Menedzser

Címkék / Menedzser Címkék / Bokros Lajos

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2011. október 8. 06:04:59Makró
Bokros: a kormány ésszerűtlen gazdaságpolitikát folytat
Bokros Lajos európai parlamenti képviselő szerint a kormány ésszerűtlen és szakszerűtlen gazdaságpolitikát folytat, amely ezért teljes mértékben eredménytelen, a kormánynak a saját meghirdetett céljai közül egyetlen egyet sem sikerült elérnie, vagy megközelítenie.
.
2010. április 8. 14:46:59Makró
Bokros Lajost egyedül hagyták a ringben
Bokros Lajost egyedül hagyták a ringbenHazánkban a rendszerváltozás óta hagyomány volt, hogy a kampány finisében a pártok listavezetői, illetve miniszterelnök-jelöltjei nyilvánosan vitatják meg programjaikat. Most azonban az MDF jelöltje hiába várta riválisait, így végül a tervezett vita átalakult one man show-vá. Az mfor.hu riportja a helyszínről.
.
2010. április 8. 07:31:59Makró | Vállalatok
Bokros: a vállalkozások indíthatják el az országot
Felemelkedést csak a foglalkoztatás növelésétől várhat az ország. Ezt a célt pedig közmunkával nem, kizárólag a vállalkozások megerősítésével lehet elérni - jelentette ki szerdán Szolnokon tartott sajtótájékoztatóján a Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje.
.
2010. március 8. 08:46:59Makró
Bokros Lajos: Magyarország csak hálás lehet az IMF-nek
Bokros Lajos: Magyarország csak hálás lehet az IMF-nekA választások előtti interjúsorozatunk első részében a Jobbik gazdaságpolitikusát kérdeztük pártja programjáról. A második részben ezúttal Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje vázolta fel elképzeléseit az mfor.hu-nak. Az egykori pénzügyminiszter szerint hazánk csak hálás lehet a nemzetközi szervezeteknek, hogy 2008 őszén négy nap alatt a segítségünkre siettek.
.
2010. február 13. 14:01:04Makró | Befektetés
A nyugdíjasokkal is fizettetne tb-járulékot Bokros
Bokros Lajos szerint a nyugdíjrendszer nem a szociális rendszer része; az MDF miniszterelnök-jelöltje ezt az Ungár Klárával, a Szabad Emberek Magyarországért (Szema) elnökségi tagjával folytatott szombati, a Kossuth Klubban megrendezett nyilvános vitán jelentette ki.
.
2010. január 23. 09:21:48Makró | Befektetés
Bokros: nem lehet fenntartani a jelenlegi nyugdíjrendszert
Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje szerint a jelenlegi nyugdíjrendszer nem tartható fenn, a felsőoktatási intézmények között pedig jóval nagyobb versenyre lenne szükség.
.
2009. december 4. 10:51:12Makró
Oszkó: Javul a foglalkoztatás
A miniszter szerint a foglalkoztatás helyzetét is jelentősen javítja, hogy a munkára rakodó terheket, az adóéket jelentősen csökkentik a már elfogadott adótörvények.
.
2009. szeptember 25. 21:56:59Makró
Oszkó szerint ismét mi leszünk a bezzegország
A régió legstabilabb országa lesz Magyarország 2011-re, a magyar uniós elnökség évére; az államháztartási hiány akkorra - a szakértők szerint is - 3 százalék alá esik - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter "A gazdasági válság és az Európai Unió" című konferencián, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia rendezett pénteken Budapesten.
.
2009. április 30. 07:59:09Makró
Bokros: feltétlenül meg kell hosszabbítani az IMF-hitelkeretet
Magyarországnak feltétlenül szüksége van az IMF-hitelkeret meghosszabbítására - jelentette ki a Nemzetközi Valutaalap képviselőinek szerdán Washingtonban Bokros Lajos, az MDF EP-listavezetője.
.
2009. április 17. 17:04:51Makró
Bokros szerint a kormánynak meg kell alapoznia a reformokat
Bokros Lajos szerint az új kormánynak a rövid távú válságkezelő intézkedésekkel párhuzamosan meg kell alapoznia a hosszú távú szerkezeti reformokat is.
.
2009. április 7. 06:59:55Makró
Bokros: Irreális elképzelés feladni a forintot
A jelenleginél is nagyobb válsághoz vezetett volna Kelet-Európában, ha a bankrendszerekben nincsenek jelen stratégiai külföldi befektetők, mondta hétfőn Londonban Bokros Lajos. A gazdasági szakember szerint az euróhoz való hivatalos csatlakozás előtt semmi értelme nem lenne a nemzeti valutákat a közös európai pénzre felváltani.
.
2009. április 2. 08:49:55Makró
Bokros: már az a kérdés, meg tudjuk-e őrizni a 11.-12. havit
Bokros: már az a kérdés, meg tudjuk-e őrizni a 11.-12. havitBokros Lajos tegnap este kissé szokatlan helyen tartott előadást, ugyanis a budapesti Gödör Klub főleg diákokból álló közönsége előtt ismertette nézeteit. A jó hangulatú beszélgetés során az egykori pénzügyminiszter vitába szállt azokkal a nézetekkel, melyek szerint a mostani válság a kapitalizmus végét és a neoliberalizmus csődjét jelenti. Másrészt mindenkit óva intett attól, hogy az államadósság-törlesztés felfüggesztésének akár a gondolatával is eljátsszon. Kiemelte azt is, hogy ma nem az a kérdés, legyen-e 13. havi bér és nyugdíj, hanem az, meg tudjuk-e őrizni a 11. és 12. havi illetményeket.
.
2009. március 31. 12:29:46Makró
Bokros nem vállalna pozíciót a Bajnai-kormányban
Bokros Lajos szerint a körülményekhez képest jó döntés, hogy Bajnai Gordon lett a miniszterelnök-jelölt; a közgazdász az ATV-nek kedden arról is beszélt, hogy semmilyen pozíciót nem vállalna a Bajnai-kormányban, de ha megkérdezik, szívesen ad majd tanácsot.
.
2009. március 28. 13:04:45Makró
Bokros nem vállalja a miniszterelnökséget
Nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget Bokros Lajos. A Horn-kormány pénzügyminisztere, akit az SZDSZ javasolt kormányfőjelöltnek, ezt szombaton Budapesten jelentette be.
.
2009. március 22. 19:29:38Makró
Bokros: csapdában van a magyar gazdaság
Bokros: csapdában van a magyar gazdaságMiközben a gazdasági hanyatlás ellensúlyozásához kamatot kellene csökkenteni, a valutaválság veszélye miatt erre a jegybanknak nincs lehetősége Bokros Lajos szerint. A korábbi pénzügyminiszter a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóján úgy vélte, az egyetlen lehetőség a kiadások visszafogása, ez azonban a belföldi kereslet csökkenését és további gazdasági visszaesést eredményezhet.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.