Személyes pénzügyek
2006. december 6. 18:01:00
Húszmilliót is kereshetnek a hazai cégvezérek
Húszmilliót is kereshetnek a hazai cégvezérekA 10 milliárd forint feletti forgalommal rendelkező vállalatok főnökeinek éves szinten 20,2 milliós jövedelem ütötte a markát idén. A bérnövekedés hazánkban összességében 7,4 százalék volt, jövőre azonban szűk esztendőre számíthatnak a dolgozók. Mfor.hu tudósítás.
.
2006. december 6. 14:11:00
Fizetésük 10 százalékát bukják a magyar alkalmazottak
Akár tíz százalékosra is becsülik a vállalkozók azt a jövedelemvesztést, amelyet Magyarországon a bérből élőknek a magasabb adók és árak miatt 2007-ben elszenvedhetnek – közölte Maria Smid, a Kienbaum Beratungen GmbH vállalati tanácsadó cég elemzője sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (NMIKK) 2006/2007-es bérezési tanulmányát.
.
2006. november 30. 11:21:00
Megtorpant a turizmus a zavargások miatt
Mintegy 1,5 milliárd forint bevétel maradt el az idegenforgalomban a szeptemberi és októberi budapesti utcai zavargások miatt - jelentette ki Somogyi Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turizmusért felelős szakállamtitkára az MTI érdeklődésére Egerben.
.
2006. november 29. 08:06:00
Fiatalokat keres a Hankook
Mérnökök mellett főleg szakmunkásokat keres műszaki területre a Hankook Tire Co., Dél-Korea legnagyobb gumiabroncsgyártójának magyarországi vállalata, tudta meg a Világgazdaság. Jövő év áprilisában már 1100 dolgozója lesz a dunaújvárosi multinacionális vállalatnak, közel egyötödük szellemi munkás.
.
2006. november 27. 11:11:00
Díjazták a magyar turisztikai kisfilmeket
Az öt legjobb turisztikai film közé választották a Magyar Turizmus Zrt. "Budapest - Talent for Entertaining" című kisfilmjét - közölte a turisztikai marketing szervezet hírlevelében.
.
2006. november 23. 11:56:00
Nyíregyházán lesz a régiós munkaügyi központ
A regionális, Szabolcs, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye munkaügyi feladatait is ellátó intézmény január elsején kezdi meg működését - mondta az MTI-nek Szabados József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Munkaügyi Tanács elnöke.
.
2006. november 22. 12:51:00
Jelentős létszámleépítés a Magyar Turizmus Zrt.-nél
Az államigazgatás karcsúsítása keretében mintegy 25 százalékkal csökken az idén a Magyar Turizmus Zrt. csaknem 190 fős létszáma - mondta Róna Iván, a társaság közelmúltban kinevezett vezérigazgatója budapesti sajtótájékoztatóján.
.
2006. november 16. 08:31:00
Infláció alatti fizetésemelések lesznek jövőre
Míg az idén az átlagos fizetésemelések 5,5-5,8 százalék körül mozognak Magyarországon, jövőre az előrejelzések szerint csak 5,4-5,7 százalék között várhatók - derült ki a Hewitt Associates felméréséből, amelyet a Világgazdaság idéz.
.
2006. november 2. 10:21:00
Újra lesz állásbörze a Műegyetemen
Ismét állásbörzét szervez november végén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A közelmúltban készült el a tavaszi börze felmérésének értékelése - tájékoztatott Hajdú Csongor, az állásbörze szakmai vezetője.
.
2006. október 19. 13:51:00
Pályaválasztási kiállítás nyílt Miskolcon
Kétnapos pályaválasztási kiállítással fejeződik be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ szeptemberben elindított rendezvénysorozata. A csütörtökön megnyílt programra több száz fiatal pályaválasztót, pályakezdő munkanélkülit vár a megyei munkaügyi központ.
.
2006. október 10. 16:11:00
Európai kampány a falusi turizmusért
Október 14-én veszi kezdetét a falusi turizmust népszerűsítő akciósorozat, amelyhez 11 megye több mint 65 programhelyszínnel csatlakozott. A Falusi Turizmus Európai Hetét nem csak nálunk, hanem Európa-szerte számos országban tarják meg.
.
2006. október 6. 09:31:00
Öt százalékkal is csökkenhetnek a reálbérek jövőre
A reálkeresetek öt százalék körüli csökkenése várható 2007-ben, a vállalatok többsége ugyanis nem tervezi ellensúlyozni az adó- és járulékváltozások hatását. A cégek jelentős része újratárgyalná a hároméves bérmegállapodás szakmai bérminimumot tartalmazó részét - közli a Népszabadság.
.
