Személyes pénzügyek
2006. július 18. 08:51:00
A tandíj sem fogja vissza a diplomadömpinget
A tandíj sem fogja vissza a diplomadömpingetMár régen elmúltak azok az idők, amikor a diploma kézhezvétele egyben automatikus álláshoz jutást jelentett. Ma már egyre fontosabb a tudatos - akár szakemberek segítségével történő - szakmaválasztás. Könnyen póruljárhat ugyanis az, aki a piaci igényeket figyelmen kívül hagyva dönt. Szakértők szerint a kényszerdiplomások számát tekintve a tandíj sem hoz majd radikális változást. Mfor.hu körkép.
.
2006. július 7. 13:31:00
Ősszel indul az agyvisszaszívás hadművelet
Ősszel indul az agyvisszaszívás hadműveletKülföldről hazatérőknek és a visszköltözést fontolgatóknak kíván segíteni széles körű szolgáltatásaival az a civil szervezet, melynek vezetője maga is végigjárta a visszatelepülés kálváriáját. A HR-szakértő szerint túlképzettség és hosszú külföldi távollét esetén szinte lehetetlen itthon elhelyezkedni. A társaság klubestjén az mfor.hu is ott járt.
.
2006. július 4. 11:01:00
A Balaton nem drágább vetélytársainál
A magyar tenger nem drágább a legnépszerűbb európai tengerpartok, illetve a Balaton versenytársainak számító tavaknál, derül ki a Magyar Turizmus Zrt. kutatásából. A legolcsóbb desztinációnak Bulgária és Törökország számít, míg a franciák és az olaszok számítanak a legdrágábbnak.
.
2006. június 30. 09:21:00
Ismét mozisztárral építenék az országimázst
A Tony Curtis-reklámfilm és -kampány után újabb nagy dobásra készül a Magyar Turizmus (MT) Zrt. A Napi Gazdaság értesülései szerint olyan, elsősorban hollywoodi sztárt szeretnének megnyerni egy-egy Magyarországot népszerűsítő reklámkampányhoz, "aki az elmúlt években itt forgattak, dolgoztak és jól érezték magukat" - mondta Galla Gábor, az MT Zrt. vezérigazgatója.
.
2006. június 23. 13:51:00
Turizmus 2006: borús kilátások
Turizmus 2006: borús kilátásokNem sok bíztatót remélnek az idei év turizmusától a hazai szolgáltatók az ECOSTAT Gazdaságelemző és Informatikai Intézet pénteken publikált előrejelzése szerint. A kilátások miatt leginkább a vendéglátással foglalkozó vállalkozások borúlátóak, de a korábbi időszakhoz képest a szállodák is rosszabb üzleti lehetőséggel számolnak.
.
2006. június 7. 18:31:00
Az idegenforgalom már érzi a megszorításokat
A megszellőztetett megszorítások miatt kevesebben terveznek utazást erre az évre, de a lakosság közel fele azért így sem mond le a nyári üdülésről. Belföldön idén is a Balaton, míg külföldön továbbra is Horvátország viszi a prímet.
.
2006. június 7. 07:51:00
30 milliárdos a diákmunka hazai piaca
Évente 20-30 milliárd forintos forgalmat bonyolít le az országban működő mintegy 15 iskolaszövetkezet. Magyarországon becslések szerint évente 100-150 ezer diák keresi fel ezeket az intézményeket, hogy így egészítse ki jövedelmét - írja a Napi Gazdaság.
.
2006. június 2. 13:41:00
Vízi vidámpark lehelhet életet a balatoni kísértetfaluba
Vízi vidámpark lehelhet életet a balatoni kísértetfalubaMegdobhatja a balatonfüredi görög falu forgalmát a két héten belül nyitó impozáns vízi vidámpark. Az új létesítmény beruházói még ebben az évben 100 ezer vendéget várnak a fürdő- és wellness-központba, tudta meg az mfor.hu.
.
2006. május 26. 15:31:00
22 ezer startkártyát váltottak ki
22 ezer startkártyát adtak ki múlt év októbere óta, a kártyatulajdonosok közül mintegy 7 ezren felsőfokú végzettségűek.
.
2006. május 24. 13:31:00
Cégvezérek díjazása: mi változik az új törvénnyel?
Cégvezérek díjazása: mi változik az új törvénnyel?A gazdasági társaságokról szóló új törvény nem engedi meg az ügyvezetői teendők alkalmazotti jogviszonyban történő ellátását. Az mfor.hu jogi szakértője ezúttal a változás hátterét és anyagi összefüggéseit próbálta megvilágítani.
.
2006. május 24. 08:01:00
Hoppon maradhatnak a frissdiplomások
Sok frissdiplomás számára okozhat csalódást a diploma átvétele, a végzősök egy részének kevés az esélye a munkaerőpiacon, mert vagy a képesítésük, vagy az alma mater nem megfelelő - számol be a Napi Gazdaság.
