Személyes pénzügyek
2008. április 23. 16:14:42
Budapest a hatodik legkedveltebb konferenciahelyszín
A Nemzetközi Konferenciák Szövetsége (ICCA - International Congress & Convention Association) frissen publikált 2007. évi előzetes statisztikai összefoglalója szerint Budapest – holtversenyben Lisszabonnal – megtartotta 6. helyét a világranglistán a konferenciavárosok versenyében. Ezzel megelőzött olyan jelentős kongresszusi helyszíneket is, mint Brüsszel, London vagy Prága.
.
2008. április 18. 15:29:00
Törvénnyel biztosítanák az állami turizmusfejlesztést
A turizmusról szóló törvény már a jövő héten a kormány elé kerülhet, és az idei év első felében az Országgyűlés akár el is fogathatja - jelentette ki Kovács Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turizmusért felelős szakállamtitkára pénteken Kőszegen egy gazdasági fórumon.
.
2008. április 18. 12:04:58
Jogellenes a VDSZSZ bérfejlesztési követelése
A Fővárosi Munkaügyi Bíróság április 17-én meghozott kiegészítő végzésében megállapította, hogy nem tekinthető jogszerűnek a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) további 1,1 százalékos bérfejlesztésre szóló sztrájkkövetelése - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.
.
2008. április 16. 17:14:35
Uniós pénzből fejlesztenék az Egri várat
Pályázatot nyújtott be az egri vár turisztikai fejlesztése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében a műemléket kezelő Heves Megyei Önkormányzat - jelentette be szerdán Egerben a megyegyűlés elnöke.
.
2008. április 16. 16:24:16
Tízmilliárdból épül golfpálya és szálloda Pátyon
Az ország egyik legnagyobb golfpályája épül Páty határában, az összesen 10 milliárd forint értékű beruházás terveit most készítik elő - közölte a Pest megyei település polgármestere szerdán az MTI-vel.
.
2008. április 16. 12:54:54
A magyar dolgozók betegeskednek a legtöbbet a régióban
A magyar dolgozók betegeskednek a legtöbbet a régióbanNálunk hiányoznak legtöbbet – áltagosan húsz napot - a fizetett szabadságon túl a fizikai munkakörben dolgozók, a térség vizsgált országaiban ez a szám mindenhol kisebb. Ugyanakkor a nem termelő cégeknél tevékenykedők a többi országhoz hasonló arányban vannak távol munkahelyüktől, mindössze nyolc-kilenc napot – áll a PricewaterhouseCoopers frissen nyilvánosságra hozott HR Benchmarking Felmérésében.
.
2008. április 16. 09:29:17
Tovább nőtt a szállodák kihasználtsága
A szállodák az év első három hónapjában átlagosan 47 százalékos, az egy évvel korábbinál 2,6 százalékponttal magasabb szobakapacitás-kihasználtsággal működtek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
.
2008. április 16. 08:34:48
Óriási bővülés előtt áll a hazai szállodapiac
Látványos felfutás várható a közeljövőben a hazai szállodaépítésben: csak Budapesten közel nyolcezer új szoba létesülhet a következő hat évben, ami a jelenlegi összkapacitás 15-16 százaléka - írja a Világgazdaság. A finanszírozási környezet ugyanakkor lényegesen barátságtalanabbá vált.
.
2008. április 15. 14:59:27
Idén is ingyen ihatjuk három napig a bort
A Nyitott Pincék Szövetsége, a Bacchus Arts Stúdió, a Magyar Turizmus Zrt. és a magyarországi borvidékek pincészetei idén is összefognak, hogy népszerűsítsék a pincelátogatást, élénkítsék a hazai borturizmust. Ennek köszönhetően 2008-ban harmadik alkalommal is megrendezik a Nyitott Pince Napok akciót. A több mint száz csatlakozott pincészet idén is három napon keresztül várja a borkedvelőket, kedvezményes, illetve ingyenes borkóstolóval.
.
2008. április 9. 16:14:51
Kapkodnának a jól képzett, frissdiplomás jogászok után
Kapkodnának a jól képzett, frissdiplomás jogászok utánNehéz jól képzett, határozott elképzelésekkel rendelkező, korán specializálódó álláskeresőket találni a frissen végzett jogászok között – állítják a nemzetközi háttérrel rendelkező és a nagyobb, magyar tulajdonú ügyvédi irodák egyaránt. Munkaerőhiányról panaszkodnak, miközben évek óta túlképzésről beszélnek a jogász szakmában.
