Személyes pénzügyek
2007. szeptember 28. 10:29:37
Szakszervezetek: A GDP-vel együtt nőjenek a reálbérek is!
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) 2,8 százalékos reálbérjavulást kíván elérni a versenyszférában jövőre, annyit mint a GDP feltételezett bővülése - tájékoztatott Pataky Péter, a szövetség elnöke.
.
2007. szeptember 26. 16:29:33
Vizeinket népszerűsítik jövőre
A jövő évet a Vizek évévé nyilvánítja a Magyar Turizmus Zrt; ennek keretében 100 millió forintot fordítanak a felszíni, illetve a termál és gyógyvizeket népszerűsítő idegenforgalmi kampányra - jelentette be a cég vezérigazgatója Erdőtelken.
.
2007. szeptember 26. 16:09:03
Hogyan indítsuk el karrierünket?
Ijesztő feladat lehet a felsőoktatási intézményből kilépve eldönteni, milyen úton indítsuk el karrierünket. Sokan ott vétenek hibát, hogy azt gondolják, a tanulmányaik alatt betöltött részmunkaidős állás után teljes munkaidős, felelősségteljes pozícióra is számíthatnak az adott cégnél.
.
2007. szeptember 25. 08:04:57
A mai fiatalok már mobilak lesznek
Nemzetközi állásbörzét rendeznek az európai mobilitási hét alkalmából holnap Zalaegerszegen, majd Pécsett, Kecskeméten, Debrecenben, Szerencsen, Esztergomban, végül pedig Budapesten. A most 16-22 éves magyarok a munkaerőpiacra kilépve már mobilak lesznek, hiszen sok mostani fiatal tanul szívesen külföldön, így ők nem idegenkednek más kultúráktól - írja a Világgazdaság.
.
2007. szeptember 24. 06:59:58
Ragaszkodik a reálbérek emeléséhez a legnagyobb hazai szakszervezet
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) ragaszkodik a reálbérek jövő évi emeléséhez. A munkáltatói oldal képviselői ugyanakkor azt mondják, hogy bizonyos szektorokban nem lehet érvényesíteni a több évre előre elfogadott szakképzett kereseti minimum jövő évi mértékét.
.
2007. szeptember 20. 15:24:00
Szeretjük, ha a cég etet minket
Szeretjük, ha a cég etet minketJelentős növekedést mutat a meleg étkezési utalványok használata az elmúlt években: míg 2003-ban a versenyszférában 300 ezer, addig 2007-ben már 570 ezer fő kapott ilyen juttatást - derül ki a GKI és a Szonda Ipsos csütörtökön nyilvánosságra hozott felméréséből. Szakemberek egyetértenek abban, hogy ennek a juttatási formának az egészséges életmód kialakításában is nagy szerepe van, ezért értékét emelni kellene. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. szeptember 20. 09:39:03
Kevesebb külföldi jött Budapestre és a Balatonhoz
A magyar gazdaság szerkezetváltása elkerülhetetlen, amelyben a turizmusnak a jelenleginél nagyobb szerepet kell kapnia - hangzott el szerdán azon a keszthelyi ünnepségen, ahol Zala, Somogy és Veszprém megye Kereskedelmi és Iparkamarái "minősített üzlet" védnöki táblák kiosztásával díjazták a magyar vendéglátás hírnevét és presztízsét növelő vendéglátókat.
.
2007. szeptember 19. 07:34:00
Ausztrál cég vesz ipari parkot az Alföldön
Logisztikai központot vásárolt Kecskeméten az ausztrál Goodman Group.
.
2007. szeptember 17. 18:14:29
Itthon is elfogyhat a képzett munkaerő
Itthon is elfogyhat a képzett munkaerőA népességfogyás miatti munkaerő-csökkenés már nem csupán a nyugati országok problémája. Ráadásul a közép-európai régióban a demográfiai okok mellett az uniós csatlakozással könnyebbé vált külföldi munkavállalás miatti elvándorlással is számolni kell. Ez nem csak az érintett országok gondja, hanem azoké a multinacionális cégeké is, amelyek az elmúlt években zsinórban telepítették ide szolgáltató központjaikat. Mfor.hu háttér.
.
2007. szeptember 17. 18:04:15
Metrókampánnyal erősít a Malév Madridban
Metrószerelvényeken és kivetítőkön népszerűsíti Budapestet a Malév spanyol irodája és a Magyar Turizmus Zrt.
.
