda reggelSzerda reggel közli a KSH az első negyedéves GDP-adatot, mely a szakemberek szerint még negatív teljesítményt mutathat év/év alapon. Suppan Gergely, a TakarékBank szakembere azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy pozitív meglepetést okoz majd a statisztikai hivatal szerda reggel. Ezzel túllehetünk az utolsó negatív negyedéven, a következő három hónapban már stagnálhat a magyar gazdaság. Mfor.hu-háttér.
.
2010. április 16. 14:41:31Vállalatok | Személyes pénzügyek
Hullámvasúton a keresetek a bérkompenzáció miatt
A közszférában hullámzóan alakultak a bérek a kompenzáció kifizetése miatt. A fogyasztói kereslet növekedésének feltétele, hogy növekedjen a foglalkoztatás, ami az új kormány politikájától is függ - mondták az MTI által megkérdezett elemzők.
.
2010. március 9. 09:16:59Makró
Ezt is megértük: szinte szárnyal a magyar ipar
Ezt is megértük: szinte szárnyal a magyar iparJanuárban már 5,7 százalékkal bővült a hazai ipar, ezzel 2008 májusa óta először mérhettünk pozitív teljesítményt - közölte a statisztikai hivatal kedd reggel. Az mfor.hu által megkérdezett elemző ennél jóval kisebb növekedésre számított, szerinte a következő hónapokban "cikkcakkos" lehet a grafikon, jórészt a tavalyi bázisoktól függ majd az adott hónap teljesítménye. Mfor.hu-háttér.
.
2010. március 4. 10:59:59Makró
Öt-hat milliárd euró külkereskedelmi többlet az idén
Az elemzők szerint 2010-ben a tavalyinál nagyobb, 5-6 milliárd eurós többlettel zárhat a külkereskedelmi mérleg, mivel az alacsony belső kereslet miatt az importban továbbra sem várható jelentős bővülés, míg az export 5-6 százalékkal növekedhet.
.
2010. február 11. 15:21:59Makró
Kellemetlen meglepetést hozhat a reggeli GDP-adat
Kellemetlen meglepetést hozhat a reggeli GDP-adatPéntek reggel közli a KSH a negyedik negyedéves magyar GDP-adat első becslését. Az elemzők most úgy vélik, hogy korai volt még a bizakodás az utóbbi hónapokban, akár komoly negatív meglepetést is okozhat a statisztika. A szakemberek többsége abban továbbra is egyetért a kormánnyal, hogy az év második felében talán elkezdődhet a magyar gazdaság lassú talpra állása, azonban addig még szinte biztos, hogy marad a recesszió. Mfor.hu-háttér.
Előző oldal 1 2 3 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.