.
2008. április 7. 16:39:47
Nagyarányú fejlesztések indultak Leányfalun
Szálloda épül Leányfalu Duna-partján, a 200 ágyas beruházás része a település központja nagyszabású megújulási programjának - közölte a Pest megyei falu polgármestere hétfőn az MTI-vel.
.
2008. április 7. 14:59:44
Luxuscéget vett a Thomas Cook
A világ egyik legnagyobb utazási vállalatának számító Thomas Cook felvásárolta a luxusutazásokat kínáló Elegant Resortot.
.
2008. április 4. 10:49:31
Elúszott a balatoni zászlóshajóprojekt
Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke szerint a kormány balatoni zászlóshajóprogramja "meghalt" az egységes döntéshozatal hiánya miatt, de részleteiben megvalósítható.
.
2008. április 4. 07:34:46
A britek fele az interneten keres munkát
A britek közel fele az internetet használja először munkakeresésre - derül ki a Taleo nevű munkaközvetítő cég által készített felmérésből.
.
2008. április 3. 09:39:04
Megérkezett a Ryanair harmadik járata Sármellékre
Megérkezett Sármellékre szerda este a Ryanair új, immáron harmadik járata, amely a németországi Düsseldorf-Weeze repülőterét hetente kétszer köti össze a Balatonnal.
.
2008. április 1. 14:59:48
Szerdán indul az ELTE állásbörzéje
Másodszor szerveznek összeegyetemi állásbörzét az ELTE-n. A rendezvénynek a felsőoktatási intézmény Lágymányosi Campusában található Gömbaula ad otthont április 2-án és 3-án.
.
2008. március 28. 16:29:00
Állásinterjúk: amikor a szimpátia helyett a múlt számít
Állásinterjúk: amikor a szimpátia helyett a múlt számítVajon mi köze van a versenylóvásárlásnak a személyzet kiválasztásához? Így első hallásra nem sok, de tanulmányunk feltárja azokat az összefüggéseket, amelyek segítségével Ön könnyen megkülönböztetheti a "jól teljesítő, de nem megnyerő" és a "megnyerő, de teljesíteni képtelen" jelölteket.
.
2008. március 25. 18:09:13
Nem érinti a magyar légiutasokat az uniós szigorítás
Nem érinti a magyar légiutasokat az uniós szigorításAz Európai Parlament elfogadta a légi utasok fokozottabb védelmét biztosító jogszabálytervezetet. A szöveg egységesíti az uniós szabályokat, szabványokat határoz meg például az utasok és kézipoggyászaik hatékonyabb átvilágítása, valamint a repülőgépek biztonsági ellenőrzése terén. A légi marsallok, azaz fedélzeti biztonsági tisztek esetleges alkalmazásáról a tagállamok dönthetnek. Magyarországon az utasoknak nem kell érdemi változásokkal számolniuk. Mfor.hu háttér.
.
2008. március 20. 07:29:22
Nagyobb a harc a jó állásokért
Az amerikai munaknélküliség emelkedésével egyre több szakemberrel fordul elő, hogy hónapokig kell keresnie, mire egy elfogadható állást talál - számol be róla a Yahoo.
.
2008. március 19. 16:59:58
Könnyebben találnak munkát a vonzó emberek
Egy brit felmérés szerint tízből kilenc vállalatvezető a legvonzóbb jelentkezőt részesíti előnyben, amikor dönteni kell egy új munkatárs felvételéről. A kutatásból az is kiderült, hogy legtöbben a vonzó külsőt előrébb valónak tartják a képességeknél - írja az Onrec.
.
2008. március 19. 08:19:04
Egy parasztház már kevés a falusi turizmushoz
A falusi turizmus egyre kevésbé merül ki abban, hogy egy parasztházban tehénbőgésre ébrednek a turisták; a szakembereknek ma már komplexebb ajánlatot kell nyújtaniuk a puszta szállásadásnál - nyilatkozta a Napi Gazdaság szerdai számában a Falusi és Agrárturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) elnöke, Csizmadia László.
.
2008. március 18. 08:49:42
Budapest: több pénz jut turisztikára
Az idén 1,1 milliárd forintból gazdálkodhat a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. A Fővárosi Önkormányzat 450 millióval járul hozzá a költségekhez, a tervezett saját bevétel 650 millió forint – közölte a Világgazdaság érdeklődésére Fekete László ügyvezető igazgató.