2007. szeptember 14. 13:54:43
Egyre többen nyaralunk belföldön
Megnyílt a Főszezon elnevezésű belföldi turisztikai kiállítás és szállásbörze Budapesten, a Westend Bevásárlóközpont tetőkertjében. A megnyitón kiderült, hogy már több a belföldi turista, mint a külföldi vendég.
.
2007. szeptember 13. 08:31:00
A kisebb béremelés is többet ér jövőre
A kisebb béremelés is többet ér jövőreBár jövőre az ideinél kisebb bérfejlesztést terveznek a versenyszférában, az emelés mégis többet ér majd, mivel az infláció várhatóan csökkenni fog. Emellett természetbeni juttatásokat is egyre több cég ad dolgozóinak, így jövőre az eddiginél is többen választhatnak ezek közül, derül ki a legfrissebb jövedelem-felmérésből. Nemzetközi összehasonlításban azonban igencsak rosszul állunk: ha a fizetések vásárlóértékét nézzük, a nyugati államok mellett Oroszország is megelőz minket. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. szeptember 12. 09:31:00
Társadalmi vita indul a turisztikai pályázatokról
Társadalmi vitára bocsátotta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a turizmusfejlesztési pályázati kiírások tervezetét.
.
2007. szeptember 6. 17:31:00
Extrém kérdésekkel izzasztják az informatikusokat állásinterjún
Extrém kérdésekkel izzasztják az informatikusokat állásinterjúnAki szeretne állást kapni a legjobb technológiai cégek valamelyikénél, nem árt elgondolkodnia azon, hogy hány golflabda fér egy iskolabuszba. Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel bombázzák az informatikusokat a külföldi vállalatok állásinterjúin, itthon azonban még várat magára ez a trend. Mfor.hu körkép.
.
2007. szeptember 6. 08:01:00
Újabb fapadosokat csalogatnak a Balatonhoz
Újabb fapadosokat csalogatnak a BalatonhozA jövő nyári szezonra megduplázná az elérhető városok számát a sármelléki repülőtér, tudta meg az mfor.hu. A FlyBalaton szerint a már jelen lévő légitársaságok tavasztól újabb célállomásokra repülnének, emellett újabb két fapadossal tárgyalnak a járatindításról. Ami már biztos, hogy a Ryanair - a korábbi tervekkel ellentétben - télen sem tűnik el teljesen Sármellékről.
.
2007. augusztus 29. 16:17:00
Nettó keresetek a visegrádi országokban: hátul kullogunk
Ötszáz euró bruttó keresetből a legkevesebb pénz a lengyelek, közvetlenül utánuk pedig a magyar munkavállalók zsebében marad az adók és járulékok megfizetését követően, míg ezer eurós bruttó keresetet alapul véve a magyar munkavállalók kapják a legkisebb nettót kézhez - derül ki a Deloitte Magyarország által összeállított, a visegrádi országok munkavállalóinak nettó keresetét összehasonlító adatokból.
.
2007. augusztus 29. 14:31:00
Ősszel is népszerű lehet a Balaton
Annak ellenére, hogy augusztus 20-át tartják a balatoni szezon végének, a "magyar tengert" még mindig számos turista keresi fel. A balatoni szezon megnyújtása érdekében indította el "Indián nyár a Balatonnál" című marketingakcióját a Magyar Turizmus Zrt., amely augusztus 27-től október 31-ig tart.
.
2007. augusztus 23. 10:06:00
A vártnál is többen nyaraltunk a Balatonnál idén
A várakozásoknál jobban alakult a belföldi turizmus a Balatonnál az idei szezonban, ami elsősorban az aktív marketingtevékenységnek, a balatoni szolgáltatók összefogásának, valamint a média segítségének köszönhető, áll a Magyar Turizmus Zrt. közleményében.
.
2007. augusztus 9. 06:01:00
Hazugságokra ragadtatjuk magunkat egy állásért
Az emberek jelentős része képes az életrajzában vagy az állásinterjún valótlanságokat állítani annak érdekében, hogy megkapja az áhított állást.
.
2007. augusztus 3. 13:51:00
Nem hoznak pénzesőt a falusi fesztiválok
Nem hoznak pénzesőt a falusi fesztiválokPresztízsre már számos hazai gasztronómiai fesztivál szert tett, ám hosszú távú gazdasági haszna a kisebb településeknek kevéssé származik belőlük. Mfor.hu háttér.
.
