Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Király Júlia

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2013. december 6. 06:10:59Makró
Király Júlia az MNB közleményéről: sületlenségekre nem reagálok
Szakmai vitát szívesen folytat, de közgazdasági sületlenségre nem kíván válaszolni - reagált Király Júlia a Magyar Narancs megkeresésére.
.
2013. április 8. 11:01:52Makró
Király Júlia lemondott
Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke benyújtotta lemondását Áder János államfőnek.
.
2012. november 9. 04:40:55Makró
Király Júlia: ki kell egyezni a politikusoknak és a bankoknak
Amíg nem lesz tartós kiegyezés a bankszektor és a gazdaságpolitikai döntéshozók között, addig nem lesz aktív, növekedés-ösztönző hitelezés Magyarországon - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke az Inforádio Aréna című műsorában csütörtökön.
.
2012. október 31. 08:04:59Makró
Király Júlia: kizárt az adósság gyors kinövése
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke szerint a jelenlegi magyarországi körülmények közepette szinte kizárt az adósság gyors kinövése.
.
2012. június 14. 13:24:34Makró
Simor: a következő évek nem a hitelezésről szólnak majd
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a válság megmutatta, mennyire fontosak a pénzügyi ismeretek, és hová vezet az, ha az emberek olyan pénzügyi termékeket vesznek, amelyeket nem ismernek kellő mértékben.
.
2011. november 16. 14:28:59Makró
Ismét csak Király Júlia emelt volna
A szeptemberi kamatdöntő üléshez hasonlóan a Monetáris Bizottság tagjai közül októberben is egyedül Király Júlia emelte volna meg 25 bázisponttal a Magyar Nemzeti Bank irányadó kamatát. A többiek a tartás mellett szavaztak, olvasható az MNB honlapján közzétett jegyzőkönyvben, amiből az is kiderül, hogy egyes tagok az uniós intézkedések részleteinek jóváhagyását követően forinterősödést prognosztizáltak.
.
2011. február 3. 09:24:59Makró
Király Júlia: az inflációs cél felemelése káros lenne
Kifejezetten káros lenne az inflációs célkitűzésének felemelése, mert rontaná a jegybank hitelességét - mondta Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a legfrissebb HVG-ben megjelent interjúban.
.
2010. november 15. 14:10:43Makró
Király: hosszú távú fegyelmezett fiskális politikára van szükség az euróhoz
Hosszú távú fegyelmezett fiskális politikára van szükség Magyarországon az euróövezethez való csatlakozáshoz - vélekedett Király Júlia hétfőn egy bécsi pénzügyi konferencián.
.
2010. október 12. 12:46:59Makró
Király Júlia nem tud arról, hogy bankok hagynának itt minket
"Nem tudok olyan bankról, mely a bevezetett bankadó miatt el akarná hagyni Magyarországot" - idézi a Bloomberg Király Júliát, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökét. A szakember ezzel a Népszava reggel megjelent cikkére reagált, mely szerint három hazai nagybank tervezi a kivonulást.
.
2010. október 6. 11:04:59Makró
Király Júlia: semmiképp sem kell megmenteni a devizahiteleseket
Király Júlia: semmiképp sem kell megmenteni a devizahiteleseketSemmiképp sem a devizahitelesek megmentése a jó megoldás a jelenlegi helyzetben, hiszen senki nem adott felhatalmazást arra, hogy választói, adófizetői pénzből egy szűk réteget húzzanak ki a bajból - mondta egy szerdai konferencián Király Júlia. A jegybank alelnöke szerint a devizahitelekkel együtt kell élnünk, a következő öt évben nem szabadulunk tőlük. Mfor.hu-tudósítás.
.
2010. június 30. 08:44:58Makró
Király Júlia szerint az ügyfeleknek is rossz lesz a bankadó
A bankok szemszögéből romló versenyképességgel, az ügyfelekéből pedig drágább termékekkel lehet számolni a banki különadó hatására. Király Júlia, az MNB alelnöke szerint a bankadó bevezetésének közvetlen és közvetett hatásai vannak.
.
2010. június 4. 17:14:59Makró
Király Júlia: a sérülékenységünk velünk élő történelem
Király Júlia: a sérülékenységünk velünk élő történelemMagyarország sérülékenysége nehezen enyhül, mivel állományszintű problémáról van szó, ez az állomány pedig nehezen épül le – mondta előadásában a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke egy pénteki konferencián. Király Júlia szerint a válság elmúltával nem lehet kizárólag külső forrásokra alapozni a fellendülést. Mfor.hu-tudósítás.
.
2010. április 16. 14:21:38Makró
Király Júlia: kívánatos a devizahitelezés korlátozása
Ha 20 év múlva visszatekintünk a mostani gazdasági helyzetre, akkor egy remélhetőleg sikeres válságkezelés tanulságaiból arra a következtetésre jutunk majd, hogy a lakossági szemléletváltás mellett a devizahitelezés bizonyos mértékű korlátozása is szükséges lépés volt - mondta Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Debreceni Egyetem Közgazdaságtani Tanszékén rendezett konferencián pénteken.
.
2010. február 3. 10:21:59Makró
Simornak közel 1,5 milliárdja van, egyik alelnöke viszont nagyot bukott
Simornak közel 1,5 milliárdja van, egyik alelnöke viszont nagyot bukottAmíg a politikusok vagyoni helyzetéről a közvélemény kevés valódi információt tudhat meg vagyonnyilatkozataik alapján, addig az állami pénzintézmények vezetői komolyabban vették a bevallásokat.
.
2010. január 26. 14:56:04Makró
Király Júlia: a rejtett gazdaság miatt túl nagy a készpénzállomány
A válság okozta bizalomhiány és a rejtett gazdaság térnyerése nyomán nőtt meg a készpénzállomány Magyarországon - mondta Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke kedden egy budapesti konferencián.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.