.
2006. május 23. 18:01:00
Két évre be kellene fagyasztani az állami alkalmazottak bérét
Míg a korábbi részekben a gazdaság jelenlegi helyzetéről adott képet a tanulmány, addig az alábbiakban a CEMI-jelentés legfontosabb javaslatait közöljük. A szerzők szerint a felvázolt lépéseket követve 2 év alatt a kamatfizetések nélkül számított hiányt sikerülhet konszolidálni.
.
2006. május 17. 10:51:00
A foci vb keresletet támaszt a munkaerőpiacon
Három héttel a németországi labdarúgó világbajnokság kezdete előtt jó esélye van a munkát keresőknek, hogy állást találjanak. A német Munkaügyi Hivatalban több mint 11 ezer állás közül lehet választani - írja szerdai számában a Berliner Zeitung, a hivatal vezetőjére hivatkozva.
.
2006. május 17. 10:11:00
171 ezer forintot keresnek átlagosan a magyarok
A nemzetgazdaságban január-márciusban a bruttó átlagkereset 7,3 százalékkal, a nettó 8,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a reálkereset - a fogyasztóiár-index 2,5 százalékos növekedése mellett - 5,7 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
.
2006. május 12. 09:51:00
WAP-on is kereshetünk állást
Nem kell számítógép és internet ahhoz, hogy az álláskeresők elérjék az Állami Foglalkoztatási Szolgálat egész országra vonatkozó állás- és képzési ajánlatait, ez mobiltelefonról is lehetséges.
.
2006. május 11. 15:11:00
Nem várt sikert hozott az első hazai online-állásbörze
A virtuális állásbörze három napig volt elérhető a CV-Online weboldalán. Itt képviseltették magukat a cégek "standokkal", melyek rövid leírást tartalmaztak a vállalatokról, a felvételi folyamatról, az ajánlott pozíciókról és feltételekről.
.
2006. május 10. 08:01:00
Több mint tíz hónap kell az állásszerzéshez
Rekordot döntött a magyar állásszerzési idő. A legfrissebb adatok alapján átlagosan 304 napot tölt nyilvántartásban egy álláskereső, mire újból visszakerül a munka világába. Az utóbbi két évben is 8-9 hónapig tartott a munkához jutás, 10 fölé azonban eddig soha nem emelkedett ez az adat. A fizikai munkások és a vezetői posztokra pályázók jutnak gyorsabban álláshoz - írja a Világgazdaság.
.
2006. május 9. 08:41:00
Minden tizedik magyar élne külföldön
A magyarok egytizede tervezi, hogy rövidebb-hosszabb időre, esetleg véglegesen külföldre megy élni és dolgozni. A Tárki most közzétett kutatásából az is kiderül, hogy az elmúlt öt évben jelentősen módosult a tervezett célországok kedveltsége az érintettek körében - írja a Világgazdaság.
.
2006. április 19. 09:26:00
Vészes munkaerőhiány várható az IT-piacon
Veszedelmes munkaerőhiánnyal néz szembe Európa a következő években a legfontosabb informatikai szolgáltatások, az IT-hálózatok, a TCP/IP protokoll alapú rendszerek üzemeletetése terén. A megfelelően képzett szakemberek hiánya visszafoghatja a kontinens gazdaságának növekedését, ronthatja a versenyképességet. Három év múlva Európában félmillióval több IT-dolgozóval lesz kevesebb a szükségesnél - olvasható a Napi Gazdaság cikkében.
.
2006. április 19. 06:01:00
Dolgozz mindhalálig!
Dolgozz mindhalálig!Nem tudom, megfigyelték-e, hogy a McDonald’s etetőkben a sok friss, ropogós kiszolgáló mellett mindig öregek a takarítók. Tragikomikus látni őket kockás ingben, sildes sapkában, görnyedezve „fókázni” a követ.
.
2006. január 25. 09:41:00
Jól keresnek a magyar menedzserek
Magyarországon és általában Kelet- és Közép-Európában nő a leggyorsabban az európai vállalati közép- és felső vezetők bérezése - írja a Világgazdaság.
.
2006. január 18. 13:41:00
Virtuális térben csábítottuk a nyugati turistákat
Virtuális térben csábítottuk a nyugati turistákatHúszmillió utazni vágyót ért el a Budapestet reklámozó internetes kampány. A szakemberek a novemberi vendégéjszakák számával is elégedettek, ám az eredmények megtartásához további fejlesztéseket sürgetnek. A hiányzó gyorsvasút és az ígérgetett konferenciaközpont mellett a turistabuszok ügye is rendezetlen, számol be az mfor.hu.
.