2007. augusztus 2. 15:01:00
Idén kevesebb a regisztrált pályakezdő munkanélküli
Közzétette a legfrissebb munkaerőpiaci adatait a regisztrált álláskeresőkről az Állami Foglalkoztatási Szolgálat. A statisztikák alapján kilencezerrel többen keresnek munkát, mint előző hónapban, de ennek nagy részét a pályakezdők teszik ki. Közülük egyébként idén kevesebben regisztráltak, de még mindig magas a diplomások aránya. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. július 27. 14:26:00
A hazai turizmuson tesztelik az uniós minőségbiztosítást
A Magyar Szállodaszövetség pályázatot nyújtott be a "European Quality Scheme" minőségbiztosítási rendszer akkreditációjára. A döntésről várhatóan október elején tesznek bejelentést.
.
2007. július 27. 10:36:00
Magyarország legklasszabb helyét keresik a TV2-n
Turisztikai sorozat indul a TV2-n a kereskedelmi televíziós csatorna és a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében. A műsor a turisztikai cég azon kampányának része, amelyet a belföldi turizmus élénkítése céljából indított el.
.
2007. július 25. 10:11:00
Csökken az új tagállamok bérlemaradása
Az Európai Unióban csökken az új tagállamok bérlemaradása az Európai Munkaügyi Kapcsolatok Megfigyelő Központjának jelentése szerint.
.
2007. július 24. 11:51:00
26,5 milliárd jut termálturisztikai fejlesztésekre a Dél-Alföldön
Várhatóan mintegy 26,5 milliárd forint támogatásra számíthat a Dél-alföldi régió az új Magyarország Fejlesztési Terv keretében az egészségturizmushoz kapcsolódó fejlesztésekhez - közölte Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár kedden Gyulán.
.
2007. július 23. 13:31:00
Ha megóvjuk vizeinket, jönnek a turisták
Ha megóvjuk vizeinket, jönnek a turistákA megfelelő vízgazdálkodás a turizmust is fellendítheti, így ezt a kérdést a régiók sem hagyhatják figyelmen kívül. Olyan aktuális ügyek, mint a Rába szennyezése vagy a Mosoni-Duna vízpótlása ráirányítják a figyelmet a vízvédelemre, de ezek a projektek "békeidőben" sem kerülhetnek háttérbe. Mfor.hu Staféta.
.
2007. július 23. 08:26:00
Titkolják a menedzserek béreit hazánkban
Magyarország a sereghajtók közé tartozik a vállalatvezetői fizetésekre vonatkozó uniós ajánlások átvételében - tudta meg a Világgazdaság.
.
2007. július 19. 06:31:00
Gulyással csalogatjuk a kínai turistákat
Gasztronómiai filmet forgatott a legnagyobb hongkongi televíziós csatorna stábja Magyarországon. A kétórás műsort mintegy 60 millió néző láthatja.
.
2007. július 18. 12:21:00
Vendéglátóhelyeken is lehet üdülési csekkel fizetni
A jövőben szálláshelyhez nem köthető kétszáz vendéglátóhelyen is lehet majd üdülési csekkel fizetni üdülő körzetekben - jelentették be szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
.
2007. július 18. 10:21:00
Az építőiparban nőttek legjobban a bérek
Az idei év első öt hónapjában a bruttó átlagkeresetek összességében 7,4, a nettó átlagkeresetek 1,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet, a reálkereset - a fogyasztói árindex 8,6 százalékos növekedése mellett - 6,8 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

3191 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
96 milliót "kaszinózott" össze a Loki96 milliót "kaszinózott" össze a Loki

Jól prosperáló üzletnek bizonyul a kaszinó-biznisz.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-04-25 ] Az NFM is meghazudtolta Lázár Jánost - Tóth Jani
" A Stadler szerint a járművek 66 millió Euróba kerüln..."
[ 2017-04-25 ] Zsiday: a jegybankárok megint idióta módon viselkedtek - Soulmojo
" Egyetértek Frodo. Bár nyilván Zsidai arra a felelő..."
[ 2017-04-25 ] Stadler: Dehogy duplázódott meg a tram-train ára! - csacsalo
" Lázár János gátlástalanság hazudozása köztudott. Rem..."
[ 2017-04-24 ] Hiba volt nem kezet fogni Merkellel - lupilui
" http://img.theepochtimes.com/n3/eet-content/uploads/..."
[ 2017-04-24 ] Hiába a kormány kampánya, az emberek egyre kevésbé utálják Sorost - Pök Hendi
" Komolyan mondom,egyenesen hányingerkeltően penetráns..."
További témák >>
hirdetés
.