2006. október 3. 14:11:00
Nem nyerő a szenvedő országimázs
Nem nyerő a szenvedő országimázsA "külföldiesedés réme" fenyegeti a Sziget Fesztivált, ha nem találnak megoldást a szervezők arra, hogyan finanszírozzák a jövőben a rendezvényt és tartsák fenn a folyamatos fejlődést. A "Magyar nemzetköziség, Nemzetközi Magyarország" szekcióban emellett az olimpia-országimázs-turizmusmarketing kapcsolatát is megvitatták a szakértők a múlt heti Országos Reklámkonferencián Egerben.
.
2006. szeptember 21. 15:11:00
Könnyebb álláshoz jutást ígér a végzősöknek a MOL
Három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a MOL NyRt. és a hat legpatinásabb magyar felsőoktatási intézmény. A felek szerint az oktatási és szakmai célú együttműködés kiszámítható pénzügyi forrást biztosít az egyetemeknek, emellett jelentősen javítja a pályakezdők elhelyezkedési esélyeit, derül ki az mfor.hu tudósításából.
.
2006. szeptember 19. 11:11:00
Lassult az átlagkereset növekedése hazánkban
A reálkereset 2006. január és július között 5,5 százalékkal nőtt a nemzetgazdaságban az előző év azonos időszakához viszonyítva a fogyasztóiár-index 2,6 százalékos növekedése mellett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. Ezen időszak alatt a bruttó átlagkereset 7,4 százalékkal, a nettó átlagkereset 8,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
.
2006. szeptember 14. 10:51:00
Állásbörzékre várják a fiatalokat Borsodban
Ismét, immár hagyományosan megrendezi az őszi állásbörzéket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ, ezek sikerétől egyebek mellett a pályakezdő munkanélküliek egy részének elhelyezkedését várják.
.
2006. szeptember 12. 08:36:00
Pontozzák a munkerő-közvetítők hatékonyságát
A magán- és az állami munkaerő-közvetítők, -kölcsönzők szolgáltatásait osztályozó minőségbiztosítási rendszer készül kifejezetten a foglalkoztatók és az álláskeresők védelmében. A magyar Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) egy olyan uniós programban vesz részt, amely többek között a megbízhatóság, a pontosság, a reakcióidő alapján minősítené a közvetítőket - olvasható a Világgazdaságban.
.
2006. szeptember 11. 14:11:00
Magasra került a léc a hazai álláspiacon
Magasra került a léc a hazai álláspiaconMagyarországi jelenlétének 10 éves jubileumát ünnepli idén a Grafton Recruitment Kft. Hazánkban az elmúlt évtizedben nem csupán a cégnél, hanem a munkaerő-piaci követelmények terén is óriási változások történtek, mondta el az mfor.hu-nak az évforduló apropóján a cég ügyvezető igazgatója.
.
2006. szeptember 5. 09:51:00
Elmaradhatnak a fizetésemelések
A munkaadók többsége ősszel kezd hozzá a 2007-es bérfejlesztés tervezéséhez, de kérdéses, milyen mértékűek lesznek a fizetésemelések. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) főtitkára szerint nem várható el a vállalatoktól, hogy bérfejlesztéssel kompenzálják a megszorító csomag hatásait - közli a Világgazdaság.
.
2006. szeptember 4. 08:51:00
Ötven felett is van esély elhelyezkedni
Ötven felett is van esély elhelyezkedniÁlláskereséskor - a pályakezdőkhöz hasonlóan - hátrányos helyzetűnek számítanak az 50 év felettiek. Életkoruk mellett nem könnyíti meg a dolgukat a munkaadók fiatalcentrikussága, valamint a korcsoport helyzetéből fakadó hiányosságok. Elhelyezkedést segítő programokkal és szemléletváltással azonban orvosolható a probléma, derül ki az mfor.hu körképéből.
.
2006. szeptember 1. 14:51:00
Pozitívnak látjuk a globalizáció hatását a foglalkoztatásra nézve
Magyarországon 58 százalék azoknak az aránya, akik úgy ítélik meg, hogy a globalizáció javítja az elhelyezkedési lehetőségeket - derül ki az ACNielsen piackutató ausztriai leányvállalatának világszerte készített felméréséből. A világátlag 47, az európai 42 százalék.
.
2006. augusztus 29. 09:21:00
Omladozik a gulyásra épülő országimázs
Omladozik a gulyásra épülő országimázsJelentős frissítésre szorul a magyar országimázs - állítja marketing-szakemberek egy csoportja. Úgy vélik, idejétmúlt arculattal nem lehet elcsábítani a külföldi turistákat. A Magyar Turizmus Zrt. szerint viszont nyugodtan büszkék lehetünk tradicionális értékeinkre, amelyek új köntösben továbbra is vonzóak. Mfor.hu körkép.
