Személyes pénzügyek
2007. június 28. 12:11:00
Még tisztább lehet a Balaton vize
Még tisztább lehet a Balaton vizeAz elmúlt években egyre tisztábbá vált a Balaton vize - a megmentéséért indított programok megvalósulásával egyidejűleg. A kiváló vízminőség megtartásának érdekében a jövőben teljessé kell tenni a szennyvíztisztítást, a területi szennyeződéseket pedig meg kell akadályozni, mondta el az mfor.hu Stafétájában Holló Gyula, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Vízgyűjtő-gazdálkodási és Vízvédelmi Főosztályának vezetője.
.
2007. június 20. 13:01:00
A huszonkettes csapdája fenyegeti a Balatont
A huszonkettes csapdája fenyegeti a BalatontA Balaton környéki települések fejlesztése csak úgy valósítható meg, ha az állam biztosítja számukra az európai uniós források elérhetőségét, hiszen még egy erős gazdasággal rendelkező falu, város sem tud megélni az önkormányzat bevételeiből. Továbbá sürgősen tenni kell azért, hogy megakadályozzák az itt élő lakosok elvándorlását, mondta el az mfor.hu Stafétájában Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke.
.
2007. június 15. 10:01:00
A párizsi metróban hirdetik Magyarországot
A Magyar Turizmus Zrt. párizsi képviseletének kezdeményezésére a francia főváros metrófolyosóin június 12. és 18. között óriásplakátok csábítják Magyarországra a franciákat.
.
2007. június 4. 14:46:00
A fővárosba csábítanák a vidéki turistákat
A Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodaszövetség és 85 budapesti szolgáltató összefogásával akció indul a főváros belföldi turizmusának élénkítésére - mondta Rusznák Imre, a Budapest-Közép-Dunavidéki Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke az akciót bemutató sajtótájékoztatón.
.
2007. május 29. 14:01:00
Újra megszeretjük a Balatont
Várhatóan mintegy félmillióan utaznak a Balatonra az idén május és szeptember között - mondta Szűcs Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) marketingigazgatója a Szent Miklós hajón megrendezett balatoni szezonnyitó sajtótájékoztatón.
.
2007. május 24. 12:51:00
Golfban gyorsít hazánk
A fejlődő golfpiacokon a golfot egyre inkább az ingatlan- és turizmusfejlesztés eszközének tekintik - az integrált golf- és ingatlanberuházásokhoz ma Dél- és Kelet-Európa számít a legígéretesebb régiónak. Magyarországon is egyre inkább ez a trend, ezt igazolja a már zajló öt golfberuházás, és több tervezés alatt álló fejlesztés - ezek a KPMG negyedik Golf Business Forum konferenciájának legfontosabb megállapításai.
.
2007. május 23. 09:26:00
Egyre biztosabb piacot jelent a magyar sportturizmus
A mai athéni Bajnokok Ligája (BL)-döntővel lényegében véget ér a sportesemény-turizmussal foglalkozó társaságok 2006/2007-es szezonja. Az utazási irodák szerint annak ellenére, hogy idén nem lesz olyan kiemelt sportesemény, mint amilyen a tavalyi torinói téli olimpia vagy a németországi futball-világbajnokság volt, az érdeklődés egyre nagyobb az általuk szervezett utak iránt. Az elmúlt évhez képest legalább húsz százalékkal nőtt meg a forgalmunk - mondta a Napi Gazdaságnak Molnár Erzsébet, a GME Dunatours ügyvezetője.
.
2007. május 23. 09:01:00
Több tízezer állástalan szerezhet piacképes szakképzettséget
Több tízezer állástalan szerezhet piacképes szakképzettségetDivatba kell hozni az életen át tartó tanulást: az kiutat jelenthet a szegénységből, mivel piacképes tudással a tartósan munkanélküliek is álláshoz juthatnak. Ezt tűzte ki célul a "Lépj egyet előre!" program is, amely keretében évente tízezer álláskereső ingyenesen tehet szert a munkaerőpiacon is eladható szakképzettségre. Így az ország végre nem az olcsó munkaerejével, hanem a jól képzett munkavállalóival válna vonzóvá a befektetők számára. Mfor.hu háttér.
.
2007. május 21. 13:21:00
A legnagyobb civil szervezet segítheti a foglalkoztatást
Együttműködési megállapodást írtak alá a foglalkoztathatóság növelésére a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) képviselői hétfőn. A felek az egész életen át tartó tanulás és a felnőttképzés széles körű elterjesztését és népszerűsítését várják a közös munkától.
.
2007. május 21. 10:56:00
Idén is lesz Téli Invázió
A sikeres Budapest Winter Invasion (BWI) akcióban részt vett szállodák kezdeményezték a folytatást, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy idén is egyesítik erejüket, pénzügyi forrásaikat és hasonló feltételek mellett, azonos időszakra (2007. december 1.- 2008. március 31. között) és azonos elnevezéssel ismét meghirdetik a kampányt, amelynek célja továbbra is Budapest, a budapesti szállodák, a magyar nemzeti légitársaság, illetve a Ferihegyi Repülőtér utószezoni forgalmának növelése.