2006. január 3. 09:41:00
Már januárban beindul a munkaerőpiac
Az ünnepek lecsengésével már január közepén dinamizálódik a munkaerőpiac. Aki november közepéig nem talált állást, az már csak most számíthat arra, hogy megfelelő mennyiségű ajánlat közül válogathat - írja a Napi Gazdaság.
.
2006. január 3. 08:41:00
Új minimálbér-rendszer: kockázatok és mellékhatások
Új minimálbér-rendszer: kockázatok és mellékhatásokA minimálbér-alku következtében a vállalkozások a következő három évre előre tervezhetik bérköltségeiket, új elemként pedig belépett a szakképzettségnek megfelelő sávos rendszer is. Az mfor.hu annak járt utána, hogyan befolyásolják a vállalkozások mindennapjait az emelkedő bérköltségek.
.
2005. december 15. 13:31:00
Brit turista-invázió: Budapest megér egy bulit!
Brit turista-invázió: Budapest megér egy bulit!Az elmúlt két évben megduplázódott a hazánkba érkező brit turisták száma. Néhány éve többségük még azt sem tudta, mely régióban található Magyarország. Az uniós csatlakozással, a diszkont légitársaságok megjelenésével és a jelentős marketingtevékenységgel azonban megváltozott a helyzet. Ma már néhányan a legénybúcsújukat is nálunk tartják, derül ki az mfor.hu körképéből.
.
2005. december 12. 14:11:00
Tony Curtis jövőre is Magyarországért mosolyog
Tony Curtis jövőre is Magyarországért mosolyogAz országimázs javítását részben a "vajaskenyértúrázó" újságíróktól, részben az utca emberétől várja a Magyar Turizmus Rt., tudta meg az mfor.hu.
.
2005. november 30. 11:41:00
644 tartós munkanélkülit alkalmaztak Salgótarjánban
Közhasznú és közcélú foglalkoztatásban, valamint közmunkán 644 embert alkalmazott eddig az idén a Salgótarjáni Foglalkoztatási Kht. azok közül, akik legalább egy éve regisztrált munkanélküliek. A kht. adatai szerint a közcélú, közhasznú és közmunkán dolgozók termelékenysége 60-70 százaléka a piaci szférában alkalmazottakénak.
.
2005. november 29. 08:41:00
Értékvesztett diplomák: letűnt az álmodozások kora
Értékvesztett diplomák: letűnt az álmodozások koraA munkáltató szemében a diploma vajmi keveset ér, ha nincsen mögötte tapasztalat, személyiség és megfelelő nyelvtudás. A frissen végzetteket elsősorban a multik és a nagyvállalatok keresik, derül ki az mfor.hu körképéből.
.
2005. november 17. 08:31:00
Állásbörzék: a végzettség helyett az embert keresik
Állásbörzék: a végzettség helyett az embert keresikAz állásbörze egy nagy „adok-kapok” játék, avagy olyan színház, amelynek gyakorlati haszna van. Az mfor.hu az őszi szezon kapcsán annak nézett utána, miért éri meg a cégeknek az itt történő megjelenés, illetve milyen fiatalokra mutatkozik a legnagyobb igény.
.
2005. november 9. 09:31:00
Teherbíró kollégákat keresnek a gazdasági posztokra
A kereskedelmi posztokra jelentkezőktől precíz munkavégzést és határozottságot várnak, az informatikai állásoknál a jó szervezőképesség és a kreativitás, a gazdasági posztoknál a teherbíróképesség és az elemzőkészség jelent előnyt – írja a Világgazdaság.

3091 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Őrült tempót diktált az online kereskedelemŐrült tempót diktált az online kereskedelem

Elérte a bűvös éves 1 milliárd eurós értékhatárt tavaly az összesített hazai online kiskereskedelmi forgalom.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 12:29 ] Mercedes-üzem épül Oroszországban - airmax
" Majd lyoool megszívja a Daimler, mert Brüsszel bele ..."
[ 2017-02-20 ] Két újabb céget vett Mészáros Lőrinc, a felcsúti Zuckerberg - babmami
" "Még szerencse, hogy van ilyen gazdag vállalkozónk, ..."
[ 2017-02-19 ] Sokkoló, ami eddig kiderült az Olimpia megrendezéséről - Koza
" szp: Ha egyből nem értette meg, azért az ÁFÁ-n elgon..."
[ 2017-02-16 ] Megint jól eltőzsdézték a nyugdíjunkat: 10-12 százalékos hozam az OTP Nyugdíjpénztárnál - Tóth Jani
" Én anno az Államiban maradtam nem is kaptam semmit, ..."
[ 2017-02-16 ] Minden 5. magyar autós extra veszélyt jelent - Kázmér
" Az extra veszély a sofőr lábában van, nem a gumiban...."
További témák >>
hirdetés
.