Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Szalay-Berzeviczy Attila

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2012. november 8. 10:28:59Makró
Szalay-Berzeviczy a bécsi Raiffeisen főtanácsadója lett
Szalay-Berzeviczy Attilát, a Budapesti Értéktőzsde egykori elnökét, az UniCredit Csoport korábbi ügyvezető igazgatóját 2013. február 1-jei hatállyal az osztrák Raiffeisen Bank International AG főtanácsadóként fogja alkalmazni a legnagyobb nemzetközi intézményi befektetőket kiszolgáló közép-kelet európai értékpapírpiaci üzletágának a vezetésében, olvasható a Raiffeisen Bank közleményében.
.
2012. július 2. 11:04:59Befektetés
Szalay-Berzeviczy Attila lett a Varsói Értéktőzsde elnöki főtanácsadója
Közép-Kelet Európa legnagyobb tőzsdéje 2012. június 11-i hatállyal Szalay-Berzeviczy Attilát, a Budapesti Értéktőzsde egykori elnökét, az UniCredit Csoport értékpapírpiaci üzletágának korábbi vezetőjét, a Varsói Értéktőzsde (WSE) elnök-vezérigazgatói főtanácsadója szerepével bízta meg, olvasható a WSE közleményében.
.
2012. március 28. 06:49:59Makró
Szalay-Berzeviczy: "gazdaságpolitikai ámokfutás" a kormány két éve
Szalay-Berzeviczy: "gazdaságpolitikai ámokfutás" a kormány két éveA magyar gazdaság problémáit nemhogy nem oldotta meg az elmúlt két év gazdaságpolitikája, hanem egyenesen elmélyítette azokat - mondta az mfor.hu-nak adott interjújában Szalay-Berzeviczy Attila. A Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke szerint a hitelválságnak még nincs vége, ezért az IMF/EU megállapodásra továbbra is szüksége van az országnak.Mfor.hu-interjú.
.
2010. december 14. 07:49:55Makró | Befektetés
Szalay-Berzeviczy Attila a magyar tőkepiacot siratja
Felkészületlenül érte a Stabilitás Pénztárszövetséget a magánpénztárak megszüntetésének ötlete, de ennek bejelentése óta és a törvény elfogadása ellenére is alkotmánybírósági és uniós beadványokkal próbálják megakadályozni a harmadik pillér megszüntetését - számolt be Juhász Borbála, a Stabilitás főtitkára hétfőn a Budai Liberális Klub rendezvényén. Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT egykori elnöke pedig úgy vélte: a magánpénztárak megszüntetésével a magyar tőkepiacnak is "vége" lehet.
.
2009. november 2. 09:36:59Makró | Vállalatok
Szalay-Berzeviczy Attila: "Nem zavar, ha ufónak nézik a BOM-ot"
Szalay-Berzeviczy Attila: "Nem zavar, ha ufónak nézik a BOM-ot""Nem zavar ha ufónak nézik a BOM-ot" - mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Szalay-Berzeviczy Attila az esetleges budapesti olimpiarendezésével és annak támogatottságával kapcsolatban. A Budapesti Olimpia Mozgalom (BOM) vezetője és a Budapesti Értéktőzsde volt elnöke szerint a budapesti olimpia legnagyobb ellenfele maga Magyarország, vagyis a beteg, önpusztító magyar mentalitás. Ha képesek lennénk ezt az akadályt legyőzni, akkor gyakorlatilag bármely várossal jó eséllyel venné fel a versenyt Budapest az olimpia elnyerését illetően.
.
2009. október 3. 09:36:59Vállalatok
Szalay-Berzeviczy: az egyik legjobb döntés született Budapest számára
Szalay-Berzeviczy: az egyik legjobb döntés született Budapest számáraAz egyik legjobb döntés Budapest számára, hogy 2016-ban Rio de Janeiro rendezheti az olimpiát - vélekedik Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) elnöke. A döntés azért érdekes számunkra, mert hazánk is versenybe szállhat a 2020-as játékokért. Mfor.hu-háttér.
.
2009. június 2. 11:49:58Makró
Szalay-Berzeviczy ellenzi a nyugdíjpénztári befizetések adóztatását
Ellenzi a nyugdíjpénztárak inflációkövető hozamgaranciájának bevezetését és az önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulások megadóztatását Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke.
.