.
2007. május 17. 15:16:00
Közös akciót indított a Magyar Turizmus Zrt. és a KvVM
A környezet iránti felelősség szerepének hangsúlyozása és a természetvédelmi szemléletformálás érdekében közös akciót indított a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal (KvVM) és a nemzeti parki igazgatóságokkal. Az ország tíz nemzeti parkjában, húsz helyszínen mintegy ezer önkéntes "fésüli át", s ahol szükséges, tisztítja meg a zöldterületeket május 18-án.
.
2007. május 17. 12:01:00
113 ezer a hazai átlagbér
Az első negyedévben a bruttó átlagkereset 7,1 százalékkal, a nettó bér 0,9 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban - derül ki a KSH jelentéséből. Ez hét százalékos reálbércsökkenést jelent. Az államigazgatási szerveknél és az öt főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásoknál 2,7 millió foglalkoztatott dolgozott.
.
2007. május 16. 09:16:00
Lehull az álarc a stresszinterjún
Lehull az álarc a stresszinterjúnA stresszinterjú során a felvételiztetők izzasztó kérdésekkel bombázzák az állásra jelentkezőket, akár még szexuális szokásaikra is rákérdezhetnek. Közülük sokan elsírják magukat, mások kirohannak az irodából, azonban aki kiállja a próbát, az éles helyzetben is képes lesz majd megfelelően teljesíteni. Mfor.hu háttér.
.
2007. május 14. 07:01:00
Visszacsábítanánk a németeket a Balatonhoz
A Germanwings légitársaság a nyár folyamán heti két járatot is indít a Balatonra. A hírt a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyarországgal kapcsolatban álló, legtekintélyesebb német utazási irodák kétnapos berlini konferenciáján jelentették be. A rendezvényen külön is bemutatták a Balaton újdonságait és ehhez kapcsolódóan számos olyan magyar különlegességet, amely a szervezők reményei szerint jelentősen hozzájárulhat az ország, illetve a Balaton népszerűsítéséhez Németországban.
.
2007. május 7. 10:51:00
MT: sikeres volt a "kettőt fizet hármat kap"akció
A Magyar Turizmus (MT) Zrt. és a Magyar Szállodaszövetség által, a belföldi turizmus élénkítése érdekében meghirdetett "kettőt fizet hármat kap" akció 4500 plusz vendégéjszakát hozott - tájékoztatta az MT Zrt. az MTI-t.
.
2007. május 3. 14:06:00
Nem kell a külföldi munka a magyarnak
Nem kell a külföldi munka a magyarnakNem szeretünk külföldön dolgozni - legalábbis ezt mutatják az uniós csatlakozásunk óta eltelt időszak tapasztalatai. Hiába nyitják meg egyre-másra munkaerőpiacukat a régi tagországok - május elsejével éppen Hollandia -, a magyarok közül csupán néhány tízezren vállalnak külföldön munkát. Pedig a betöltetlen állások száma most is egymillió körül van: a bébiszittereket, a henteseket és a betegápolókat is tárt karokkal várják. Mfor.hu háttér.
.
2007. április 25. 11:01:00
2013-ig 400 milliárd forint jut turizmusfejlesztésre
A következő hét évben közel 400 milliárd forint használható fel a regionális operatív programokból és a vidékfejlesztési forrásokból turizmusfejlesztésre - mondta Kovács Miklós, a területfejlesztési tárca turisztikai főosztályvezetője kedden Gyöngyösön.
.
2007. április 24. 10:41:00
Külpiaci marketinggel erősít a Magyar Turizmus Zrt.
Elkészült a Magyar Turzimus Zrt. külpiaci stratégiája - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn. A dokumentumot kedden tárgyalja meg az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága.
.
2007. április 21. 13:16:00
Magyar Turizmus: sikeres volt a Téli Invázió
A budapesti szállodákat népszerűsítő Winter Invasion elnevezésű akció plusz 5500 vendéget és 25 500 vendégéjszakát hozott - közölte a Magyar Turizmus Zrt. szombaton.
.
2007. április 19. 09:16:00
Több mint hét százalékkal csökkent a reálkereset
7,2 százalékkal csökkent a januári-februári reálkereset az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az alkalmazottakat terhelő egészségbiztosítási és munkavállalói járulék emelése erősen visszafogta a nettó kereset változását, a havi nettó átlagkereset 115 300 forintot tett ki.
.
2007. április 17. 13:51:00
Rekord eredményeket ért el a hazai konferencia-turizmus
A magyarországi konferencia-turizmus magas rendezvényszámmal - 430 nemzetközi konferenciával - és több mint százezres résztvevőszámmal eredményes évet zárt 2006-ban. Az eredmények alapján megállapítható, hogy a konferencia-turizmus a magyarországi turisztikai piac egyik legjelentősebb és legnagyobb fejlődést elérő szegmense volt 2006-ban.