.
2008. március 13. 09:09:10
Népszerűek az osztrák gyógyfürdők a magyarok körében
Megrohamozzák az osztrák fürdőhelyeket a magyar és a szlovén látogatók – írja a Wirtschaftsblatt egy a Kreutzer Fischer & Partner által készített elemzésre hivatkozva. Az elemzés szerint 40-50 ezerrel több magyar érkezett az ausztriai fürdőhelyekre, mint osztrák az itteniekre, számol be a Világgazdaság.
.
2008. március 12. 17:29:28
TÁRKI: csökkentek a jövedelmek közötti egyenlőtlenségek
Lényegesen csökkentek a magyarországi háztartások jövedelmei közötti egyenlőtlenségek az elmúlt években - közölte Tóth István György szerdán, a lakosság jövedelmi helyzetével is foglalkozó TÁRKI-kutatás eredményeit bemutató budapesti sajtótájékoztatón.
.
2008. március 12. 17:14:15
Megállapodott a szakszervezetekkel az MVM az idei bérfejlesztésről
Az MVM csoportnál aláírták a 2008. évi bér- és szociális juttatásról szóló megállapodást, a dokumentum 7,5 százalékos keresetfejlesztést ír elő, valamint intézkedik a szociális juttatások reálértékének megőrzéséről - közölte az MVM szerdán az MTI-vel.
.
2008. március 4. 16:19:45
Matyómintára cseréltük a tehetségeket
Matyómintára cseréltük a tehetségeketMatyómotívumokkal tarkított harsány plakátok és rövid, lendületes szlogenek csábítják Magyarországra az idei évtől a turistákat. Két év után új külföldi országmárkát vezetett be a Magyar Turizmus Zrt. Mfor.hu tudosítás.
.
2008. március 4. 08:34:04
Új trend az álláspiacon: a volt kollégák közül szemezgetnek a cégek
Új trend az álláspiacon: a volt kollégák közül szemezgetnek a cégekMagyarországra is begyűrűzhet az a külföldön már elterjedt szokás, hogy úgynevezett bumeráng munkavállalókat alkalmaznak a cégek. Ezzel a névvel azokat a dolgozókat illetik, akik már egyszer otthagyták a vállalatot, majd visszatértek volt munkahelyükre. Mfor.hu háttér.
.
2008. március 4. 07:19:41
Arculatot vált Magyarország
A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) az idei évtől új arculattal jelenik meg a külföldi piacokon - közölte a nemzeti turisztikai marketing szervezet.
.
2008. február 29. 07:29:20
Együttműködik a Magyar Turizmus Zrt. és a Hungexpo Zrt.
A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) és a Hungexpo Zrt. együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön, melynek értelmében a két cég segíti egymás szolgáltatásainak népszerűsítését a Utazás kiállításhoz kapcsolódóan - közölte a két cég csütörtökön az MTI-vel.
.
2008. február 26. 15:09:20
Közösen kampányol a Magyar Turizmus és a Malév
Stratégiai együttműködésről szóló megállapodást írt alá kedden a Magyar Turizmus Zrt. és a Malév Zrt. A megállapodás célja, hogy a nemzeti turisztikai marketingszervezet és a nemzeti légitársaság minden lehetséges területen szorosabbra fűzze évek óta tartó együttműködését Magyarország népszerűsítése érdekében.

3314 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
Olvasói sarok - fórum
[ 13:11 ] Kvótaper: elutasítanák a magyar és szlovák keresetet - kakambuki
" A felperesnek, vagyis a per egyik fő érintettjének e..."
[ 13:06 ] Hogyan szerezz munkát kevés tapasztalattal? - Julia
" Szia! Én is épp a múltkor keresgéltem, itt lehet, h..."
[ 2017-07-24 ] Minden magyar fejenként 7,1 millióval tartozik - ulpius66
" Persze úgy is van értelme a cikkednek, ha leírod, ho..."
[ 2017-07-24 ] 35 ezret kap, aki beszervez valakit vasutasnak - prognosys
" 27 éve, hogy rászoktak a vállalatok, hogy az emberek..."
[ 2017-07-24 ] Még mindig el vagyunk maradva az EU-átlagtól nethozzáférésben - Tóth Jani
" Pedig aki havonta ki tud fizetni 3-4000 forintot plu..."
További témák >>
hirdetés
.