Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Karvalits Ferenc

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2012. május 14. 09:22:37Makró | Befektetés
Karvalits: óvatos monetáris politika kell az IMF-tárgyalások alatt
A jegybanknak óvatosnak kell lennie, hiszen a tárgyalások esetleges megkezdése nem jelent még automatikus megállapodást - válaszolta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Bloomberg kérdéseire.
.
2012. március 28. 21:31:26Makró
Karvalits: még jövőre sem pörög fel a hitelezési aktivitás
A bankok kockázati hajlandósága, a jövőbe vetett hite fogja eldönteni, hogy mikor változik kedvező irányba a hitelezési aktivitás; nagy fordulatra az idén és talán még jövőre sem nagyon lehet számítani - mondta Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke szerdán Pécsen.
.
2012. február 21. 08:31:59Makró
Karvalits szerint a forint árfolyamára is érdemes figyelni a kamatdöntéskor
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának "észben kell tartania" a forint erősödését és a piaci feszültségek enyhülését, amikor kamatdöntő ülést tart februárban - mondta Karvalits Ferenc, az MNB alelnöke a Reuters brit hírügynökségnek adott interjúban hétfőn.
.
2010. április 16. 16:31:43Makró
További kamatcsökkentésekre lát lehetőséget az MNB alelnöke
A javuló gazdasági kilátások, a pozitív piaci hangulat és az erős forint növeli a jegybank mozgásterét további óvatos kamatcsökkentések végrehajtására - mondta Karvalits Ferenc az MNB alelnöke pénteken a Reuters hírügynökségnek adott interjúban.
.
2010. március 18. 14:41:03Makró
Karvalits: lehetőség van a pénzpiaci feltételek lazítására
Magyarországon lehetőség van a pénzpiaci feltételek további lazítására a kamatok csökkentése révén - fejtette ki a Dow Jones hírszolgálatnak Karvalits Ferenc, az MNB alelnöke Frankfurtban egy nemzetközi pénzügyi tanácskozáson.
.
2010. február 3. 10:21:59Makró
Simornak közel 1,5 milliárdja van, egyik alelnöke viszont nagyot bukott
Simornak közel 1,5 milliárdja van, egyik alelnöke viszont nagyot bukottAmíg a politikusok vagyoni helyzetéről a közvélemény kevés valódi információt tudhat meg vagyonnyilatkozataik alapján, addig az állami pénzintézmények vezetői komolyabban vették a bevallásokat.
.
2009. december 2. 13:36:07Makró
Karvalits: a jegybank megfontoltan dönt a kamatról
A Magyar Nemzeti Bank megfontoltan dönt a jegybanki alapkamatról, a kamatcsökkentésről csak nagyon körültekintően lehet határozni - mondta Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke csütörtökön, a PSZÁF visegrádi szakmai fórumán.
.
2009. szeptember 29. 18:26:50Makró
Bajnaiék már nem hívnak le több IMF-hitelt
Magyarországnak a következő választásokig nem lesz szüksége arra, hogy igénybe vegye az IMF-hitel fennmaradó részét - fejtette ki Karvalits Ferenc a Reuters által Bécsben rendezett közép-európai befektetési konferencián kedden.
.
2009. szeptember 16. 04:31:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Klados és Simor fizetése csak "kismiska"
Klados és Simor fizetése csak "kismiska"Klados Gusztáv és Simor András a legjobban kereső, közpénzekből fizetett magyar topmenedzser. Mindkettejük havi bruttó alapbére nyolcmillió forint felett van – ez több mint negyvenszerese a hazai bruttó átlagkeresetnek, a legjobban fizetett angol és német vezetők fizetéséhez képest viszont csak "kismiska".
.
2009. augusztus 27. 10:11:21Makró
Nem kell lehívni a következő részletet az IMF-hitelből?
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációja már Budapesten tárgyal a tavaly ősszel elfogadott készenléti hitel újabb másfél milliárd eurós részletéről, azonban Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke az MR1-Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott, hogy lehet, hogy nem is lesz szükség ennek lehívására.
.
2008. december 9. 16:44:55Makró
Tavaszra kiderülhet, mikor lesz magyar euró
Tavaszra kiderülhet, mikor lesz magyar euró A magyar kormány 2009 első negyedévében tűzheti ki az eurózónához való csatlakozás céldátumát, közölte Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke. Suppan Gergely szerint ez kicsit korai lenne, és jobb volna addig várni, amíg teljesen letisztul a helyzet. Ehhez az kell, hogy helyreálljon a piaci bizalom Magyarország iránt, mondta el az mfor.hu-nak a Takarékbank elemzője.
.
2008. szeptember 9. 09:29:38Makró
Szakértő miniszterelnök-jelöltek: te kit választanál?
Szakértő miniszterelnök-jelöltek: te kit választanál?Egyből megindultak a találgatások az új miniszterelnök személyéről, miután az SZDSZ nem volt hajlandó tárgyalni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Megegyezés című programjáról. Ha szakértői kormány alakulna, akkor feltehetőleg egy neves közgazdászt, esetleg az üzleti élet valamely rangos szereplőjét kérnék fel kormányalakításra, aki képes lenne a gazdaság versenyképességének helyreállítására. De az sem lenne meglepetés, ha mégis maradna Gyurcsány Ferenc. Az mfor.hu azon szakembereket vette sorra, akiknek az elmúlt időszakban felmerült a nevük a lehetséges miniszterelnök-jelöltek között.
.
2008. július 11. 12:57:18Makró
Karvalits Ferenc
.
2008. április 3. 07:04:55Makró
Karvalits: minél gyorsabban csatlakozni kellene az eurózónához
Nagyon megérné Magyarországnak mihamarabb csatlakozni az eurózónához, bár a gyors euróbevezetéssel bizonyos kockázatok is járnak, mert lemondunk az önálló monetáris politikáról - mondta Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke.
.
2007. április 10. 15:31:00Makró
Karvalits Ferenc lett a Monetáris Tanács elnökhelyettese
Karvalits Ferencet választották meg a Monetáris Tanács új elnökhelyettesének.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.