.
2006. augusztus 25. 19:01:00
Nem a pénz a legfontosabb a fiatal alkalmazottaknak
A munkaadóknak az eddigiektől eltérő szempontokat kell figyelembe venniük, ha fiatal munkaerőt szeretnének alkalmazni, és meg szeretnék tartani a munkaerőpiacra belépő új generációt - áll az Employing the Next Generation című jelentésben.
.
2006. augusztus 23. 09:21:00
Magyarokat toboroznak a szaúdi finomítóépítéshez
Mintegy ötszáz fős magyar munkacsoportot szervez egy szaúdi olajfinomító építésére az ENH Euro-Norp Harcon Szerelőipari és Szolgáltató Zrt. A társaság építő- és szerelőipari végzettségű, lehetőleg angolul is beszélő dolgozókat toboroz - közli a Világgazdaság.
.
2006. augusztus 14. 08:01:00
Régiós összehasonlításban drága a magyar munkás
Magyarországon a visegrádi országokkal összehasonlítva viszonylag drága az ipari munkaerő, ám az EU régi tagállamaitól még mindig óriási szakadék választ el. A kölni IW kutatóintézet most kiadott elemzése szerint hazánkban átlagosan 4,88 eurójába került a feldolgozóipari cégeknek egy munkaóra - írja a Világgazdaság.
.
2006. augusztus 11. 09:21:00
Munkaadók: valódi szaktudást kapjanak a hallgatók!
A munkaadókat is bevonnák abba a szeptembertől megalakuló kerekasztalba, amelyen a felsőoktatás súlyos gondjaira szeretne megoldást találni a kormányzat. A fórumon rajtuk kívül az oktatási tárca, a szakszervezetek, a hallgatók, a rektorok és az önkormányzatok képviselői vesznek részt. A vállalkozók azt szeretnék elérni, hogy a piacon jól eladható képzettséget kapjanak a diákok - írja a Világgazdaság.
.
2006. augusztus 10. 12:11:00
Romák a munkahelyi diszkrimináció legfőbb érintettjei
A munkahelyi diszkrimináció fajsúlyos témájával indított a Civil Sziget uniós sátra. A kerekasztal-beszélgetésben az állam és a civil oldal egyaránt szót kapott. Az mfor.hu a hallgatóság soraiban ült.
.
2006. augusztus 9. 16:01:00
Folyamatosan nő az AM-könyvet kiváltók száma
Míg 2004-ben csak 132 ezer alkalmi munkavállalói könyvet adtak ki, 2005-ben már közel 270 ezer, az idei év első felében pedig csaknem 230 ezer volt az AM-könyvet kiváltók száma – áll a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
.
2006. augusztus 9. 06:01:00
Állásinterjúk: árt a cégnek a szűklátókörű HR-es
Az elavult állásinterjú-technikákkal a vállalatvezetők értékes, tehetséges munkaerőtől fosztják meg magukat a HR-szakértők szerint. Káros például ahhoz ragaszkodni, hogy valaki betűről betűre megfeleljen a munkakör leírásának.
.
2006. augusztus 7. 07:01:00
Hátrányba kerülhetnek a dohányosok álláskeresésnél
Nem ellentétes az Európai Uniónak az emberi jogok tiszteletben tartására vonatkozó szabályozásával az, hogy a vállalatok az álláshirdetésnél kiköthetik: dohányost nem vesznek fel - jelentette ki az Európai Bizottság szóvivője.

3098 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Olvasta már?

A banki betétekre csak egy-egy akció erejéig lehet érzékelhető kamatot kapni, de az sincs jobb helyzetben, aki 3 vagy 12 hónapos dkj-ba tette a pénzét. Óhatatlan, hogy ilyenkor mindenki elkezdi keresni a tuti befektetést.

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

.
Olvasói sarok - fórum
[ 16:17 ] Fogynak a munkanélküliek: már 200 ezren sincsenek - alexandrakiss
" Nem tudom h igaz-e de ha igen végre ! ..."
[ 16:17 ] Idén is Oscar-díjat nyert egy magyar film! - alexandrakiss
" Na ez végre! Jó hír! ..."
[ 16:17 ] Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével? - alexandrakiss
" fektetsd be állampapírba! ..."
[ 2017-02-24 ] Nincs olimpia, de hirtelen megdrágult a Puskás-stadion ára - Julius
" Ha már az olimpia megrendezése címszó alatt nem tudj..."
[ 2017-02-23 ] A net népe nem kíméli Orbánt az olimpia lemondása miatt - Pök Hendi
" Net néééépe.....? Milyen net népe? Pár ***********..."
További témák >>
hirdetés
.