.
2007. április 17. 11:21:00
Budapest a világ 6. legkedveltebb konferenciahelyszíne
A Nemzetközi Konferenciák Szövetsége (ICCA - International Congress & Convention Association) frissen publikált 2006. évi statisztikai összefoglalója szerint Budapest a 2005. évi teljesítményéhez képest két helyet is javítva hatodik helyezést ért el a világranglistán a konferenciavárosok versenyében, a szervezet kritériumainak megfelelő nemzetközi rendezvények száma alapján.
.
2007. április 11. 14:11:00
Több mint hetven cég kínál állást a miskolci börzén
Tizenharmadik alkalommal nyitotta meg kapuit szerdán a Miskolci Egyetemi Állásbörze. Az egynapos rendezvényen idén több mint nyolcvan kiállító vesz részt, ebből hetvenegy cég konkrét ajánlatokkal érkezett.
.
2007. március 20. 06:01:00
Izgulhatnak a magyar főnökök a fizetésük miatt
Miközben - a Hay Group elemzése szerint - Kína és India mellett a régió országaiban lehet a legmagasabb reáljövedelem emelkedésre számítani, hazánkban a fehérgalléros szakemberek már annak is örülhetnek, ha nem csökken a fizetésük.
.
2007. március 13. 15:46:00
MT: 2007 a zöld turizmus éve lesz
A Magyar Turizmus (MT) Zrt. a belföldi vendégeknek az idén meghirdeti a "Zöld turizmus" évét, hasonlóan a tavalyi "Bor és gasztronómiai turizmus évéhez".
.
2007. március 9. 12:31:00
A magasabb fizetésekért sem mozdul a magyar
Rendkívül alacsony a hazai munkaerőmobilitás, derült ki az IBM Magyarország és a GKIeNET reprezentatív kutatásából. A felmérés szerint Magyarországon a munkavállalók csupán 26 százalék lenne hajlandó belföldön más településre költözni, hogy másik munkahelyet vagy munkát találjon.
.
2007. március 8. 06:31:00
Dugig volt az éttermek többsége Torkos Csütörtökön
Az éttermek nagy részének anyagilag megérte a Torkos Csütörtök. Nem csak a vendégek száma, hanem a bevételek is meghaladták egy átlagos februári napét. Teltház miatt kétharmaduk utasított vissza vendégeket. A megkérdezettek döntő többsége jövőre is részt vesz az akcióban.
.
2007. március 2. 17:41:00
Balaton kampány indul Finnországban
A Magyar Turizmus Zrt. az OK Matkat finn utazásszervező céggel közös kampányt indít márciusban a magyar tenger népszerűsítésére Finnországban.
.
2007. március 2. 09:31:00
Jól megy a pénzügyeseknek
Megéri pénzügyi területen dolgozni, a szakértői posztok közül ugyanis itt a legmagasabbak a fizetések. Míg 2005-ben például egy adószakértő keresetének havi átlaga meghaladta a 415 ezret, addig 2006-ban már 487 ezernél is több volt bruttóban - írja a Világgazdaság.
.
2007. március 2. 08:46:00
Nem szeretjük a külföldi turistákat
A turistákkal szembeni ellenszenv jelenti a magyar turizmus leggyengébb láncszemét – derül ki a Világgazdasági Fórum (WEF) jelentéséből. E szerint Magyarország a 40. a turisztikai ágazat versenyképességét vizsgáló, 124 országot tartalmazó listán, ám a vendégszeretet területén mindössze a 100. helyet foglalja el, számol be a Világgazdaság.

3186 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Európa nyerhet, Nagy-Britannia veszthet Macron sikerévelEurópa nyerhet, Nagy-Britannia veszthet Macron sikerével

Egyre többen biztosítják támogatásukról a francia elnökjelöltet.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-04-22 ] Gyurcsány: Nem én fogok perelni, hanem a feleségem - Juliusz48
" Gyurcsány úrnak nem a feleségét kéne a perben előre ..."
[ 2017-04-21 ] Gyurcsány beperli a kormányt az MFOR kérdése miatt - gallja
" "Másodszor Dobrev Klára 2004-ig volt az egykori fejl..."
[ 2017-04-18 ] Zavar támadt a dohánypiacon - gubaba
" Meg kellene kérdezni 1. a csempészeket; 2. a körny..."
[ 2017-04-12 ] Ezért nem lesz 9 százalékos az szja-kulcs jövőre? - airmax
" Az index által megszerzett előterjesztés ez jó... H..."
[ 2017-04-11 ] Agyonadóztatja Orbán a fizetéseket - airmax
" Az idióta újságírók pedig nem emlékeznek a 2010 előt..."
További témák >>
hirdetés
.