2009. május 21. 09:39:58Makró | Vállalatok
Szalay-Berzeviczy: Magyarország beteg társadalom, beteg értékrenddel
Szalay-Berzeviczy: Magyarország beteg társadalom, beteg értékrenddelEgy válság ötven százalékban a fejekben dől el; a gazdasági fundamentumok önmagukban soha nem lennének képesek olyan mélységű kríziseket előidézni, mint amilyeneket később valóban átélünk. Ennek oka pedig pszichés eredetű, hiszen az emberek valós és képzelt félelmei, valamint negatív várakozásai önbeteljesítő módon erősítenek rá a makrogazdasági és pénzpiaci hiányosságokra, véli Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde volt elnöke, az UniCredit Csoport közép-kelet-európai tőkepiaci üzletágának vezetője. Szerinte a lengyel vállalkozók dinasztiaalapító génekkel rendelkeznek, és sikereiket cégeik tőzsdére vitelével demonstrálják. Nálunk viszont az a sikeres vállalkozó, aki - a tőzsdét messze elkerülve - minél több cégen tud minél hamarabb túladni. Az mfor.hu a tekintélyes szakembert kérdezte Magyarország értékrendbeli válságának okairól.
.
2009. március 17. 11:04:01Makró
Volt tőzsdeelnökkel erősít a régióban az UniCredit
Volt tőzsdeelnökkel erősít a régióban az UniCreditSzalay-Berzeviczy Attilát bízta meg 2009. március 1-i hatállyal az UniCredit Group a legnagyobb nemzetközi intézményi befektetőket kiszolgáló közép-kelet-európai értékpapírpiaci üzletágának a vezetésével.
.
2008. június 16. 13:29:50Vállalatok
Lemondott a BÉT elnöke
Szalay-Berzeviczy Attila június 16-val lemondott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnöki tisztségéről és igazgatósági tagságáról is - ezt maga az érintett közölte hétfőn.
.
2008. április 1. 08:39:06Vállalatok
Újabb három évig Szalay-Berzeviczy Attila a BÉT elnöke
Hétfői közgyűlésén újabb három évre Szalay-Berzeviczy Attilát választotta elnökének a Budapesti Értéktőzsde Igazgatósága. A tőzsde alelnöke Cselovszki Róbert lett.
.
2008. március 26. 17:04:55Makró
Hol fialtassuk pénzünket?
Hol fialtassuk pénzünket?Timing is everything – vonhattuk le a következtetést a kétórás befektetői szeánsz után, valamint arra is jó volt a beszélgetés, hogy ismét meggyőződjünk: a kispárna alatt tartott pénzünk ér a legkevesebbet. Na, de akkor mibe és mikor érdemes fektetnünk? Egy, a témában szervezett panelbeszélgetésen Szalay-Berzeviczy Attila, Duronelly Péter és Charles Taylor elemezte a hitelpiaci válság által átrendezett befektetői piacot. Mfor.hu beszámoló.
.
2007. április 18. 08:21:00Vállalatok
Ma döntenek Cardiffban: még többismeretlenes az Eb-egyenlet
Ma döntenek Cardiffban: még többismeretlenes az Eb-egyenletAnnak ellenére, hogy élénkítené a gazdaságot, ráfizetéses lehetne a futball Európa-bajnokság megrendezése Magyarországon Horvátországgal közösen. Pozitív következmény lenne viszont, hogy - bár egyelőre még semmilyen tanulmány sem látott napvilágot a megaprojekt gazdasági hatásairól - az esemény összefogásra ösztönözhetné a magyarokat. Az mfor.hu Heti Hármasa a pályázat szervezőbizottságának elnökét, a projektmenedzseri feladatot ellátó cég vezérét és az olimpiai mozgalom élharcosának számító tőzsdeelnököt kérdezte annak apropóján, hogy az UEFA ma délelőtt dönt a walesi Cardiffban a 2012-es Eb helyszínéről.
.
2006. szeptember 22. 14:51:00Vállalatok
BÉT, MOL, Telekom: márkás menedzserek
BÉT, MOL, Telekom: márkás menedzserekAz emblematikus vezető nemcsak szaktudásával világlik ki a tömegből, de az arca is cégér. Bár nálunk még ritka a Nyugaton divatos "márkás menedzser", de például Straub Eleket, Szalay-Berzeviczy Attilát és Mosonyi Györgyöt már közéjük sorolta a szeptember 21-22-én Visegrádon zajló Brandfestival. Mfor.hu tudósítás.
.
2005. november 23. 08:51:00Vállalatok
Stratégia 2006: barátságos tőzsde, mosolygós társadalom
Az egyik napilap nevével fémjelzett Stratégia 2006 című konferencián többek között arról is szó esett, miként kívánja imázsát átalakítani a tőzsde, illetve Hankiss Elemér szociológus a siker gazdaságon kívüli tényezőiről beszélt. Mfor.hu-tudósítás.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.