Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Duronelly Péter

2012. november 6. 14:16:59Makró
Duronelly: hazánk pénzügyi stabilitását külföldi befektetők határozzák meg
Magyarország pénzügyi stabilitását külföldi befektetők határozzák meg; a mostani kedvező trend annak köszönhető, hogy az elterjedt nézet szerint sok pénzt kell feltörekvő országokba tenni, de ez az irány akár néhány napon vagy héten belül megváltozhat - mondta Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója a Heti Válasz Kiadó, a Századvég Alapítvány és a Széll Kálmán Alapítvány budapesti konferenciáján tartott kerekasztal-beszélgetésen kedden.
.
2011. március 3. 16:27:59Makró
Még magas a fogyasztási, alacsony a beruházási ráta
A GDP-hez mérten még mindig magas a fogyasztás, alacsony a beruházások aránya, emellett a bankszektorból hitelkiáramlás gyakorlatilag nincs, a lakosság is egyre inkább meglévő hiteleinek visszafizetésére helyezi a hangsúlyt - mondta Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
.
2010. október 26. 08:07:59Makró
Duronelly: az MNB-nek semmi oka kamatot vágni
Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója szerint, hazánk még mindig rossz tanuló státuszban van, amit jól mutat, hogy az 5,25 százalékos jegybanki kamat mellett is nagyjából 7 százalékosak a hosszú távú államkötvények kamatai. Amíg ez fennáll, addig az MNB-nek semmi oka nincs irányadó kamatainak csökkentésére.
.
2010. június 8. 08:49:55Makró
Duronelly: Nem az adókulcsokat, hanem a rendszert kell módosítani
A Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója szerint az adópolitika fő célja az egész adórendszer egyszerűsítése kell, hogy legyen, nemcsak az alacsonyabb személyi jövedelemadó-kulcsok bevezetése.
.
2009. október 27. 13:49:35Makró
Magyarország 2014-ig az eurózóna tagja lehet
Ahhoz, hogy Magyarország 2014-ig az eurózóna tagja legyen, Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója szerint nincs szükség nagy erőfeszítésre.
.
2009. március 10. 16:59:44Makró
Duronelly Péter: szuficites államháztartás kellene
Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója szerint a piac túlárazza a magyar kockázatokat, ám a mostani adósságpálya fenntarthatatlan. 4-5 százalékos elsődleges többlet kellene ahhoz, hogy megálljon az államadósság növekedése.
.
2008. október 29. 07:09:55Makró
Strukturális reformok nélkül értelmetlen áldozatot hozunk
Az újratervezett költségvetést reálisnak tartják a szakértők, a hiány csökkentése fontos lépés a mostani válság leküzdéséhez. Hosszútávon azonban csak a strukturális reformok teremthetik meg a fenntartható növekedés lehetőségét.
.
2008. május 21. 16:29:46Makró
Elsöpörheti az inflációs célt az olajár
Elsöpörheti az inflációs célt az olajárSzerdán reggel újabb négy illetve két forinttal drágult a gázolaj és a benzin ára, így a dízelért már átlagosan 332 forintot, a 95-ös üzemanyagért pedig 312 forintot kell fizetni literenként. Azt még a szakemberek sem tudják, hol lesz a szárnyalás vége, de az biztosnak tűnik, hogy az inflációra is nagy hatással lehet a folyamatos áremelkedés. Mfor.hu háttér.
.
2008. március 26. 17:04:55Makró
Hol fialtassuk pénzünket?
Hol fialtassuk pénzünket?Timing is everything – vonhattuk le a következtetést a kétórás befektetői szeánsz után, valamint arra is jó volt a beszélgetés, hogy ismét meggyőződjünk: a kispárna alatt tartott pénzünk ér a legkevesebbet. Na, de akkor mibe és mikor érdemes fektetnünk? Egy, a témában szervezett panelbeszélgetésen Szalay-Berzeviczy Attila, Duronelly Péter és Charles Taylor elemezte a hitelpiaci válság által átrendezett befektetői piacot. Mfor.hu beszámoló.
.
2007. március 20. 08:31:00Vállalatok
Méregerős lett a forint, de nem aktuális a sáveltörlés
Méregerős lett a forint, de nem aktuális a sáveltörlésElméletileg érdemes lenne megszüntetni a 2001 óta fennálló árfolyamsávot, erre azonban nem a mostani a legmegfelőbb időpont, vélik az mfor.hu Heti Hármasában megkérdezett elemzők. A sávtörlés jól jönne a devizában eladósodott lakosságnak, viszont meglehetősen kedvezőtlen helyzetbe hozná az exportőröket.
.
2007. január 1. 08:26:00
Duronelly Péter
hirdetés
hirdetés
.